How To Deadhead Sunflowers (3 απλά βήματα)

0
How To Deadhead Sunflowers (3 απλά βήματα)

Οι ηλίανθοι είναι ένα από τα πιο όμορφα και συμβολικά λουλούδια του καλοκαιριού, προσφέροντας το τέλειο σκηνικό για αξέχαστες οικογενειακές στιγμές και εκπληκτικές συνθέσεις ανθοδέσμων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι προσπαθούν συχνά να επεκτείνουν την εποχή της ανθοφορίας των ηλίανθων τους μέσω της τέχνης του νεκρού κεφαλιού.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο οδηγός μας θα ρίξει μια ματιά στην πιο αποτελεσματική μέθοδο θανάτωσης ενός ηλίανθου, καθώς και στην καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό, καθώς και μια σειρά από τα σχετικά οφέλη. Επιπλέον, θα προσπαθήσουμε επίσης να απαντήσουμε σε μερικές από τις συχνές ερωτήσεις.

How To Deadhead A Sunflower

Η διαδικασία της θανάτωσης ενός ηλίανθου είναι σχετικά απλή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα χέρια σας με ένα εύρωστο ζευγάρι γάντια, καθώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό εργαλείο κλαδέματος για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τις εξαντλημένες ανθοφορίες.

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο στέλεχος του ηλίανθου, ώστε να αφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους κόμβους φύλλων ανέπαφους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από αυτούς τους κόμβους φύλλων θα προέλθει η νέα ανάπτυξη.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε μερικά κλαδευτήρια ή ένα εργαλείο κοπής και να κόψετε τον μίσχο περίπου μισή ίντσα πάνω από τα νέα φύλλα. Ο μίσχος είναι όπου το στέλεχος οδηγεί στο κεφάλι του ηλίανθου.
 3. Αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς τα βήματα ένα και δύο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει και απορρίψετε το νεκρό κεφάλι ηλίανθου.

Αξίζει να έχετε κατά νου ότι οι νέες ανθοφορίες που προκύπτουν μετά τη διαδικασία του νεκρού κεφαλιού μπορεί να είναι λίγο μικρότερες από τις αρχικές ανθοφορίες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να απολαύσετε έναν υπέροχο ηλίανθο, πλούσιους σπόρους και, αν είστε πολύ τυχεροί – έναν συνδυασμό και των δύο.

Πότε στο Deadhead A Sunflower

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τους ηλίανθους σας ανθισμένους, η καλύτερη στιγμή για να τα σβήσετε είναι όταν το λουλούδι ξεθωριάζει. Το να κόψετε το κεφάλι ενός ηλίανθου πριν ωριμάσουν οι σπόροι, όχι μόνο επιτρέπει στο φυτό να συνεχίσει να παράγει λουλούδια, αλλά καθαρίζει επίσης τον κήπο και αποτρέπει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων «εθελοντών».

Μερικά από τα καλύτερα σημάδια που πρέπει να προσέξετε όταν αποφασίζετε να αφανίσετε έναν ηλίανθο περιλαμβάνουν:

 • Όταν η άνθιση έχει ξεθωριάσει και φαίνεται ξοδεμένη
 • Όταν το κεφάλι του ηλίανθου κρεμάει πολύ
 • Όταν το κεφάλι του ηλίανθου έχει χάσει τα περισσότερα πέταλά του
 • Όταν η δόνηση του λουλουδιού έχει φύγει και ένα θαμπό κεφάλι παραμένει
 • Όταν ο ηλίανθος δεν είναι πλέον ελκυστικός ή ελκυστικός στον κήπο σας

Ο χρόνος για να περιμένουμε ηλίανθους νεκρούς εξαρτάται από την εποχή του χρόνου που ξεκινάτε αρχικά τα ηλιοτρόπια σας από σπόρους ή μικρό φυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως νεκρώνουν τα ηλιοτρόπια τους στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Οφέλη του Deadheading A Sunflower

Υπάρχουν μια σειρά από εντυπωσιακά οφέλη για τα ηλίανθα που μοιάζουν με ηλιοτρόπια που αξίζει να θυμάστε. Παρακάτω παρατίθενται πέντε από τα πιο σημαντικά.

 • Παρατείνει τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για τους ηλίανθους σας
 • Ενθαρρύνει την ανάπτυξη μεγαλύτερης ποσότητας ηλίανθων
 • Η απαλλαγή από τις εξαντλημένες ανθοφορίες επιτρέπει στην ενέργεια του φυτού να πάει σε άλλους ηλίανθους
 • Κάνει τον κήπο σας να φαίνεται πιο προσεγμένος και πιο ευχάριστος στο μάτι
 • Αποτρέπει τους σκίουρους και τα πουλιά από την αναζήτηση τροφής για σπόρους

Συχνές Ερωτήσεις

Τι γίνεται αν ένα ζώο φάει τα ηλιοτρόπια μου;

Εάν ένα ζώο, όπως ένας κρεόχοιρος ή ένα κουνέλι τρώει την κορυφή των ηλίανθων σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μερικά από τα υγιή φύλλα να παραμείνουν άθικτα στο στέλεχος. Εάν συμβαίνει αυτό, δύο νέα άνθη ηλίανθου μπορούν να αναπτυχθούν από ένα μόνο μίσχο.

Πρέπει να τσιμπήσετε ηλίανθους;

Όλα εξαρτώνται από το γιατί καλλιεργείτε ηλίανθους εξαρχής. Εάν τα μεγαλώνετε για έναν διαγωνισμό και θέλετε να μεγιστοποιήσετε το ύψος τους, καλό είναι να αποφύγετε να τσιμπήσετε το άκρο ανάπτυξης.

Ωστόσο, εάν καλλιεργείτε ηλίανθους στον κήπο σας με σκοπό να τα μαζεύετε σε τακτική βάση, το τσίμπημα της άκρης ανάπτυξης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αναζωογονήσετε το φυτό – κάνοντάς το να παράγει μεγαλύτερη ποσότητα λουλουδιών.

Γιατί το Sunflower μου έχει πολλά κεφάλια;

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας ηλίανθος παράγει πολλαπλές κεφαλές είναι η μετατόπιση ζιζανιοκτόνου ή η παρουσία χημικών υπολειμμάτων στο έδαφος. Για παράδειγμα, τα ζιζανιοκτόνα μπορεί να παρασυρθούν από άλλα μέρη του κήπου σας (ή ακόμα και από τον κήπο δίπλα).

Αυτό όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλαπλών κεφαλών, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ανώμαλη ανάμειξη, μειωμένη ανάπτυξη και συστροφή των μίσχων ή των μίσχων των φύλλων.

Είναι σημαντικό για τα Deadhead Teddy Bear Sunflowers;

Αυτός ο τύπος ηλίανθου παράγει συνήθως επιδεικτικά λουλούδια με άνθη με καλή υφή – η τέλεια προσθήκη σε κάθε καλοκαιρινό τοπίο. Τα αρκουδάκια ηλιοτρόπια συχνά αναπτύσσουν πολλές ανθίσεις σε ένα κοτσάνι, επομένως είναι σημαντικό να τους αποκεφαλίσετε εάν θέλετε να παρατείνετε την περίοδο ανθοφορίας του φυτού.

Η κατώτατη γραμμή

Συμπερασματικά, το άψογο ηλιοτρόπιο είναι μια απίστευτα απλή και ικανοποιητική διαδικασία. Δεν είναι μόνο εξαιρετικό για την επέκταση της περιόδου ανθοφορίας του φυτού, είναι επίσης σημαντικό για να διατηρείτε τον κήπο σας σε μια τακτοποιημένη και τακτοποιημένη κατάσταση.

How To Deadhead Sunflowers (3 απλά βήματα)-min
Αποθηκεύστε αυτήν την καρφίτσα για αργότερα

Schreibe einen Kommentar