5 βήματα για να προετοιμαστείτε για μετακόμιση στο εξωτερικό

0
5 βήματα για να προετοιμαστείτε για μετακόμιση στο εξωτερικό

Η μετακόμιση στο εξωτερικό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα μεγάλο βήμα για κάθε άτομο και μια τεράστια δέσμευση όσον αφορά τον τρόπο ζωής και τα οικονομικά. Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο απλά να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου και να οργανώσεις ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους φίλους και την οικογένειά σου. Είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό, και υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί.

Ξεκινήστε να εξοικονομείτε χρήματα

Πρώτα πράγματα πρώτα, όταν πρόκειται να μετακομίσετε στο εξωτερικό, θα πρέπει να το κάνετε προγραμματίζουν οικονομικά για αυτό το μεγάλο βήμα. Σε γενικές γραμμές, θα ήταν καλό να εξοικονομήσετε χρήματα τουλάχιστον έξι μήνες πριν από τη μετακόμιση, ώστε να έχετε αρκετά χρήματα για να ζήσετε άνετα για τρεις μήνες μέχρι να εγκατασταθείτε σε μια νέα χώρα. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το βιοτικό επίπεδο της χώρας στην οποία μετακομίζετε, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε όσον αφορά τα έξοδα διαβίωσης. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι η συναλλαγματική ισοτιμία που μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, καθώς και τα απροσδόκητα έξοδα που μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε. Λάβετε υπόψη όλα αυτά και προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν μηνιαίο προϋπολογισμό, ώστε να έχετε μια γενική ιδέα για το πόσα χρήματα θα χρειαστείτε μόλις μετακομίσετε στο εξωτερικό.

Φροντίστε το διαβατήριο και τη βίζα σας

Πριν μετακομίσετε σε άλλη χώρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε έγκυρο διαβατήριο. Εάν έληξε, ανανεώστε το και μετά κάντε αίτηση για βίζα. Ορισμένες χώρες απαιτούν από εσάς να έχετε διαβατήριο που να ισχύει για 6 έως 12 μήνες για να μπορέσετε να εισέλθετε στη χώρα, οπότε να το έχετε υπόψη σας επίσης. Ανάλογα με τις βίζες που θα χρειαστείτε για τη μετακόμισή σας, ξεκινήστε να τις ταξινομείτε μία προς μία και φροντίστε να το κάνετε έγκαιρα για να γλιτώσετε από το άγχος να κάνετε τα πάντα την τελευταία στιγμή. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τον κυβερνητικό ιστότοπο της ξένης χώρας στην οποία μετακομίζετε, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα πριν υποβάλετε την αίτησή σας για βίζα.

Ερευνήστε τον προορισμό στον οποίο μετακομίζετε

Παρόλο που δεν θα ξέρετε πώς είναι να ζείτε εκεί μέχρι να μετακομίσετε και να το ζήσετε μόνοι σας, αξίζει να διαβάσετε τον προορισμό σας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα πού θέλετε να μετακομίσετε, δείτε μερικούς από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς ομογενών. Η Κίνα, για παράδειγμα, φιλοξενεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο μετανάστες, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της οικονομικής της ανάπτυξης και μιας σειράς ευκαιριών εργασίας. Για όσους σκέφτονται να μετακομίσουν εκεί, ειδησεογραφικούς ιστότοπους όπως το Week in China παρουσιάστε μια αξιόπιστη διαδικτυακή πηγή που μπορεί να σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες πριν τη μετακόμιση. Γνωρίζοντας τι να περιμένετε από την άποψη του καιρού, της απασχόλησης και της οικονομίας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος από τη διαδικασία και θα βοηθήσετε τη μετακίνησή σας να πάει πιο ομαλά.

Δείτε διάφορες επιλογές στέγασης

Εάν έχετε κάνει αίτηση για πρόγραμμα εργασίας στο εξωτερικό, το πιθανότερο είναι ότι θα σας προσφερθεί στέγαση, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση διαμονής μόλις μετακομίσετε εκεί. Ωστόσο, εάν πηγαίνετε μόνοι σας, θα είστε υπεύθυνοι για την εύρεση στέγης για τον εαυτό σας. Θα υπάρχει μια ποικιλία επιλογών για διαφορετικούς προϋπολογισμούς, ώστε να μπορείτε να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει. Τα στούντιο διαμερίσματα είναι μια καλή επιλογή λόγω του κόστους τους και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε μέρη με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού όπως το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, πριν φύγετε ψάχνοντας για διαμέρισμα, θέλετε να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο μπορείτε να μείνετε για μερικές μέρες. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ψάξει για στέγαση και θα αφαιρέσει λίγη πίεση από τον εαυτό σας.

Μάθετε μερικές βασικές φράσεις

Το να μετακομίσετε σε μια χώρα της οποίας τη γλώσσα δεν μιλάτε μπορεί να είναι τρομακτικό. Αυτός είναι ο λόγος που θέλετε να μάθετε τουλάχιστον λίγο από αυτό για να μπορείτε να κάνετε την πιο βασική συζήτηση. Σκεφτείτε όλες τις εκφράσεις και τις ερωτήσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και μάθετε τις από την καρδιά. Το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μόνο μερικές βασικές φράσεις μπορεί να βοηθήσει πολύ στην πρόληψη πολιτισμικό σοκ, και τα λεξικά και οι γλωσσικές εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Θα κάνει τη ζωή σας σε έναν νέο τομέα πολύ πιο εύκολη και μετά από λίγο, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τη γλώσσα, διευρύνοντας το λεξιλόγιό σας όσο περνάει ο καιρός.

συμπέρασμα

Λίγα πράγματα στη ζωή είναι τόσο εκφοβιστικά και πολύπλοκα όσο η μετακόμιση στο εξωτερικό. Ωστόσο, είναι επίσης μια από τις πιο συναρπαστικές και αξέχαστες εμπειρίες που μπορεί να έχει κανείς. Και αν αρχίσετε να προετοιμάζεστε έγκαιρα και να σημειώνετε όλα τα τετράγωνα στη λίστα ελέγχου μετακίνησης, η όλη διαδικασία μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο ομαλά από ό,τι περιμένατε.

Schreibe einen Kommentar