Υπηρεσία Quick Bike Taxi [Business Model Explained] | Techweblabs – Ανάπτυξη Ιστού | Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

14
Υπηρεσία Quick Bike Taxi [Business Model Explained] | Techweblabs – Ανάπτυξη Ιστού | Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

1. Εισαγωγή

Σας είναι δύσκολο να φτάσετε στην ώρα σας στη δουλειά κάθε μέρα; Εάν δεν θέλετε να πάτε με την υπόλοιπη ομάδα, γιατί να μην πάτε μόνοι; Ο οδηγός σας δεν είναι στο σπίτι και πρέπει να συναντήσετε κάποιους φίλους αμέσως;

Τα καλά νέα είναι ότι έφτασε η Rapido για να δώσει τέλος στα παράπονα όλων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και θα μπορείτε να περιπλανηθείτε ελεύθερα στην πόλη. Δεν έχει σημασία τι ώρα της ημέρας ή της νύχτας είναι, αφού το διαδίκτυο παρακολουθεί τα πάντα.

Αλλά ξέρετε πώς η Rapido παράγει έσοδα; Ποιο είναι το Επιχειρηματικό Μοντέλο πίσω από μια τέτοια φοβερή χρήση της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

2. Πώς μπήκε το φαινόμενο Rapido στο επιχειρηματικό τοπίο;

Η βιομηχανία ποδηλατικών ταξί δεν ήταν καινούργια για τη Rapido. μερικές άλλες εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη στον ίδιο τομέα. Από την άλλη, η Rapido έχει δώσει μια γενναία μάχη ενάντια στους αντιπάλους της και συνεχίζει να το κάνει. Η Rapido ιδρύθηκε το 2015 και είναι το τελικό προϊόν τριών νέων επιχειρηματιών.

Η Rapido ιδρύθηκε αφού καθόρισε την ανάγκη για έναν προσιτό, βολικό και ασφαλή τρόπο μεταφοράς για τους πελάτες. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι έπρεπε να πληρώσουν το ίδιο τέλος σε πόλεις που κινούνταν γρήγορα είτε ταξιδεύουν σε ομάδες είτε μόνοι τους με τετράτροχα ταξί λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ως αποτέλεσμα, η Rapido προσφέρει την καλύτερη εναλλακτική λύση σε μια δαπανηρή τετρακίνηση σε μεμονωμένους επιβάτες.

3. Ποια είναι τα καινοτόμα μυαλά πίσω από το Rapido;

Οι τρεις επιχειρηματίες πίσω από την ίδρυση της Rapido ως startup είναι οι Aravind Sanka, Rishikesh SR και Pavan Guntupalli. Είναι τρεις απόφοιτοι μερικών από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια μηχανικών που μπήκαν στον τομέα της επιχειρηματικότητας έχοντας κάποια σημαντική εταιρική εμπειρία.

4. Ποιο είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της Rapido;

Το Επιχειρηματικό Μοντέλο της Rapido είναι B2C (business to customer model), που σημαίνει ότι εξυπηρετούν τους πελάτες τους απευθείας ως επιχειρηματική οντότητα οι ίδιοι. Ωστόσο, αξιοποιούν επίσης την αποθήκευση οχημάτων για να παρέχουν μια υπηρεσία μεταφοράς εκτός από την υπηρεσία αποβίβασης επιβατών. Ωστόσο, ο τελικός παραλήπτης του προϊόντος και της υπηρεσίας τους είναι καταναλωτές όπως εμείς.

Η ιδέα B2C επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάζουν ένα ταξί με ποδήλατο απευθείας από την εφαρμογή. Μετά από μια επιτυχημένη κράτηση, ο χρήστης θα λάβει το όνομα του οδηγού, τη φωτογραφία και τον αριθμό του ποδηλάτου, ο οποίος αναφέρεται ως καπετάνιος.

Προς όφελος του πελάτη, παρέχονται όλα αυτά τα στοιχεία. Έτσι ώστε ο πελάτης να γνωρίζει καλά με ποιον μετακινείται.

5. Ποια είναι η διαδικασία ενοικίασης στο Rapido;

Οι ενοικιάσεις δίτροχων διατίθενται πλέον ανά ώρα μέσω της Rapido στις μεγάλες πόλεις. Με 99 Rs ανά ώρα, η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει υπηρεσίες για έως και έξι ώρες με καθορισμένη χρέωση. Οι πελάτες θα μπορούν να εκτελούν πολλές εργασίες σε ένα μόνο ταξίδι, μειώνοντας την έκθεσή τους σε πολλούς οδηγούς και αποφεύγοντας τις πολλαπλές κρατήσεις λόγω αυτής της νέας υπηρεσίας.

6. Ποια είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Rapido;

 • Οι πελάτες και οι οδηγοί επωφελούνται από το επιχειρηματικό μοντέλο της Rapido, το οποίο προσφέρει ασφάλιση ατυχημάτων και για τα δύο μέρη.
 • Όσον αφορά την ευκολία, η εφαρμογή είναι προσβάσιμη σε πέντε κύριες γλώσσες, κάτι που είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
 • Παρέχονται κράνη για ασφάλεια.
 • Είναι επίσης δυνατή η ζωντανή παρακολούθηση της τοποθεσίας της διαδρομής, καθώς και η αποθήκευση περιοχών που επισκέπτεστε συχνά.
 • Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ένα ταξίδι προαστιακού μπορεί να είναι 40-60 τοις εκατό λιγότερο ακριβό από ένα ταξί. Οι «καπετάνιοι» μπορούν να παρακολουθούν την ταχύτητα του ποδηλάτου χάρη στη λειτουργία παρακολούθησης ταχύτητας που παρέχεται από την εφαρμογή.
 • Υπάρχει κάρτα Rapido για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά.

7. Ποιο είναι το μοντέλο εσόδων της Rapido

Με απλά λόγια, δείχνει πώς η Rapido κερδίζει τα έσοδά της. Το εισοδηματικό μοντέλο της Rapido αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία. Το ένα βασίζεται σε προμήθεια. Η εταιρεία παράγει χρήματα ενεργώντας ως μεσάζων μεταξύ των δύο μερών – των οδηγών και των επιβατών. Η εταιρεία χρεώνει ένα τέλος 20% του συνολικού ναύλου.

Η προμήθεια B2C είναι η άλλη. Τα B2C logistics είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τον οργανισμό σε αυτήν την τοποθεσία, με έμφαση στην παροχή βοήθειας στους παρόχους logistics στην παράδοση των αγαθών τους.

7.1 Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι επενδυτές της Rapido;

Η Westbridge Capital, η Alibaba’s Base Capital, η Yamaha, η Shunwei Capital και η Nexus Ventures είναι κορυφαίοι επενδυτές με τον κύκλο χρηματοδότησης της Series C.

8. Πόσο κοστίζει η χρήση των υπηρεσιών Rapido;

Σύμφωνα με την τιμολογιακή δομή της εταιρείας, οι καταναλωτές θα πληρώσουν Rs. 15 ως βασικό κόστος και επιπλέον Rs. 3 για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο που διανύουν.

Λοιπόν, υπάρχει ένα θετικό σημείο εδώ.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μικρές αποστάσεις μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία. Ως αποτέλεσμα, θα αυξηθεί η ανάγκη της εταιρείας να αναπτύξει τις δραστηριότητές της.

9. Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές του Rapido;

Τώρα που έχετε μελετήσει το επιχειρηματικό μοντέλο της Rapido, ίσως έχετε καλύτερη κατανόηση των ανταγωνιστών της, καθώς είναι επίσης μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται πολύ από το ευρύ κοινό. Μόλις ανακαλύψετε τους αντιπάλους της εταιρείας, θα μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιοι είναι σοβαροί αμφισβητίες, κάτι που θα συζητηθεί τελικά.

Οι ανταγωνιστές της Rapido μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες.

Εταιρείες εξυπηρέτησης ποδηλάτων: Η OLA και η Uber είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες παροχής υπηρεσιών ποδηλάτων ταξί. Παρόλο που επικεντρώνονται περισσότερο στην παροχή βοήθειας στα τετράτροχα και ακόμη και στις μετακινήσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις, έχουν την επιλογή υπηρεσίας ποδηλάτου.

Και σίγουρα γνωρίζετε για αυτές τις δύο εταιρείες, είτε από στόμα σε στόμα είτε βλέποντας τα οχήματα με τα ονόματά τους στην πόλη σας.

Εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων: Η Vogo και η Bounce είναι οι κορυφαίες εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας παρέχουν το ποδήλατο για καθορισμένη διάρκεια, όπου είστε οποιοδήποτε άλλο άτομο θα είναι υπεύθυνο για την οδήγηση όπου θέλετε, χωρίς τους οδηγούς τους.

Παρόλα αυτά, η Rapido έχει κάνει πολύ δρόμο για να δώσει μια καλή μάχη σε αυτές τις κορυφαίες εταιρείες.

10. Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Rapido ως startup;

Όπως κάθε άλλη εταιρεία, η Rapido αντιμετωπίζει μια σειρά από πιθανές απειλές για το μοντέλο εσόδων της, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση.

 • Uber, Moto και Vogo όλα ανταγωνίζονται άμεσα με το Rapido για την προσοχή των χρηστών. Φαίνεται ότι ο υγιής ανταγωνισμός και η ελεύθερη αγορά, από την άλλη πλευρά, διατηρούν μια πιο υγιή οικολογία τόσο για τον πάροχο όσο και για τον αγοραστή.
 • Η πιθανότητα κατάργησης ή παραβίασης ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής είναι ένας άλλος κίνδυνος που προκύπτει για εταιρείες που λειτουργούν κυρίως στο διαδίκτυο.
 • Η Rapido εργάζεται σκληρά για να βελτίωση της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης πελατών, που λείπουν και τα δύο. Ειλικρινά μιλώντας, η Rapido υπόσχεται να κρύψει τον αριθμό των γυναικών επιβατών συμπεριλαμβάνοντας ένα κουμπί SOS στην εφαρμογή.
 • Ο Rapido πρέπει να ανησυχεί για το απουσία εργασιακής ηθικής και ανεπαρκείς ικανότητες εξυπηρέτησης πελατών των «καπετάνιους» των αθροιστών, που παρατηρούνται συχνά.

11. Είναι ασφαλές να εμπιστεύεσαι το Rapido;

Πολλά άτομα έχουν απολαύσει αξιόπιστες και ασφαλείς διαδρομές της Rapido. Διατίθεται ένα ευρύ φάσμα μέτρων ασφαλείας και 24ωρη υποστήριξη πελατών. Επιπλέον, όποτε σας αναθέτουν σε κάθε καπετάνιο, μπορείτε να δείτε τις βαθμολογίες που αποκτήθηκαν από τις προηγούμενες βόλτες.

12. Τι υπάρχει για το Rapido στις μελλοντικές του προοπτικές;

Η Rapido εξυπηρετεί τους πελάτες της με μια οικονομικά αποδοτική και έξυπνη υπηρεσία. Ειδικά σε όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Η Rapido λειτουργεί πλέον σε πάνω από εκατό τοποθεσίες, εξυπηρετώντας 1 εκατομμύριο πελάτες, και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα έσοδα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ ως αποτέλεσμα. Εάν πηγαίνετε ομαδικά, ένα τετράτροχο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αν είστε μόνοι σας και πρέπει να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας, το ποδήλατο ταξί είναι η καλύτερη επιλογή.

13. Συμπέρασμα

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό μοντέλο B2C της Rapido, οι καπετάνιοι και οι επιβάτες της Rapido θα επωφεληθούν πολύ από τις συνεχείς ενημερώσεις και προσθήκες εφαρμογών της εταιρείας, οι οποίες στοχεύουν στο να κάνουν την εφαρμογή ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη. Επιπλέον, οι ιδρυτές της εταιρείας σκέφτονται να μειώσουν τις τιμές για να κάνουν τις βόλτες τους ακόμα πιο γρήγορα ενσωματώνοντας κάτι νέο.

Schreibe einen Kommentar