5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακομίσετε στη Χαβάη

0
5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακομίσετε στη Χαβάη

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μετακίνηση από την ηπειρωτική χώρα στη Χαβάη; 5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Μερικοί από εσάς πιθανότατα έχετε φανταστεί ότι θα μετακομίσετε σε μια νησιωτική πολιτεία όπου ξυπνάτε κάθε πρωί δίπλα στον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο. Ένα από τα πιο διάσημα νησιωτικά κράτη που συνήθως θεωρούν οι άνθρωποι είναι η Χαβάη. Χιλιάδες άνθρωποι από την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ μεταναστεύουν στη Χαβάη κάθε χρόνο, ελπίζοντας να εκπληρώσουν το όραμά τους να ζήσουν σε ένα νησιωτικό παράδεισο σε ένα άνετο παραθαλάσσιο σπίτι ενώ κάνουν σερφ και πίνοντας μαργαρίτες όσο πιο συχνά μπορούν. Επιπλέον, η Χαβάη έχει μια ποικιλόμορφη κουλτούρα, επειδή άνθρωποι από άλλες χώρες και ηπείρους επιθυμούν επίσης να μετεγκατασταθούν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους στη Χαβάη. (1)

Πηγή: https://www.corcoran.com/homes-for-sale/regionId=107

Εάν είστε πολίτης της ηπειρωτικής χώρας που σκέφτεται σοβαρά να μαζέψει τα πράγματά σας και να κλείσει ένα εισιτήριο για τη Χαβάη, είναι ιδανικό να λάβετε έναν έλεγχο πραγματικότητας για το πώς είναι να μετακομίζετε εκεί. Θυμηθείτε ότι η μετακόμιση στη Χαβάη για να ζήσετε μια νησιωτική ζωή είναι μια κοινή φιλοδοξία για πολλούς, αλλά η ζωή εκεί δεν είναι για όλους. Το να γνωρίζετε τι κάνετε θα σας βοηθήσει επίσης να σχεδιάσετε αποτελεσματικά την κίνησή σας για να αποφύγετε τυχόν λάθη, ταλαιπωρίες και μελλοντικές τύψεις.

Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακομίσετε από την ηπειρωτική χώρα στη Χαβάη.

  1. Υπάρχει περιορισμένη διαθέσιμη ακίνητη περιουσία

Προτού ετοιμάσετε τα πράγματά σας και μετακομίσετε στη Χαβάη, θα χρειαστεί να βρείτε ένα σπίτι για να ζήσετε. Σε αντίθεση με την ηπειρωτική χώρα όπου μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές στέγασης σε χαμηλές τιμές, τα περισσότερα σπίτια στη Χαβάη είναι ακριβά. Επειδή η Χαβάη έχει περιορισμένη έκταση γης, υπάρχει επίσης περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων ακινήτων. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία εύρεσης του επόμενου σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε έρευνα στο Διαδίκτυο και να σχεδιάσετε έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό πριν προχωρήσετε στην ιδιοκτησία σπιτιού. (2)

Μπορείτε να ελέγξετε έξω ιστοσελίδες ακινήτων που προσφέρουν λίστες με ακίνητα της Χαβάης προς πώληση. Εκτός από τη διευκόλυνση της περιήγησης του ακινήτου σας, αυτοί οι πόροι θα σας βοηθήσουν να βρείτε διαφορετικές επιλογές στέγασης με βάση την τοποθεσία του νησιού, τον τύπο του σπιτιού και την τιμή.

  1. Η Χαβάη έχει υψηλό κόστος ζωής

Δεδομένου ότι η Χαβάη είναι ένα νησιωτικό κράτος, μπορείτε να περιμένετε ότι κάποια πράγματα θα είναι πιο δύσκολο να αποκτηθούν. Για παράδειγμα, στην ηπειρωτική χώρα, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε τα περισσότερα είδη παντοπωλείου στο πλησιέστερο κατάστημα. Εάν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου, μπορείτε γρήγορα να παραδώσετε τα προϊόντα σας στην πόρτα σας.

Στη Χαβάη, όταν κάποιες προμήθειες έχουν εξαντληθεί στα καταστήματα και πρέπει να παραγγείλετε ηλεκτρονικά, συνήθως χρειάζονται 2-3 ημέρες για να φτάσουν τα αποσταλμένα αντικείμενα στο νησί. Δεδομένου ότι οι αποστολές είναι συχνά αργές και ακριβές, τα περισσότερα είδη και προμήθειες που πωλούνται στη Χαβάη είναι πολύ πιο ακριβά από αυτά στην ηπειρωτική χώρα. (2)

Σε μια καλή σημείωση, το να ζεις στη Χαβάη σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να συνηθίσεις να συμβιβάζεσαι με αυτό που έχεις. Αυτό το είδος της νησιώτικης ζωής θα σας κάνει να εκτιμήσετε περισσότερο τι μπορεί να προσφέρει το νησί που μπορεί να μην έχει πάντα η ηπειρωτική χώρα.

Για παράδειγμα, αφού ζείτε σε ένα νησί, έχετε άμεση πρόσβαση στον ωκεανό, εκπληκτική θέα στο βουνό, φρέσκα θαλασσινά, χρυσαφένια θέα στο ηλιοβασίλεμα και το θερμό καλωσόρισμα των ντόπιων. Δεν μπορείτε πάντα να ψωνίζετε για αυτά τα πράγματα, αλλά μπορείτε να τα έχετε κάθε μέρα στη Χαβάη. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Πολιτεία Aloha, ρίξτε μια ματιά στο Corcoran Hawaii ιστοσελίδες ακινήτων ή άλλες ιστοσελίδες ακινήτων της Χαβάης και αποκτήστε ένα παραθαλάσσιο σπίτι.

  1. Είσαι πιο κοντά στην άγρια ​​ζωή

Για τους λάτρεις της φύσης, η μετακόμιση στη Χαβάη μπορεί να είναι μόνο για εσάς. Υπάρχουν διάφορα ζώα και θαλάσσια άγρια ​​ζωή που δεν θα βρείτε στην ηπειρωτική χώρα, όπως φώκιες, βόρειες φώκιες ελέφαντες και νυχτερίδες. Αν θέλετε να κολυμπήσετε με χελώνες, φάλαινες ή οποιοδήποτε διάσημο τροπικό ψάρι, μπορείτε απλά να κολυμπήσετε στο νερό. Συχνά θα δείτε άγνωστα πουλιά να φωλιάζουν στην αυλή σας ή ακόμη και να βρείτε ελάφια ενώ οδηγείτε προς τη δουλειά σας. (3)

Αν είσαι κινείται με ένα κατοικίδιο, μπορείτε να περιμένετε ότι η όλη διαδικασία μετακίνησης θα είναι πιο χρονοβόρα και πιο σκληρή από το συνηθισμένο. Εκτός από το γεγονός ότι τα τοπικά ζώα άγριας ζωής μπορεί να ενοχλούν το κατοικίδιο ζώο σας στην αυλή σας, η κυβέρνηση της Χαβάης εργάζεται επίσης ενεργά για την προστασία του οικοσυστήματος της από εξωτερικές απειλές ή ασθένειες που προκαλούνται από μη ιθαγενή ζώα. (4)

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να φέρετε τους γούνινους φίλους σας από την ηπειρωτική χώρα, πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά και τα κτηνιατρικά έγγραφα και να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις της πολιτείας για την εισαγωγή κατοικίδιων ζώων. Μπορείτε επίσης να περιμένετε τα κατοικίδιά σας να ελεγχθούν και να τεθούν σε καραντίνα προτού μπορέσετε να τα φέρετε στο σπίτι στο σπίτι σας στη Χαβάη, σύμφωνα με τον νόμο της Χαβάης για την καραντίνα των ζώων. (4)

  1. Οι βροχερές μέρες είναι συνηθισμένες

Σε αντίθεση με την ηπειρωτική χώρα, οι βροχερές μέρες είναι συνηθισμένες στη Χαβάη. Μπορεί να έχετε ακούσει για τη Χαβάη για ζεστές μέρες, αλλά μπορείτε επίσης να περιμένετε πολλές βροχές επειδή έχει τροπικό κλίμα. Η μετακόμιση σε αυτή τη νησιωτική πολιτεία είναι κατάλληλη για άτομα που αγαπούν το τροπικό κλίμα και δεν τους πειράζει ο υγρός και δροσερός καιρός, ειδικά τη νύχτα. (5)

  1. Υπάρχει μια έντονη αίσθηση κοινότητας στη Χαβάη

Στη Χαβάη, μπορείτε να περιμένετε ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι εξοικειωμένοι με τους γείτονές τους. Λόγω της εγκάρδιας υποδοχής των ντόπιων, το να κάνεις φίλους είναι εύκολο. Αν ψάχνετε για ένα μέρος με ισχυρή αίσθηση της κοινότητας, η μετακόμιση στη Χαβάη μπορεί να είναι μόνο για εσάς. Αν έχετε συνηθίσει να είστε αποτραβηγμένοι και απόμακροι όσο ζείτε στην ηπειρωτική χώρα, ίσως αυτή η μετακόμιση στη Χαβάη θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ανοιχτείτε και να γίνετε πιο κοινωνικά διαθέσιμοι και συνδεδεμένοι.

Key Takeaway

Συνολικά, η μετακόμιση στη Χαβάη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά τα προνόμιά της μπορούν να την κάνουν μια αξιόλογη ευκαιρία. Εκτός από το να μένετε σε ένα σπίτι με άμεση πρόσβαση στην άμμο και τη θάλασσα, μπορείτε επίσης να απολαύσετε ζεστό καιρό, να συμμετέχετε σε μια φιλόξενη κοινωνική ομάδα και να ζήσετε όλα τα μοναδικά πράγματα στο νησί που δεν μπορείτε να βρείτε στην ηπειρωτική χώρα.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

  1. “Hawaii Population 2022”, Πηγή: https://worldpopulationreview.com/states/hawaii-population
  2. «Γιατί η Χαβάη είναι τόσο ακριβή; Πηγή: https://lisbdnet.com/why-hawaii-is-so-expensive/
  3. «Τι ζώα ζουν στη Χαβάη; Πηγή: https://www.worldatlas.com/articles/what-animals-live-in-hawaii.html
  4. «Σελίδα πληροφοριών για την καραντίνα των ζώων», Πηγή: https://hdoa.hawaii.gov/ai/aqs/aqs-info/

“Climate Of Hawaii”, Πηγή: https://www.weather.gov/hfo/climate_summary

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της. Οι πάροχοι ενοικίασης δεν θα αρνηθούν να νοικιάσουν μια μονάδα ενοικίασης σε ένα άτομο επειδή το άτομο θα παράσχει την πληρωμή ενοικίου, εν όλω ή εν μέρει, μέσω ενός κουπονιού για βοήθεια για ενοικίαση κατοικίας που παρέχεται από την Περιφέρεια ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Schreibe einen Kommentar