20 εικόνες της Βενετίας – Μια οπτική φωτογραφική περιήγηση στην πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας

1
20 εικόνες της Βενετίας – Μια οπτική φωτογραφική περιήγηση στην πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας

Ένας οπτικός οδηγός με τις καλύτερες φωτογραφίες μου από τη Βενετία

Η Βενετία θα παραμείνει για πάντα μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω επισκεφτεί ποτέ. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θέλω πάντα να επιστρέφω για να βγάλω ακόμα περισσότερες φωτογραφίες. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά έχετε πάει εκεί στο παρελθόν, το La Serenissima θα σας κόβει πάντα την ανάσα.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βενετία, υπάρχουν μερικά όμορφα πολυτελή ξενοδοχεία στη Βενετία και φυσικά, υπάρχει πληθώρα εκπληκτικών φωτογραφικών σημείων στην πόλη.

Ένα φέρι γόνδολα στο μεγάλο κανάλι

Αλλά με κάθε ειλικρίνεια, νιώθω ότι αντί να τρέχεις γύρω από το νησί, να διασχίζεις γέφυρες εδώ και δέκατα, μετά βίας σταματάς για να πάρεις μια ανάσα γιατί έμεινες μόνο μια μέρα στη Βενετία μπορεί να είναι μεγάλο λάθος.

Η ομορφιά είναι σε κάθε γωνιά. Απλώς χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να το εκτιμήσετε. Μερικές φορές μια σκηνή μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετική ανάλογα με το φως. Και αυτό που θα μπορούσε να είναι μια εντελώς βαρετή γέφυρα θα μπορούσε να μετατραπεί σε αληθινό θέαμα το ηλιοβασίλεμα.

Άποψη του παλατιού των Δόγηδων και της προκυμαίας της Βενετίας από το πίσω μέρος ενός θαλάσσιου ταξί
Το θαλάσσιο μέτωπο της Βενετίας από ένα θαλάσσιο ταξί

Και μην κάνετε έκπτωση ούτε τη νύχτα. Αν με ρωτάτε, είναι στην πραγματικότητα η αγαπημένη μου ώρα της ημέρας στη Βενετία. Στη συνέχεια, τα πράγματα ηρεμούν και η πόλη είναι σχεδόν γαλήνια.

ένα όμορφο μικρό κανάλι με μια μαρμάρινη γέφυρα και ένα παλάτι στη Βενετία τη νύχτα
Βενετία τη νύχτα

Ακόμα και στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα το κάνετε σχεδόν δεν βρίσκω τουρίστες μετά τις 10 μ.μ. Και αν με ρωτάτε, αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα – να στέκεστε σε ένα σημείο που βλέπει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και να τα έχετε όλα για τον εαυτό σας;

Το παλάτι των Δόγηδων και η πλατεία του Αγίου Μάρκου τη νύχτα χωρίς τουρίστες
Βενετία τη νύχτα

Πιστεύω επίσης ακράδαντα αφήνοντας τα κύρια μονοπάτια. Σίγουρα, το Canal Grande είναι επικό και πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε θαλάσσιο ταξί ή λεωφορείο και να απολαύσετε το αρχαίο Palazzos στη διαδρομή.

Το Canal Grande και η γέφυρα του Ριάλτο - πρέπει να δείτε αν μόλις μείνατε μια μέρα στη Βενετία της Ιταλίας

Αλλά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και τα άλλα μέρη της πόλης που μόλις βλέπουν τουρίστες. Λατρεύω την περιοχή πίσω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου μπορείτε να βρείτε το παλιό οπλοστάσιο. Ένα τόσο γλυκό φωτογραφικό σημείο στη Βενετία!

Η είσοδος του ενετικού οπλοστασίου με δύο κόκκινα τούβλα πύργους σε κάθε πλευρά του καναλιού νερού και μια γέφυρα σε αυτό
Η είσοδος του Ενετικού Άρσεναλ

Στην πραγματικότητα, μόνο το περπάτημα κατά μήκος της προκυμαίας μπορεί να είναι επικό. Τόσα πολλά, απλά μείνετε στα λίγα κύρια αξιοθέατα, όταν στην πραγματικότητα η Βενετία είναι μια πόλη που αναπτύχθηκε για περισσότερα από 1.000 χρόνια και ολόκληρη η πόλη είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο – όχι μόνο μερικές κουκκίδες σε έναν τουριστικό χάρτη.

Μια γέφυρα στην προκυμαία της Βενετίας με το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου στο βάθος

Τώρα, δεν λέω ότι δεν πρέπει να το επισκεφτείτε τη γέφυρα του Ριάλτο. Είναι όμορφο και διάσημο για κάποιο λόγο. Αλλά συγχρόνως, δεν πρέπει να περιορίσετε την πόλη σε αυτή τη μοναδική εικόνα.

Η γέφυρα του Ριάλτο με ένα τυπικό βενετσιάνικο φανάρι δρόμου σε πρώτο πλάνο μια συγκεκριμένη ηλιόλουστη μέρα του Φεβρουαρίου
Η γέφυρα του Ριάλτο

Το Παλάτι των Δόγηδων και το Άγιο Μάρκο μπορούν να αναφερθούν στην ίδια ανάσα. Και οι δύο αξίζουν τη λίστα σας και πιθανώς 5 στις 10 καρτ ποστάλ της Βενετίας έχουν μια εικόνα τουλάχιστον μιας από τις δύο.

Ένα φανάρι δρόμου μπροστά από το παλάτι των Δόγηδων στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

Εάν περπατήσετε μόνο μερικά μέτρα πιο πέρα, μπορείτε να τραβήξετε μια ιδιαίτερα όμορφη φωτογραφία: Το νησί San Giorgio Maggiore με τις γόνδολες αγκυροβολημένες στην προκυμαία του Αγίου Μάρκου.

Γόνδολες που λιάζονται στα νερά μπροστά από την πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία

Αν έχετε χρόνο, πάρτε ένα θαλάσσιο λεωφορείο από εδώ και εξερευνήστε το νησί και το αρχαίο μοναστήρι του. Ανεβείτε στον πύργο του ρολογιού για μια όμορφη θέα ολόκληρης της ενετικής λιμνοθάλασσας (το μόνο μέρος όπου μπορείτε να τα δείτε όλα!)

Άποψη της Βενετίας από το San Giorgio maggiore - μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πόλη από εδώ
Άποψη της Βενετίας από το San Giorgio maggiore

Προσωπικά μου αρέσει ακόμα περισσότερο η θέα από τον μικρό φάρο μπροστά στο ήσυχο νησάκι!

Ο φάρος στο San GIorgio Maggiore με θέα στο Παλάτι των Δόγηδων και τη Βενετία

Και μιλάμε για μυστικές απόψεις. Η Scala Contrarini del Bolvolo προσφέρει επίσης μια πολύ μοναδική θέα στο κέντρο της πόλης. Είναι λίγο ακριβό (σαν 7 €) να ανέβεις τις αναγεννησιακές σκάλες, αλλά αξίζει τον κόπο κατά τη γνώμη μου.

Εγώ στην κορυφή της Σκάλας Contrarini del Bolvolo - ένα από τα καλύτερα σημεία θέας στη Βενετία

Τώρα, θα μπορούσα να φωνάζω συνέχεια, αλλά στην πραγματικότητα θέλω οι εικόνες να μιλούν από μόνες τους. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά Η Βενετία είναι στην πραγματικότητα ακόμα πιο όμορφη μέσα.

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα από τα αρχαία παλάτσο. Ή ίσως ακόμη και να μείνετε σε ένα. Το Aman Venice θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ιδέα – είναι σίγουρα το αγαπημένο μου ξενοδοχείο στην πόλη τώρα.

Το κεντρικό εστιατόριο στον δεύτερο όροφο του AMan Venice, με χρυσό στοκάρισμα, πολυελαίους και τοιχογραφίες παντού

Το επισκέφτηκα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού φέτος και επιτρέψτε μου να σας πω πόσο καταπληκτική ήταν αυτή η επίσκεψη. Η πόλη έκλεισε μόνο μία εβδομάδα αργότερα και λατρεύω αυτή την εντύπωση όσο μάλλον καμία άλλη.

Ένας ακροβάτης προσκολλημένος σε ένα γιγάντιο κόκκινο μπαλόνι πάνω από τα κανάλια νερού της Βενετίας τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού
Το καρναβάλι της Βενετίας τη νύχτα

Τελικά είχα τον χρόνο να εξερευνήσω πλήρως το όμορφο Murano. Ποτέ δεν είχα τον χρόνο στις προηγούμενες επισκέψεις μου, και τι κρίμα ήταν αυτό!

Θέα κατά μήκος του κεντρικού καναλιού νερού μέσα από το νησί Murano κοντά στη Βενετία με τρία πολυώροφα πολύχρωμα σπίτια σε κάθε πλευρά και μερικές βάρκες στο πρώτο πλάνο
Το νησί του Μουράνο

Ο Burano και ο Torcello ήταν επίσης σε αυτή τη λίστα, και μπορεί να είναι και πιο όμορφοι. Ένα θαλάσσιο λεωφορείο θα σας πάει εκεί σε λίγο περισσότερο από 40 λεπτά και δεν θα μετανιώσετε που επενδύσατε αυτόν τον χρόνο, πιστέψτε με. Είναι σαν το καλύτερο σημείο στο Instagram στη Βενετία! Θα τραβήξετε φωτογραφίες από τα πάντα – είναι όλα τόσο πολύχρωμα!

Απίστευτα πολύχρωμα σπίτια στο νησί Burano κοντά στη Βενετία

Αισθάνεται λίγο σαν μια εκδοχή του κουκλόσπιτου του Venicμι. Όταν στέκεστε σε μια από τις πολλές βεράντες στον τελευταίο όροφο της πόλης, δεν μπορείτε παρά να θαυμάσετε όλη τη μεγαλοπρέπεια – και το Burano είναι σαν τη χαριτωμένη, μικροσκοπική, μικρή αδελφή πόλη.

Μια όμορφη θέα του Μεγάλου Καναλιού στη Βενετία από την ταράτσα του πολυκαταστήματος T Fondaco κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο
Η θέα του Μεγάλου Καναλιού από την ταράτσα του πολυκαταστήματος

Ωστόσο, δεν υπάρχουν γόνδολες εκεί. Θα τους δείτε μόνο να διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι, φορτωμένοι τουρίστες από ξένες χώρεςπροσπαθώντας να ρίξετε μια γεύση από το ένδοξο παρελθόν της Βενετίας και ίσως να τραβήξετε μια ή δύο φωτογραφίες για να ζηλέψουν λίγο όσοι έμειναν στο σπίτι.

Μερικές γόνδολες κατά μήκος του μεγάλου καναλιού στη Βενετία, Ιταλία

Αυτό, ομολογουμένως, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεις ένα ήσυχο μέρος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά κάποτε άκουσα κάποιον να μου λέει πώς τα περιστέρια και οι τουρίστες αποτελούν ουσιαστικό μέρος της Βενετίας, όπως οι γόνδολες και τα παλάτσο.

Και οι εκκλησίες. Η Βενετία έχει μερικές εξαιρετικές εκκλησίες και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να γεμίσετε εκεί. Δεν επιτρέπουν όλοι τη λήψη φωτογραφιών, αλλά είναι τόσο όμορφες από μέσα όσο και από έξω.

Σκηνή κατά μήκος του καναλιού grande στη Βενετία τη νύχτα

Τέλος πάντων, ελπίζω να σας άρεσαν αυτές οι φωτογραφίες της Βενετίας και η μικρή μου περιήγηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές και ένιωσα να προσθέσω λίγο χαρούμενο φως. Ελπίζω να τα κατάφερα.

Νορμανδός

εγώ στη Βενετία στο νησί San Giorgio Maggiore
Απολαμβάνω τη θέα της Βενετίας από το San Giorgio Maggiore
οι καλύτερες φωτογραφίες της Βενετίας, Ιταλία

Schreibe einen Kommentar