10 λόγοι για τους οποίους οι λογαριασμοί ενέργειας σας είναι τόσο ακριβοί

1
10 λόγοι για τους οποίους οι λογαριασμοί ενέργειας σας είναι τόσο ακριβοί


Αύγ

21

Αυτή είναι μια συλλογική ανάρτηση. Όλες οι γνώμες είναι δική μου.

Όλοι μένουμε σπίτι περισσότερο από την αρχή της πανδημίας, επομένως είναι λογικό να καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια. Πράγματι, σύμφωνα με στατιστικές εκθέσεις που δημοσιεύει η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Arcadia, για 1 στους 3 Αμερικανούς, το κόστος ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 10% ή περισσότερο αυτό το καλοκαίρι. Είτε ήσουν άνεργος, είτε σε άδεια είτε εργάζεσαι από το σπίτι, βασίζεσαι σε ηλεκτρισμό, νερό και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε ώρες που διαφορετικά θα ήσασταν αλλού. ΕΝΑΗ rcadia επισημαίνει επίσης ότι η αύξηση θα συμβεί πέρα ​​από τη συνηθισμένη αιχμή ισχύος το καλοκαίρι. Πόλεις με πυκνότερους πληθυσμούς όπως η Νέα Υόρκη και η Φιλαδέλφεια αναμένεται να πληγούν περισσότερο, με αύξηση κόστους έως και 15%. Και αν ήδη δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα ​​από τον Μάρτιο, ένα επιπλέον 15% στον λογαριασμό σας μπορεί να είναι σημαντικό. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, φροντίστε να δείτε εάν η εταιρεία ηλεκτρισμού σας προσφέρει ένα πρόγραμμα βοήθειας που θα σας επιτρέψει να αναβάλλετε τους λογαριασμούς ή να λάβετε έκπτωση. Αλλά ανεξάρτητα από την οικονομική σας κατάσταση, είναι έξυπνο να προσβλέπετε στο μέλλον. Όσο ο COVID-19 παραμένει απειλή, η τάση που βασίζεται στο σπίτι δεν θα εξαφανιστεί. Εστιάστε λοιπόν την προσοχή σας σε λύσεις για να μειώσετε τους μελλοντικούς σας λογαριασμούς ενέργειας. Εδώ είναι δέκα συνηθισμένοι λόγοι για υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας.

1. Το σπίτι είναι μεγάλο

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγαπούν ένα μεγάλο σπίτι. Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουν τις ψηλές οροφές, τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα και τη διάταξη ανοιχτής ιδέας ως θετικά πράγματα. Ωστόσο, μαζί με αυτό έρχεται και αυξημένο κόστος για τη διατήρηση της θέρμανσης ή της ψύξης του σπιτιού, ανάλογα με την εποχή. Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρήσαμε μετά τη μετακόμισή μας είναι πόσα εξοικονομούμε στους λογαριασμούς ενέργειας τώρα που μειώσαμε από το παλιό μας σπίτι (πάνω) με 2400 τετραγωνικά πόδια και πολλά ψηλά ταβάνια, σε 1300 τετραγωνικά πόδια με περισσότερα κλειστά δωμάτια. Εξοικονομούμε πάνω από 25% στο κόστος ενέργειας, απλώς μετακομίζοντας σε ένα μικρότερο ακίνητο. Και ειλικρινά, το μικρό μας σπίτι είναι άνετο και λυτρωτικό (τουλάχιστον προς το παρόν!). Εκτός από τη σημαντική μείωση του ενεργειακού μας κόστους, αίρεται επίσης το βάρος του πόσα πρέπει να καθαρίσουμε και να συντηρήσουμε. Εάν η συρρίκνωση είναι κάτι που έχετε σκεφτεί, οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ενέργειας θα είναι ένα καλό παράπλευρο όφελος. Και αν είστε ευχαριστημένοι με το σπίτι σας και δεν έχετε καμία επιθυμία να μετακινηθείτε, δοκιμάστε να κλείνετε τις πόρτες και να κλείνετε τα παράθυρα σε αχρησιμοποίητα δωμάτια, ώστε να μην σπαταλάτε ενέργεια για να διατηρήσετε μια άνετη θερμοκρασία…όταν δεν είστε καν εκεί. .

2. Δεν καταναλώνετε με επίγνωση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραμονή στο σπίτι αυξάνει τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Αυτή η πανδημική κατάσταση έχει προβλέψιμη και λογική συνέπεια στους λογαριασμούς ενέργειας μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη διαφορά μακροπρόθεσμα. Οι κακές καταναλωτικές συνήθειες μπορούν να συσσωρεύουν περιττά απόβλητα. Η προσεκτική προσαρμογή της κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά – έως και 15% στους λογαριασμούς ενέργειας. Ακολουθούν οι συνήθεις τύποι αλόγιστης κατανάλωσης στο σπίτι:

  • Αφήνετε τη βρύση ανοιχτή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας
  • Κάνετε ένα μακρύ, ζεστό ντους πριν κοιμηθείτε
  • Αφήνετε τα φώτα αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας αντί να χρησιμοποιείτε το φυσικό φως
  • Δεν δίνετε προσοχή στους χρόνους αιχμής χρήσης ενέργειας
  • Οι ηλεκτρικές συσκευές σας είναι πάντα συνδεδεμένες στην πρίζα, ακόμα και όταν δεν τις χρειάζεστε
  • Αφήνεις τα φώτα αναμμένα όταν είσαι έξω από το σπίτι

Και υπάρχουν πολλά άλλα μικρά πράγματα που μπορούν να προστεθούν. Δείτε αν η προσαρμογή οποιασδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3. Ο πάροχος σας είναι ακριβός

Δεν έχουν όλοι οι πάροχοι ενέργειας ίσες υπηρεσίες και τιμές. Οι περισσότεροι ανταγωνίζονται σε τιμή ανά τοποθεσία – πράγμα που σημαίνει ότι ανάλογα με το πού δεν βρίσκεστε, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε για να βρείτε μια καλύτερη προσφορά. Πολύπλοκα σχέδια και όροι συμβολαίου μπορούν επίσης να επηρεάσουν το κόστος σας. Η Constellation, για παράδειγμα, ξεχωρίζει για τις ανταγωνιστικές τιμές και τους διαφανείς όρους της, γεγονός που διευκολύνει τους πελάτες να γνωρίζουν πόσα θα καταλήξουν να πληρώσουν. Από την άλλη πλευρά, άλλοι πάροχοι ενέργειας χρησιμοποιούν μεταβλητές τιμές σε πολλές τοποθεσίες και δεν προστατεύουν τις τιμές για τους πελάτες, καθιστώντας το κόστος λογαριασμών υψηλό και ασταθές. Μπορεί να σπαταλάτε πολλά χρήματα με έναν πάροχο που δεν το κάνει να έχετε την καλύτερη τιμή για την κατανάλωσή σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να αναζητήσετε παρόχους πράσινης ενέργειας, καθώς αυτοί οι πάροχοι ενδέχεται να είναι σε θέση να περιορίσουν το κόστος στο ελάχιστο. Μερικά τηλεφωνήματα και μια μικρή σύγκριση για ψώνια θα μπορούσαν πραγματικά να αποδώσουν.

4. Δεν έχετε πηδήξει στο συγκρότημα βιωσιμότητας

Τα περισσότερα νοικοκυριά υποθέτουν ότι οι λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι κατάλληλες για να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια! Τα καταλύματα εκτός δικτύου μπορούν να παρέχουν την ενέργειά τους χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια και πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διαδικασία. Τα προαστιακά και αστικά σπίτια μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την επαγγελματική εγκατάσταση ηλιακών πάνελ. Ειδικός Iowa Solar λέει ότι, κατά μέσο όρο, οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν πάνω από 1.100 $ ετησίως σε λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με μέγεθος συστήματος 6 κιλοβάτ. Ωστόσο, η εξοικονόμηση θα εξαρτηθεί από την τοποθεσία σας (μια ηλιόλουστη πόλη στην Καλιφόρνια θα έχει άφθονη ηλιακή ενέργεια σε σύγκριση με μια συννεφιασμένη πόλη στην Ουάσιγκτον). Εάν ζείτε σε μια πολιτεία που διαθέτει πρόγραμμα πίστωσης ηλιακής ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορείτε να κερδίσετε πίστωση για την ενέργεια που παράγει το πάνελ σας. Συνήθως, οι πιστώσεις έχουν αξία μεταπώλησης, ώστε να μπορείτε να βγάλετε χρήματα και εσείς! Ακόμα κι αν δεν εγκαθιστάτε πλήρη ηλιακά πάνελ, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιακά εξωτερικά φώτα, τα οποία είναι ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος για να επωφεληθείτε από την ηλιακή ενέργεια για να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος.

5. Το σπίτι σας δεν είναι καλά μονωμένο

Η μόνωση παίζει τεράστιο ρόλο στους λογαριασμούς ενέργειας σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται τα προβλήματα μόνωσης όσον αφορά τα παράθυρα ή τη μόνωση κάτω από την οροφή. Ωστόσο, το σπίτι σας χάνει θερμότητα το χειμώνα (ή καθαρό αέρα το καλοκαίρι) με πολλούς τρόπους! Κάτι τόσο απλό όπως μια ρωγμή στον τοίχο της πρόσοψής σας ή κατεστραμμένα πάνελ πλαισίου θα μπορούσε να αφήσει τον αέρα να περάσει. Ένα άλλο κοινό μέρος που ξεχνούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οι πόρτες. Εάν η πόρτα σας είναι κρύα στην αφή, το πιθανότερο είναι ότι το πλαίσιο της πόρτας αφήνει πολύ αέρα να περάσει. Αντιμετωπίζοντας αυτά τα ζητήματα, θα βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας — και θα βελτιώσετε συγκρατήσει την έκκληση ενώ είσαι σε αυτό. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση νέων πλαισίων θα μπορούσε να φέρει ένα πρόσθετο στρώμα μόνωσης και μια νέα πόρτα μπορεί να δώσει στην είσοδό σας μια πιο σφιχτή σφράγιση (και μια νέα νέα εμφάνιση).

6. Έχεις ενεργειακά βαμπίρ

Τα ενεργειακά βαμπίρ είναι εκείνες οι συσκευές που λατρεύουν να απορροφούν όλη τη δύναμή σας ακόμα και όταν δεν λειτουργούν. Συνήθως, τα αδρανή gadget είναι οι σιωπηλοί εχθροί που επηρεάζουν τους λογαριασμούς ενέργειας σας. Ξέρατε ότι μπορούν σπατάλη ενέργειας έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο? Πρέπει να αναγνωρίσετε αυτούς τους βρικόλακες και να μάθετε να τους διαχειρίζεστε ανάλογα. Στην κουζίνα, ο φούρνος μικροκυμάτων και οι καφετιέρες είναι πάντα πεινασμένοι για ενέργεια, ειδικά αν διαθέτουν οθόνη ρολογιού. Το ψυγείο και η κατάψυξη δεν αποσυνδέονται εύκολα από την πρίζα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, εάν δεν αφαιρέσετε συσσωρεύσεις μέσα στη συσκευή, χρησιμοποιούν υπερβολική ισχύ για να διατηρήσουν τις θερμοκρασίες τους. Στο σαλόνι, η τηλεόρασή σας μπορεί να καταναλώνει έως και 150 $ ετησίως σε κατάσταση αναμονής. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο αν έχετε και κονσόλα παιχνιδιών! Το κλειδί σε πακέτο: Αποσυνδέστε συσκευές που μπορούν να απενεργοποιηθούν με ασφάλεια και διατηρήστε τις άλλες συσκευές συντηρημένες.

7. Δεν έχετε έξυπνους αισθητήρες

Ένας έξυπνος αισθητήρας παρακολουθεί τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας. Ωστόσο, αυτό που την κάνει μια έξυπνη συσκευή, είναι το γεγονός ότι μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία με την πιο οικονομική μέθοδο. Ένα άτομο είναι πιο πιθανό να ανάψει τη θερμάστρα ή το A/C όταν παρατηρήσει ότι η εσωτερική θερμοκρασία έχει γίνει άβολη. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε ότι το σπίτι είναι πολύ κρύο ή ζεστό, η ενεργειακή δαπάνη για την αντιμετώπιση της κατάστασης μπορεί να είναι σημαντική. Από την άλλη πλευρά, ένας αισθητήρας μπορεί να εντοπίσει μικρές αποκλίσεις και να ενεργήσει γρήγορα προτού η εσωτερική ατμόσφαιρα γίνει δυσάρεστη. Επιπλέον, ένας έξυπνος αισθητήρας μπορεί επίσης να συλλέγει δεδομένα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να συγκρίνει με άλλες πηγές γνώσης, όπως ο καιρός ή οι συσκευές που χρησιμοποιούνται. Εάν περάσετε ένα πρωινό ψήσιμο, ο αισθητήρας μπορεί να χαμηλώσει τη θερμάστρα για να εξοικονομήσει κόστος, για παράδειγμα.

8. Το σπίτι είναι πολύ σκοτεινό

Το επίπεδο φωτός στο σπίτι μας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αντίληψή μας για τη θερμοκρασία. Το χειμώνα, το σώμα σας μπορεί να δυσκολεύεται περισσότερο να παραμείνει ζεστό σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι, η υπερβολική φωτεινότητα θα μπορούσε να έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα και να σας κάνει να νιώσετε υπερβολική ζέστη. Η προσαρμογή των περιποιήσεων παραθύρων σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε τον κιρκάδιο ρυθμό του σώματός σας υπό έλεγχο. Το χειμώνα, ανοίξτε όλες τις περιποιήσεις παραθύρων σας για να μεγιστοποιήσετε το φυσικό φως. Το καλοκαίρι, χρησιμοποιήστε περσίδες που αφήνουν το φως να μπει ενώ κρατούν έξω τη ζέστη. Αυτό θα κρατήσει το σπίτι σας φωτεινό χωρίς να το κάνει να αισθάνεται άβολα ζεστό.

9. Δεν έχετε ενεργειακά αποδοτικές επεξεργασίες παραθύρων

Μιλώντας για επεξεργασίες παραθύρων, ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε σημαντικά τους λογαριασμούς ενέργειας είναι να εγκαταστήσετε πιο ενεργειακά αποδοτικές επεξεργασίες παραθύρων. Αν έχετε λεπτές, χωρίς επένδυση κουρτίνες, δεν κάνουν πολλά. Οι περσίδες επιτρέπουν επίσης περισσότερη μεταφορά ενέργειας από τις σκιές. Για μέγιστη ενεργειακή απόδοση, προτιμήστε κυτταρικές αποχρώσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν κυψέλες σε σχήμα κηρήθρας για να παγιδεύουν τον αέρα για μόνωση. Ένα άλλο καλό κόλπο που φαίνεται όμορφο είναι να στρώσετε χοντρές κουρτίνες πάνω από σκιές με μια επένδυση. Βεβαιωθείτε ότι οι σκιές εφαρμόζουν σφιχτά στο παράθυρό σας και τραβάτε τις κουρτίνες κλειστές τη νύχτα.

10. Ο εσωτερικός αέρας είναι πολύ ξηρός

Τέλος, η ποιότητα του εσωτερικού αέρα μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση ενέργειας. Ιδανικά, το δικό σου επίπεδα υγρασίας εσωτερικού αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 30% και 50%. Εάν η υγρασία ξεπερνά το 55%, το σπίτι σας θα μπορούσε να γίνει ένα ευνοϊκό έδαφος για την ανάπτυξη μούχλας. Καθιστά επίσης δύσκολο να θερμανθούν τα δωμάτια το χειμώνα. Όταν η υγρασία του αέρα είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο, ο αέρας γίνεται πολύ ξηρός. Ο ξηρός αέρας επηρεάζει την αντίληψή σας για τις θερμοκρασίες. Θα αισθάνεστε πιο κρύο από ό, τι είναι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ζεστάνετε το σπίτι σας περισσότερο από ό, τι θα κάνατε διαφορετικά.

Η διατήρηση των λογαριασμών ενέργειας σε έναν προϋπολογισμό μπορεί να είναι μια πρόκληση για τις οικογένειες που μένουν στο σπίτι! Απλές αλλαγές, όπως η προσθήκη μιας πηγής ανανεώσιμης ενέργειας και η εισαγωγή περισσότερου φυσικού φωτός στο εσωτερικό σας μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους. Μπορεί να χρειαστούν χρόνο και προσπάθειες για να γίνετε συνειδητοποιημένος καταναλωτής ενέργειας, αλλά το να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ενεργειακά βαμπίρ, αλόγιστες σπατάλες και συντήρηση σπιτιού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Schreibe einen Kommentar