Χαρτογράφηση: Μεγαλύτερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας ανά πολιτεία και επαρχία

3
Χαρτογράφηση: Μεγαλύτερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας ανά πολιτεία και επαρχία

Αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στο Στοιχεία. Εγγραφείτε στο δωρεάν αποστολή λιαγ για να λαμβάνετε όμορφες απεικονίσεις σχετικά με τις μεγάλες τάσεις των φυσικών πόρων στο email σας κάθε εβδομάδα.

Χαρτογράφηση: Μεγαλύτερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας ανά πολιτεία και επαρχία

Σε εθνική κλίμακα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς βασίζονται σε μια πολύ διαφορετική σύνθεση πηγών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κυρίως φυσικό αέριο, άνθρακα και πυρηνική ενέργεια, ενώ ο Καναδάς βασίζεται τόσο στην υδροηλεκτρική όσο και στην πυρηνική ενέργεια. Τούτου λεχθέντος, όταν κάνετε ζουμ σε επίπεδο επαρχίας ή πολιτείας, οι μεμονωμένες πρωτογενείς πηγές ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διαφέρουν πολύ.

Ακολουθεί μια ματιά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις πολιτείες και τις επαρχίες αυτών των δύο χωρών χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Ινστιτούτο Πυρηνικής Ενέργειας (2021) και το Ρυθμιστής Ενέργειας Καναδά (2019).

Φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ευρέως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωστό ως «καθαρότερο» ορυκτό καύσιμο, η αφθονία του, σε συνδυασμό με ένα καθιερωμένο εθνικό δίκτυο διανομής και το σχετικά χαμηλό κόστος, το καθιστούν την κορυφαία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Το 2021, το 38% των 4120 Watt-hours (TWh) Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στις ΗΠΑ προήλθε από φυσικό αέριο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότερο από το 40% των αμερικανικών πολιτειών έχουν το φυσικό αέριο ως τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθούν ορισμένα κράτη που έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από φυσικό αέριο.

Στον Καναδά, το φυσικό αέριο είναι μόνο η τρίτη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας (πίσω από την υδροηλεκτρική και την πυρηνική ενέργεια), που αντιπροσωπεύει 11% των 632 TWh ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται το 2019. Η Αλμπέρτα είναι η μόνη επαρχία με το φυσικό αέριο ως κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πυρηνικός

Πυρηνική δύναμη είναι μια πηγή ενέργειας χωρίς άνθρακα που αποτελεί σημαντικό μερίδιο της ενέργειας που παράγεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά.

Το 19% της ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής και το 15% του Καναδά προέρχεται από πυρηνική ενέργεια. Ενώ τα ποσοστά είναι κοντά το ένα στο άλλο, είναι καλό να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν 6 έως 7 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον Καναδά κάθε χρόνο, αποδίδοντας πολύ περισσότερη πυρηνική ενέργεια από τον Καναδά σε γιγαβατώρες (GWh) ετησίως.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, πολλές πολιτείες και επαρχίες με την πυρηνική ως κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας συγκεντρώνονται στο ανατολικό μισό των δύο χωρών.

Στις ΗΠΑ, το Ιλινόις, η Πενσυλβάνια και η Νότια Καρολίνα είναι κορυφαίοι παραγωγοί σε GWh/έτος. Το Ιλινόις και η Νότια Καρολίνα έχουν επίσης ως κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας την πυρηνική ενέργεια, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Πενσυλβάνια από φυσικό αέριο υπερβαίνει την πυρηνική ενέργεια.

Η συντριπτική πλειονότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων του Καναδά (18 από τους 19) βρίσκεται στο Οντάριο, με τον 19ο στο Νιού Μπράνσγουικ. Και οι δύο αυτές επαρχίες βασίζονται στην πυρηνική ενέργεια ως τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: υδροηλεκτρική, αιολική και ηλιακή

Από τους διαφορετικούς τύπους ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας, η υδροηλεκτρική είναι η πιο διαδεδομένη στη Βόρεια Αμερική. Για παράδειγμα, το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά και το 6% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια.

Εδώ είναι οι πολιτείες και οι επαρχίες που έχουν την υδροηλεκτρική ως τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αποτελούν συλλογικά ένα μικρό ποσοστό της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται και στις δύο χώρες. Ενώ καμία πολιτεία ή επαρχία δεν βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια ως τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, η Αϊόβα, το Κάνσας, η Οκλαχόμα και η Νότια Ντακότα βασίζονται κυρίως στον άνεμο για την ηλεκτρική τους ενέργεια, μαζί με το νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου (PEI) του Καναδά.

Άνθρακας και Πετρέλαιο

Ο άνθρακας και το πετρέλαιο είναι πηγές ηλεκτρικής ενέργειας με μεγάλες εκπομπές που εξακολουθούν να επικρατούν στη Βόρεια Αμερική.

Επί του παρόντος, το 22% της ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής και το 7% της ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά προέρχεται από άνθρακα, με μέρη όπως το Κεντάκι, το Μιζούρι, η Δυτική Βιρτζίνια, το Σασκάτσουαν και η Νέα Σκωτία να εξακολουθούν να βασίζονται στον άνθρακα ως τις μεγαλύτερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ορισμένες περιοχές χρησιμοποιούν επίσης πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αν και η χρήση του για το σκοπό αυτό μειώνεται, εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στη Χαβάη όσο και στη Νούναβουτ.

Τα επόμενα χρόνια, θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τη χρήση αυτών των ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Παρά τις διαφορές σε δεσμεύσεις για το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, η μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με τον άνθρακα και το πετρέλαιο μπορεί να είναι ένα κρίσιμο μέρος για την έγκαιρη επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η δημοσίευση Χαρτογράφηση: Μεγαλύτερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας ανά πολιτεία και επαρχία εμφανίστηκε πρώτα στις Visual Capitalist.

Σύνδεσμος πηγής

Schreibe einen Kommentar