Το να είσαι άμεσος, χωρίς ανοησίες ηγέτης γυναίκας, οι άνθρωποι σε χαρακτηρίζουν ως εκφοβιστικό; Ρώτα τη Μαντλίν

2
Το να είσαι άμεσος, χωρίς ανοησίες ηγέτης γυναίκας, οι άνθρωποι σε χαρακτηρίζουν ως εκφοβιστικό;  Ρώτα τη Μαντλίν

Αγαπητή Madeleine,

Είμαι ο επικεφαλής επιχειρήσεων για μια περιοχή σε μια παγκόσμια κατασκευαστική εταιρεία. Επιβλέπω φυσικές εγκαταστάσεις και γραφεία και συνεργάζομαι στενά με το HR σχετικά με θέματα ασφάλειας και συμμόρφωσης και εφοδιαστικής αλυσίδας. Μπορείτε να το πείτε, τα περισσότερα προβλήματα καταλήγουν στο γραφείο μου. Διαχειρίζομαι τέσσερις ομάδες που αναφέρονται σε εμένα.

Είμαι άμεσος, χωρίς ανοησίες, και πολύ σημαντικό. Η δύναμή μου είναι ότι είμαι δημιουργικός λύτης προβλημάτων και ολοκληρώνω τα πράγματα. Δεν είμαι εχθρική από μόνη της, αλλά κανείς δεν θα με αποκαλούσε ζεστή και θολή.

Το αφεντικό μου, το EVP of Operations που αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, περιποιείται τον διάδοχό του και ξέρω ότι θέλει να είμαι εγώ. Είμαι ελεύθερος και δεν έχω παιδιά. Θα ήταν εύκολο για μένα να μετακομίσω στα κεντρικά γραφεία και ξέρω ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά.

Εδώ είναι η πρόκληση: Μου έχουν πει, και άλλοι έχουν δώσει σχόλια για μένα, ότι είμαι εκφοβιστικός. Το έχω ακούσει όλη μου τη ζωή. Προσπάθησα να είμαι «καλός», αλλά δεν πιστεύω ότι έχει κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν το καταλαβαίνω.

Το μέρος που με ενοχλεί πραγματικά είναι ότι ξέρω αν ήμουν άντρας, αυτό απλά δεν θα ήταν πρόβλημα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι είναι άνδρες και υποψιάζομαι ότι πρόκειται για απλό σεξισμό. Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Εκφοβιστικό

________________________________________________________________

Αγαπητέ εκφοβιστή,

Α, σε ακούω φίλε μου. Μάλλον έχεις δίκιο για το φύλο. Σεξισμός είναι πιθανώς μια ισχυρή λέξη που πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε αυτό το σημείο, επειδή, μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι δεν έχετε υποφέρει από ενεργές διακρίσεις. Αλλά υποφέρετε από αντιλήψεις που διέπονται από βαθιά ριζωμένες πολιτισμικές νόρμες.

Είναι απλώς αλήθεια ότι όταν οι άνθρωποι νιώθουν εκφοβισμό από ένα αρσενικό αφεντικό, αισθάνονται φυσιολογικό γι ‚αυτούς, αλλά όταν το αφεντικό είναι γυναίκα, κατά κάποιο τρόπο αισθάνεται λάθος. Οι άντρες που εκφοβίζουν είναι οι Άλφα. Οι γυναίκες που εκφοβίζουν είναι—καλά, συμπληρώνεις το κενό. Υπάρχουν μερικές τακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε αυτή την αντίληψη, αλλά τελικά θα είστε ακόμα εσείς και θα είστε ακόμα γυναίκα—και υπάρχουν πολύ λίγα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε κάποιο από αυτά τα πράγματα. Θα μοιραστώ μερικές συμβουλές σε λίγο.

Καταρχάς. Πρέπει να ρωτήσετε τον προϊστάμενό σας πόσο σημαντική είναι αυτή η ανατροφοδότηση και πόση προσπάθεια πιστεύει ότι πρέπει να καταβάλετε για να αλλάξετε την MO σας για να μειώσετε τον εκφοβιστικό αντίκτυπο που έχετε στους άλλους. Μπορεί να εστιάζετε υπερβολικά σε αυτό. Πρέπει να ανακαλύψετε εάν θα σας αποτρέψει την προώθησή σας—και θα πρέπει να προσπαθήσετε να μάθετε ακριβώς αυτό που κάνετε που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τρομοκρατημένοι από εσάς. Μπορεί να είναι κάτι που αγνοείτε εντελώς. Ίσως διακόπτετε τους ανθρώπους ή κόβετε τους άλλους αν διαφωνείτε με αυτά που λένε. Ίσως γουρλώνετε τα μάτια σας όταν κάποιος λέει κάτι που νομίζετε ότι είναι ανόητο. Ίσως χρησιμοποιείτε λεπτή γλώσσα που τηλεγραφεί την κρίση σας για τους άλλους. Ή ίσως δεν κάνετε τίποτα από αυτά τα πράγματα. Αλλά αν υπάρχουν ένα ή δύο συγκεκριμένα μικρά πράγματα που μπορείτε να σταματήσετε να κάνετε, θα σας διευκολύνει να επιλέξετε πώς να αλλάξετε.

Εδώ είναι μερικά μικρά πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να μειώσετε τον παράγοντα εκφοβισμού σας.

  • Η εμπειρία μου από τις γυναίκες που λαμβάνουν αυτού του είδους την ανατροφοδότηση είναι ότι δεν είναι τόσο πολύ που είστε εσείς εκφοβιστικό καθώς είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι εύκολα εκφοβισμένοι. Πιθανότατα έχετε πολλή ενέργεια και μπορείτε να επικεντρωθείτε στο λέιζερ στο θέμα, αποκλείοντας το να δίνετε προσοχή στους ανθρώπους γύρω σας. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο παρατηρώντας τα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε, τις προσωπικότητες τους και τον τρόπο επικοινωνίας τους. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες περιμένουν από τις γυναίκες να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις λεπτομέρειες της ζωής τους. Είναι δίκαιο αυτό; Οχι, δεν είναι. Αλλά είναι η πραγματικότητα, οπότε με τον τρόπο που δεν είναι ανοησία, ξεπέρασέ το. Όσο περισσότερα μπορείτε να μάθετε για το τι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους σας—παιδιά, αθλήματα, μαγειρική, σκύλους—και να συνδεθείτε μαζί τους για αυτά τα θέματα, τόσο περισσότερο θα σας ζεσταίνουν. Αυτό μπορεί να είναι βαρετό για εσάς, αλλά σκεφτείτε το ως μέρος της δουλειάς σας. Το να αφιερώσετε πέντε λεπτά πριν ξεκινήσετε την επίλυση προβλημάτων για να ρωτήσετε τους ανθρώπους πώς ήταν το Σαββατοκύριακο τους, πώς είναι το παιδί τους που προσβλήθηκε από τον Covid ή πώς πήγε ο αγώνας ποδοσφαίρου, βοηθάει πολύ στο να σας κάνει λίγο πιο ανθρώπινο. Θα είναι ένα τέντωμα για εσάς, αλλά αν αναπνεύσετε και ακούσετε, μπορείτε να το κάνετε.
  • Θυμηθείτε ότι ήρθατε καλωδιωμένο με ένα πεδίο δύναμης γύρω σας. Οι άνθρωποι το νιώθουν όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο. Όταν εργάζεστε με μια ομάδα, ειδικά με άτομα που δεν σας γνωρίζουν ακόμα, μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας λίγο πιο προσιτό εξηγώντας απλά: «Κινούμαι πολύ γρήγορα και τείνω να επικεντρώνομαι στην επίλυση προβλημάτων και στην ολοκλήρωση των πραγμάτων. Δεν είναι προσωπικό, και αν κινηθώ πολύ γρήγορα, θα πρέπει να με ενημερώσετε. Πάντα με ενδιαφέρει τι έχεις να πεις. Και παρόλο που μπορεί να φαίνομαι αυστηρός, είμαι δίκαιος και θα σας λέω πάντα την αλήθεια».
  • Δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά το έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αλλά είναι επίσης καθολικό, και έχω δουλέψει με άντρες και σε αυτό: Χαμόγελο. Χαμογέλα όταν χαιρετάς κόσμο. Αν χαίρεσαι να βλέπεις ανθρώπους, πες το πρόσωπό σου. Να χαμογελάτε όταν ακούτε τους ανθρώπους—όχι ένα μεγάλο χαμόγελο, αλλά ούτε και το συνοφρυωμένο που πιθανότατα φοράτε όταν ακούτε για προβλήματα και οι τροχοί σας στρίβουν ένα μίλι το λεπτό. Ευχαριστήστε τους ανθρώπους για τη σκληρή δουλειά τους, αναγνωρίστε τους για την καλή δουλειά τους και χαμογελάστε όταν μεταφέρετε το μήνυμα. Είναι ένα μικροσκοπικό πράγμα και θα είναι μια νέα συνήθεια, αλλά μάλλον θα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.
  • Προσέξτε τη γλώσσα σας και την αίσθηση του χιούμορ σας. Κάποτε δούλεψα με μια γυναίκα ηγέτη που, όταν άκουγε για ένα μεγάλο λάθος, έλεγε πράγματα όπως «Ποιος το έκανε αυτό; Τα κεφάλια θα κυλήσουν» και «Πρέπει να ξέρω ποιους λαιμούς να πνίξω». Πάντα (κάπως) αστειευόταν, αλλά ο κόσμος την τρομοκρατούσε και δεν κλιμάκωνε σωστά τα προβλήματα. Όλη η μονάδα της ήταν χάος.

Ακούγεται σαν να τρέχετε ένα σφιχτό πλοίο, και η περιοχή σας πιθανότατα λειτουργεί σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή. Το κλειδί είναι να θυμάστε ότι οι άνθρωποι σας δεν είναι απλά γρανάζια σε αυτό το μηχάνημα.

Μέρος του να είσαι ανώτερος ηγέτης είναι να ξέρεις πώς να αναδεικνύεις το καλύτερο στους ανθρώπους και να τους κάνεις να εμπιστεύονται ότι νοιάζεσαι για αυτούς και ότι έχεις την πλάτη τους. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σκέψη που μόλις βγήκε για το καταστροφικό αντίκτυπο που έχει ο Έλον Μασκ στο Twitter και πόσο εκτός επαφής είναι με τις προσδοκίες των σύγχρονων ηγετών. Τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε από τις σημερινές εταιρείες είναι οι άνθρωποι της. Οι άνθρωποι μένουν σε εταιρείες όταν αισθάνονται ότι έχουν σημασία. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Έτσι, μπορείτε να είστε το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, και τόσο άμεσο και χωρίς ανοησίες όσο είστε, ενώ εξακολουθείτε να στέλνετε το μήνυμα ότι νοιάζεστε για κάθε άτομο με το οποίο συνεργάζεστε. Μάλλον θα εξακολουθήσετε να εκφοβίζετε κάποιους λόγω της εξαιρετικής σας ικανότητας. Αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι είστε στο πλευρό τους και ότι χρησιμοποιείτε τις υπερδυνάμεις σας για τα καλά.

Αγάπη, Μαντλίν

Σχετικά με τη Madeleine

Μαντλίν Χόμαν Μπλανσάρ είναι πιστοποιημένος προπονητής, συγγραφέας, ομιλητής και συνιδρυτής της Blanchard Coaching Services. Η συμβουλή της Madeleine για τον καλοπροαίρετο διευθυντή είναι μια τακτική λειτουργία του Σαββάτου για μια πολύ επιλεγμένη ομάδα: καλοπροαίρετους διευθυντές. Η ηγεσία είναι δύσκολη – και όσο περισσότερο νοιάζεσαι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Ελάτε μαζί μας εδώ κάθε εβδομάδα για πληροφορίες, πόρους και συνομιλία.

Έχετε μια ερώτηση για τη Madeleine; Στείλτε email στη Madeleine και αναζητήστε σύντομα την απάντησή σας. Σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που θα κάνει το καλύτερο δυνατό, η Madeleine δεν μπορεί να απαντήσει προσωπικά σε κάθε γράμμα. Τα γράμματα θα υποστούν επεξεργασία για λόγους σαφήνειας και έκτασης.

Schreibe einen Kommentar