Innovation Paradigm Shift II – Future of Work

0
Innovation Paradigm Shift II – Future of Work


Προβολές ανάρτησης: 103

Το μέλλον της εργασίας στην εποχή της AI

Innovation Paradigm Shift II με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη

Καθώς η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ξετυλίγεται, υπάρχει ένας αυξανόμενος λόγος για την απώλεια θέσεων εργασίας, με πολλούς να φοβούνται ότι οι μηχανές μπορεί να καταστήσουν τους ανθρώπους απαρχαιωμένους. Ωστόσο, μια διαφοροποιημένη προοπτική δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν αντικαθιστά άμεσα τις θέσεις εργασίας, αλλά τις φέρνει επανάσταση. Οι επαγγελματίες οπλισμένοι με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να ξεπεράσουν τους συνομηλίκους τους που βασίζονται σε παραδοσιακές μεθοδολογίες. Επομένως, δεν είναι η τεχνητή νοημοσύνη που αντικαθιστά τις θέσεις εργασίας αλλά οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη. Δείτε πώς:

1) Σχέδια μάρκετινγκ
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μάρκετινγκ είναι τόσο γρήγορη όσο το να φτιάξετε τον πρωινό σας καφέ. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τροφοδοτηθεί με παραμέτρους όπως δημογραφικά στοιχεία στόχου, περιορισμοί προϋπολογισμού και εταιρικούς στόχους. Εντός της ώρας, κάποιος μπορεί να λάβει μια λεπτομερή στρατηγική μάρκετινγκ. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες που υποστηρίζονται από έρευνα, πιθανά κανάλια προσέγγισης, προβλεπόμενα αποτελέσματα και ακόμη και προτάσεις περιεχομένου. Ενώ οι άνθρωποι είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδότηση των λεπτομερειών και την επαλήθευση της ευθυγράμμισης του σχεδίου, η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει δραματικά τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται. μετατρέποντας την εργασία μιας εβδομάδας σε μια ώρα.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Ενημερώστε το AI τι θέλετε σε αυτό το σχέδιο μάρκετινγκ και ποιους περιορισμούς θέλετε να δώσετε στο AI. Χωρίς έξυπνη συμβολή, ούτε μια μηχανή ούτε ένας άλλος άνθρωπος μπορεί να εκτελέσει αυτήν την εργασία.

2) Λευκές Βίβλοι
Μόλις θεωρηθεί μια κουραστική, χρονοβόρα εργασία, οι λευκές βίβλοι μπορούν να γίνουν αποτελεσματικές με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι ερευνητές ή οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ παρέχουν στην τεχνητή νοημοσύνη ένα θέμα, στόχους και μερικές βασικές λεπτομέρειες. Το σύστημα, εξοπλισμένο με πρόσβαση σε αμέτρητες βάσεις δεδομένων και ερευνητικά περιοδικά, συντάσσει μια λευκή βίβλο πλήρη με ερευνητικές αναφορές, infographics και μια καλά δομημένη αφήγηση. Ο ανθρώπινος ρόλος εξελίσσεται από την κουραστική σύνταξη στην πρωταρχική σύλληψη και επαλήθευση, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής από μέρες σε ώρες.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Ενημερώστε την τεχνητή νοημοσύνη τι θέλετε να επικοινωνήσετε για ένα κοινό που ΕΣΥ προσδιορίζετε. Επίσης εδώ: χωρίς ουσιαστικές εισροές, ούτε μια μηχανή ούτε ένας άλλος άνθρωπος μπορεί να εκτελέσει αυτήν την εργασία.

3) Περιγραφή προϊόντος
Για εταιρείες με μεγάλη γκάμα προϊόντων, η σύνταξη και η ενημέρωση των περιγραφών προϊόντων μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Με την τεχνητή νοημοσύνη, τα ακατέργαστα δεδομένα ενός προϊόντος –μέγεθος, χαρακτηριστικά, οφέλη, τιμή και εικόνες– μπορούν να εισαχθούν. Στη συνέχεια, το AI δημιουργεί συναρπαστικές, βελτιστοποιημένες για SEO περιγραφές προϊόντων μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό όχι μόνο τυποποιεί την ποιότητα, αλλά επιταχύνει εκθετικά τη διαδικασία, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να λανσάρουν προϊόντα πιο γρήγορα και να προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς.
Ο ανθρώπινος ρόλος: ΕΣΕΙΣ δίνετε στο AI τον ΣΚΟΠΟ και θα κάνει τη δουλειά ανάλογα.

4) Σελίδα προορισμού συμβάντος
Οι υπεύθυνοι και οι διοργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να αναπνεύσουν εύκολα. Όταν ανατίθεται να δημιουργήσει μια σελίδα προορισμού για ένα συμβάν, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στο σχεδιασμό, τη δημιουργία σεναρίων και ακόμη και τη βελτιστοποίηση για μετατροπές. Απλώς τροφοδοτώντας τις λεπτομέρειες του συμβάντος του συστήματος, τις ιδιαιτερότητες του κοινού-στόχου και τα επιθυμητά αποτελέσματα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει μια οπτικά ελκυστική, πλούσια σε περιεχόμενο και φιλική προς τον χρήστη σελίδα προορισμού. Αντί να εργάζονται πάνω σε επαναλήψεις σχεδιασμού και περιεχομένου, οι άνθρωποι μπορούν τώρα να επικεντρωθούν στη στρατηγική, την προβολή και την επιτυχία της εκδήλωσης.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Έχετε την ιδέα ότι θέλετε μια σελίδα προορισμού.

5) Παρουσίαση Προπονητικής Τάξης
Οι εκπαιδευτικές ενότητες μπορούν να γίνουν πιο ελκυστικές με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι εκπαιδευτές παρέχουν το βασικό περιεχόμενο και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει μια δυναμική παρουσίαση με γραφικά, περιπτωσιολογικές μελέτες, διαδραστικά στοιχεία, ακόμη και ενότητες κουίζ. Αυτό εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα, βοηθά στην καλύτερη διατήρηση της γνώσης και το πιο σημαντικό, επιτρέπει στους εκπαιδευτές να εστιάζουν στην παράδοση του περιεχομένου και όχι στις περιπλοκές του σχεδιασμού της παρουσίασης.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Κατανοήστε ότι χρειάζεται μια παρουσίαση εκπαιδευτικού μαθήματος και ΕΣΥ πείτε στην τεχνητή νοημοσύνη πώς πρέπει να γίνει.

6) Έλεγχος Νομικών Εγγράφων
Οι επαγγελματίες νομικοί συχνά ξοδεύουν ώρες εξετάζοντας συμβάσεις και νομικά έγγραφα. Το AI μπορεί να τα αναλύσει μέσα σε λίγα λεπτά, επισημαίνοντας αποκλίσεις, πιθανούς κινδύνους και τομείς ανησυχίας. Οι δικηγόροι μπορούν στη συνέχεια να επικεντρωθούν στη στρατηγική και στη συμβουλή παρά στο κουραστικό έργο της ανάλυσης εγγράφων.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Ελέγξτε και επικυρώστε την έξοδο της τεχνητής νοημοσύνης αντί να κάνετε το σκάψιμο και την αναζήτηση μόνοι σας.

7) Εξατομικευμένες Διαδρομές Μάθησης στην Εκπαίδευση
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν εξατομικευμένα σχέδια μάθησης για μαθητές. Με βάση την απόδοση, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία ενός μαθητή, η τεχνητή νοημοσύνη προτείνει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα σπουδών, διασφαλίζοντας πιο αποτελεσματικές και προσαρμοστικές μαθησιακές εμπειρίες.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Καταλαβαίνετε την ιδέα: δεν έχει σημασία τι – Κάποιος πρέπει να το βάλει σε κίνηση

8) Ανάλυση Ακίνητης Περιουσίας
Οι κτηματομεσίτες, με τη βοήθεια της AI, μπορούν να παρέχουν στους πελάτες ολοκληρωμένες αναλύσεις ακινήτων σε χρόνο ρεκόρ. Εισάγοντας στοιχεία ιδιοκτησίας, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει την αγοραία αξία, να εκτιμήσει το κόστος ανακαίνισης και ακόμη και να προτείνει βέλτιστες περιόδους πώλησης.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Το ίδιο και εδώ – το έβαλε σε κίνηση

9) Σχέδιο μόδας
Οι σχεδιαστές μόδας μπορούν να εισάγουν την τεχνητή νοημοσύνη στη δημιουργική τους διαδικασία. Τροφοδοτώντας τις τρέχουσες τάσεις, τα προτιμώμενα υφάσματα και τα επιθυμητά αποτελέσματα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει σκίτσα σχεδίασης, μοτίβα, ακόμη και να προβλέψει την υποδοχή της αγοράς, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να είναι μοντέρνοι με πρωτοφανή ρυθμό.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Και εδώ – το έβαλε σε κίνηση

10) Μοντάζ ταινιών και βίντεο
Οι μοντέρ ταινιών μπορούν να παρέχουν στην τεχνητή νοημοσύνη ακατέργαστο υλικό, επιθυμητή διάθεση και θεματικά στοιχεία. Το σύστημα μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει μια πρόχειρη επεξεργασία, επιταχύνοντας δραματικά τα χρονοδιαγράμματα μετά την παραγωγή. Αυτό εξασφαλίζει ταχύτερες εκδόσεις και επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να εστιάζουν στις αποχρώσεις της αφήγησης.

Το σταθερό νήμα σε αυτούς τους μετασχηματισμούς είναι η αλλαγή παραδείγματος από τη χειροκίνητη στη συνεργατική νοημοσύνη. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι άνθρωποι συνεργάζονται, τα όρια του δυνατού διευρύνονται, εγκαινιάζοντας ένα μέλλον που ορίζεται από την αποτελεσματικότητα, την καινοτομία και τα πρωτόγνωρα επιτεύγματα.
Ο ανθρώπινος ρόλος: Και επίσης εδώ – το έβαλε σε κίνηση

Υποθέτω ότι μπορείτε τώρα να φανταστείτε ότι αυτά τα 10 παραδείγματα μπορούν να εφαρμοστούν σε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εάν δεν μπορείτε να το δείτε, δοκιμάστε το ή ρωτήστε το Chat GPT ή ρωτήστε με.

Τι σημαίνει για εσάς;

Αν είσαι σε οποιαδήποτε δουλειά γραφείου, θα μάθεις να γίνεσαι μάνατζερ, ό,τι κι αν κάνεις σήμερα. Θα γίνετε ο διαχειριστής του συστήματος AI σας και θα του πείτε τι πρέπει να κάνει για εσάς. Αυτό μπορεί να είναι η σύνταξη μιας αναφοράς, η σύνοψη των σημερινών κλήσεων, η δημιουργία ενός εγγράφου, η κατάρτιση ενός σχεδίου, η εντολή να επεξεργαστεί πληροφορίες, να ρωτήσετε πώς μπορείτε να κάνετε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε, να του ζητήσετε να σας διδάξει οποιαδήποτε εργασία, να μάθετε πώς τα πράγματα δουλέψτε και σχεδιάστε μια εικόνα ακόμα κι αν δεν μπορείτε καν να σχεδιάσετε ένα δέντρο. Καθώς προχωράτε, ζητάτε από το AI να δημιουργήσει μια παρουσίαση για εσάς ή το αφεντικό σας ή να δημιουργήσει ένα βίντεο για οποιοδήποτε θέμα, ή να αναλύσει ένα έργο, να αναλύσει μια διαδικασία, να προτείνει μια διαδικασία και να προετοιμάσει κάθε στοιχείο που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί το. Πιθανώς το ήμισυ της καθημερινής σας δουλειάς θα γίνει σε 10 δευτερόλεπτα για κάθε κομμάτι συν τα 5 λεπτά για να του εξηγήσετε τι θέλετε. Το μόνο που χρειάζεται να μάθετε είναι «να του λέτε αυτό που θέλετε και το πιο σημαντικό να μάθετε να γνωρίζετε και να λέτε αυτό που θέλετε. Αυτή η νέα ικανότητα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εργασίας και θα αφαιρέσει εμπόδια όπως «δεν είμαι καλός στο να γράφω γράμματα» ή «Δεν είμαι καλός στο σχέδιο εικόνων» ή «Δεν είμαι καλός στην ανάλυση δεδομένων»…

Αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης δεξιοτήτων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Χρησιμοποιήστε την ομάδα που έχετε – αλλά πολύ πιο έξυπνα από ποτέ !!!

Το Innovation Paradigm Shift II με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει επίσης μια εξαιρετικά κρίσιμη πτυχή για την ποιότητα των εργαζομένων. Η παγκόσμια έλλειψη δεξιοτήτων, ένα πιεστικό ζήτημα στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη αγορά εργασίας, απειλεί την οικονομική ανάπτυξη, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα σε όλα τα έθνη. Καθώς οι βιομηχανίες προχωρούν και αναδύονται νέες ειδικότητες, διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό και εκείνων που έχουν ζήτηση. Αν και οι πρωτοβουλίες επανεκπαίδευσης και αναβάθμισης είναι υψίστης σημασίας, δεν αποτελούν τη μοναδική λύση, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ο επείγων χαρακτήρας και η κλίμακα του ζητήματος. Εισαγάγετε την Τεχνητή Νοημοσύνη — όχι ως αντικατάσταση του ανθρώπινου ταλέντου, αλλά ως ενισχυτή και μόχλευση για λιγότερο εξειδικευμένους ανθρώπους. Κάποιος που δεν δημιούργησε ποτέ μια ανάρτηση ιστολογίου μπορεί να ρωτήσει την τεχνητή νοημοσύνη πώς γράφεται μια ανάρτηση ιστολογίου και στη συνέχεια να δώσει μερικές κουκκίδες στο AI. Το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολλαπλασιαστής δύναμης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσαρμόσει το εκπαιδευτικό περιεχόμενο για ταχύτερη, πιο αποτελεσματική μάθηση, να προβλέψει ποιες δεξιότητες θα είναι περιζήτητες τα επόμενα χρόνια και ακόμη και να βοηθήσει στην εργασία, καθοδηγώντας τους εργαζόμενους σε σύνθετες εργασίες μέχρι να γίνουν ικανοί. Επιπλέον, οι πλατφόρμες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να ταιριάξουν τις δυνατότητες και τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες των ατόμων με αναδυόμενους ρόλους εργασίας, παρακάμπτοντας τις παραδοσιακές απαιτήσεις διαπιστευτηρίων και δίνοντας έμφαση στις ικανότητες. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, δεν γεφυρώνουμε απλώς το χάσμα δεξιοτήτων. οραματιζόμαστε ξανά ένα μέλλον όπου το ταλέντο και η τεχνολογία συγκλίνουν, διασφαλίζοντας ένα ανθεκτικό, προσαρμοστικό και εξειδικευμένο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό.

_________________________________

Σημαντική σημείωση σε αυτό το σημείο

Ίσως το έχετε ήδη μαντέψει, Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από AI, χρησιμοποιούμε το GPT-4 και αξιοποιούμε την τεχνολογία μας Prompt Framing. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να φτιάξω μια λίστα με πράγματα για τα οποία ήθελα να μιλήσω και ένα λεπτό αργότερα είχα τα αποτελέσματα. Για να κάνω την ανάρτηση χρειαζόταν ακόμα εγώ (ένας άνθρωπος) να πω ότι θέλω μια ανάρτηση. Απαιτούσε να δώσω στο AI τη δομή που ήθελα και τις κουκκίδες για να έχω αυτό το αποτέλεσμα. Και τέλος η κριτική και κάποια προσωπική πινελιά όπως αυτή η παράγραφος. Όλα γίνονται σε περίπου 20 λεπτά.

Η μάθηση για τους ηγέτες επιχειρήσεων

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς ένα άλλο κομμάτι λογισμικού με το οποίο θα πρέπει να εξοικειωθεί η ομάδα IT, αλλά και το πιο επαναστατικό οργανωσιακό μέσο καινοτομίας από τη βιομηχανική επανάσταση με την αυτοματοποίηση της παραγωγής της. Χρησιμοποιώ τον όρο όργανο πολύ σκόπιμα. Όπως ο μεταφορικός ιμάντας άλλαξε τη μαζική παραγωγή από την αρχή, έπρεπε να εφαρμοστεί. έπρεπε να είναι μέρος του οργανισμού και έπρεπε να είναι μέρος της εταιρικής κουλτούρας. Όλα αυτά έγιναν δυνατά με μερικά σχέδια, λίστες, νέους κανόνες και περιγραφές οργανισμών. Οι σημερινές επιχειρήσεις είναι τόσο περίπλοκες και βελτιστοποιημένες που χρειάζονται εργαλεία για να λειτουργήσουν.

Κορυφαίος στην καινοτομία

Χρειάζεται ηγεσία για να μεταμορφωθεί μια εταιρεία μέσω μιας αλλαγής παραδείγματος. Και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι περιμένουν οι περισσότεροι να είναι. Η πρωτοπορία στην καινοτομία απαιτεί την κατανόηση του πώς λειτουργεί πραγματικά η τεχνητή νοημοσύνη. Ούτε η «Προφητεία της Ημέρας της Κρίσης» ούτε η νοοτροπία «Κάντε κλικ και τελειώστε» δεν βοηθούν με κανέναν τρόπο. Το μέλλον της εργασίας δεν βρίσκεται στα χέρια πολιτικών, επιστημόνων ή εκπαιδευτικών. Είναι στα χέρια των CEOs. Είναι αυτοί που αφήνουν μια εταιρεία να καταρρεύσει ή να ανθίσει. Πρέπει να εξετάσουν τι κάνει η τεχνητή νοημοσύνη όπως τα αγόρια της φάρμας έβλεπαν την εκβιομηχάνιση πριν από 200 χρόνια.

Όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων γνωρίζει τι είναι τα αυτοκίνητα, έτσι και αυτός ή αυτή γνωρίζει τι σημαίνει ΠΩΛΗΣΕΙΣ και πώς λειτουργούν, ή πώς κάνει το FINANCE και τι σημαίνει, ή πώς κάνει τη δουλειά το MARKETING. Τώρα υπάρχει ένα κβαντικό άλμα στην οργανωτική διαχείριση, τη διαχείριση χρόνου και την ενίσχυση των αποτελεσμάτων. Αυτό απαιτεί ειδικευμένους ανθρώπους που απλά δεν έχουμε – και δεν χρειαζόμαστε.

ΜΕΡΟΣ III

Μετατόπιση παραδείγματος καινοτομίας με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη Μέρος III — Οργανωτική καινοτομία
Παρατήρησα ότι μπορεί να είναι χρήσιμο να περιγράψω πώς οι εταιρείες μπορούν να ξεκινήσουν αυτήν την αλλαγή παραδείγματος, να θέσουν νέους στόχους και να ενδυναμώσουν τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, ποια εργασία μπορούν να εκτελεστούν από λιγότερο μορφωμένους ανθρώπους και πώς όλα αυτά θα μειώσουν το κόστος και θα αυξήσουν την κερδοφορία.

Schreibe einen Kommentar