5 Γρήγορες στρατηγικές SEO για να δώσετε ώθηση στον ιστότοπό σας στην αναζήτηση

1
5 Γρήγορες στρατηγικές SEO για να δώσετε ώθηση στον ιστότοπό σας στην αναζήτηση

Στρατηγικές SEO για βελτιωμένη ορατότητα αναζήτησης

Πόσες σελίδες στον ιστότοπό σας βρίσκονται απογοητευτικά κοντά στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή στην κορυφή της δεύτερης σελίδας των αποτελεσμάτων αναζήτησης; Για έναν καθιερωμένο ιστότοπο, η εφαρμογή μερικών στρατηγικών SEO εντός της σελίδας, ενσωματωμένες με ορισμένες στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου, θα μπορούσε να δώσει στον ιστότοπό σας την απαραίτητη αύξηση για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου. Ο καθορισμός ποιες προσπάθειες να ολοκληρώσετε πρώτα – και τους πόρους που πρέπει να αφιερώσετε – μπορεί σίγουρα να είναι μια πρόκληση. Ως απάντηση, αποφασίσαμε να το απλοποιήσουμε για εσάς και να μοιραστούμε μερικές εύκολες βελτιστοποιήσεις μηχανών αναζήτησης που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

5 στρατηγικές SEO για αύξηση της επισκεψιμότητας αναζήτησης

Ακολουθούν μερικές γρήγορες στρατηγικές SEO που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να δίνουν ώθηση στις σελίδες σας κάθε φορά.

1. Ελέγξτε τους τίτλους των σελίδων του ιστότοπού σας

Ένας τίτλος σελίδας είναι ένας βασικός παράγοντας SEO, καθώς υποδεικνύει στις μηχανές αναζήτησης τι είναι η σελίδα και επίσης παρακινεί τους χρήστες να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν ελέγχετε τους τίτλους σελίδων, ξεκινήστε ελέγχοντας το μήκος και βεβαιωθείτε ότι είναι λιγότεροι από 60 χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένων των διαστημάτων). Θα θέλετε μια κύρια λέξη-κλειδί κοντά στην αρχή του τίτλου, αλλά αποφύγετε τη γέμιση λέξεων-κλειδιών. Εάν είστε τοπική επιχείρηση, συνιστούμε να προσθέσετε την πόλη στην οποία βρίσκεται η επιχείρησή σας. Φροντίστε να γράφετε έχοντας κατά νου τους αναγνώστες, καθώς ο τίτλος σας είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν στα αποτελέσματα αναζήτησης αφού εκτελέσουν μια αναζήτηση λέξεων-κλειδιών.

Λάβετε υπόψη ότι εάν η Google καθορίσει ότι ο τίτλος της σελίδας που επιλέξατε δεν αντιπροσωπεύει καλά τη σελίδα, τότε η Google θα ξαναγράψει τον τίτλο της σελίδας σας. Λάβετε αυτό υπόψη όταν γράφετε τον τίτλο της σελίδας σας, καθώς θέλετε να κάνετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση στα αποτελέσματα αναζήτησης, έναντι του Google που το κάνει για εσάς. Και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Google δεν έχει πάντα το συμφέρον σας όταν ξαναγράφετε τίτλους σελίδων!

Για παράδειγμα, λέμε στην Google ότι ο τίτλος της σελίδας είναι „Full-Service Digital Marketing Agency in Texas | Rocks Digital.“ Όμως, όπως φαίνεται παραπάνω, η Google αποφάσισε ότι η τοποθέτηση του ονόματος της επιχείρησης στην πρώτη θέση αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτήν τη σελίδα. Αυτό δείχνει ότι η Google δεν αγαπά τον τίτλο που γράψαμε, επομένως θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τον αναθεωρήσουμε.

Με βάση την έρευνα άλλων που έχουν μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο η Google δημιουργεί αυτές τις ετικέτες τίτλου, εάν η Google δεν αρέσει στον τίτλο της σελίδας που γράφετε για οποιαδήποτε δεδομένη σελίδα, θα τον αλλάξει σε H1 στη σελίδα ή σε ένα από τα H2 στο μερικές περιπτώσεις. Αυτό δεν συνέβη με την αρχική σελίδα της Rocks Digital, καθώς δεν έχουμε τη φράση που επέλεξαν πουθενά στην αρχική σελίδα ως H1 ή H2.

2. Ελέγξτε τις μετα-περιγραφές σας

Ενώ η Google λέει ότι οι μετα-περιγραφές δεν λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη, επηρεάζουν την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, η οποία επηρεάζει την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, διατηρήστε τις μετα-περιγραφές εντός 155 χαρακτήρων, κάντε κάθε σελίδα μοναδική – και γράψτε συναρπαστικό αντίγραφο που έχει σχεδιαστεί για να τραβήξει την προσοχή. Επιπλέον, προσθέστε μια παρότρυνση για δράση για αυξημένα κλικ.

Για τις τοπικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνουμε πάντα τον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησης. Αν και δεν υπάρχει δυνατότητα κλικ σε αυτούς τους αριθμούς τηλεφώνου από τα αποτελέσματα αναζήτησης, οι χρήστες θα διαβάζουν τον αριθμό και μερικές φορές θα καλούν απευθείας.

Η Google θα αντικαταστήσει επίσης τη μετα-περιγραφή μιας επιχείρησης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά όταν αισθάνονται ότι η μετα-περιγραφή που παρέχει η επιχείρηση δεν είναι ακριβής ή είναι παραπλανητική. Αυτό συμβαίνει επίσης σε περιπτώσεις όπου η επιχείρηση γράφει μια περιγραφή πολύ μεγάλη για αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν δεν αντικαταστήσουν τη μετα-περιγραφή, η Google είναι επίσης γνωστό ότι την περικόπτει, αφήνοντας τον χρήστη στα αποτελέσματα αναζήτησης να βλέπει μια μετα-περιγραφή που τελειώνει με μια ημιτελή πρόταση και κανείς δεν το θέλει αυτό.

3. Αναλύστε τις Ετικέτες Τίτλων Η1 και Η2

Η βελτίωση των ετικετών H1 και H2 μπορεί να βελτιώσει την τοποθέτηση αναζήτησης με ελάχιστη προσπάθεια. Συνήθως, αυτές οι ετικέτες αποτελούν εκ των υστέρων σκέψη κατά τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, αλλά εκτιμώνται από την Google, καθώς τους βοηθά να κατανοήσουν περαιτέρω το περιεχόμενο της σελίδας. Η χρήση H2s και H3s, κ.λπ., βοηθά επίσης στη διάσπαση του περιεχομένου. Αυτό διευκολύνει τον αναγνώστη και αυτό τελικά προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Καθώς ελέγχετε σελίδες υπηρεσιών και αναρτήσεις ιστολογίου, αναζητήστε ευκαιρίες να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά. Επίσης, ενώ οι τίτλοι σελίδων και οι ετικέτες H1 είναι συχνά οι ίδιες, ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του ιστότοπού σας μπορεί να διαφέρουν και μπορεί να χρειαστεί να ελεγχθούν ξεχωριστά. Στη Rocks Digital κάνουμε τον τίτλο της σελίδας διαφορετικό από τον H1 στις σελίδες, ώστε να μπορούμε να τις βελτιστοποιήσουμε μεμονωμένα. Για αναρτήσεις ιστολογίου, έχουμε τον τίτλο της ανάρτησης να είναι επίσης το H1.

Όπως επισημάναμε νωρίτερα, εάν η Google δεν αρέσει στον τίτλο της σελίδας που έχει επιλεγεί για μια δεδομένη σελίδα, μερικές φορές θα χρησιμοποιήσει ένα H1 ή H2 από τη σελίδα. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό τα H1, H2, H3, κ.λπ. να εξετάζονται προσεκτικά στο υπάρχον περιεχόμενό σας και να λαμβάνονται υπόψη κατά τη σύνταξη νέου περιεχομένου.

4. Βελτιστοποιήστε τα ονόματα εικόνων και γράψτε εναλλακτικό κείμενο εικόνας

Οι επιχειρήσεις ανεβάζουν τακτικά εικόνες και στιγμιότυπα οθόνης στον ιστότοπό τους χωρίς να τα μετονομάζουν πρώτα. Αλλά στην πραγματικότητα το όνομα για την εικόνα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για αναζήτηση όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι ένας τίτλος σελίδας ή η ετικέτα τίτλου. Ενώ η τεχνολογία της Google γίνεται συνεχώς πιο έξυπνη και μπορεί να διαβάζει εικόνες, εξακολουθεί να μην είναι σε σημείο να κατανοεί πλήρως τι προσπαθεί να απεικονίσει οπτικά η σελίδα υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, για μια σελίδα υπηρεσίας σχετικά με τη σχεδίαση ιστότοπου για τον ιστότοπο της Rocks Digital, θα μπορούσαμε ίσως να μετονομάσουμε αυτήν την εικόνα σε dallas-website-design-service.jpg. Είναι σημαντικό να μετονομάσετε τις εικόνες πριν τις ανεβάσετε στον ιστότοπο. Αν δεν το κάνετε αυτό, όταν αργότερα αποφασίσετε να βελτιστοποιήσετε τα ονόματα εικόνων, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τις εικόνες στη σελίδα.

Θα θέλετε επίσης να γράψετε περιγραφικό εναλλακτικό κείμενο για κάθε εικόνα που ανεβάζετε στον ιστότοπο. Αυτό το εναλλακτικό κείμενο είναι σημαντικό για την προσβασιμότητα αλλά και για το SEO. Θα θέλετε επίσης να ενσωματώσετε λέξεις-κλειδιά στο εναλλακτικό κείμενο, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν γράφετε εναλλακτικό κείμενο που είναι άβολο ή γεμάτο λέξεις-κλειδιά.

Το εναλλακτικό κείμενο θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό που απεικονίζεται στην εικόνα. Για το παράδειγμα του ονόματος της εικόνας μας (dallas-website-design-service.jpg), το εναλλακτικό κείμενο μπορεί να είναι „Γυναίκα που σερφάρει στο Διαδίκτυο κοιτάζοντας τους σχεδιαστές ιστοτόπων στο Ντάλας“.

5. Προσθέστε Σήμανση σχήματος

Η σήμανση σχήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Οι περισσότεροι ιστότοποι – εκτός αν έχουν προσλάβει μια εταιρεία SEO όπως η Rocks Digital – δεν θα έχουν μεγάλη σήμανση σχήματος στον ιστότοπό τους.

Ένας ιστότοπος μπορεί να έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους σήμανσης σχήματος. Οι περισσότεροι ιστότοποι WordPress έχουν αυτόματα Σχήμα Οργανισμού, Σχήμα Ιστοσελίδας και Σχήμα άρθρου (αν έχουν εγκατεστημένο το πρόσθετο SEO Yoast).

Ως μέρος των υπηρεσιών σύνταξης περιεχομένου μας, προσθέτουμε το σχήμα τοπικής επιχείρησης στις σελίδες τοποθεσίας, εάν η επιχείρηση έχει μια ενιαία τοποθεσία. Προσθέτουμε Σχήμα Συχνών Ερωτήσεων σε σελίδες υπηρεσιών που περιλαμβάνουν ερωτήσεις και σε αναρτήσεις ιστολογίου που εστιάζουν στις ερωτήσεις. Εφαρμόζουμε επίσης το Σχήμα βίντεο σε σελίδες που διαθέτουν βίντεο. Ένα παράδειγμα σελίδας κατάλληλης για Σχήμα βίντεο θα ήταν μια σελίδα χαρτοφυλακίου βίντεο στον ιστότοπό σας, μια σελίδα υπηρεσίας που περιλαμβάνει ένα βίντεο ή μια ανάρτηση ιστολογίου που ενσωματώνει ένα βίντεο.

Όπως θα περίμενε κανείς, η Google είναι ένας από τους κύριους λόγους για να προσθέσετε τους διάφορους τύπους σήμανσης σχήματος στον ιστότοπό σας – θέλετε να βοηθήσετε την Google να κατανοήσει καλύτερα το περιεχόμενο που υπάρχει στη σελίδα. Το Σχήμα Συνήθεις Ερωτήσεις μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να αποκτά επιλεγμένα αποσπάσματα στα αποτελέσματα αναζήτησης ευκολότερα και πιο συχνά, και το Σχήμα βίντεο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ορατότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης βίντεο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μακιγιάζ σχήματος – ονομάσαμε μόνο τα πιο δημοφιλή εδώ.

Εξειδικευμένες στρατηγικές on-page SEO και υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ

Αυτή τη στιγμή, ίσως νομίζετε ότι αυτές οι συμβουλές δεν θα είναι τόσο γρήγορες όσο νομίζατε! Εάν έχετε έναν μικρό ιστότοπο, αυτό μπορεί να πάει πολύ γρήγορα. Αλλά για μεγαλύτερους ιστότοπους, θα πρέπει να εργαστείτε σε αυτές τις βελτιστοποιήσεις σταδιακά. Για έναν μεγάλο ιστότοπο, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτήν τη λίστα είναι ακολουθώντας την παραπάνω σειρά.

Στη Rocks Digital, εφαρμόζουμε αυτές τις στρατηγικές SEO και πολλά άλλα σε ιστότοπους επιχειρήσεων καθημερινά. Η παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις όλων των τύπων να τοποθετηθούν υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω της συγγραφής περιεχομένου, του SEO, της τοπικής αναζήτησης, του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι η ειδικότητά μας. Εάν δεν είστε βέβαιοι πόσο καλά αποδίδει ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, ζητήστε αξιολόγηση ιστότοπου ή καλέστε στο (214) 989-7549 για να μάθετε για τις υπηρεσίες SEO και ανάπτυξης ιστού.

Lissa Duty

Η Lissa Duty είναι Προπονήτρια Κοινωνικών Μέσων, Συγγραφέας, Ομιλητής και Εκπαιδεύτρια. 20 χρόνια εμπειρίας μάρκετινγκ, διοίκησης και διαχείρισης που εργάζονται για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Περισσότερες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar