Το Soludo χτυπά το σχόλιο του Obi στο APGA

1
Το Soludo χτυπά το σχόλιο του Obi στο APGA

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Anambra, καθηγητής Chukwuma Soludo, δήλωσε ότι οι εκκλήσεις του προεδρικού υποψηφίου του Εργατικού Κόμματος (LP), κ. Peter Obi, να ψηφίσουν μαζικά οι υποψήφιοι της Βουλής του κόμματός του αλλά αργότερα να υποστηρίξουν τον Soludo είναι απατηλές.

Ο Όμπι, σε μια συνάντηση με τους υποψηφίους του Εργατικού Κόμματος Εθνικής και Πολιτειακής Συνέλευσης στην Ανάμπρα το βράδυ της Παρασκευής, προέτρεψε τους υποψηφίους της συνέλευσης να συνεργαστούν με τον Σολούντο μετά τις εκλογές.

Ο Όμπι είχε επίσης δηλώσει ότι ο Σολούντο παρέμεινε αδερφός του και ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για την παραπομπή του από τη συνέλευση που κυριαρχούσε το Εργατικό Κόμμα, επειδή το πιο σημαντικό ήταν να φέρει ανάπτυξη στο κράτος.

Όμως ο Soludo, αντιδρώντας στο κάλεσμα, μέσω του γραμματέα Τύπου του, ο κ. Christian Aburime είπε ότι η κλήση ήταν μάλλον παραπλανητική, ακατάλληλη και είχε σκοπό να βάλει νάρκες στο Soludo.

Ο Aburime είπε: «Αυτή η κλήση είχε σκοπό να εξαπατήσει τους ανθρώπους Anambra. Ο Όμπι δεν μπορεί να μιλά για ανάπτυξη στην Anambra και επίσης να μιλάει για να ζητήσει από τους ανθρώπους της Anambra να εκλέξουν νομοθέτες από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης για να συνεργαστούν με τη Soludo.

«Εργάστηκε με ένα νομοθετικό σώμα στο οποίο κυριαρχούσαν νομοθέτες από το PDP, όταν ήρθε για πρώτη φορά ως κυβερνήτης, και ξέρει ότι δεν ήταν εύκολο για αυτόν.

«Υπέστη ακόμη και παραπομπή εξαιτίας αυτού, και ελπίζουμε να μην είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο θέλει να στήσει το Soludo.

«Οι άνθρωποι της Anambra θα πρέπει να βγουν όλοι έξω το επόμενο Σάββατο και να ψηφίσουν την APGA εάν θέλουν να συνεχιστούν τα αναπτυξιακά βήματα του κυρίου Κυβερνήτη.

«Μπορεί να μην μιλάτε για ανάπτυξη και ταυτόχρονα να μιλάτε για εκλογή πολιτικών της αντιπολίτευσης στη Βουλή, δεν γίνεται. Είναι δόλος.

«Οι άνθρωποι της Άναμπρα υποστήριξαν τον Όμπι κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών και, επιπλέον, ο Σολούντο αρνήθηκε να παρέμβει καθώς ο κόσμος έφευγε για να ψηφίσει Εργατικό Κόμμα, και αυτό ήταν ακόμη προτού ο Σολούντο καταστήσει το περιβάλλον ευνοϊκό για να βγουν οι άνθρωποι και να ψηφίσουν.

«Ψηφίσαμε το Εργατικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές, αλλά για τις εκλογές για τη Βουλή της Συνέλευσης, ψηφίζουμε APGA και θέλουμε οι άνθρωποι της Anambra να το γνωρίζουν».

Ο Soludo και ο Obi είχαν μια διαρκή μάχη για την επιλογή των βουλευτών στην επόμενη συνεδρίαση της Βουλής της Συνέλευσης Anambra.

Αν και δεν θα υπάρξουν εκλογές για κυβερνήτη στην πολιτεία, ο Soludo αγωνίζεται να έχει την πλειοψηφία, αν όχι όλα τα μέλη της 30μελούς συνέλευσης, ενώ ο Obi, ο οποίος είναι ο ηγέτης μιας αναδυόμενης πολιτικής δύναμης στη χώρα, θέλει να επιβεβαιωθεί με χρησιμοποιώντας την επιρροή του για να προκαλέσει μεγαλύτερο αριθμό νομοθετών στη συνέλευση

Schreibe einen Kommentar