My Passion Project, Melanin OP · Προτεινόμενα, Make

2
My Passion Project, Melanin OP · Προτεινόμενα, Make

Αυτή είναι μια χορηγούμενη ανάρτηση που γράφτηκε από εμένα για λογαριασμό της Cricut. Όλες οι απόψεις είναι 100% δικές μου.

Έχω μοιραστεί ποτέ την ιστορία του έργου του πάθους μου, Το ΕΠ της Μελανίνης? Λοιπόν, είναι μια ιστορία που δεν μπορούσα να συντομεύσω και ζητώ συγγνώμη που μπερδεύτηκα εκ των προτέρων. Πάρτε ένα σνακ και καθίστε αναπαυτικά. Το Melanin OP ξεκίνησε από ένα κατάστημα που δημιούργησα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν προέκταση του παλιού μου ονόματος blog (Sophistishe). Είχα βαρεθεί το blogging και ήθελα ένα διάλειμμα. Ήθελα να επιστρέψω στο να κάνω κάτι που μου άρεσε πολύ. Πριν ασχοληθώ με το blog και τη μαμά πλήρους απασχόλησης, είχα ένα κατάστημα παιδικών ρούχων στο eBay που μου άρεσε πολύ. Ήθελα να επιστρέψω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ήθελα επίσης να μπορώ να περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου επειδή το blogging ήταν τόσο έντονο και εξαντλητικό. Σε εκείνο το σημείο, χρειαζόμουν μια έξοδο γιατί απλά δεν ήμουν ευχαριστημένος.

Επιστρέψτε λοιπόν σε αυτό το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μου που δημιούργησα για να με σώσει κάπως. Ακούω. Απλώς δεν λειτουργούσε. Έκανα όλα τα λάθος πράγματα και προσπαθούσα να ακολουθήσω όλες τις τάσεις. ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ, τι έκανα λοιπόν; Έπινα ολόκληρο το κοκτέιλ επιχειρηματίας-hustle-culture-kool-aid. Ήμουν μέλος μιας ομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου για την οποία είμαι ΤΟΣΟ ευγνώμων, αλλά η διαφημιστική εκστρατεία και η ευφορία που άναψαν από τα πειράματα και τα επιτεύγματα όλων των άλλων ήταν σίγουρα μεταδοτικές. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου εδώ και θα πω ότι δεν σκεφτόμουν καθαρά αυτό το διάστημα και πήρα πολλές κακές αποφάσεις εκείνη τη χρονιά του 2017. Λίγο πολύ πετούσα αυγά στον τοίχο για να δω τι κόλλησε. Το κατάστημά μου ήταν γεμάτο με είδη drop-ship και τυχαία σχέδια μπλουζάκια που είχα ρίξει μαζί. Εκείνη τη χρονιά πολλοί από εμάς το μάθαμε τα πάντα ΔΕΝ ανήκουν σε ένα πουκάμισο, αλλά εκεί ήμουν άσκοπα στο Photoshop προσπαθώντας να δημιουργήσω ΤΟ ΕΝΑ.

Θυμάμαι ότι καθόμουν στο λάπτοπ μου ΑΡΓΑ ένα βράδυ απογοητευμένος από την αδράνεια του καταστήματός μου και τα γενικά οικονομικά μου. Κάτι έπρεπε να δώσει. Αποφάσισα να φτιάξω ένα πουκάμισο. Πιστεύω ότι έφτιαξα δύο, αλλά αυτό με ενθουσίασε… παρόλο που το θεωρούσα πολύ ανόητο. Ήθελα να φτιάξω ένα χαριτωμένο και έξυπνο πουκάμισο που θα φορούσαν τουλάχιστον τα παιδιά μου. Και αυτό είναι το θέμα, δημιούργησα πολλά πουκάμισα μόνο για τα παιδιά μου και δεν τα έβγαλα ποτέ. Εκεί ακριβώς ήταν το πάθος μου, να δημιουργώ πουκάμισα για τα παιδιά μου. Έτσι ανέβασα αυτό το συγκεκριμένο πουκάμισο στο κατάστημά μου. Αυτό το μπλουζάκι Affirmation Alphabet για τα παιδιά μου, που στη συνέχεια θα το φορούσαν εκατοντάδες άλλα μαύρα παιδιά. ενήλικες επίσης. Δημοσίευσα στο Instagram…

Δεν ξέρω ποιος το πήρε πρώτος, αλλά υπήρξαν αναδημοσιεύσεις, σχόλια και πωλήσεις, DM και πωλήσεις, ερωτήσεις και πωλήσεις, αιτήματα και περισσότερες πωλήσεις! Κατάλαβα τι είχα στα χέρια μου και αμέσως ξεκίνησα το rebrand του καταστήματός μου. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήξερα ότι ήθελα να μην είμαι μόνο μια επιχείρηση μαύρων, αλλά μια επιχείρηση που να έλυνε συγκεκριμένα ένα πρόβλημα για τους μαύρους. Απαλλαγώ από όλα τα προϊόντα που ήταν άσχετα και πρόσθεσα το σχέδιο σε περισσότερα εμπορικά προϊόντα. Επειδή ήθελα να είμαι «επίσημος», απομάκρυνα από τη χρήση μιας υπηρεσίας Print on Demand για τα πουκάμισα και προσέλαβα κάποιον να εκτυπώσει οθόνη για μένα. Αυτή η κίνηση περιέπλεξε τα πράγματα επειδή η εκπλήρωση της παραγγελίας δεν ήταν πλέον αυτοματοποιημένη για μένα. Ο ιδιοκτήτης του τυπογραφείου έδωσε ζωή στο όραμά μου, αλλά δυστυχώς, γνώρισε μια απώλεια και χρειάστηκε ένα διάλειμμα για να ανασυνταχθεί.

Στη συνέχεια, μια φίλη προσφέρθηκε να με βοηθήσει χρησιμοποιώντας τη μέθοδο βινυλίου μεταφοράς θερμότητας, ενώ την μεγάλωνα άγρια επιτυχημένη επιχείρηση. Με κρατούσε τόσο ανιδιοτελώς στη ζωή σε στιγμές που πνιγόταν και περνούσε βαριές στιγμές. Με αυτά τα λόγια, ήρθε η ώρα να βρούμε περισσότερη βοήθεια. Αυτό το επόμενο πάρτι ήταν υπέροχο μέχρι που ο υπεύθυνος είχε μια έκτακτη ανάγκη και τα πράγματα παραδόθηκαν σε κάποιον άλλο εν αγνοία μου. Δεν ήταν μέχρι που άρχισα να λαμβάνω παράπονα. Μέχρι τότε, μπορούσα να κάνω ποιοτικό έλεγχο γιατί έκανα την αποστολή για όλες τις παραγγελίες μεταξοτυπίας και βινυλίου. Προς τα εμπρός. Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό, αλλά προσπαθώ να τα κάνω όλα λογικά για το γιατί έχω ιδιαίτερα ΙΨΔ Το ΕΠ της Μελανίνης. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, φώναξα βοήθεια για μια τελευταία φορά. Μια άλλη πολυάσχολη ιδιοκτήτρια επωνυμίας πρόσθεσε τη μάρκα μου lil‘ στο πιάτο της μέχρι που έγινε συντριπτική με την ανάπτυξη του την επιχείρησή της.

Ήξερα ότι ο χρόνος μου τελείωνε και το σύμπαν έλεγε «Κορίτσι μου, πρόκειται να μείνεις μόνος σου». Είχα ήδη αγοράσει μια πρέσα θερμότητας που είχε καθίσει στο κουτί για περίπου 2 χρόνια και είχα μια μηχανή Cricut στο καλάθι μου στο Amazon. Σκέφτηκα επίσης ότι θα ήταν ωραίο να δουλέψω με τον Cricut ως influencer, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για αυτό το ενδεχόμενο. Τα πρόσθεσα σε μια λίστα με μάρκες με τις οποίες ήθελα να συνεργαστώ ούτως ή άλλως. Ξέρετε ότι έκανα το μεγαλύτερο μέρος αυτής της λίστας χωρίς καν να πλησιάσω ή να μιλήσω για αυτές τις επωνυμίες, ξεκινώντας από το Cricut; Το φθινόπωρο του 2019, προσκλήθηκα να γίνω πρεσβευτής στο Cricut! Αυτό ήταν απίστευτο γιατί αυτό σήμαινε κάτι λιγότερο που έπρεπε να αγοράσω για την επιχείρησή μου και επίσης μια συνεργασία για την οποία ήμουν ενθουσιώδης.

Ένα πράγμα για μένα είναι ότι είμαι πολύ σκόπιμος σε ό,τι κάνω. Νιώθω άδειος όταν δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα συνδεδεμένος ή δεν έχω τον έλεγχο ό,τι κι αν είναι αυτό που κάνω. Έτσι, αυτό εξηγεί γιατί είχα την ανάγκη να είμαι πρακτικός με το Melanin OP. Αυτό το έργο δεν είναι ένας γρήγορος πλουτισμός. Το έχω περάσει με αυτήν την επιχείρηση. Το κάνω γιατί το απολαμβάνω. Το κάνω λόγω της κοινότητας που έχει γίνει κάτι σαν οικογένεια. εκεί κάθε φορά που ξαναβγαίνω από τις προκλήσεις της ζωής. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν κάποιο από το βάρος από τους ώμους μου, αλλά θέλω τα εμπορεύματα να φαίνονται και να αισθάνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία Print On Demand και από την εμπειρία, τα πράγματα μπορεί επίσης να πάνε στραβά έχοντας το προϊόν σας στα χέρια άλλων.

Έχω πάρει τόσα πολλά μαθήματα και εκτιμώ πολύ όσους με βοήθησαν στην επιχείρηση, ενώ η ζωή μου ήταν ένα παροιμιώδες τρενάκι. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω μάθει τη χάρη. Έχω μάθει να δίνω χάρη στους άλλους και στον εαυτό μου. Εμείς οι επιχειρηματίες όλοι περνάμε από δύσκολα μπαλώματα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ενώ προσπαθούμε να διευθύνουμε επιτυχημένες επιχειρήσεις. Δεν πρέπει να είμαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό μας και ο ένας με τον άλλον.

Λοιπόν, είμαι εγώ και η μηχανή μου Cricut τώρα. Μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι περιορίζω τις πωλήσεις μου και ότι δεν έχουν χρόνο για όλα αυτά… Λοιπόν, αυτή είναι η δουλειά μου. Θα είναι έτσι για πάντα; Όχι, αλλά θέλω να κάνω το καλύτερο με αυτό που έχεις. Γι‘ αυτό εξακολουθώ να κάνω blog. Το Cricut θα παίζει πάντα ρόλο στην επιχείρησή μου γιατί μου αρέσει να μπορώ να δημιουργώ προσαρμοσμένα προϊόντα και να προσθέτω προσωπικές πινελιές. Είμαι πρακτικός άνθρωπος και απολαμβάνω αυτό που κάνω. Είμαι περήφανος για τη μάρκα που αναπτύσσω. Η υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια, τα μηνύματα, οι όμορφες φωτογραφίες, οι απογοητεύσεις (δεν θα το συζητήσουμε αυτό όμως) και η ενθάρρυνση από την ομάδα του Cricut είναι αυτά που με εμποδίζουν να εγκαταλείψω τη μάρκα που ξεκίνησε από ένα πουκάμισο… τα παιδιά μου γιατί σίγουρα δεν πίστευα ότι θα το αγόραζε κανείς.

Το My Cricut Explore Air 2 μου επέτρεψε να έχω πλήρη δημιουργικότητα για την επωνυμία μου. Οι επιλογές των πουκάμισων και των υλικών που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι ατελείωτες γιατί δεν περιορίζομαι πλέον σε αυτά που μπορεί να έχει μια τυπογραφική εταιρεία και δεν νιώθω πια σαν βάρος που ζητάω βοήθεια από άλλους. Αν θέλω χρυσά γράμματα σε μαύρο πουκάμισο, μπορώ να το κάνω. Αν θέλω να απελευθερώσω κόκκινα ολογραφικά γράμματα σε ένα λευκό πουκάμισο; Μπορώ να το κάνω και αυτό. Αυτά είναι μερικά πουκάμισα που δημιούργησα με βινύλια Cricut. Τείνω να χρησιμοποιώ τις ίδιες 2 μάρκες βινυλίου για τους πελάτες μου, αλλά σήμερα δίνω στην Cricut τα στηρίγματα τους! Θέλω επίσης να το μοιραστώ με όσους είναι περίεργοι να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα χρησιμοποιώντας το Cricut.

Προϊόντα που χρησιμοποιούνται:
Εφαρμογή Cricut Design
Cricut Air Explore 2
StrongGrip Machine Mat, 12″ x 12″
Κενό μπλουζάκι για νέους
Ολογραφικό Sparkle Iron-on
Σίδερο SportFlex
Σετ εργαλείων βοτάνων

Πέρυσι, αφού αποφάσισα να κάνω τα πράγματα 100% μόνη μου, χρησιμοποίησα το Cricut μου και μετέτρεψα ένα από τα γιορτινά μου σχέδια σε περιορισμένη ποσότητα γιορτινών πιτζάμες. Χρησιμοποίησα το σιδερένιο βινύλιο της Cricut SportFlex στα pj των παιδιών μου. Είχα πολλά σχέδια για το 2020, αλλά τα πράγματα δεν εγκατέλειπαν. Θα άφηνα το 2020 να με σταματήσει από το να ανοίξω ξανά, αλλά αισθάνομαι ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να είμαι ανοιχτός για να μπορώ να υπηρετώ τους ανθρώπους μου και να συμβάλλω στην κυκλοφορία των μαύρων δολαρίων. Και ας το παραδεχτούμε, θα είχα ΟΛΟΚΛΗΡΗ στάση αν καθόμουν εδώ και έβλεπα την πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου να με περνάει.

Λοιπόν… ανοίγουμε αυτό το Σαββατοκύριακο!

Εάν θέλετε να ειδοποιηθείτε όταν ανοίξουμε, παρακαλούμε εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να πουλάτε έργα Cricut, η ώρα είναι τώρα. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος για να επιστρέψουμε. Μην το πολυσκέφτεστε. Υπάρχουν χρήματα που μπορείτε να κερδίσετε εάν γίνετε δημιουργικοί και παραμείνετε αφοσιωμένοι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Cricut για τη συνεργασία μαζί μου και που με ενθάρρυνε να μοιραστώ την ιστορία μου.

Ευχαριστούμε για το καρφίτσωμα!

Πώς χρησιμοποιώ το Cricut για τη δημιουργία προϊόντων για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα

Schreibe einen Kommentar