χρησιμοποιώντας δεδομένα για την κατανόηση του κοινού

2
χρησιμοποιώντας δεδομένα για την κατανόηση του κοινού

Κοινοτικό μάρκετινγκ: χρήση δεδομένων για την κατανόηση του κοινού

Συμμετείχα σε ένα πάνελ πρόσφατα στο electronica σχετικά με το μάρκετινγκ στην επόμενη γενιά μηχανικών και πραγματικά με έκανε να σκεφτώ πώς αλλάζει ο κλάδος μας και τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες μας.

Υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα εκεί έξω που αναλύουν τη δημογραφική αλλαγή που συμβαίνει, όχι μόνο στις βιομηχανίες μας, αλλά σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας B2B. Σύμφωνα με Έρευνα GWI και LinkedInΟι επαγγελματίες των επιχειρήσεων ηλικίας μεταξύ 21-40 ετών έχουν επιρροή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αγοράς – προσδιορίζοντας τις ανάγκες της επιχείρησης (57%). έρευνα πιθανών πωλητών (41%). έγκριση τελικής αγοράς (47%).

Μελέτη EETech για το 2021 δείχνει ότι, στον κόσμο της ηλεκτρονικής μηχανικής, το 41% ​​των μηχανικών επόμενης γενιάς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πηγή πληροφοριών στη διαδικασία σχεδιασμού (σε σύγκριση με το 15% των επαγγελματιών μηχανικών).

Engineering.com’s Η έρευνα «Πώς οι μηχανικοί βρίσκουν πληροφορίες» του 2022 αποκαλύπτει ότι οι τρεις κορυφαίες πηγές πληροφοριών είναι οι ψηφιακές δημοσιεύσεις (56% όλων των ερωτηθέντων) ακολουθούμενες από την ηλεκτρονική εκπαίδευση (46%) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ξανά) στην τρίτη θέση (38%).

Οι νεότεροι μηχανικοί αναζητούν και βρίσκουν πληροφορίες με διαφορετικούς τρόπους και έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από ποτέ – αν αυτό δεν αναγκάσει τους κατασκευαστές να αναθεωρήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ τους, δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει.

Δέσμευση, υπεράσπιση και ανταλλαγή πληροφοριών μέσω των κοινοτήτων

Στην electronica μίλησα για την αξία της οικοδόμησης κοινοτήτων. Αν μπορούσατε να αναπαράγετε το όφελος από τις συνδέσεις και τις συνομιλίες σε εκδηλώσεις όπως αυτή σε όλες τις μορφές μάρκετινγκ, η ζωή θα ήταν πολύ πιο απλή. Το κεντρικό σημείο που έθεσα ήταν ότι μέσω ενός συνδυασμού μάρκετινγκ περιεχομένου και κοινοτικού μάρκετινγκ, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρότερη αφοσίωση και να κατανοήσετε βαθύτερα το κοινό.

Οι μέρες των στρατηγικών μάρκετινγκ «μετάδοσης» έχουν περάσει πολύ καιρό. Το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει εξελιχθεί για να επιτρέπει συνομιλίες και να παρέχει βαθιά συναφείς πληροφορίες για εξαιρετικά απαιτητικό κοινό. Η επικάλυψη αυτού με το «κοινοτικό μάρκετινγκ» που δημιουργεί αφοσίωση, υπεράσπιση και ανταλλαγή πληροφοριών εμβαθύνει τις συνδέσεις και βελτιώνει την απόδοση μάρκετινγκ.

Βουτιά στα δεδομένα

Η Publitek έχει δημιουργήσει μερικά απίστευτα εργαλεία απόδοσης μάρκετινγκ βάσει δεδομένων που μας επιτρέπουν να αναλύουμε το κοινό με περισσότερες λεπτομέρειες από ποτέ, κάτι που με τη σειρά του μας βοηθά να χτίσουμε στρατηγικές μάρκετινγκ κοινότητας. Η βασική προϋπόθεση είναι ότι πριν ξεκινήσετε να χτίζετε ή να αλληλεπιδράτε με μια κοινότητα, πρέπει να κατανοήσετε το κοινό μέσα σε αυτήν.

Ας δούμε μερικά δεδομένα, σε αυτήν την περίπτωση ειδικά στον χώρο της Ηλεκτρονικής Μηχανικής…

Το 82% των ατόμων που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μηχανική μεταξύ 25-44 ετών είναι άνδρες, το 63% μιλά αγγλικά, το 35% ζει στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, τόσο προφανές σωστά; Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι το 48% αυτού του κοινού ακολουθεί τον Elon Musk (τον υψηλότερο «influencer» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτό το δημογραφικό στοιχείο), ότι το TechCrunch και το Wired είναι τα δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία με τη μεγαλύτερη επιρροή (33% και 29% ποσοστό παρακολούθησης αντίστοιχα) και ότι τα κατοικίδια κατατάσσονται υψηλότερα σε ενδιαφέροντα από τη μουσική, τα ψώνια και το φαγητό και το ποτό (σκύλοι και ψάρια, σε περίπτωση που αναρωτιέστε).

Άνθρωποι όχι πρόσωπα

Προσπαθώ να δώσω μια εικόνα του πώς θα μπορούσε να είναι το μάρκετινγκ σε αυτό το κοινό και πώς οι εταιρείες θα πρέπει να κατανοούν βαθύτερα σε ποιον απευθύνονται, αντί να πλημμυρίζουν την αγορά με στρατηγικές περιεχομένου διασκορπισμού, ελπίζοντας ότι κάτι έχει απήχηση.

Δεν προτείνω να χρησιμοποιούμε εικόνες ψαριών σε δημιουργικές καμπάνιες (αν και είναι καλό να γνωρίζουμε τι τους αρέσει), αλλά τα δεδομένα που έχουμε διαθέσιμα μπορούν να μας πουν πολλά…

  • Είναι επτά φορές πιο πιθανό ο μέσος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να είναι στο Twitch, την πλατφόρμα ζωντανής ροής για παίκτες
  • Είναι οπαδοί της F1 και του ποδοσφαίρου (η Τσέλσι φαίνεται να έχει υψηλή θέση για κάποιο λόγο)
  • Είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από διαφημίσεις στο διαδίκτυο (21% έναντι μέσου όρου 62%), αλλά είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προϊόντος (30% έναντι 19% κατά μέσο όρο)
  • Τα τεχνολογικά και υπολογιστικά ενδιαφέροντά τους στρέφονται σε μεγάλο βαθμό προς το λογισμικό (σχεδόν 20% του συνολικού κοινού), σε σύγκριση με τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης (11%) και το υλικό (7%)

Όσον αφορά τους τύπους προσωπικότητας, είναι αναλυτικοί, εκφραστικοί και κοινωνικοί. Είναι επίσης φιλοσοφημένοι και είναι ανοιχτοί και ενδιαφέρονται για νέες ιδέες και αγαπούν να τις εκφράσουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι επιλογές τους καθοδηγούνται από την επιθυμία για αποτελεσματικότητα και θεωρούν ότι είναι ανεξάρτητοι και παρακινούνται από την επιτυχία.

Στο μάρκετινγκ, αφιερώνουμε πολύ χρόνο κοιτάζοντας πρόσωπα. Αυτό έχει τεράστια αξία, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να τμηματοποιούμε το κοινό και να του παρέχουμε σχετικά μηνύματα σε διαφορετικά στάδια του κύκλου αγορών. Ωστόσο, το λάθος που γίνεται μερικές φορές είναι να βλέπουμε τα άτομα σαν επαγγελματίες και όχι σαν ανθρώπους. Έχουμε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε τα μηνύματα ακόμα περισσότερο με πιο λεπτομερή εικόνα του κοινού και, το πιο σημαντικό, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κοινότητες, αφοσίωση, υποστήριξη καθώς και αύξηση των πωλήσεων και της απόδοσης επένδυσης.

Είμαστε κοινωνικά όντα, οδηγούμενα από την επιθυμία να νιώσουμε μέρος κάτι. Εκδηλώσεις όπως η electronica έδειξαν τη δύναμη της κοινότητας, επομένως ας το επαναλάβουμε μέσω των στρατηγικών μάρκετινγκ που διαθέτουμε.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες δεδομένων και πληροφοριών μας και πώς να υιοθετήσετε μια προσέγγιση κοινοτικού μάρκετινγκ, επικοινωνήστε.

Schreibe einen Kommentar