1-54 Η Έκθεση Σύγχρονης Αφρικανικής Τέχνης επιστρέφει στο Μαρακές – TLmagazine

0
1-54 Η Έκθεση Σύγχρονης Αφρικανικής Τέχνης επιστρέφει στο Μαρακές – TLmagazine

1-54 Contemporary African Art Fair, η κορυφαία διεθνής έκθεση τέχνης αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη από την Αφρική και την αφρικανική διασπορά, σηματοδοτεί τα 10 χρόνια της με μια πολυαναμενόμενη επιστροφή στο Μαρακές μετά από μια παύση τριών ετών. Από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023, το 1-54 θα καλωσορίσει 20 εκθέτες από την Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πρόσφατα ανακαινισμένο και εμβληματικό ξενοδοχείο La Mamounia. Οκτώ από τις γκαλερί που συμμετέχουν είναι από την αφρικανική ήπειρο, με τέσσερις γκαλερί από το Μαρόκο. Θα υπάρχουν έργα από περισσότερους από 60 καλλιτέχνες που εργάζονται σε μια σειρά από ζωγραφική και γλυπτική έως μικτά μέσα και εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων έργων των Maya Inès Touam, Mariam Abouzid Souali, Ismail Zaidy, Bathelemy Toguo και Omar Ba.

Η ιδρυτική διευθύντρια του 1-54, Touria El Glaoui, σχολίασε: «Επιτέλους, μετά από 3 χρόνια μακριά από τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά μας στο Μαρακές, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιστροφή μας στο όμορφο ξενοδοχείο La Mamounia για την τέταρτη έκθεση μας στο αφρικανική ήπειρος. Πρόσφατα γιορτάσαμε τη 10η επετειακή έκδοση της έκθεσης και τι καλύτερος τρόπος να συνεχίσουμε από αυτό παρά με την επιστροφή στην οικεία και πολυαναμενόμενη έκθεση μας στο Μαρόκο.”

Από την κυκλοφορία του στο Λονδίνο, το 2013, το 1-54 έχει καθιερωθεί ως βασικός παίκτης στο κύκλωμα της έκθεσης τέχνης, δίνοντας φωνή και προβολή σε σημαντικές γκαλερί και καλλιτέχνες από την Αφρική και τη διασπορά. Με εκδόσεις στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μαρακές και αναδυόμενες εκδηλώσεις στο Παρίσι, το 1-54 έχει παγκόσμια εμβέλεια και ένα ξεχωριστό όραμα ως επιμελημένη έκθεση τέχνης. Μέσω των συνεργασιών του με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s και το Artsy, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να εξερευνούν, να συλλέγουν και να συνδέονται με όλες τις γκαλερί που συμμετέχουν σε όλη την έκθεση, το 1-54 επεκτείνεται πέρα ​​από τη φυσική έκθεση για να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για δέσμευση.

Επιπλέον, θα υπάρχει πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλη την πόλη σε συνδυασμό με την έκθεση. Τα ιδρύματα που συμμετέχουν περιλαμβάνουν το Jajjah by Hassan Hajjaj, το MACAAL (Μουσείο Σύγχρονης Αφρικανικής Τέχνης Al Maaden), το MAP Marrakech (Museum of Hair Arts), το Malhoun 2.0 και το Al Maqam (κατοικία καλλιτεχνών) μεταξύ άλλων.

Ο πλήρης κατάλογος των γκαλερί που συμμετέχουν περιλαμβάνει: 193 Gallery (Παρίσι, Γαλλία, Βενετία, Ιταλία), Ed Cross (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο), Foreign Agent (Λωζάνη, Ελβετία), Galerie 127 (Μαρακές, Μαρόκο), Galerie Cécile Fakhoury (Abidjan , Ακτή Ελεφαντοστού· Ντακάρ, Σενεγάλη και Παρίσι, Γαλλία) Galerie Carole Kvasnevski (Παρίσι, Γαλλία) , Galerie Nathalie Obadia (Παρίσι, Γαλλία· Βρυξέλλες, Βέλγιο) Galerie Véronique Rieffel (Grand-Bassam, Côte d’Ivoire), Galeria (Σάο Πάολο, Βραζιλία), Katharina Maria Raab (Βερολίνο, Γερμανία), L’Atelier 21 (Καζαμπλάνκα, Μαρόκο), La Galerie 38 (Καζαμπλάνκα, Μαρόκο), Γκαλερί τέχνης Loft (Καζαμπλάνκα, Μαρόκο), Γκαλερί MAÂT (Παρίσι, Γαλλία), MAGNIN-A (Παρίσι, Γαλλία), Mmarthouse (Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική), Nil Gallery (Παρίσι, Γαλλία), Superposition Gallery (Μαϊάμι Μπιτς, ΗΠΑ), TEMPLON (Παρίσι, Γαλλία, Βρυξέλλες, Βέλγιο, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) * ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΚΥΒΟΣ (Λισαβόνα, Πορτογαλία, Λουάντα, Αγκόλα).

www.1-54.com

@154artfair

www.artsy.net/fair-organizer/1-54

Schreibe einen Kommentar