How To Deadhead Daisies | Συνεχείς καλοκαιρινές ανθίσεις

0
How To Deadhead Daisies |  Συνεχείς καλοκαιρινές ανθίσεις

Οι μαργαρίτες είναι όμορφα λουλούδια που οι κηπουροί λατρεύουν να φυτεύουν στους δικούς τους κήπους. Τα ευαίσθητα λευκά πέταλά τους σε σύγκριση με τα έντονα κίτρινα κέντρα τους είναι αυτά που κάνουν αυτά τα λουλούδια τόσο ελκυστικά. Είναι εξαιρετικά εύκολο να αναπτυχθούν, αλλά είναι απλό να διατηρήσετε αυτά τα λουλούδια τέλεια όλη την εποχή.

How to Deadhead Daisies - Continuous Summer Blooms

Το να σκοτώσετε τις μαργαρίτες σας θα κάνει τα λουλούδια σας να πολλαπλασιαστούν και να φαίνονται πιο υγιή από πριν. Ωστόσο, δεν θα πεθάνουν όλοι τις μαργαρίτες τους, αλλά ξέρουμε ότι κάνει τεράστια διαφορά.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε λεπτομερέστερα στον τρόπο κατασκευής μαργαριτών και στα οφέλη που θα λάβετε από την εκτέλεση αυτής της απλής εργασίας.

Τι είναι η μαργαρίτα;

Η μαργαρίτα είναι συνήθως γνωστή ως ένα μικρό και άγριο λουλούδι που έχει ένα κίτρινο κέντρο που περιβάλλεται από λευκά πέταλα. Ορισμένα είδη μαργαριτών μπορεί να είναι άγρια, ενώ άλλα καλλιεργούνται συνήθως από κηπουρούς.

Οι άγριες μαργαρίτες είναι συνήθως πολύ μικρές και εμφανίζονται σε μεγάλες ποσότητες σε χλοώδεις περιοχές. Τα παιδιά λατρεύουν να μαζεύουν άγριες μαργαρίτες και να φτιάχνουν αλυσίδες μαργαρίτας. Όχι μόνο φαίνονται όμορφα και ντελικάτα. Ωστόσο, έχουν επίσης ένα ευχάριστο άρωμα, αλλά αυτά τα φυτά καλλιεργούνται κυρίως για την ομορφιά τους και όχι για τη μυρωδιά τους.

Υπάρχουν πολλά είδη μαργαρίτες που μπορεί να συναντήσετε. Οι περισσότεροι κήποι διαθέτουν ένα είδος μαργαρίτας στον κήπο τους, καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι ευχάριστοι να φαίνονται.

Το όνομα μαργαρίτα αναφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών της οικογένειας των Asteraceae. Αυτή η ομάδα φυτών είναι γνωστή για τις δισκοειδείς και επίπεδες ανθίσεις τους. Τα πέταλά τους θα δημιουργήσουν ακτίνες που πέφτουν προς τα έξω μακριά από το κέντρο.

Μερικές ποικιλίες μαργαρίτες που μπορεί να έχετε ακούσει περιλαμβάνουν: Oxeye Daisy? Marguerite Daisy; Ζωγραφισμένη Μαργαρίτα? και η Shasta Daisy.

Αυτά τα λουλούδια θα ανθίσουν συχνά στις αρχές του καλοκαιριού και θα διαρκέσουν μέχρι τον πρώτο παγετό. Κάθε είδος ή ποικιλία μαργαριτών είναι διαφορετική από την άλλη. Επομένως, είναι εύκολο να βρείτε ένα είδος μαργαρίτας που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Επίσης, οι αυξανόμενες απαιτήσεις τους μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικές μεταξύ τους.

Για να διατηρήσετε τις μαργαρίτες σας να μεγαλώνουν καλά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ένα από αυτά είναι να σβήσετε τις μαργαρίτες σας.

Τι είναι το Deadheading;

Το Deadheading είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τυχόν άνθη που ξεθωριάζουν ή αποσυντίθενται. Αυτό θα ενθαρρύνει το φυτό να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ξαναφυτρώσει τυχόν άνθη που έχετε αφαιρέσει.

Επομένως, το φυτό δεν θα σπαταλήσει ενέργεια σε άνθη που πεθαίνουν. Μπορεί να εστιάσει την ενέργειά του σε νέες ανθοφορίες που θα κάνουν τον κήπο σας να φαίνεται ελκυστικός.

Αυτή είναι βασικά μια άλλη μορφή κλαδέματος που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα λουλούδια σας για πολύ περισσότερο.

Δεν χρειάζεται να είστε νεκροί όλη τη σεζόν, μόνο προς το τέλος του καλοκαιριού, μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να σκέφτεστε το deadheading. Αυτό είναι όταν αρχίζετε να παρατηρείτε νεκρά φύλλα και πέταλα.

Συνολικά, το deadheading είναι μια εύκολη δουλειά που μπορούν να κάνουν ακόμη και τα παιδιά. Είναι ένα γρήγορο και εύκολο έργο, αλλά μερικές φορές ξεχνιέται.

Εάν καταφέρετε να παραμείνετε στην κορυφή των μαργαριτών σας, θα μπορέσετε να αναζητήσετε την ανταμοιβή και να δείτε τις όμορφες μαργαρίτες σας για πολύ περισσότερο.

How To Deadhead Your Daisies

ξερό λουλούδι μαργαρίτας

Μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε ανθοφορίες που πέφτουν ή ξεθωριάζουν, τότε ξέρετε ότι είναι καιρός να αρχίσετε να ξεθωριάζετε. Είναι πολύ εύκολο να σβήσετε τα λουλούδια της μαργαρίτας σας και δεν θα σας πάρει πολύ για να κατακτήσετε αυτή τη διαδικασία.

  • Βήμα 1: Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε τις ανθοφορίες που αρχίζουν να πεθαίνουν, αφού ανθίσουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό ψαλίδι ή ψαλίδι, θέλετε να κόψετε τα νεκρά κεφάλια των λουλουδιών. Τα κοτσάνια θα είναι ευγνώμονες που το επιπλέον νεκρό βάρος έχει αρθεί.
  • Βήμα 3: Αφού κόψετε όλα τα νεκρά άνθη, μπορείτε να τα πετάξετε. Τώρα μπορείτε να περιμένετε να εμφανιστούν οι νέες ανθοφορίες. Ο κήπος σας θα φαίνεται πολύ πιο ελκυστικός για πολύ περισσότερο.

Κοπή για μια εσωτερική διάταξη

Δεν χρειάζεται απλώς να καλλιεργήσετε τις μαργαρίτες σας για θέαση σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, μπορείτε να καλλιεργήσετε τις μαργαρίτες σας για εσωτερικούς λόγους, όπως μια διάταξη ή ένα μπουκέτο.

Ως αποτέλεσμα, το να κόβετε φρέσκες μαργαρίτες είτε για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο είτε για εσάς, λέει επίσης στο φυτό της μαργαρίτας να παράγει περισσότερα άνθη. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια άλλη μέθοδος θανάτωσης, αλλά αυτή τη φορά κόβετε τα λουλούδια από το στέλεχος όταν είναι υγιή.

  • Βήμα 1: Για μια εσωτερική διάταξη ή μπουκέτο, θέλετε να επιλέξετε άνθη που είτε είναι ακόμα σε μπουμπούκια είτε μόλις αρχίζουν να ανοίγουν. Θέλετε να κόψετε τα άκρα του στελέχους σε γωνία 45 μοιρών.
  • Βήμα 2: Αφού κόψετε τα άνθη σας, θα θέλετε να αφαιρέσετε τα φύλλα. Εάν τα κομμένα άνθη πρόκειται να μπουν σε βάζο, τότε πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα φύλλα που θα βυθιστούν στο νερό. Εάν τα φύλλα δεν αφαιρεθούν, τότε αυτά τα φύλλα είναι πιθανό να σαπίσουν. Επομένως, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα φύλλα.
  • Βήμα 3: Προσθέστε τα κομμένα λουλούδια σας στο βάζο και γεμίστε τα με άφθονο νερό.
  • Βήμα 4: Είναι πιθανό ότι θα κόψετε μόνο μια χούφτα από τα λουλούδια κάθε φορά για μια εσωτερική διάταξη. Ωστόσο, εξακολουθείτε να πρέπει να παρακολουθείτε το φυτό και τα νεκρά άνθη που χρειάζονται νεκροκεφαλή. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσετε να έχετε επαρκή ποσότητα ανθοφοριών για να διαλέξετε όταν είστε έτοιμοι για την επόμενη διευθέτησή σας.

Ένας οδηγός για το Deadheading κατά τη διάρκεια των εποχών

Σε κάθε εποχή, θα είστε νεκροί για διαφορετικούς λόγους. Θέλαμε να σας δώσουμε αυτόν τον γρήγορο μικρό οδηγό για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε κάθε σεζόν.

Εκτός από τα οφέλη, έχει και στα μαργαρίτα σας. Όλα αυτά είναι για να σας βοηθήσουν να έχετε μια πληρέστερη και μεγαλύτερη περίοδο ανθοφορίας.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενθαρρύνετε τα λουλούδια σας να μεγαλώνουν και να συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Εδώ θα κόψετε τα νεκρά άνθη πριν το φυτό προσπαθήσει να δημιουργήσει σπόρους. Με αυτόν τον τρόπο, η ενέργεια θα διατεθεί για την παραγωγή νέων ανθοφοριών αντί για την παραγωγή σπόρων. Ωστόσο, αν θέλετε σπόρους, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε.

Παράλληλα, θέλετε να αφαιρέσετε και τυχόν νεκρό ή κίτρινο φύλλωμα. Ο στόχος εδώ είναι να ενθαρρύνουμε το φυτό να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών.

Για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, προετοιμάζετε τα φυτά σας για τις πιο κρύες εποχές και ετοιμάζεστε για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Μόλις τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας, θέλετε να προετοιμάσετε τα φυτά σας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα φυτά της μαργαρίτας σας μπορούν να ψηλώσουν αρκετά, ανάλογα με την ποικιλία. Ωστόσο, μόλις ανθίσουν τα τελευταία λουλούδια, θα θελήσετε να κόψετε το πάνω μισό των φυτών. Έτσι, θα πρέπει να είναι μόνο περίπου 1,5 έως 2 πόδια ύψος.

Τα πράσινα κοτσάνια θα φαίνονται ελκυστικά στον φθινοπωρινό κήπο σας και το φυτό θα εστιάσει την ενέργειά του στα φύλλα αντί να παράγει σπόρους.

Αν και τα κοτσάνια των μαργαριτών σας είναι εύθραυστα, τότε θα πρέπει να τα κόψετε αρκετά χαμηλά.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να κόψετε τις μαργαρίτες σας έτσι ώστε να απέχουν μόνο 3 με 4 ίντσες από το έδαφος. Ακόμη και μετά τον πρώτο παγετό, θα πρέπει να δώσετε στα φυτά της μαργαρίτας σας ένα εξαιρετικό κλάδεμα.

Μετά τον πρώτο παγετό, τα στελέχη σας θα πρέπει να φαίνονται ελάχιστα. Αυτό γίνεται για να μην βλάψουν τα φυτά σας ο παγετός και ο χειμώνας.

Διατηρήστε τα εργαλεία σας καθαρά και αιχμηρά

Μια χρήσιμη συμβουλή για να ξέρετε πότε νεκρώνετε τις μαργαρίτες είναι να διατηρείτε τα εργαλεία σας καθαρά και αιχμηρά. Κρατώντας είτε το ψαλίδι είτε το ψαλίδι σας καθαρά και αιχμηρά, θα διευκολύνετε πολύ τη νεκροκεφαλή.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας καθαρά και αιχμηρά εργαλεία, αποφεύγετε τα φυτά της μαργαρίτας σας να κολλήσουν τυχόν μολύνσεις από άλλα φυτά που μπορεί να έχετε στον κήπο σας.

Εάν το φυτό σας κολλήσει μια μόλυνση, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να σκοτώσει τα φυτά μαργαρίτας σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση καθαρών εργαλείων είναι τόσο σημαντική.

Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά την υγεία των φυτών σας, τότε συνιστάται να βυθίζετε τις πλεξούδες σας σε μη αραιωμένο οικιακό απολυμαντικό. Στη συνέχεια σκουπίστε τυχόν περίσσεια με μια χαρτοπετσέτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νερό για να απολυμάνετε τις λεπίδες σας.

Τα εργαλεία σας πρέπει να ακονίζονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχουν γίνει θαμπά ή ξεκουμπώσουν, τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των εργαλείων σας, είναι πολύ εύκολο. Οι μεντεσέδες και οι λεπίδες πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό με σαπούνι. Στη συνέχεια θα πρέπει να στεγνώσουν για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που θα μπορούσαν να είχαν μείνει στα εργαλεία.

Παράλληλα, θέλετε να λαδώσετε ή να λιπάνετε το εργαλείο. Αυτό γίνεται για να βελτιώσετε την ανθεκτικότητα των εργαλείων σας. Θα αποτρέψει επίσης τη δημιουργία σκουριάς ή διάβρωσης. Κάτι που πάλι θα βελτιώσει την αντοχή των εργαλείων σας. Έτσι, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, ώστε να μπορείτε να σκοτώσετε τα φυτά σας για περισσότερο.

Τα οφέλη του Deadheading Your Daisies

λευκό λουλούδι μαργαρίτας

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, το να σβήσετε τις μαργαρίτες σας θα σας προσφέρει πολλά οφέλη.

Όχι μόνο το να σβήνετε τις μαργαρίτες σας κάνει τα φυτά και τον κήπο σας να φαίνονται γενικά τρυφερά και τρωγό. Ως αποτέλεσμα, δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζετε χαλάρωση και νεκρά άνθη που αποσπούν την προσοχή σας μακριά από τα υγιή και λαμπερά άνθη.

Επίσης, αυτό προάγει την υγιή ανάπτυξη και για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, με το να σβήνετε τις μαργαρίτες σας, τις ενθαρρύνετε να παράγουν ακόμα περισσότερα λουλούδια για να τα απολαύσετε.

Δεν ωφελούνται όλα τα φυτά ή τα λουλούδια από το να είναι νεκρό κεφάλι. Ωστόσο, οι μαργαρίτες ευδοκιμούν πραγματικά από αυτή τη διαδικασία.

Εάν θέλετε οι μαργαρίτες σας να ανθίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μάθετε πώς να τις νεκρώνετε.

Εάν τα λουλούδια σας δεν ανθίζουν για περισσότερο, αυτό δεν πρέπει να ανησυχείτε. Ένας άλλος παράγοντας μπορεί να έχει επηρεάσει τη διάρκεια ζωής των ανθοφοριών σας για εκείνη την εποχή.

Με το να απαλλαγείτε από τυχόν νεκρά άνθη, κάνετε τα λουλούδια σας να ανακατευθύνουν την ενέργειά τους.

Δεν χρειάζεται πλέον να επικεντρώνονται στις ανθίσεις που έχουν τελειώσει την ανθοφορία τους. Αντίθετα, μπορεί να εστιάσει την ενέργειά του στις ανθίσεις που πρόκειται να ανθίσουν και στη δημιουργία νέων ανθοφοριών.

Επίσης, θα δημιουργηθεί περισσότερο φύλλωμα για να φαίνεται πιο πολυτελές το φυτό και οι ρίζες να γίνουν πιο δυνατές.

Εάν θέλετε να σώσετε τους σπόρους που παράγονται από το φυτό μαργαρίτα σας, τότε μπορείτε να σβήσετε τις νεκρές ανθίσεις κοντά στην αρχή της περιόδου ανθοφορίας. Τότε μόνο αδιέξοδο κοντά στο τέλος της σεζόν.

Ως αποτέλεσμα, το να σβήσετε τις μαργαρίτες σας μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετικό. Όχι μόνο προάγει πολύ πιο υγιείς και πληρέστερες ανθοφορίες. Κάνει επίσης την περίοδο ανθοφορίας σας να διαρκεί πολύ περισσότερο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα όμορφα λουλούδια. Η ενέργειά τους ανακατευθύνεται από τα νεκρά άνθη για τη δημιουργία νέων.

Πώς να προσέχετε τις μαργαρίτες σας

Τώρα που έχετε αφανίσει τις μαργαρίτες σας, πρέπει πάντα να ξέρετε πώς να φροντίζετε να φροντίζετε σωστά αυτά τα λουλούδια. Όπως έχουμε ήδη μιλήσει, η φροντίδα των φυτών μαργαρίτας είναι αρκετά εύκολη. Οι μαργαρίτες δεν είναι πολύ φτωχά φυτά και αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε καλά αυτά τα φυτά, αλλά προσπαθήστε να μην τα ποτίζετε υπερβολικά.

Όταν φυτεύετε για πρώτη φορά τις μαργαρίτες σας, θέλετε να τις ποτίζετε ιδιαίτερα καλά, ώστε να αναπτύξουν ένα καλό και δυνατό ριζικό σύστημα. Ενώ το φθινόπωρο, τα φυτά της μαργαρίτας σας θα απολαμβάνουν ένα καλό λίπασμα για να διατηρούνται υγιή και δυνατά.

Μπορεί να εξαρτάται από την ποικιλία των μαργαριτών σας, από την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά σας.

Μερικές μαργαρίτες πρέπει να πονταριστούν για να παραμείνουν όρθιες, ενώ άλλες δεν φτάνουν τόσο μεγάλα ύψη. Ωστόσο, τα φυτά μαργαρίτας είναι ένα από τα πιο απλά και εύκολα λουλούδια στη φροντίδα. Είναι αρκετά ανθεκτικά και αντέχουν τα στοιχεία με τα οποία αντιμετωπίζουν.

Τελικές σκέψεις

Το να διαβάζεις μαργαρίτες μπορεί να φαίνεται σαν μια άσκοπη εργασία, ωστόσο αν το κάνεις μέρος της ρουτίνας της κηπουρικής σου θα παρατηρήσεις τεράστια οφέλη. Αυτός ο αφανισμός των μαργαριτών σας ανθίζει όταν παρατηρήσετε ότι αρχίζουν να πεθαίνουν, θα κάνει συνολικά το καθημερινό φυτό σας πιο υγιές και δυνατό.

Είναι πολύ εύκολο να σκοτώσεις μια μαργαρίτα ανθίζει, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις τη νεκρή άνθιση. Αυτό θα ενθαρρύνει στη συνέχεια το φυτό να επικεντρωθεί σε άλλες ανθίσεις και σε περισσότερες ανθοφορίες, καθώς η ενέργειά του ανακατευθύνεται.

Μια απλή και εύκολη εργασία που θα σας βοηθήσει να έχετε μια μεγαλύτερη περίοδο ανθοφορίας. Έτσι, έχοντας περισσότερες μαργαρίτες στον κήπο σας και για πολύ περισσότερο το χρόνο.

Εάν θέλετε να συλλέξετε σπόρους μαργαρίτας, τότε το να ξεκολλήσετε δεν είναι πολύ ωφέλιμο. Ωστόσο, είναι απλό να αποκτήσετε τους σπόρους που θέλετε και, στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να σβήνετε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τη θέα των όμορφων μαργαριτών για περισσότερη ώρα στον κήπο σας.

How To Deadhead Daisies Continuous Summer Blooms-min
Αποθηκεύστε αυτήν την καρφίτσα για αργότερα

Schreibe einen Kommentar