Το JAMB κυκλοφορεί σημαντικές πληροφορίες για το 2023 Mock UTME

0
Το JAMB κυκλοφορεί σημαντικές πληροφορίες για το 2023 Mock UTME

Το Joint Admission and Matriculation Board (JAMB) δημοσίευσε μια σημαντική πληροφορία σχετικά με μια νέα ημερομηνία για την εικονική εξέταση του 2023.

Σύμφωνα με το JAMB, οι επαναπρογραμματισμοί 2023 Mock UTME έρχονται κατά τις επαναπρογραμματισμένες εκλογές Κυβερνήτη.

Ο JAMB είπε: «Το 2023 Mock-UTME που είχε προγραμματιστεί νωρίτερα για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, μεταφέρθηκε στην Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023.

Η αλλαγή της ημερομηνίας οφείλεται εν μέρει στην αλλαγή της ημερομηνίας για τις Εκλογές του Κυβερνήτη και της Πολιτειακής Βουλής της Συνέλευσης που είχαν προγραμματιστεί νωρίτερα να διεξαχθούν το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, αλλά τώρα μεταφέρθηκαν στις 18 Μαρτίου 2023.

Οι υποψήφιοι, που εγγράφηκαν νωρίς και δήλωσαν προθυμία να λάβουν το Mock-UTME, θα ειδοποιηθούν για το πότε θα εκτυπώσουν το δελτίο ειδοποίησης Mock-UTME, το οποίο θα περιέχει τα κέντρα τους και άλλες λεπτομέρειες.

Το Mock-UTME είναι μια προαιρετική εξέταση που εισάγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για να παρέχει στους υποψηφίους την ευκαιρία να έχουν πρακτική εμπειρία με το σύστημα καθώς και να δώσει στο Συμβούλιο την ευκαιρία να εξακριβώσει την ετοιμότητά του και των συνεργατών του για το κύριο UTME, το οποίο είναι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει επίσης να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να ανακοινώσει ότι το φετινό UTME θα γίνει μάρτυρας ορισμένων πρωτοποριακών καινοτομιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των παρατηρούμενων παραβιάσεων και των αστοχιών του κέντρου.

Για παράδειγμα, στο νέο καθεστώς, εάν υπάρξει καθυστέρηση έως και μία ώρα πριν από την έναρξη μιας συγκεκριμένης συνεδρίας, αυτή η συνεδρίαση ακυρώνεται και θα επαναπρογραμματιστεί μαζί με τους υποψηφίους.

Με την ίδια λογική, καμία εξέταση δεν μπορεί να ξεκινήσει μία ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Η συνεδρία θα προγραμματιστεί για οποιαδήποτε κενή ή ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ θέση. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει καταστήσει υποχρεωτικό ότι οι υποψήφιοι πρέπει να ενημερώνονται για τη νέα προγραμματισμένη συνεδρία ή το κέντρο τους, ανάλογα με την περίπτωση, πριν φύγουν από το κέντρο τους. Επιπλέον, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορούσε να αφιερώσει λιγότερο από μία ώρα πριν από την υποβολή των απαντήσεων κατά τη διάρκεια του UTME. Ομοίως, το νέο καθεστώς θα καθιστούσε αδύνατη την είσοδο των υποψηφίων μετά από μία ώρα ενεργοποίησης της εξέτασης.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο ακυρωθεί ή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μια εξεταστική συνεδρία, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να πανικοβληθούν καθώς απλώς θα προγραμματιστούν για την επόμενη διαθέσιμη συνεδρία, η οποία μπορεί να είναι την ίδια μέρα. Αυτό που αναμένεται να κάνουν τέτοιοι υποψήφιοι είναι να εγκαταλείψουν αθόρυβα την αίθουσα και να μετακομίσουν στον Χώρο Κρατήσεων για να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες.

Επιπλέον, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν το εξεταστικό κέντρο έως ότου ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα που μπορεί να είναι την ίδια ημέρα. Αυτό που αναμένεται να κάνουν τέτοιοι υποψήφιοι είναι να εγκαταλείψουν αθόρυβα την αίθουσα και να μετακομίσουν στον Χώρο Κρατήσεων για να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες.

Επιπλέον, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν το εξεταστικό κέντρο μέχρι να ενημερωθούν για την ημέρα και την ώρα της επαναπρογραμματισμένης εξέτασής τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να σημειώσουν ότι οποιαδήποτε επαναπρογραμματισμένη εξέταση προορίζεται αυστηρά να φιλοξενήσει μόνο εκείνους των οποίων η εξεταστική συνεδρία δεν μπόρεσε να διεξαχθεί για τον έναν ή τον άλλο λόγο, όχι για εκείνους που βαθμολογήθηκαν ΕΚΤΟΣ ή ΑΠΟΥΣΑ για τη συνεδρία τους.»

Schreibe einen Kommentar