iSLCollective: Οι καθηγητές αγαπούν αυτούς τους δωρεάν πόρους ESL/ELL

0
iSLCollective: Οι καθηγητές αγαπούν αυτούς τους δωρεάν πόρους ESL/ELL

είναι συλλογικό

Η δημοφιλής, πολύγλωσση πλατφόρμα πόρων λανσάρει το νέο διαδραστικό πρόγραμμα δημιουργίας κουίζ βίντεο

iSLCOLLECTIVE.com, είναι μια πλατφόρμα δημοσίευσης και κοινής χρήσης που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2 εκατομμύρια καθηγητές ESL, με πόρους διαθέσιμους σε πολλές γλώσσες. Ο Larry Ferlazzo είναι επίσης θαυμαστής (αγαπάμε τη δουλειά του Larry!) και έγραψε Αυτό σχετικά με την πλατφόρμα νωρίτερα φέτος:

«Έχω ενεργοποιήσει το iSLCollective Οι καλύτεροι ιστότοποι για δωρεάν έντυπα και φύλλα εργασίας ESL/EFLΓια αρκετό καιρό. Ωστόσο, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ήταν η ποσότητα των πόρων τους μέχρι αυτή την εβδομάδα – έχουν τόνους υψηλής ποιότητας (με λίγες εξαιρέσεις) υλικά διαθέσιμα για δωρεάν λήψη μετά μια γρήγορη εγγραφή. Καθηγητές ξένων γλωσσών σε όλο τον κόσμο συνεισφέρουν αυτό που ελπίζω να είναι δικές τους δημιουργίες (με τύχη, κανένας δεν ανεβάζει τη δουλειά άλλων). Έψαχνα για μερικά συμπληρωματικά υλικά που ένας από τους συνομηλίκους μου καθηγητές θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει με μερικούς μαθητές και εντυπωσιάστηκα πολύ. Εντυπωσιάστηκα ακόμη περισσότερο με μια νεότερη δυνατότητα στον ιστότοπο – τη δυνατότητα δημιουργίας διαδραστικών βίντεο…

Νέο εργαλείο βίντεο

Το απόφθεγμα του Larry είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την εισαγωγή αυτού του νέου διαδραστικού κουίζ βίντεο και βιβλιοθήκης με 1000+ βίντεο κουίζ: https://en.islcollective.com/video-lessons.

Ακολουθεί ένα βίντεο 3 λεπτών που φτιάξαμε, το οποίο δίνει μια σύντομη ιδέα για το πώς λειτουργεί το κουίζ:

Μαρτυρίες δασκάλων

Οι άνθρωποι στο iSLCollective έδωσαν με χαρά μια χούφτα μαρτυρίες από καθηγητές που μοιράζονται την εκτίμησή τους για την πλατφόρμα. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Μου αρέσει ο δημιουργός βίντεο καθώς είναι πολύ εύκολος στη χρήση του. Αυτή ήταν η πρώτη μου δημιουργία και μου άρεσε να καταλαβαίνω πώς λειτουργεί. Ως ψηφιακός μετανάστης, εκτιμώ πραγματικά τέτοιους ιστότοπους και πλατφόρμες.

Το λάτρεψαν και οι μαθητές μου. Νομίζω ότι σε όλους αρέσει η ποικιλία και ένα σύντομο βίντεο μπορεί πάντα να εμπνεύσει ένα μάθημα. Τα περισσότερα από τα μαθήματά μου γίνονται το απόγευμα καθώς διδάσκω σε ένα σχολείο ξένων γλωσσών, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές έρχονται στα μαθήματα αφού έχουν συμπληρώσει επτά ή οκτώ τάξεις στο σχολείο –το ουγγρικό εκπαιδευτικό σύστημα– ή οι ενήλικες μπορεί να φτάσουν απογοητευμένοι (ή τουλάχιστον κουρασμένοι) αφού τελείωσαν την οκτάωρη εργάσιμη ημέρα τους. Οι περισσότεροι μαθητές μου είναι 14+, πολλοί από αυτούς προετοιμάζονται για εξετάσεις γλώσσας προχωρημένων. Έχουν κίνητρο 🙂 και αυτό με τη σειρά του παρακινεί εμάς, τους δασκάλους να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Επομένως, είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω για να δημιουργήσω περισσότερα μαθήματα και σκοπεύω να εξερευνήσω τον υπόλοιπο ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των εκτυπώσιμων και προβολικών.

Ευχαριστώ για τη δουλειά σας.

Χαιρετισμοί,

Zsuzsa (Zsitku)

—————————————————

Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ τα βίντεο στην τάξη. Είμαι δασκάλα ESOL στο γυμνάσιο και διδάσκω έκτη, έβδομη και όγδοη τάξη στο Κολόμπους της Τζόρτζια. Αυτή τη στιγμή έχω εβδομήντα έξι μαθητές. Κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιώ τα βίντεο ως κουδούνι. Οι μαθητές μου λατρεύουν να απαντούν εκ περιτροπής στις ερωτήσεις. Είναι μερικώς σε βίντεο κινουμένων σχεδίων που περιέχουν κωδικοποιητές προτάσεων και συνώνυμα.

Ήταν εύκολο να χρησιμοποιήσω τον δημιουργό βίντεο και σκοπεύω να δημιουργήσω περισσότερα βίντεο όταν έχω χρόνο. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν στο τέλος. Δεν έβαλα αρκετές πληροφορίες και παρέμεινα κολλημένος σε πρόχειρη λειτουργία. Ωστόσο, μόλις συνειδητοποίησα τι έπρεπε να κάνω, έγινε σχετικά εύκολο.

Αυτή είναι μια θαυμάσια πηγή, και δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά για την παροχή της.

Ο Θεός να σε ευλογεί,

Recheal Jacobs

—————————————————

Είμαι καθηγητής Ολλανδικών και Αγγλικών στην Ολλανδία. Διδάσκω παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες. Μαθαίνουν ολλανδικά (και αγγλικά) ως δεύτερη γλώσσα. Και κατά τα άλλα είναι παιδιά που μαθαίνουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι, χρειαζόμουν υλικό για να τους παρακινήσω και να αναθεωρήσω τη γραμματική με ωραίο τρόπο.

Χρησιμοποιώ ήδη το “EDpuzzle†, αλλά στην πλατφόρμα σας μπορώ να προσθέσω περισσότερους τύπους ερωτήσεων. Το μεγάλο πλεονέκτημα του EDpuzzle είναι ο τρόπος που μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας τάξη και να δείτε την πρόοδο και να αποθηκεύσετε το δικό σας (ή άλλο) υλικό.

Οι μαθητές μου είναι 12-15 και τους άρεσε η «λειτουργία καζίνο» για τις ασκήσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό λειτουργεί μόνο όταν το χρησιμοποιείτε όχι πολύ συχνά, αλλά παρόλα αυτά, είναι πολύ διασκεδαστικό.

Πρέπει να φτιάξω περισσότερα ολλανδικά πράγματα.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!

Diane Gerritse

—————————————————

Να το έχετε λοιπόν – το iSLCollective είναι ένας ισχυρός δωρεάν πόρος για όσους διδάσκουν ESL/EFL. Ρίξτε μια ματιά και μη διστάσετε να μοιραστείτε την εμπειρία ή τα σχόλιά σας σε ένα σχόλιο!

Schreibe einen Kommentar