Όλα είναι εκνευριστικά—και δεν ξέρετε γιατί; Ρώτα τη Μαντλίν

0
Όλα είναι εκνευριστικά—και δεν ξέρετε γιατί; Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Έχω μεγαλώσει τρία παιδιά δουλεύοντας με πλήρη απασχόληση. Τώρα είμαι ανώτερο στέλεχος. Λατρεύω τη δουλειά μου και συνήθως είμαι πολύ εύθυμος, χαρούμενος άνθρωπος.

Τελευταία, όμως, νιώθω ακατάστατη. Τι σημαίνει όταν όλα είναι εκνευριστικά και όλοι είναι επιβαρυντικοί; Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχεις κάποιες ιδέες για μένα.

Ερεθισμένος

________________________________________________________________________________

Αγαπητέ Vexed,

Αυτές τις μέρες, φυσικά, η πρώτη μου σκέψη είναι ότι μπορεί να πάσχετε από Covid, γρίπη, RSV, στρεπτικό λαιμό, βρογχίτιδα ή πνευμονία.

Μόλις το αποκλείσετε αυτό, πρέπει να δείτε τα μεγάλα γεγονότα της ζωής που, ακόμη και αν είναι θετικά, μπορούν να προκαλέσουν τεράστιο άγχος. Στη θετική λίστα, μετακομίζετε το σπίτι σας; Παντρεύομαι? Σχεδιάζετε έναν γάμο για ένα από τα παιδιά σας; Έχεις αποκτήσει κουτάβι; (Μην με κάνετε καν να ξεκινήσω με το θέμα του κουταβιού.) Όλα αυτά τα γεγονότα μπορούν πραγματικά να σας βγάλουν από το κέντρο, ακόμα κι αν είναι υπέροχα και διασκεδαστικά. Και μετά ο όχι και τόσο διασκεδαστικός μεγάλος: Ίσως έχετε χάσει κάποιον που αγαπάτε πρόσφατα και εξακολουθείτε να θρηνείτε, αλλά σκέφτεστε ότι θα πρέπει να το έχετε ξεπεράσει μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι η θλίψη διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο θέλει κανείς. Και μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους καταστροφή.

Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να πάρετε το αξιολόγηση στον ιστότοπο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Στρες. Δεν έγινε καμία αναφορά για παγκόσμιες πανδημίες ή σημαντικές πολιτικές αναταραχές, επομένως αυτή η σελίδα πρέπει να ενημερωθεί.

Αν δεν είναι μεγάλα πράγματα της ζωής, μπορεί να είναι ότι ανέχεστε πάρα πολλά.

Ανοχές είναι φαινομενικά ασήμαντα μικροπράγματα που καταναλώνουν την ενέργειά σας. Ο Thomas Leonard, πρωτοπόρος στο επάγγελμα του προπονητή, επινόησε τη λέξη για να περιγράψει όλα τα μικρά πράγματα που καταλαμβάνουν διανοητικό χώρο και μας αποσπούν την προσοχή από το έργο που έχουμε. Οι ανοχές έχουν τον τρόπο να συσσωρεύονται, όπως τα βαρέλια στο κύτος ενός πλοίου. Μερικά δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά τα στρώματά τους εμποδίζουν σοβαρά την ταχύτητα και την αξιοπλοΐα του σκάφους. Ένα πλοίο καλυμμένο με βαρέλια θα χρειαστεί διπλάσια καύσιμα για να φτάσει στον προορισμό του από ένα πλοίο που δεν έχει κανένα.

Είναι μια τόσο απλή κατασκευή, η ιδέα των ανεκτικοτήτων. Αυτά τα ανόητα μικρά πράγματα, που λαμβάνονται από μόνα τους, δεν είναι μεγάλη υπόθεση – αλλά όταν αθροίζονται μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ότι κουβαλάτε πέτρες παντού. Ο καθένας έχει μια κρίσιμη μάζα. Κάποιοι μπορούν να ανεχτούν πολύ περισσότερα από άλλα. Ο τρόπος με τον οποίο ξέρετε ότι έχει φτάσει το δικό σας είναι ακριβώς όπως το περιγράψατε: όλα είναι εκνευριστικά και όλοι είναι επιβαρυντικοί.

Κάντε μια λίστα με όλα τα ανόητα μικροπράγματα που αντέχετε γύρω από το σπίτι σας, στη δουλειά, στις σχέσεις σας. Προσδιορίστε μερικά που μπορείτε να καταρρίψετε σήμερα ή αυτή την εβδομάδα. Θα επιστρέψετε σε ομοιόμορφη καρίνα.

Τα παραδείγματα μπορεί να είναι χρήσιμα:

 • Περπατάς πέντε μίλια την ημέρα και τα παπούτσια σου πυροβολούνται.
 • Ο σκύλος σας βγάζει τροφή από τον πάγκο όποτε γυρνάτε την πλάτη σας.
 • Η λάμπα στην μπροστινή βεράντα σας είναι εκτός και δεν βλέπετε αρκετά καλά για να βάλετε το κλειδί σας στην κλειδαριά. Και ζεις κάπου πολύ κρύο.
 • Κάποιος στη δουλειά συνεχίζει να προγραμματίζει συναντήσεις για συναντήσεις που έχετε δεσμευτεί. Μπορούν εύκολα να δουν τον διαθέσιμο χρόνο σας, αλλά με κάποιο τρόπο δεν ελέγχουν.
 • Δεν φοράτε ποτέ τα μισά από αυτά που έχετε στη ντουλάπα σας και δεν υπάρχει χώρος για νέα πράγματα.
 • Έχετε πράγματα στην κατάψυξή σας από το 2019.
 • Το σύστημα φακέλων στον υπολογιστή σας είναι ξεπερασμένο και χρειάζονται 6 κλικ για να φτάσετε στο υλικό στο οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή.
 • Κάποιος έκλεψε τον φορτιστή του τηλεφώνου σας στην κουζίνα, ώστε να μην μπορείτε να τον συνδέσετε για να μπορείτε να ακούτε τα podcast σας ενώ ετοιμάζετε το δείπνο.
 • Γνωρίζετε ότι πληρώνετε για συνδρομές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ, αλλά δεν έχετε αφιερώσει χρόνο για να τις ακυρώσετε όλες.
 • Το άτομο στο νοικοκυριό που υποτίθεται ότι θα βγάλει τα σκουπίδια πρέπει να ερωτηθεί. Επανειλημμένα.
 • Το άτομο που πιστεύει ότι πρέπει να βγάζετε τα σκουπίδια έχει διαφορετικό ορισμό γεμάτος παρά εσείς.
 • Χρειάζεστε νέους υαλοκαθαριστήρες, αλλά να θυμάστε μόνο όταν βρέχει.
 • Κάθε φορά που παραλαμβάνετε την αλληλογραφία σας, ορκίζεστε στον εαυτό σας ότι θα μεταφέρετε τα πάντα σε τιμολόγηση χωρίς χαρτί, αλλά συνεχίζετε να ξεχνάτε.
 • Χρειάζεστε μια νέα μπαταρία για το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας. Λειτουργεί ακόμα κάπως, αλλά μόνο σποραδικά. Χρειάζεται μια ειδική μπαταρία που δεν έχετε ποτέ στο χέρι.
 • Το αγαπημένο σας φυτό τα πάει τόσο καλά που χρειάζεται να το ξαναβάλετε σε γλάστρα.
 • Έχετε βαρεθεί τη λέσχη του βιβλίου σας, αλλά ανησυχείτε ότι το κόψιμο θα πληγώσει τα συναισθήματα κάποιου.
 • Είσαι σοβαρός παίκτης γκολφ και μισείς τον παίκτη σου.
 • Κάποιος στη ζωή σας δεν σχεδιάζει καλά και προσπαθεί συνεχώς να κάνει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που μπορούν να αποφευχθούν, πρόβλημά σας.

Βλέπω? Μικροπράγματα. Χαζός. Δεν έγινε και κάτι. Αλλά πιθανότατα έχετε πάνω από 25 αυτή τη στιγμή, που είναι το ανώτατο όριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Βγάλτε μερικά από αυτά από τη λίστα και θα επιστρέψετε στον χαρούμενο, ισορροπημένο εαυτό σας σε χρόνο μηδέν. Υπόσχομαι.

Οι ανοχές τείνουν να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, και συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνετε μια λίστα δύο φορές το χρόνο και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για να τις αντιμετωπίσετε όλες. Αισθάνεται καταπληκτικά.

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar