Zona Maco 2023 – TLmagazine

0
Zona Maco 2023 – TLmagazine

Από την έναρξή της το 2002, η Zona Maco είναι η κορυφαία έκθεση τέχνης και σχεδίου στη Λατινική Αμερική. Με βάση την Πόλη του Μεξικού, η έκθεση όχι μόνο συγκεντρώνει γκαλερί από όλο το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων πόλεων όπως η Πουέμπλα, η Γκουανταλαχάρα και το Μοντερέι, αλλά επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο με γκαλερί που προέρχονται από την Τουρκία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, μεταξύ άλλων χωρών. Το 2023, η έκθεση θα υποδεχθεί 210 γκαλερί από 26 χώρες, με εκδηλώσεις, ομιλίες και συνεργασίες διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Η ιδρυτής της Zona Maco, Zélika García, μαζί με τον φετινό Καλλιτεχνικό Διευθυντή Juan Canela, ο οποίος είναι επίσης ο Chief Curator του Museo de Arte Contemporáneo de Panamá, προσκάλεσαν αρκετούς διεθνείς επιμελητές για τις διάφορες ενότητες της έκθεσης, όπως: Direlia Lazo για το Zona Maco Το τμήμα Ejes, το οποίο εξετάζει υβριδικά και διεπιστημονικά έργα, ο Estaban King για τη σύγχρονη τέχνη και το ιστορικό τμήμα, η Luiza Teixeira de Freitas, η οποία επιμελήθηκε την ενότητα Zona Maco Sur, η οποία εξετάζει το έργο του Παγκόσμιου Νότου με 21 εκθέτες, τη Cecilia León de la Barra, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της πλατφόρμας Zona Maco Design, στην οποία φέτος θα συμμετέχουν 30 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού Αναφαινόμενος ενότητα με εστίαση σε έργα νέων σχεδιαστών, η Sara Herman, η οποία επιμελείται την πλατφόρμα Zona Foto, και ο Alfonso Mirando για την ενότητα αφιερωμένη σε έργα που έγιναν πριν από το 1960. Η κύρια έκθεση επιμελήθηκε επίσης μια επιτροπή επιλογής διεθνών γκαλερίστ και θα συμμετάσχουν 65 γκαλερί.

Εκτός από την έκθεση, θα υπάρχει Πρόγραμμα Συνομιλίας Zona Maco που θα συζητήσει επίκαιρα και σχετικά θέματα στη βιομηχανία της τέχνης, συμπεριλαμβανομένου ενός συντακτικού στοιχείου, και ένα πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν μέσω της εκτεταμένης Εβδομάδας Τέχνης Zona Maco.

Τώρα στη δεύτερη δεκαετία του, το Zona Maco συνεχίζει να είναι τόσο εντυπωσιακό και συναρπαστικό όσο ποτέ. Η δομή της έκθεσης έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τον Tom Postma, με έδρα την Ολλανδία, και τον Salinas Lasheras, με έδρα το Μεξικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πιο ελκυστική και διαδραστική εμπειρία.

Το Zona Maco είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023.

https://zsonamaco.com

@zonamaco

Schreibe einen Kommentar