5 Συμβουλές εξωραϊσμού για μικρές αυλές

6
5 Συμβουλές εξωραϊσμού για μικρές αυλές

Ψάχνετε για κάποιο υπέροχο συμβουλές εξωραϊσμού για μικρές αυλές; Αν ναι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Εδώ, θα βρείτε πέντε από τα καλύτερα συμβουλές εξωραϊσμού για μικρές αυλές, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης στοιχείων hardscape και softscape, του να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται να συνωστίσετε έναν μικρό χώρο και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου με μονοπάτια και κρεμαστά φυτά. Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε την τέλεια υπαίθρια όαση στη μικρή σας αυλή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Να είστε προσεκτικοί στο σχέδιό σας

Οταν πρόκειται για εξωραϊσμός μιας μικρής αυλής, το να είστε προσεκτικοί στο σχέδιό σας είναι το κλειδί. Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου και να καθορίσετε πώς να το μεγιστοποιήσετε. Τα καλά νέα είναι ότι με προσεκτικό σχεδιασμό και δημιουργικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο υπαίθριο χώρο ακόμα κι αν έχετε περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα. Εξετάστε μονοπάτια που καμπυλώνουν γύρω από τις γωνίες. Τα μονοπάτια που πηγαίνουν κατευθείαν από το σημείο Α στο σημείο Β τείνουν να φαίνονται άκαμπτα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο σε μια μικρή αυλή. Αντίθετα, σκεφτείτε μονοπάτια με στροφές που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, αλλά σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε τον χώρο. Προσθέστε ένα στοιχείο έμφασης. Χρησιμοποιήστε ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης ή έπιπλα για να δώσετε στην αυλή σας λίγη προσωπικότητα. Όχι μόνο αυτό θα κάνει την αυλή σας να ξεχωρίζει, αλλά θα αποτελέσει επίσης ένα σημείο εστίασης για τους επισκέπτες. Με το να είστε προσεκτικοί στο σχέδιό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο τοπίο ακόμη και για τις πιο μικρές αυλές.

Ενσωματώστε και το Hardscape και το Softscape

Συμβουλές σχεδιασμού λωρίδων στάθμευσης

Η σωστή χρήση του Hardscape και του Softscape μπορεί να βοηθήσει στο έργο της μικρής αυλής σας.

Η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών hardscape και softscape στη μικρή σας αυλή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε διάσταση και βάθος για να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Η πλακόστρωση ενός μικρού αίθριου με πλακόστρωτα ή πλακόστρωτα μπορεί να προσφέρει ένα μέρος για χαλάρωση και διασκέδαση χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Χαρακτηριστικά Hardscape, όπως μονοπάτια, σκαλοπάτια, τοίχοι και αίθρια παρέχουν δομή, ενώ χαρακτηριστικά softscape όπως δέντρα, θάμνοι και παρτέρια προσθέτουν υφή και χρώμα. Φροντίστε να σχεδιάσετε προσεκτικά αυτά τα στοιχεία, ώστε να μην συνωστίσετε τον χώρο ή να τον κάνετε να αισθάνεται πολύ στενός.

Αφήστε λίγο ανοιχτό χώρο

Όταν επιλέγετε φυτά και υλικά για τη μικρή σας αυλή, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τον συνωστισμό του χώρου. Ο υπερπληθυσμός μιας μικρής περιοχής με υπερβολικό τοπίο και μαλακό τοπίο θα δημιουργήσει μια ακατάστατη και πολυάσχολη εμφάνιση που μειώνει την ομορφιά της αυλής σας. Φροντίστε να αφήνετε ανοιχτούς χώρους ώστε η αυλή να μπορεί να αναπνέει και πάντα να λαμβάνετε υπόψη την ποσότητα του ηλιακού φωτός και της σκιάς που δέχεται η αυλή σας όταν επιλέγετε φυτά. Με προσεκτικό σχεδιασμό και εξέταση των στοιχείων hardscape και softscape, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη υπαίθρια όαση στη μικρή σας αυλή.

Χρησιμοποιήστε τις καμπύλες και τις γωνίες

Δουλέψτε όλες τις γωνίες. Μην εστιάσετε μόνο στο οριζόντιο επίπεδο – χρησιμοποιήστε κάθετες επιφάνειες όπως πέργκολα και τοίχους για να προσθέσετε διάσταση και ύψος στην αυλή. Τα κρεμαστά φυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επέκταση του χώρου προς τα πάνω και να προσθέσουν μια πινελιά πρασίνου. Μονοπάτια που καμπυλώνουν γύρω από τις γωνίες και λειτουργούν με όλες τις γωνίες, συμπεριλαμβανομένων των κάθετων επιφανειών, θα προσθέσουν βάθος και ενδιαφέρον στη μικρή αυλή σας.

Ανάπτυξη Κάθετα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο έναν μικρό χώρο είναι να επεκτείνετε κάθετα. Μπορείτε να το πετύχετε ενσωματώνοντας στοιχεία όπως κρεμαστά φυτά, τοίχους και πέργκολα. Τα κρεμαστά φυτά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε βάθος σε ένα μικρό χώρο. Δημιουργούν μια αίσθηση δράματος και επίσης τραβούν το μάτι προς τα πάνω. Δοκιμάστε να προσθέσετε κισσό, λουλούδια ή ακόμα και διακοσμητικά χόρτα για μια πλούσια εμφάνιση. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε μια σειρά από χρώματα και υφές για μέγιστο αντίκτυπο.

Η προσθήκη ενός τοίχου μπορεί επίσης να δώσει στην αυλή σας περισσότερο βάθος και ορισμό. Ένας χαμηλός τοίχος, όπως ένας τοίχος κήπου ή ένας τοίχος αντιστήριξης, μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό μιας περιοχής και χωριστών τμημάτων. Αν ψάχνετε για κάτι πιο μόνιμο, θα μπορούσατε επίσης να χτίσετε έναν τοίχο από τούβλα ή έναν πέτρινο τοίχο.

Τα καφασωτά είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάθετη διάσταση στο χώρο σας. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στο στυλ και την αισθητική σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια πέργκολα κατά μήκος της γραμμής του φράχτη σας ή να πλαισιώσετε μια συγκεκριμένη περιοχή. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πέργκολα ως αυτοσχέδια στέγη ή διαχωριστικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο All Around Soil & Stone σήμερα για να ξεκινήσετε να ενσωματώνετε αυτά τα στοιχεία στο δικό σας σχεδιασμός τοπίου ώστε να μπορείτε να μεταμορφώσετε τη μικρή σας αυλή σε όαση. Μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί και να σκεφτείτε έξω από το κουτί όταν πρόκειται για τον εξωραϊσμό της μικρής σας αυλής.

5 Συμβουλές εξωραϊσμού για μικρές αυλές2023-02-08Παντού Χώμα & Πέτραhttps://soilandstone.com/wp-content/uploads/2022/01/in-the-backyard-beautiful-flowers-garden-wooden-2021-08-30-09-04-10-utc.jpg200 px200 εικονοστοιχεία

Schreibe einen Kommentar