Menart Fair 2023 στις Βρυξέλλες – TLmagazine

1
Menart Fair 2023 στις Βρυξέλλες – TLmagazine

Το Menart Fair, αφιερωμένο στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ανοίγει τις πόρτες του από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Boghossian Foundation – Villa Empain στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η τρίτη έκδοση, και η πρώτη στις Βρυξέλλες, αυτής της σημαντικής νέας έκθεσης που ξεκίνησε το 2021 στο Παρίσι. Το Menart θα συγκεντρώσει μια επιλογή από περισσότερα από διακόσια σαράντα εξαιρετικά έργα τέχνης + design από περισσότερους από εκατόν σαράντα μοντέρνους και σύγχρονους καλλιτέχνες, που εκπροσωπούνται από είκοσι τέσσερις διεθνείς γκαλερί που προέρχονται από κορυφαίες πόλεις όπως το Ντουμπάι, η Τύνιδα, το Αμμάν και τη Βηρυτό, μεταξύ άλλων.

Ιδρύθηκε από τον Laure d’Hauteville, ιδρυτή του Beirut Art Fair, το οποίο λειτουργούσε για περισσότερα από δέκα χρόνια, το Menart Fair επιδιώκει να φέρει μια ευρύτερη εκτίμηση και κατανόηση των καλλιτεχνών, των γκαλερί και της σκηνής της σύγχρονης τέχνης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA). . «Με το Menart Fair, δημιουργούμε μια πλατφόρμα για ανταλλαγές στην Ευρώπη που δεν έχει όμοια, για να αναπτυχθεί αυτή η υπέροχη ιστορία και δεν γνωρίζει πλέον σύνορα. Γιατί, πέρα ​​από εμπορική έκθεση, το Menart Fair αφηγείται μια ιστορία, αυτή της τέχνης των χωρών της ΜΕΝΑ„, πολιτείες Hauteville.

Αφού βρήκε επιτυχία στο Παρίσι, η Menart Fair αποφάσισε να ανοίξει μια έκδοση στις Βρυξέλλες, σε ένα οικείο περιβάλλον όπου οι επισκέπτες μπορούν να συνομιλήσουν με γκαλερί και καλλιτέχνες και να έχουν μια σπάνια ευκαιρία να δουν μια ολοκληρωμένη και δυναμική επιλογή έργων. Η καλλιτεχνική διευθύντρια Joanna Chevalier σημειώνει, «Το Βέλγιο πάντα με προσέλκυε από την ποιότητα των συλλογών του και την οραματική του προσέγγιση. Το Menart Fair, μια αναδυόμενη έκθεση, έχει καλή βάση στις Βρυξέλλες, ειδικά στο Ίδρυμα Boghossian. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια πληθώρα καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους είναι αναγνωρισμένοι στις χώρες τους. Η εκδήλωση έχει ανθρώπινο μέγεθος, συγκεντρώνοντας περισσότερες από είκοσι γκαλερί. Οι συλλέκτες θα έχουν το χρόνο να επισκεφθούν τα περίπτερα, να συνομιλήσουν με τους εκθέτες, να ανακαλύψουν εκτός από τους καλλιτέχνες και νέους σχεδιαστές. Περισσότερο από μια έκθεση, είμαστε μια πλατφόρμα που δημιουργεί γέφυρες και επιτρέπει τη δημιουργία συνδέσμων».

Ειδικές εγκαταστάσεις θα παρουσιαστούν σε όλο το Ίδρυμα Boghossian, κυρίως στην είσοδο, όπου οι καλλιτέχνες Gregory Gatseleria και Joy Hero θα εγκαταστήσουν ένα μεγάλο κομμάτι με τίτλο: Η Μεγάλη Σχεδιαστική Καταστροφήένα τραπέζι ερειπωμένο από μια άγνωστη καταστροφή, που θυμίζει όχι μόνο αρχαία ερείπια όπως η Πομπηία, αλλά πιο οδυνηρά στην έκρηξη στη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου 2020.

Μεταξύ των προσφορών του, το Menart Fair θα έχει ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη από το Ιράν, παρέχοντας μια σημαντική υπενθύμιση στους επισκέπτες ότι η τέχνη ήταν από καιρό μέρος του DNA της Περσίας, παρά την τρέχουσα πολιτική. Έχει μια μακρόχρονη παράδοση με τη συλλογή έργων τέχνης και την πρωτοποριακή τέχνη, και οι καλλιτέχνες εντός των συνόρων συνεχίζουν να δημιουργούν πρωτοποριακά έργα, με ελάχιστη έκθεση στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι γκαλερί που συμμετέχουν περιλαμβάνουν: Amenor Contemporary (Στάβανγκερ) χ Σιμίν Πάρις (Παρίσι), Atelier Nadeen x jihad khairallah αρχιτέκτονες (Βηρύτος), Ayn Gallery (Παρίσι), Βαρώνιος (Βρυξέλλες), Gallery Bessières (Πύργος), Galerie Αλλά η τέχνη (Ταγγέρη), Όλα όσα θέλω (Βενετία), Fann To Wear (Αμμάν / Ντουμπάι), Γκαλερί Francoise Livinec (Παρίσι), Gaya Art (Παρίσι / Αλγέρι), Gery Art Gallery (Ναμούρ), Hunna Art (Ντουμπάι), In Situ – fabienne Leclerc (Romainville), Γκαλερί La La Lande (Παρίσι), Le Lab (Κάιρο), Mark Hachem (Παρίσι / Βηρυτό), Musk and Amber Gallery (Τυνίδος), Galerie Nathalie Obadia (Παρίσι / Βρυξέλλες), Γκαλερί Saleh Barakat (Βηρύτος), Γκαλερί Tanit (Μόναχο / Βηρυτό), Η Μεγάλη Σχεδιαστική Καταστροφή (Μιλάνο), Γκαλερί τέχνης Zalfa Halabi (Βηρύτος), Γκαλερί Zawyeh (Ντουμπάι / Ραμάλα)

Το Menart Fair είναι ανοιχτό από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Boghossian Foundation – Villa Empain στις Βρυξέλλες.

www.menart-fair.com

@menart_fair

www.villaempain.com

@fondationboghossian

Schreibe einen Kommentar