ChatGPT Προτροπή για ομάδες καινοτομίας

0
ChatGPT Προτροπή για ομάδες καινοτομίας


Προβολές ανάρτησης: 412

ChatGPT Prompt Engineering for Innovation TeamsΤώρα οι ομάδες καινοτομίας έχουν έναν νέο τρόπο χρήσης AI και ChatGPT για καλύτερα αποτελέσματα καινοτομίας. Μειώστε δραματικά τον χρόνο καινοτομίας κατά 95%, περισσότερο από τετραπλασιάστε την απόδοση ιδεών και αποκτήστε έναν νέο τρόπο επικύρωσης των αποφάσεών σας. Προτροπές για συγκεκριμένες εργασίες καινοτομίας έχουν αναπτυχθεί από την BlueCallom ομάδα. Παραδείγματα κοινοποιούνται εδώ, βοηθώντας τις ομάδες να δημιουργήσουν το δικό τους. Για να ορίσετε την προσδοκία: Αν και υπάρχουν πολλές εκπληκτικές συμβουλές και κόλπα για τον τρόπο δημιουργίας καλύτερων προτροπών για το ChatGPT, αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ. Παρεμπιπτόντως, το παλιό ρητό „σκουπίδια μέσα, σκουπίδια έξω«… ακόμα τόσο σημαντικό όσο πριν από 50 χρόνια.

Προτροπή για αρχάριους

Εάν είστε έμπειρος „προτάτης“, μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την παράγραφο. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο εισαγωγής καλών ερωτήσεων στο ChatGPT, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο. Το ChatGPT είναι ο πιο προηγμένος τρόπος αναζήτησης και λήψης ξεκάθαρων απαντήσεων σε σχεδόν οποιαδήποτε ερώτηση που μπορεί να φανταστεί κανείς «Το Διαδίκτυο». Μπορείτε προφανώς να κάνετε μια ερώτηση πληκτρολογώντας: «Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Google; Λαμβάνετε μια αξιοπρεπή απάντηση. Όταν όμως είσαι πιο συγκεκριμένος, ζητώντας ανταγωνιστές στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, παίρνεις διαφορετική απάντηση. Και αν πας παρακάτω, μπορείς να ρωτήσεις:
«Θέλω να γίνεις ο βοηθός μου στην έρευνα αγοράς.
Θα σας πω για τις ερευνητικές μου ανάγκες και θα δημιουργήσετε έναν πίνακα με τις ακόλουθες στήλες:
Κατάταξη | Επωνυμία εταιρείας | τοποθεσία εταιρείας | κύρια επιχειρηματική εστίαση.
Ταξινομήστε τη λίστα κατά όνομα εταιρείας με αλφαβητική σειρά
Οι ερευνητικές μου ανάγκες είναι οι εξής:
Βρείτε τις 10 πιο σχετικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζονται την Google.

Θα λάβετε μια όμορφα διαμορφωμένη λίστα.
Τώρα κάντε ένα πολύ απλό follow στην ερώτηση:

„Δείξε μου την ίδια λίστα για Ευρωπαίους ανταγωνιστές.“

Παρατηρείτε ότι διατηρεί το διάλογο ανάμεσα σε εσάς και το AI και ολοκληρώνει την εργασία με όλες τις προηγουμένως καθορισμένες λειτουργίες.

Η δυνατότητα να γράψετε αυτά τα συγκεκριμένα αιτήματα όπως το πρώτο και να ξέρετε πώς να τα παρακολουθήσετε, ονομάζεται „Prompt-Engineering“ Η προτροπή είναι ένα καλά καθορισμένο μέρος που παρακινεί το σύστημα AI σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, εργασία και φόρμα, για παράδειγμα. Και αυτό είναι απλώς ένα απλό παράδειγμα. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες απόψεις, άμεση μηχανική δεν φεύγει. Είναι το Γλώσσα στο οποίο επικοινωνούμε με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και θα δημιουργήσει αποτελέσματα με βάση τη συμβολή μας. Για να κατανοήσετε τα Prompting*, Prompt Engineering** και Pre-Prompts*** δεν απαιτείται η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Απλώς βοηθάει πάρα πολύ στο να καταστεί σαφές τι θέλετε. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τα τεχνητά νοήμονα όντα αλλά και με τα φυσικά ευφυή όντα όπως εσείς και εγώ 🙂

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας καινοτομίας, οι Ομάδες Καινοτομίας εργάζονται σε χιλιάδες διαφορετικά πράγματα. Αυτό κάνει την καινοτομία λίγο δύσκολη. Είναι πολύ ενδιαφέρον να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να ομαδοποιήσουμε σχεδόν όλες αυτές τις εργασίες σε τρεις ομάδες δράσης σχετικές με την καινοτομία:
ΕΡΕΥΝΑ — ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ — ΙΔΕΑΣΜΟΣ

ChatGPT Προτροπή για Ομάδες Καινοτομίας για ΕΡΕΥΝΑ

Προτού αρχίσετε να λύνετε ένα πρόβλημα και προσπαθείτε να αναπτύξετε μια ανατρεπτική λύση, θα θέλετε να ερευνήσετε το πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε και να το κατανοήσετε από κάθε άποψη.
Ο παλιός τρόπος έρευνας είναι να μπείτε σε μια μηχανή αναζήτησης, να αναζητήσετε πληροφορίες για το υπόβαθρο, επιστημονικές εργασίες, ερευνητικά έγγραφα, κριτικές χρηστών, να κάνετε κάποια ανάλυση συναισθημάτων στον κοινωνικό ιστό και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, αφού διαβάσετε όλα τα έγγραφα, συνοψίζετε τα βασικά ευρήματα, δίνετε προτεραιότητα σε ορισμένα ευρήματα και δημιουργείτε την αξιολόγησή σας. Χρειάζονται τουλάχιστον αρκετές ημέρες, αν όχι εβδομάδες. Σε μια τυπική διαδικασία καινοτομίας βρίσκουμε τουλάχιστον 14 τομείς, στους οποίους χρειάζεστε κάποια έρευνα – όχι μόνο στην αρχή. Συνολικά, είναι περίπου 2-3 ​​μήνες αδιάκοπης εργασίας, για να κάνετε όλη την έρευνά σας με την ομάδα σας.
Ο νέος τρόπος έρευνας είναι να κάνετε ερωτήσεις σε ένα Μεγάλο μοντέλο γλώσσας όπως το ChatGPT και να λάβετε την απάντηση αμέσως. Ίσως θελήσετε να αφιερώσετε περίπου 30 λεπτά για να βελτιώσετε την ερώτησή σας και να επικυρώσετε το αποτέλεσμα. Αλλά 14 ερευνητικά περιστατικά, οι φορές 1 ώρα είναι δύο ημέρες και όχι δύο μήνες. Μόλις κατέρρευσε την έρευνα καινοτομίας σας κατά 95% (2 ημέρες αντί για 40 ημέρες). Ακόμα κι αν χρειαστεί να το δουλέψετε για μερικές εβδομάδες για να καταλάβετε – το κέρδος στην αποτελεσματικότητα είναι εκπληκτικό. Επίσης, ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη δεν αντικαθιστά τους ανθρώπους – αλλά οι υπερ αποτελεσματικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που δεν το κάνουν.

Για να το βελτιώσετε περαιτέρω, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε όχι μόνο την ίδια την έρευνα αλλά και την προετοιμασία από τις ερευνητικές εκθέσεις. Πείτε στην τεχνητή νοημοσύνη να σερβίρει τα ευρήματα σε ωραίους πίνακες, ακόμη και να κάνει τις προτεραιότητες για εσάς. Βοηθά να δημιουργήσετε τα λεγόμενα PRE-PROMPTS για να εξοικονομήσετε χρόνο για την επόμενη έρευνα. Όσο περισσότερο χρόνο επενδύετε σε προτροπές τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
Όταν αναζητάτε μια ευκαιρία καινοτομίας στην επιχείρησή σας, η οποία θα πρέπει να είναι η πρώτη σας έρευνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προτροπή:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΜΤ:
Γεια, ενεργήστε ως ερευνητής μου για την αυτοκινητοβιομηχανία
Αφού πλαισιώσω την έρευνα θα σας κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση.
Βοηθήστε με να εντοπίσω τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.
Οι πωλητές ηλεκτρικών οχημάτων δυσκολεύονται να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους.
Ένα ευρέως γνωστό πρόβλημα φαίνεται να είναι το ακόμα μάλλον ανώμαλο δίκτυο σταθμών φόρτισης.
Η συγκεκριμένη ερώτησή μου είναι:

Τώρα έρχεται η πραγματική σας ερώτηση που μπορεί προφανώς να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό:
«Ποιες είναι οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες από τους δύτες που δεν ικανοποιούνται από τις ομάδες πωλήσεων, μάρκετινγκ και σέρβις του κατασκευαστή EV;»

Τώρα εδώ έχετε ένα post-prompt για να ορίσετε τη μορφή εξόδου και ίσως μια ερώτηση που ακολουθεί:

Δημιουργήστε μια λίστα με έως και 25 τέτοιες προσδοκίες με τη σειρά προτεραιότητας προς διόρθωση.
Επί πλέον

«Δημιουργήστε μου μια λίστα με τις ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτροκίνητων οχημάτων με συγκεκριμένες προκλήσεις και ποιες προκλήσεις έχουν».

Βλέπετε ότι μπορείτε να γίνετε όσο εκτενείς και περίπλοκοι θέλετε. Τώρα, μπορείτε να υποστηρίξετε ότι αυτό είναι ακόμα μάλλον χειροκίνητο και ίσως λίγο επίπονο για να βρείτε όλες τις σωστές ερωτήσεις και παραλλαγές, φόρμες εξόδου και ούτω καθεξής. Σωστό, αλλά εφόσον το κάνετε αυτό χειροκίνητα για τον εαυτό σας, είναι εντάξει και μια εξαιρετική εμπειρία εκμάθησης.

Σε ένα σύστημα όπως BlueCallom όλα αυτά γίνονται για εσάς. Καθώς γνωρίζουμε το βαθύτερο νόημα κάθε ερώτησης και πώς θέλουμε να τροφοδοτήσουμε το πλαίσιο KPI, δημιουργήσαμε όλα τα Pro-Prompts και Post-Prompts για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος της έρευνάς σας μειώνεται ακόμη περισσότερο σε λεπτά.

ChatGPT Προτροπή για ομάδες καινοτομίας στο IDEATION

Τώρα – Η ιδέα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο. Ο ιδεασμός είναι η πολύ προσωπική σας δημιουργική διαδικασία. Αλλά πρέπει να πούμε, αφού μελετήσουμε τη σύνθεση ιδεών από την οπτική γωνία της νευροεπιστήμης, μπορούμε ακόμη και να οδηγήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη να είναι δημιουργική. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εφεύρετε έναν τρόπο να ξεπεράσετε τα φυσικά όρια της σημερινής παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας. Διαπιστώνεις ότι απλά δεν μπορείς να τρυπήσεις σε βάθος μεγαλύτερο από 12 χλμ. Και θέλετε να ταιριάξετε με τους 500°C ενός πυρηνικού σταθμού για να οδηγείτε μια ατμομηχανή και πρέπει να φτάσετε 25 χιλιόμετρα βαθιά στον φλοιό για να φτάσετε αυτή τη θερμοκρασία (σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη) και δεν μπορείτε να αντλήσετε πολύ νερό πάνω από 100 μέτρα – πόσο μάλλον 25 χλμ. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί αγγίζετε το όριο της φυσικής. Γίνετε δημιουργικοί με το μήνυμα προτροπής και πλαισιώστε το καλά. 🙂

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΜΤ:
Λειτουργήστε ως παγκόσμιος εμπειρογνώμονας και εφευρέτης μου στη γεωθερμική ενέργεια
Αυτή είναι η πρόκλησή μου: Θέλω να φτάσω στη μέση θερμοκρασία των 500°C στον φλοιό της γης, αλλά τρυπώντας απευθείας στη γη, τα τρέχοντα όρια είναι στα 12 χιλιόμετρα βάθος.
Θέλω να χρησιμοποιήσω τη γεωθερμική ισχύ και να οδηγήσω μια ατμομηχανή στην περιοχή των γιγαβάτ.
Δεν με νοιάζει πώς σχηματίζεται ή βρίσκεται η διαδρομή προς τους 500°C και πώς ο ατμός φτάνει στην τουρμπίνα ή η τουρμπίνα φτάνει στον ατμό.
Σκεφτείτε λύσεις που μπορεί να μην είναι γεωτρήσεις, μπορεί να μην είναι απευθείας κάθετα, ίσως μεγαλύτερες από 25 km και ούτω καθεξής.
Τι λύση μπορείτε να αναπτύξετε;

Το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη βέλτιστο, αλλά σίγουρα διεγείρει τον ανθρώπινο εγκέφαλο πέρα ​​από την κανονική διέγερση που βασίζεται στη διεύρυνση των συνθηκών. Παρεμπιπτόντως, έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα να κάνουμε διάτρηση σε μια διαφορετική οπτική γωνία και να δημιουργήσουμε τη λύση, όπως παρουσιάζεται ως μία από τις Concept Innovations.

ChatGPT Προτροπή για ομάδες καινοτομίας στο VALIDATION

Ακόμη μια άλλη κατηγορία εργασιών ή ερωτήσεων αφορά Γνώμες ή Αποφάσεις κατά τη διαδικασία καινοτομίας και τις αντίστοιχες επικυρώσεις τους. Τέλος πάλι εδώ, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με το prompt-framing. Αφήστε το AI να κατανοήσει τη γνώμη ή την απόφασή σας και να βρει επιχειρήματα υπέρ ή εναντίον της. Υποθέτοντας ότι βρίσκεστε στην πρώιμη φάση της καινοτομίας σας και θέλετε να ορίσετε το κοινό που θέλετε να εμπλέκετε στη διαδικασία καινοτομίας σας, ώστε να λαμβάνετε έγκαιρα σχόλια και να κερδίσετε κάποιους πρώιμους υποστηρικτές.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΜΤ:
Λειτουργήστε ως σύμβουλός μου για την καινοτομία για την αυτοκινητοβιομηχανία μας.
Εδώ είναι το σενάριο στο οποίο εργαζόμαστε: Αναπτύσσουμε ένα ανατρεπτικό αυτοκίνητο που μπορεί να αλλάξει το σχήμα του και τον τρόπο χρήσης του με το πάτημα ενός κουμπιού.
Χρειαζόμαστε θαυμαστές, παράγοντες επιρροής και ιδιαίτερα αφοσιωμένους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για τη δοκιμή επικύρωσης και την εκκίνηση της αγοράς.
Θέλουμε να επιλέγουμε τους μεγαλύτερους πελάτες μας, όπως τους μεγαλύτερους διαχειριστές στόλου, τους μεγαλύτερους οργανισμούς ταξί και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων.
Αναμένουμε ότι η αρχική επιλογή θα είναι επίσης ο πρώτος αγοραστής και θα κυκλοφορήσει άμεσα το προϊόν που μας ενοχλεί στην αγορά.
Εδώ είναι η βοήθεια που θέλω από εσάς: Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή; Βλέπετε κινδύνους σε αυτή την επιλογή; Εάν αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή, τι θα προτείνατε; Εάν ναι, γιατί συμφωνείτε με την επιλογή μου; Τι άλλη συμβουλή θα μου δίνατε;

Αυτό προτρέπει ξανά τη σημασία της πλαισίωσης προτροπής καθώς θα λαμβάνετε διαφορετικές απαντήσεις με διαφορετικές προτροπές. Εάν προσθέτατε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα θα διέφερε ξανά. Θα δείτε αν προσθέσετε το μέγεθος της εταιρείας σας και τον κλάδο των πελατών σας, το εύρος τιμών των προϊόντων σας, τόσο καλύτερες θα είναι οι απαντήσεις.

BlueCallom Ενσωμάτωση ChatGPT

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στο BlueCallom το κάνει μερικά βήματα παραπέρα. Καθώς προερχόμαστε εν μέρει από το τμήμα της νευροεπιστήμης του κόσμου, μπορούμε να διαμορφώσουμε την άμεση πλαισίωση με τρόπο που οι σχετικές σκέψεις της διαδικασίας ιδεών μπορούν να λειτουργήσουν στο παρασκήνιο. Επίσης, τώρα εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση στο KPI-Framework είναι ένας τρόπος με τον οποίο η ανθρώπινη βαθμολογία της απάντησης μπορεί να γίνει ένας σημαντικός παράγοντας της προβλεψιμότητας της επιτυχίας.

Με αυτή την ενσωμάτωση, BlueCallom είναι μια πολυδιάστατη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης όπου χρησιμοποιούμε έξι διαφορετικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για πολύ διαφορετικές εργασίες όπως π.χ
1) Η τεχνητή νοημοσύνη υποβοηθά τον νευροϊδεασμό
2) έρευνα καινοτομίας
3) πρόβλεψη επιτυχίας
4) οπτικοποίηση περιεχομένου
5) καθοδήγηση χρήστη και διαχείριση
6) υποστήριξη επικύρωσης απόφασης (νέα)
Με τη συγχώνευση της νευροεπιστήμης και της τεχνητής νοημοσύνης, BlueCallom απέκτησε ένα απαράμιλλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το Time to Innovation έχει ουσιαστικά καταρρεύσει από χρόνια σε εβδομάδες. Η προβλεψιμότητα της επιτυχίας της καινοτομίας φτάνει σε μονοψήφια ποσοστιαία ακρίβεια και η διαχείριση της διαδικασίας της ομάδας καινοτομίας σχεδόν εξαφανίστηκε πλήρως μέσω του συστήματος καθοδήγησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Σύντομα θα μπορείτε να ζήσετε την πλήρη ενσωμάτωση με BlueCallom στο νέο BlueCallom Lite έκδοση.
Μπορείτε να μπείτε στη λίστα τώρα, καθώς θα τη δημοσιεύσουμε διαδοχικά με βάση τη ζήτηση και τους πόρους υποστήριξης.

βιβλιογραφικές αναφορές
* Προτροπή είναι η τέχνη της σύνταξης ενός αιτήματος για ένα σύστημα AI. Ίσως είναι τόσο απλό όσο το πώς «Πόσο είναι ένας μέσος μισθός για πωλητές στη Γαλλία.

* Άμεση Μηχανικήείναι η δυνατότητα δημιουργίας λεπτομερών πληροφοριών παρασκηνίου προσθέτοντας πληροφορίες σχετικές με το πλαίσιο.
Ή μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένο όπως : «Θέλω να ενεργήσετε ως σύμβουλος προσωπικού μου και να με βοηθήσετε να θεσπίσω όρους για την προσέλκυση εξαιρετικά επιτυχημένων πωλητών. Βοηθήστε με να δημιουργήσω ελκυστικούς όρους για εξαιρετικούς πωλητές στον κλάδο των ιατρικών οργάνων στο Παρίσι, Γαλλία με 2-4 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις. Δημιουργήστε μια λίστα με πράγματα και έναν μισθό που θα προσφέρετε. Προσθέστε επίσης μερικές συμβουλές που οι υποψήφιοι μπορεί να θεωρήσουν πολύ πειστικές να δουλέψουν για εμάς.

*Προτροπή-Καδράρισμα, είναι η τεχνική πλαισίου μιας προτροπής με την ιδανική ποσότητα δεδομένων παρασκηνίου (όχι πάρα πολλά για να μην σπανίζουν), η οποία μπορεί να παρέχεται ως προτροπή. Ακολουθείται από μια μάλλον απλή προτροπή με τον πυρήνα των αναγκών που πρέπει να αντιμετωπιστούν και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιστρέψει μια απάντηση που βρίσκεται στο πλαίσιο της προτροπής. Το post-prompt μπορεί στη συνέχεια να παρέχει περαιτέρω οδηγίες σε φυσική γλώσσα, όπως μορφή εξόδου, παρακολούθηση ερωτήσεων και άλλα.

Schreibe einen Kommentar