The Whitefly „Tipping Point“ and Testing Pesticides in Poinsettia – ONfloriculture

7
The Whitefly „Tipping Point“ and Testing Pesticides in Poinsettia – ONfloriculture

Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου που πρέπει κάντε μια επιλογή με το αλεξανδρινό σας. Παραμένετε στην πορεία με φυσικούς εχθρούς ή εγκαταλείπετε το βιολογικό σας πρόγραμμα και ψεκάζετε για τη λευκή μύγα; Και ψεκάζω με ΤΙ;

Αυτή η ανάρτηση έχει συμβουλές πώς να δοκιμάσετε φυτοφάρμακα ΤΩΡΑέτσι ώστε όταν έρθει στο καλώδιο, θα ξέρετε τι λειτουργεί – και τι δεν λειτουργεί.

Το κρίσιμο «σημείο αιχμής» στην Poinsettia:

Μερικοί από εσάς μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το Το „λευκό σημείο αιχμής“ στο οποίο αναφέρθηκα σε πολλές αναρτήσεις ιστολογίου και άρθρα (βλ αυτό το τεύχος του περιοδικού Greenhouse Canada). Ουσιαστικά, αυτό είναι όταν οι καλλιεργητές πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στραφούν ή όχι σε χημικά για τον έλεγχο της λευκής μύγας, ώστε να καταλήξουν σε μια καθαρή καλλιέργεια. Μετάβαση σε φυτοφάρμακα αργότερα από την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου/την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε χρόνο να ξεπεράσετε τον πληθυσμό των λευκών μυγών σας, εάν απαιτούνται επαναλαμβανόμενες εφαρμογές.

Τι συμβαίνει με το Whitefly το 2021;

Φέτος ήταν ένα πραγματικό mixed bag. Μερικοί άνθρωποι έχουν μικρή πίεση της λευκής μύγας. Άλλοι είχαν μέτριους αρχικούς πληθυσμούς,. Αυτή η διακύμανση φαινόταν να είναι εντός των ίδιων προμηθευτών, αλλά τα μοσχεύματα μπορεί να προέρχονταν από εκμεταλλεύσεις διαφορετικής προέλευσης.

Το WF pupae στο poinsettia.jpg
Ένα φυτό αλεξανδρινός 8 ιντσών με νέα ανάπτυξη μολυσμένο με νύμφες/νύμφες λευκής μύγας (λευκές κηλίδες στην κάτω πλευρά του φύλλου μεταξύ των φλεβών των φύλλων).

Υψηλή πίεση εκκίνησης μπορεί να σημαίνει ότι η απόφαση να ψεκαστεί νωρίτερα (δηλαδή ΑΥΤΗ την εβδομάδα). Τελικά, Η απόφασή σας θα πρέπει να βασίζεται σε διάφορους παράγοντες ιδιαίτερα τα δικα σου αγρόκτημαΟΧΙ μόνο στην πρόχειρη μέτρηση του ποσοστού προσβολής. Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνουν:

  • Η κύρια κόκκινη ποικιλία σας επηρεάζεται πολύ; Σε όλους τους τομείς ή μόνο σε έναν;
  • Βλέπετε στοιχεία ότι το πρόγραμμα βιοελέγχου λειτουργεί;? (Και πάλι σε όλους τους τομείς;)
  • Βλέπετε αποικισμό λευκών μυγών σε νέα ανάπτυξη;ή μήπως είναι μόνο για παλιά ανάπτυξη (αυθεντικά φύλλα κοπής);
  • Τα περισσότερα φυτά έχουν τουλάχιστον 1 πυκνά αποικισμένο φύλλο;? Ή μήπως υπάρχουν μόνο 1 ή 2 ενήλικες ή κουταλιές εδώ και εκεί σε κάθε φυτό;

Στην ιδανική περίπτωση, για να παραμείνουμε στην πορεία για βιοέλεγχο, θα το κάναμε μου αρέσει να βλέπω στοιχεία ότι α) τα παρσιτοειδή λειτουργούν, β) υπάρχουν λίγες πυκνές συστάδες των αποικιών λευκών μυγών ντο) γενικά χαμηλή πυκνότητα λευκών μυγών στη νέα ανάπτυξη, δ) λιγότερη πίεση στην κύρια καλλιέργεια σας παρά στα χρώματα, και π) λιγότερο από το 20% της συνολικής μολυσμένης καλλιέργειας (δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού αυτού).

Οπτικές αποδείξεις του βιολογικού σας προγράμματος για την εργασία με λευκές μύγες μπορεί να είναι παρασιτισμένες νύμφες ή νύμφες που έχουν τραφεί (στη φωτογραφία) από παρασιτικές σφήκες.

Εάν 3 από τα 5 από αυτά ΔΕΝ ισχύουν για την καλλιέργειά σας, τότε ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε σοβαρά την εφαρμογή φυτοφαρμάκων.

Πώς να μάθετε ποια φυτοφάρμακα θα λειτουργήσουν;

Αυτή είναι πάντα η ερώτηση των 64.000 $, καθώς Μπεμισία Η αντοχή στα φυτοφάρμακα whitefly μπορεί να διαφέρει από έτος σε έτος, ανάλογα με το ποιες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στο τέλος του παραγωγού. Αν και οι πρόσφατες δοκιμές αποτελεσματικότητας από τις ΗΠΑ μπορούν να μας δώσουν ενδείξεις για το τι να δοκιμάσουμε, δεν είναι εγγυημένες. Ενα πράγμα μπορείτε να κάνετε για να είστε πιο σίγουροι ότι είναι μια γρήγορη δοκιμή φυτοφαρμάκων. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία της ρύθμισης και της δειγματοληψίας:

1.Επιλέξτε πάγκους από τα πιο προσβεβλημένα φυτά σας – συνήθως αυτά θα είναι τα χρώματά σας.

2. Δοκιμάστε 1 φυτοφάρμακο (ή συνδυασμό φυτοφαρμάκων) ανά πάγκο ή ανά μισό πάγκο. Θα χρειαστείτε πολλά φυτά να κοιτάξετε για να δείτε τι λειτουργεί εάν οι αριθμοί των λευκών μυγών είναι χαμηλοί έως μέτριοι, καθώς το whitefly μπορεί να έχει μια αποσπασματική κατανομή. Φροντίστε να βάλετε ετικέτα, ετικέτα, ετικέταώστε να είστε σίγουροι ποια θεραπεία είναι ποια.

3. Συμπεριλάβετε έναν πάγκο ή έναν μισό πάγκο από εγκαταστάσεις ελέγχου – π.χ. μια θεραπεία «μην κάνετε τίποτα», ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο θα είχαν αλλάξει (ή ΔΕΝ είχαν αλλάξει) οι αριθμοί των λευκών μυγών σας εάν δεν είχατε εφαρμόσει φυτοφάρμακα.

4. Μετρήστε την πίεση της λευκής μάζας ΠΡΙΝ ψεκάσετε για να πάρετε μια γραμμή βάσης. Είναι καλύτερο να κοιτάξετε σε ΔΥΟ στάδια ζωής της λευκής μύγας, για να αποκτήσετε πραγματικά μια αίσθηση ελέγχου. Α.) Κοιτάξτε την ενήλικη λευκή μύγα ανά φυτό – κανονικά αυτό θα ήταν μια κακή μέτρηση για ένα ιπτάμενο έντομο, αλλά η λευκή μύγα Bemisia κινείται ελάχιστα. Β) Κοιτάξτε τις μεγάλες νύμφες. Οι νύμφες είναι πιο εύκολο να τις δούμε, αλλά είναι ένα στάδιο της ζωής που επηρεάζονται λιγότερο από τα φυτοφάρμακα, γενικά. Θα χρειαστείτε έναν φακό χειρός 15x για να δείτε αν οι νύμφες είναι υγιείς ή νεκρές.

Οι υγιείς νύμφες και οι νύμφες φαίνονται λευκές/κίτρινες και έχουν τρισδιάστατο σχήμα στα τελευταία στάδια. Η παρασιτισμένη λευκή μύγα θα εμφανίζεται καφέ, αλλά εξακολουθεί να είναι φουσκωμένη (που υποδεικνύεται από τα βέλη). Οι νύμφες/νύμφες που σκοτώνονται από φυτοφάρμακα θα φαίνονται καφέ, επίπεδες και συρρικνωμένες – περισσότερο σαν λευκές μύγες που έχουν τραφεί.

Ο Graeme Murphy δείχνει πώς γίνεται η παρακολούθηση poinsettia.

5. Παρακολούθηση ενήλικης λευκής μύγας: Αν κοιτάξετε μόνο λίγα φυτά ΔΕΝ θα σας δώσει μια αρκετά καλή εικόνα όταν πρόκειται για ενήλικη λευκή μύγα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ενήλικη λευκή μύγα ανά φυτό τείνει να είναι χαμηλή (<10) υπό μέτρια προσβολή. Αντι αυτου, θέλετε να πάρετε μια αίσθηση του τι συμβαίνει σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πάγκο. Για να το κάνετε αυτό, σκάουτερ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 φυτά ανά πάγκο, και μετρήστε την ενήλικη λευκή μύγα ανασηκώνοντας το φυτό και γυρίζοντας το αργά, ώστε να μπορείτε να δείτε τις κάτω πλευρές των περισσότερων φύλλων. Στη συνέχεια, ελέγξτε το σημείο ανάπτυξης λίγο πιο προσεκτικά, καθώς οι ενήλικες λευκές μύγες τείνουν να γεννούν εκεί τα αυγά τους. Συνολικά, αυτό είναι ένα ΠΟΛΥ πιο γρήγορη προσέγγιση από το να αναποδογυρίζετε κάθε φύλλο, αλλά εξακολουθεί να σας δίνει μια αρκετά ακριβή μέτρηση. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο ΠΡΙΝ εφαρμόσετε τις θεραπείες σας, καθώς και 4-5 ημέρες μετά για να εξετάσετε την αποτελεσματικότητα εάν χρησιμοποιείτε ποτό (2 ημέρες αργότερα θα πρέπει να είναι αρκετές εάν χρησιμοποιείτε ένα σπρέι φυλλώματος με εντομοκτόνο που έχει δραστηριότητα επαφής). Εάν έχετε χρόνο, κάντε ξανά μετρήσεις ενηλίκων 10-14 ημέρες μετά την εφαρμογή φυτοφαρμάκουδεδομένου ότι ορισμένα προϊόντα (π.χ. ένα ποτό Beleaf), μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να λειτουργήσουν στην αλεξανδρινή.

6. Να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα του φυτοφαρμάκου στις νύμφεςθα θέλετε να έχετε επισημασμένα έντονα μολυσμένα φύλλα σε μεμονωμένα φυτά με κολλητική ταινία στο Βήμα 3 (τα αρίθμηση καθώς πηγαίνετε με ένα κοφτερό) και μέτρησε τις υγιείς νύμφες ανά φύλλο με σημαία ή ανά φυτό. Προσπαθήστε να βρείτε τουλάχιστον 5 έντονα μολυσμένα φύλλα να επισημάνετε ανά θεραπεία. Επιστρέψτε σε αυτά τα ίδια ακριβώς φυτά μετά από 4 ημέρες και δείτε πόσες νύμφες έχουν αλλάξει από άσπρο/κίτρινο (υγιές), σε συρρικνωμένο, επίπεδο και καφέ (νεκρό). Μπορείτε να τα ελέγξετε ξανά έως και 8 ημέρες μετά τον ψεκασμό – μετά από αυτό, πιθανότατα θα έχουν εξελιχθεί σε νύμφη.

Επισημάνετε τα βαριά μολυσμένα φυτά, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε και να συγκρίνετε τον αριθμό των ζωντανών/υγιών ενηλίκων και των νυμφών πριν ΚΑΙ μετά την εφαρμογή φυτοφαρμάκων.

8. Υπολογίστε την ποσοστιαία διαφορά. Αυτό θα σας βοηθήσει βαθμολογήστε πόσο καλά λειτουργούν τα διάφορα φυτοφάρμακά σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο:

Πρώτα: υπολογίστε τη διαφορά μεταξύ των δύο αριθμών που συγκρίνετε.

Διαφορά = Νέος αριθμός – Αρχικός αριθμός

Επειτα: διαιρέστε τη διαφορά με τον αρχικό αριθμό και πολλαπλασιάστε την απάντηση με το 100.

% Διαφορά = Διαφορά ÷ Αρχικός αριθμός × 100.

Εάν η απάντησή σας είναι α αρνητικός αριθμός, τότε αυτό είναι μια ποσοστιαία μείωση. Αν αυτό είναι θετικό, τότε είναι ποσοστιαία αύξηση.

Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα δεδομένων, τόσο για ενήλικες όσο και για νύμφες. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτά ΔΕΝ είναι πραγματικά δεδομένακαι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συστάσεις φυτοφαρμάκων). Κόκκινο κείμενο δείχνει ότι οι αριθμοί των λευκών μυγών αυξάνονται, ενώ πράσινο κείμενο δείχνει ότι οι αριθμοί των λευκών μυγών μειώνονται σημαντικά. Το μαύρο υποδηλώνει μικρή αλλαγή.

Παρακολούθηση Ενηλίκων – Δοκιμή φυτοφαρμάκων Σύνολο WF Ενήλικες (4 ημέρες) Σύνολο ενηλίκων WF (14 ημέρες)
Παγκάκι Ποικιλία Θεραπεία Δειγματοληψία φυτών Πριν από τον ψεκασμό Μετά από ψεκασμό % Διαφ Πριν από τον ψεκασμό Μετά από ψεκασμό % Διαφ
1 Χριστουγεννιάτικα συναισθήματα Ελεγχος 50 320 350 9.4 320 402 25.6
2 Χριστουγεννιάτικη ομορφιά Ferrence 50 310 72 -76,8 310 51 -83,5
3 Χριστουγεννιάτικη ομορφιά Αναχαιτίζω 50 267 81 -69,7 267 60 -77,5
4 Χριστουγεννιάτικη χαρά Κοντός/Beleaf 50 291 187 -35,7 291 45 -84,5

Και εδώ είναι ένα παράδειγμα δεδομένων νυμφών:

Παρακολούθηση Νυμφών – Δοκιμή φυτοφαρμάκων # υγιών νυμφών σε 5 φύλλα με σημαία # υγιών νυμφών σε 5 φύλλα με σημαία
Παγκάκι Ποικιλία Θεραπεία Πριν από τον ψεκασμό 4 d Μετά τον ψεκασμό % Διαφ Πριν από τον ψεκασμό 8 d Μετά τον ψεκασμό % Διαφ
1 Χριστουγεννιάτικα συναισθήματα Ελεγχος 61 55 -9,8 61 42 -31.1
2 Χριστουγεννιάτικη ομορφιά Ferrence 82 55 -32,9 82 10 -87,8
3 Χριστουγεννιάτικη ομορφιά Αναχαιτίζω 63 44 -30.2 63 26 -58,7
4 Χριστουγεννιάτικη χαρά Κοντός/Beleaf 58 42 -27.6 58 26 -55,2

Με βάση αυτά τα (ψεύτικα) δεδομένα, φαίνεται ότι τα bios εξακολουθούν να συμβάλλουν στον έλεγχο της λευκής μύγας κάπως, καθώς ο αριθμός των υγιών νυμφών μειώνονταν. Ωστόσο, ο αριθμός των ενηλίκων εξακολουθούσε να αυξάνεται, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι απαραίτητη μια εφαρμογή φυτοφαρμάκων για να διατηρηθεί η δημιουργία νέων αποικιών. Εδώ, θα χρησιμοποιούσα το Ference ως την πρώτη μου επιλογή, αφού απέκλεισε τον μεγαλύτερο αριθμό ενηλίκων και νυμφών. Επίσης, το Ference πιστεύεται ότι είναι μαλακό στις παρασιτικές σφήκες, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε οφέλη από το βιολογικό σας πρόγραμμα ακόμα και μετά τον ψεκασμό. Το Kontos/Beleaf φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για μια δεύτερη εφαρμογή (αν χρειαστεί), και επίσης έχει λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσει το bios από το Intercept.

Μπορείς κατεβάστε το παράδειγμα υπολογιστικού φύλλου δεδομένων (συμπληρωμένο με τύπους) εδώ: παράδειγμα δοκιμής φυτοφαρμάκων poinsettia

Προειδοποιήσεις (Επειδή υπάρχει πάντα ένα αλίευμα):

Δυστυχώς, με μια δοκιμή φυτοφαρμάκου μίας εφαρμογής όπως αυτή, το μόνο που κάνετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι να δείτε πόσο καλά ανταποκρίνεται το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού των λευκών μυγών σας. Θυμηθείτε, ΤΟΣΟ Β και Q βιοτύπους του Μπεμισία έχουν την ικανότητα αντίστασης. Μια δεύτερη εφαρμογή της ίδιας χημικής ουσίας στην ίδια καλλιέργεια μπορεί να μην σας προκαλέσει περαιτέρω θάνατο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δοκιμή πολλών χημικών ουσιών ταυτόχρονα είναι μια καλή ιδέα – θα ξέρετε ποια φυτοφάρμακα να συμπεριλάβετε σε ένα πρόγραμμα εναλλαγής – το καλύτερο στοίχημά σας για τη φροντίδα Μπεμισία λευκή μύγα εάν χρειάζονται επαναλαμβανόμενοι ψεκασμοί.

Τέλος, θα είναι αδύνατο να προσδιοριστεί εάν μια νύμφη λευκής μύγας με καφέ συρρίκνωση πέθανε από τη διατροφή του ξενιστή ή από φυτοφάρμακα (δείτε την εικόνα κοντά στην κορυφή αυτής της ανάρτησης). Αυτός είναι ο λόγος που είναι καλό είναι να περιλαμβάνει πάντα έναν πάγκο ελέγχου – ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο το βιολογικό σας πρόγραμμα εξακολουθεί να παίζει στη μείωση των παρασίτων. Εάν μια μεγάλη μείωση σε υγιείς νύμφες λευκής μύγας συμβεί γρήγορα στις χημικές σας επεξεργασίες και δεν δείτε την ίδια πτώση στον πάγκο ελέγχου, μπορείτε να υποθέσετε ότι αυτό που βλέπετε οφείλεται σε φυτοφάρμακα.

Schreibe einen Kommentar