Τι είναι η πληρωμή ανά κλικ στο ψηφιακό μάρκετινγκ

8
Τι είναι η πληρωμή ανά κλικ στο ψηφιακό μάρκετινγκ

Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένοι όροι και συντομογραφίες του AdWords μπορεί να μην είναι γνωστοί σε όλους τους διαφημιστές μας. Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, δημιουργήσαμε ένα πλήρες γλωσσάρι του AdWords.

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους όρους που θα δείτε:

Λέξη-κλειδί

Οι λέξεις-κλειδιά που επιλέγετε είναι οι όροι ή οι φράσεις που θέλετε να «ενεργοποιήσουν» την εμφάνιση της διαφήμισής σας. Για παράδειγμα, εάν παραδίδετε φρέσκα λουλούδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την „παράδοση φρέσκων λουλουδιών“ ως λέξη-κλειδί στην καμπάνια σας στο AdWords. Όταν ένας χρήστης του Google εισάγει „παράδοση φρέσκων λουλουδιών“ σε μια αναζήτηση Google, η διαφήμισή σας θα μπορούσε να εμφανιστεί δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Καμπάνια και ομάδα διαφημίσεων

Οι λογαριασμοί AdWords είναι οργανωμένοι σε καμπάνιες και ομάδες διαφημίσεων. Ξεκινάτε με μία καμπάνια, η οποία έχει τον δικό της ημερήσιο προϋπολογισμό και προτιμήσεις στόχευσης. Καθώς επεκτείνετε τη διαφήμισή σας, προσθέτετε περισσότερες καμπάνιες ή ομάδες διαφημίσεων, οι οποίες είναι σύνολα σχετικών διαφημίσεων, λέξεων-κλειδιών και τοποθετήσεων σε μια καμπάνια. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε μία καμπάνια για κάθε προϊόν ή υπηρεσία που θέλετε να διαφημίσετε.

Ορολογίες πληρωμής ανά κλικ

Κάντε κλικ

Εάν ένας πελάτης δει τη διαφήμισή σας και κάνει κλικ σε αυτήν για να μάθει περισσότερα ή για να συνεργαστεί μαζί σας, καταγράφεται στον λογαριασμό σας ως κλικ. Παρακολουθήστε τα κλικ σας για να δείτε πόσα άτομα επιλέγουν να εισέλθουν στον ιστότοπό σας από τη διαφήμισή σας.

Κόστος ανά κλικ (CPC)

Με την τιμολόγηση κόστους ανά κλικ (CPC), πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Μπορείτε να ζητήσετε από το AdWords να διαχειρίζεται αυτόματα το CPC σας ή μπορείτε να επιλέξετε μια μέγιστη προσφορά CPC. Η προσφορά CPC σας βοηθά να προσδιορίσετε πόσο συχνά μπορεί να εμφανίζεται η διαφήμισή σας και την κατάταξή της στη σελίδα.

Εντύπωση (Εμφ.)

Ο αριθμός των εμφανίσεων είναι ο αριθμός των φορών που εμφανίζεται μια διαφήμιση στο Google ή στο Δίκτυο Google. Παρακολουθήστε τις εμφανίσεις σας για να δείτε πόση προβολή έχει η διαφήμισή σας.

Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR)

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) είναι ο αριθμός των κλικ που λαμβάνει η διαφήμισή σας διαιρεμένος με τον αριθμό των φορών που εμφανίζεται η διαφήμισή σας (εμφανίσεις). Το CTR μιας λέξης-κλειδιού είναι μια ισχυρή ένδειξη της συνάφειάς της με τον χρήστη και της συνολικής επιτυχίας της λέξης-κλειδιού. Όσο περισσότερο σχετίζονται οι λέξεις-κλειδιά και οι διαφημίσεις σας μεταξύ τους και με την επιχείρησή σας, τόσο πιο πιθανό είναι ένας χρήστης να κάνει κλικ στη διαφήμισή σας αφού κάνει αναζήτηση στη φράση λέξης-κλειδιού σας.

Μέση Θέση

Η μέση θέση είναι ένα στατιστικό στοιχείο που εμφανίζεται στο „Μέσο. Pos“ στήλη στο λογαριασμό σας στο AdWords. Αναφέρεται στη θέση σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης όπου εμφανίζεται η διαφήμισή σας για κάθε λέξη-κλειδί σας. «1; είναι η υψηλότερη θέση στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Δεν υπάρχει θέση «κάτω». Μια μέση θέση «1,7; σημαίνει ότι η διαφήμισή σας εμφανίζεται συνήθως στις θέσεις 1 ή 2. Οι μέσες θέσεις διαφημίσεων δεν είναι σταθερές. μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες απόδοσης.

Δίκτυα

Μπορείτε να επιλέξετε πού στο Διαδίκτυο θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανίζονται στο Δίκτυο αναζήτησης της Google, στο Δίκτυο εμφάνισης ή και στα δύο. Το Δίκτυο αναζήτησης περιλαμβάνει το Google και άλλους ιστότοπους αναζήτησης. Οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανίζονται δίπλα ή πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης για λέξεις-κλειδιά που επιλέγετε. Το Δίκτυο εμφάνισης περιλαμβάνει μια συλλογή από ιστότοπους που έχουν συνεργαστεί με την Google (συνεργάτες εμφάνισης), το YouTube και συγκεκριμένες ιδιοκτησίες της Google που προβάλλουν διαφημίσεις AdWords.

Βαθμολογία ποιότητας

Ο Δείκτης ποιότητας είναι ένα μέτρο της συνάφειας της διαφήμισης, της λέξης-κλειδιού ή της ιστοσελίδας σας. Οι Δείκτες ποιότητας διασφαλίζουν ότι μόνο οι πιο σχετικές διαφημίσεις εμφανίζονται στους χρήστες στο Google και στο Δίκτυο Google. Καθώς προχωράτε με τον λογαριασμό σας, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Δείκτη ποιότητας και τη σημασία της συνάφειας.

Μετατροπή

Μια μετατροπή πραγματοποιείται όταν ένας χρήστης ολοκληρώνει μια ενέργεια στον ιστότοπό σας, όπως η αγορά κάτι ή το αίτημα για περισσότερες πληροφορίες.

Για Εκπαίδευση Ψηφιακού Μάρκετινγκ στο Χαϊντεραμπάντ καλέστε στο 9290971883 / 9246599566 / 9394799566.

Για Online Εκπαίδευση Digital Marketing επίσκεψη https://www.revanthtechnologies.com

Το Εκπαιδευτικό μας Ινστιτούτο βρίσκεται στο Ameerpet, Hyderabad. Ινδία

Schreibe einen Kommentar