Shopify ή WooCommerce για το κατάστημά μου. Ποιο να διαλέξω;

1
Shopify ή WooCommerce για το κατάστημά μου. Ποιο να διαλέξω;

Σήμερα είναι εύκολο να μπερδευτείτε ανάμεσα σε τόσες πολλές επιλογές που υπάρχουν για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά απλώς αναζητώντας μερικές αναφορές θα ανακαλύψετε πιθανώς ότι η λύση σας είναι μεταξύ Shopify ή WooCommerce.

Δεν υπάρχει πραγματικά οριστική απάντηση για το ποια από τις δύο πλατφόρμες είναι καλύτερη, καθώς τόσο το Shopify όσο και το WooCommerce έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Η απόφαση για το ένα ή το άλλο απαιτεί ανασκόπηση των επιχειρηματικών αναγκών, αξιολόγηση των γνώσεων του προσωπικού που θα εργαστεί σε τεχνικές πτυχές, ποιες είναι οι γραφικές ανάγκες, ο προϋπολογισμός, μεταξύ άλλων. Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε μερικά σημαντικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Πόσο εύκολο είναι να ανοίξεις ένα κατάστημα σε κάθε πλατφόρμα;

Shopify

Είναι μια από τις πιο εύκολες επιλογές για να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και σε λίγες μέρες να έχετε μια λύση φορτωμένη με τα προϊόντα σας, έτοιμη να λάβετε παραγγελίες και να επεξεργαστείτε πληρωμές. Βασικά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Shopify
 2. Σύνδεση τομέα (π.χ.: icamos.com)
 3. Επιλέξτε το θέμα ή το σχέδιό σας
 4. προσθέστε προϊόντα
 5. Διαμόρφωση παραμέτρων Shopify
 6. Συνδεθείτε με την πύλη πληρωμής

Το Shopify δεν απαιτεί ξεχωριστή φιλοξενία, καθώς τα πάντα εκτελούνται ως μέρος της μηνιαίας υπηρεσίας.

WooCommerce

Πριν δημιουργήσετε ένα κατάστημα στο WooCommerce, πρέπει να κάνετε τρία σημαντικά πράγματα, τα οποία απαιτούν κάποιες τεχνικές γνώσεις:

 1. Μίσθωση τομέα και υπηρεσία φιλοξενίας
 2. Εγκαταστήστε το WordPress
 3. Εγκαταστήστε και διαμορφώστε το WooCommerce

Μετά από αυτό, τα επόμενα βήματα είναι παρόμοια με αυτά για το Shopify:

 1. Επιλέξτε το θέμα ή το σχέδιό σας
 2. προσθέστε προϊόντα
 3. Διαμόρφωση παραμέτρων WooCommerce
 4. Συνδεθείτε με την πύλη πληρωμής

Πόσο έλεγχο θα έχετε στον ιστότοπό σας;

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν επιλογές για την προσαρμογή των καταστημάτων τόσο από πλευράς γραφικών όσο και λειτουργικότητας, αλλά η επιλογή του ενός ή του άλλου μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο ελέγχου που χρειάζεστε στον ιστότοπό σας.

Στην περίπτωση του Shopify, αν και έχει κάποια ευελιξία, πρέπει να έχετε κατά νου ότι τουλάχιστον εύκολα μπορείτε να κάνετε μόνο τις αλλαγές που επιτρέπει το Shopify. Αυτοί οι περιορισμοί ελέγχου αρχίζουν να γίνονται αντιληπτοί όταν προσπαθείτε να εφαρμόσετε προσαρμοσμένα σχέδια ή αλλαγές στην εγγενή λειτουργικότητα, η οποία συχνά καταλήγει σε υψηλότερο κόστος από αυτό ενός ιστότοπου που αναπτύχθηκε στο WooCommerce, δεδομένης της συμπερίληψης εφαρμογών μηνιαίων πληρωμών, προγραμματισμού στο μέτρο ή την ανάγκη αναβάθμισης σε λύσεις όπως το Shopify Plus.

Ενώ το Shopify σάς δίνει πρόσβαση στα περισσότερα από τα δεδομένα του, το ζωντανό αντίγραφο βρίσκεται στους διακομιστές του Shopify. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων σας και εάν θέλετε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας αλλού, οι επιλογές σας θα περιοριστούν στην εξαγωγή αρχείων CVS και αρχείων αναφοράς, αλλά θα χρειαστεί να επαναπρογραμματίσετε τη σελίδα ξανά για να λειτουργήσει στον ιστό υπηρεσία, διαμονή.

Από την άλλη πλευρά, η ευελιξία του WooCommerce είναι εμφανής όταν πρόκειται για πράγματα όπως επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς, παραλλαγές προϊόντων ή τροποποιήσεις σχεδίασης ιστότοπου όπου μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί.

Επειδή το WooCommerce είναι αυτο-φιλοξενούμενο, το WooCommerce σάς δίνει πολύ περισσότερο έλεγχο των δεδομένων σας, καθώς όλα ανήκουν σε εσάς. Αυτό σημαίνει ότι, εάν χρειάζεται, μπορείτε ακόμη και να διερευνήσετε τη βάση δεδομένων τους και να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα.

Ποιους τρόπους πληρωμής προσφέρει κάθε πλατφόρμα;

Τόσο το Shopify όσο και το WooCommerce έχουν πολλές επιλογές πύλης πληρωμής και πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ τους. Ωστόσο, το Shopify χρεώνει μια πρόσθετη χρέωση έως και 2% επί των πωλήσεων, επιπλέον αυτών που χρεώνει η τράπεζα ή η πύλη, ανάλογα επίσης με τη χώρα από την οποία δραστηριοποιείτε.

Πώς χειρίζεται κάθε πλατφόρμα την τεχνική συντήρηση;

Δεδομένου ότι το Shopify είναι μια φιλοξενούμενη λύση, τα μέτρα συντήρησης και ασφάλειας του είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι με το WooCommerce, καθώς τα πάντα περιλαμβάνονται στη μηνιαία χρέωση που πληρώνετε στο Shopify.

Στην περίπτωση του WooCommerce, έχοντας την ιστοσελίδα στους δικούς σας διακομιστές ελέγχου, είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση και την προστασία του καταστήματος. Για αυτό, στο Icamos έχουμε επιλογές Συντήρηση Ιστού όπου σας απαλλάσσουμε από τεχνικές εργασίες, ενημερώσεις ασφαλείας και αντίγραφα ασφαλείας.

Πόσο κοστίζει κάθε πλατφόρμα;

Δεδομένου ότι κάθε τοποθεσία έχει τις δικές της απαιτήσεις, δεν υπάρχει ενιαίο κόστος ανάπτυξης. Το σημαντικό είναι να προγραμματίσετε καλά από την αρχή, να σκεφτείτε τα χαρακτηριστικά της σελίδας και τις προσαρμοσμένες ανάγκες προγραμματισμού, ώστε να υπολογίσετε το πιθανό κόστος του ενός έναντι του άλλου.

Η βασική τιμολόγηση του Shopify ξεκινά με προγράμματα από 29 $ στο Βασικό πρόγραμμα, έως 2000 $+ το μήνα στο πρόγραμμα Plus, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το κόστος. Για παράδειγμα, προσαρμοσμένα σχέδια, ενσωματώσεις με συστήματα αποθέματος ή χρήση εφαρμογών για την προσθήκη ορισμένων ειδικών λειτουργιών, όπως κανάλια B2B (Business to Business), προσαρμοσμένα πεδία, μεταξύ άλλων.

Παρόμοιο συμβαίνει και με το WooCommerce. Η βάση είναι δωρεάν, αλλά συνήθως έχετε κόστος σχεδίασης και υλοποίησης, καθώς και πρόσθετα και προσθήκες για εγκατάσταση στη σελίδα. Τώρα, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του WooCommerce είναι ότι το κόστος των προσθηκών για το WooCommerce είναι ετήσιο και όχι μηνιαίο όπως στην περίπτωση του Shopify. Επιπλέον, όντας η πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα παγκοσμίως, υπάρχουν περισσότερες επιλογές στην αγορά και το κόστος των τροποποιήσεων είναι συνήθως ευκολότερο και λιγότερο ακριβό.

Συμπεράσματα… Ποιο να διαλέξω;

Δεν υπάρχει πραγματικά σωστή απάντηση εδώ, καθώς και οι δύο επιλογές θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με φιλικό τρόπο. Το πλεονέκτημα του Shopify με απλούς ιστότοπους είναι ότι μπορείτε να είστε σε λειτουργία χωρίς πολλά τεχνικά βήματα ή επιπλοκές συντήρησης ή ασφάλειας. Αλλά αν αναζητάτε ευελιξία και έλεγχο του σχεδιασμού του ιστότοπού σας ή ειδική λειτουργικότητα, τότε το WooCommerce μπορεί να είναι μια πιο βολική διαδρομή..

μικρόΑν θέλετε μια δωρεάν και συγκεκριμένη αξιολόγηση για την επιχείρησή σας επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar