Υπάρχουν Blue Zinnias;

1
Υπάρχουν Blue Zinnias;

Οι ζίννιες είναι ένα όμορφο φυτό που κατάγεται από το Μεξικό, τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.

Υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε για να προσθέσετε στον κήπο σας. Ωστόσο, εάν έχετε ένα συγκεκριμένο χρώμα στο μυαλό σας, μπορεί να είναι δελεαστικό να συνεχίσετε να ψάχνετε στο διαδίκτυο μέχρι να βρείτε την ακριβή ποικιλία του αγαπημένου σας λουλουδιού που αναζητάτε.

Υπάρχουν μπλε ζίννιες

Το μπλε είναι ένα χρώμα που συχνά σκαλίζεται σε ορισμένα λουλούδια. Οι ζίνιες και τα τριαντάφυλλα είναι μεταξύ αυτών, με τους κηπουρούς να εργάζονται σκληρά για να καλλιεργήσουν διαφορετικά χρώματα για να συναντήσουν ένα πλήρες φάσμα.

Ωστόσο, είναι πραγματικά αληθινές οι μπλε ζίνιες; Ή μήπως αυτό είναι απλώς ένα λουλούδι φαντασίας που υπάρχει μόνο σε εικόνες PhotoShopped;

Σήμερα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις μπλε ζίνιες για να δούμε αν αυτό είναι ένα χρώμα που υπάρχει στην πραγματικότητα στις ποικιλίες ζίννιας!

Είναι αληθινά τα Blue Zinnias;

Μπορεί να σκέφτεστε ότι ακριβώς επειδή έχετε συναντήσει μερικούς σπόρους μπλε ζίννιας στο Διαδίκτυο, αυτή είναι μια πραγματική ποικιλία. Ωστόσο, όσο και αν το πακέτο σπόρων ισχυρίζεται ότι είναι μπλε σπόροι ζίννιας, αυτοί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν φυσικά.

Το μπλε δεν είναι ένα χρώμα με το οποίο μπορούν να ανθίσουν σήμερα τα λουλούδια ζίνια. Θα βρείτε πολλά άλλα ζωντανά χρώματα στο φάσμα των λουλουδιών zinnia, αλλά το μπλε δεν θα είναι μεταξύ αυτών.

Έτσι, παρόλο που οι διαδικτυακές σας προσπάθειες υπόσχονται να σας δώσουν τους μπλε σπόρους λουλουδιών ζίννιας που αναζητάτε, θα βρείτε ζίνιες πολύ διαφορετικού χρώματος μόλις ανθίσουν.

Θα μπορούσατε πάντα να ακολουθήσετε τα βήματα της Βασίλισσας των Καρδιών στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων για να προσπαθήσετε να βάψετε τις ζίννιες σας με το μπλε χρώμα που επιθυμείτε, αλλά δεν θα μπορείτε να καλλιεργήσετε μπλε ζίνιες από το υποτιθέμενο μπλε πακέτο σπόρων ζίννιας που έχετε βρει.

Έτσι, παρόλο που η ζίνια είναι ένα φυτό που προσφέρει πολύχρωμες ανθοφορίες, το μπλε δεν ανήκει σε αυτό το φάσμα της μέσης ζίνιας στον κήπο.

Τι χρώματα βγαίνουν τα Zinnias;

Τώρα λοιπόν που ξέρουμε ότι οι σπόροι των μπλε λουλουδιών ζίννιας δεν είναι αληθινοί, πιθανότατα θα αναρωτιέστε σε ποια χρώματα έρχεται στην πραγματικότητα το λουλούδι ζίνια.

Τα καλά νέα είναι ότι η ζίννια είναι ένα υπέροχα πολύχρωμο λουλούδι και υπάρχουν και άλλα χρώματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή χρώματα της zinnia κήπου περιλαμβάνουν το κόκκινο, το λευκό, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μωβ ζίνια, τα ροζ λουλούδια και το πράσινο.

Ίσως το πιο κοντινό στο μυθικό μπλε ζίννια ως προς το χρώμα είναι το μωβ ζίννια. Αυτό θα σας δώσει το βαθύ χρώμα που έρχεται πιο κοντά στο μπλε λουλούδι που ψάχνετε.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα διαφορετικών χρωμάτων για να ανθίσει η ζίνια στον κήπο. Το μόνο χρώμα στο οποίο δεν είναι διαθέσιμα είναι το μπλε.

Ορισμένες ποικιλίες ζίννιας έχουν επίσης διασταυρωθεί μεταξύ τους για την παραγωγή λουλουδιών με πολλά χρώματα. Μπορεί να υπάρχει ένα χρώμα πυρήνα για την πλειοψηφία των πετάλων, με ένα δαχτυλίδι ενός επιπλέον χρώματος γύρω από τις άκρες τους.

Πόσοι τύποι Zinnia Υπάρχουν;

λουλούδια ζίνια

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ζίννιας για να διαλέξετε, αλλά δυστυχώς καμία από αυτές δεν είναι μπλε.

Υπάρχουν έως και 20 διαφορετικές ποικιλίες ζίννιας διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων των Zinnia elegans και Zinnia angustifolia. Αυτές είναι 2 από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες που καλλιεργούνται για χρήση σε κήπους σε όλο τον κόσμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ποικιλιών ζίννιας κήπου στην αγορά τείνουν να καλλιεργούνται από την ποικιλία Zinnia elegans. Αυτή η ποικιλία από ζίνια κήπου τείνει να παράγει ένα λουλούδι που έχει μήκος περίπου 2 ίντσες.

Άλλες ποικιλίες περιλαμβάνουν τη Zinnia haageana, η οποία είναι επίσης γνωστή ως μεξικάνικη ζίννια. Αυτή είναι μια από τις πιο σκληρές ποικιλίες, με διπλά ή μονόχρωμα άνθη που είναι είτε κίτρινα, πορτοκαλί ή κόκκινα.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι 3 κύριες ποικιλίες φυτού ζίννιας έχουν επίσης διασταυρωθεί μεταξύ τους για την παραγωγή διαφορετικών ποικιλιών ζίννιας. Αυτό σας δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές όσον αφορά το χρώμα, το μέγεθος και τον τύπο άνθισης.

Συνοψίζοντας

Ορίστε λοιπόν! Παρόλο που μια μπλε ζίννια ακούγεται σαν μια πολύχρωμη ζίνια που θα θέλατε να προσθέσετε στον κήπο σας, αυτή δεν είναι μια ποικιλία που υπάρχει στην πραγματικότητα.

Οι μπλε ζίννιες είναι δυστυχώς μια αδύνατη ποικιλία που υπάρχει μόνο στη χώρα των φωτογραφικών εικόνων. Αν θέλετε μια πολύχρωμη ζίννια κήπου που μοιάζει με μπλε ζίννια, μπορείτε να επιλέξετε μια μωβ ποικιλία ζίννιας.

Παρόλο που η έρευνά σας στο διαδίκτυο μπορεί να σας οδήγησε να πιστέψετε ότι ανακαλύψατε μια νέα άγνωστη ποικιλία σπόρων μπλε ζίννιας, αυτοί στην πραγματικότητα δεν θα παράγουν τις μπλε άνθη που αναζητάτε μόλις τους φυτέψετε.

Αντίθετα, υπάρχουν πολλές πιο πολύχρωμες ζίννιες για να διαλέξετε. Οι κύριες ποικιλίες που χαρακτηρίζουν αυτά είναι η Zinnia elegans, η Zinnia haageana και η Zinnia angustifolia.

Αυτές οι ποικιλίες zinnia κήπου τείνουν να έχουν μοβ, κόκκινο, πορτοκαλί, λευκό, κίτρινο, πράσινο ή ροζ λουλούδια. Στην πραγματικότητα, το μόνο χρώμα στο οποίο η μέση ζίνια κήπου δεν μπορεί να ανθίσει είναι το πολυπόθητο μπλε!

Υπάρχουν Blue Zinnias-min
Αποθηκεύστε αυτήν την καρφίτσα για αργότερα

Schreibe einen Kommentar