Τι είναι ένα κοτόπουλο Bantam;

0
Τι είναι ένα κοτόπουλο Bantam;

Το κοτόπουλο μπαντάμ είναι μια δημοφιλής ράτσα κοτόπουλου που είναι γνωστό για το σχετικά μικρό του μέγεθος. Ενώ ορισμένα κοτόπουλα είναι από τη φύση τους γιγάντια, αυτά τα κοτόπουλα είναι σημαντικά μικρότερα. Παρά το μικρό τους μέγεθος, υπάρχουν πολλά που αγαπούν αυτά τα κοτόπουλα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοσυγκρασίας και της ικανότητάς τους να γεννούν δεκάδες αυγά σε ένα χρόνο.

Τι είναι ένα κοτόπουλο Bantam;  Μποταμάκι

Εάν σκέφτεστε να βάλετε κοτόπουλα να μεγαλώσουν στη γη σας, είναι καλό να μάθετε περισσότερα για αυτό το είδος κοτόπουλου για να αποφασίσετε αν είναι η σωστή ράτσα για εσάς.

Παραγωγή Αυγών σε Κοτόπουλα Μπαντάμ

Αν και αυτά τα κοτόπουλα είναι μικρότερα από άλλες ράτσες, έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν. Μερικά από αυτά μπορούν να γεννήσουν έως και 200 ​​αυγά το χρόνο. Έτσι, εάν έχετε πολλά κοτόπουλα μπαντάμ που ζουν στη γη σας, θα έχετε στη διάθεσή σας εκατοντάδες αυγά ανά πάσα στιγμή.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικές ράτσες κοτόπουλων μπαντάμ, μερικές από τις οποίες γεννούν περισσότερα αυγά από τις άλλες. Ενώ μερικά γεννούν μόλις 50 αυγά το χρόνο, αυτά τα ζώα εξακολουθούν να είναι υπέροχα για να ζουν στη γη σας.

Τα αυγά που παράγονται από αυτά τα κοτόπουλα έχουν συχνά μια ελαφριά κρεμ απόχρωση. Κάθε τόσο, όμως, μπορεί να παρατηρήσετε αυγά με όμορφα χρώματα πάνω τους. Αν και δεν συμβαίνει πολύ συχνά, είναι τόσο συναρπαστικό να το βλέπεις γιατί τα αυγά φαίνονται εντυπωσιακά και έρχονται σε διάφορα χρώματα όταν δεν το περιμένεις να συμβεί.

Τα αυγά κότας θα είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα μέσα αυγά της κότας ωοπαραγωγής.

Σύγκριση μεγέθους κοτόπουλου - αυγού

Η ιδιοσυγκρασία των κοτόπουλων μπαντάμ

Όταν ψάχνετε για φιλικά κοτόπουλα για να φέρετε στη γη σας, τα κοτόπουλα μπαντάμ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι ορισμένα από αυτά τα ζώα δεν έχουν την καλύτερη ιδιοσυγκρασία και είναι συχνά δύσκολο να τα χειριστείτε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με αυτήν την υπέροχη φυλή. Αντί να είναι επιθετικά και να σας προκαλούν περισσότερη δουλειά, αυτά τα ζώα έχουν μια φιλική συμπεριφορά.

Ο λόγος πίσω από την καλή συμπεριφορά τους είναι ότι εκτρέφονται ως κοτόπουλα συντροφιάς εδώ και δεκαετίες. Οι άνθρωποι λατρεύουν να έχουν αυτή τη φυλή στη γη τους επειδή τα ζώα απολαμβάνουν το χειρισμό και δεν είναι επιθετικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά. Εάν έχετε μαζί σας παιδιά που θα φροντίζουν αυτά τα ζώα, η επιλογή της σωστής ράτσας είναι απαραίτητη. Δεν θέλετε να επιλέξετε μια ράτσα που θα είναι πολύ επιθετική και σκληρή προς τα παιδιά γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Η Εμφάνιση των Κοτόπουλων Μπαντάμ

Ενώ τα αρσενικά και τα θηλυκά δεν φαίνονται πολύ διαφορετικά, τα αρσενικά κοτόπουλα μπαντάμ είναι πάντα λίγο μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Είναι εύκολο να τα ξεχωρίσεις λόγω του μεγέθους τους, μαζί με το μακρύ φτερό της ουράς που έχουν τα κοκόρια.

Αυτά τα φτερά της ουράς φαίνονται όμορφα και είναι εύκολο να εντοπιστούν από ένα μίλι μακριά. Έτσι, εάν προσπαθείτε να προσδιορίσετε ποια είναι θηλυκά και ποια αρσενικά, δείτε το μέγεθος και τα φτερά που είναι προσαρτημένα στα κοτόπουλα για να το καταλάβετε μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τα θηλυκά κοτόπουλα μπαντάμ δεν έχουν τόσο μακριά φτερά. Αντίθετα, τα φτερά τους είναι πιο κοντά και δεν είναι σχεδόν τόσο αισθητά. Λόγω των αναγνωρίσιμων διαφορών, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τυχόν σύγχυση όταν διαχωρίζετε τις κότες από τα κοκόρια, αν χρειαστεί.

Κοτόπουλο Sebright Bantam

Ράτσες κοτόπουλων Bantam

Υπάρχουν πάνω από 400 ποικιλίες πουλιών που θεωρούνται μπαντάμ. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς ράτσες κοτόπουλου μπαντάμ:

Τι να ταΐσετε αυτά τα κοτόπουλα όταν ζουν στη γη σας

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι να ταΐσετε αυτά τα κοτόπουλα. Αρχικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τρέφονται καλά και φροντίζονται ενώ τα χειρίζεστε. Αν και τα πέλλετ είναι μια καλή πηγή τροφής για αυτά τα ζώα, έχετε πολλές άλλες επιλογές όταν τα ταΐζετε. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές για να ταΐσετε τα κοτόπουλα σας:

  • Σπανάκι. Τα κοτόπουλα απολαμβάνουν τη γεύση του σπανακιού. Μπορείτε να αγοράσετε σακουλάκια σπανάκι και να το προσφέρετε ως απόλαυση για καλή συμπεριφορά.
  • Λάχανο. Η παροχή σε αυτά τα ζώα με κατσαρό λάχανο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τους προσφέρετε μια λιχουδιά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο για να παραμείνουν δυνατά και υγιή.
  • Καρπούζι. Οι κότες και τα κοκόρια απολαμβάνουν τη δροσερή γεύση του φρέσκου καρπουζιού. Μπορείτε να το αγοράσετε χύμα, να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε σε αυτά τα απίστευτα πλάσματα.
  • Μπρόκολο. Αν σας περισσέψει λίγο μπρόκολο που δεν τρώτε, δώστε το στα κοτόπουλα σας. Θα απολαύσουν τα φρέσκα λαχανικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι περιέχει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για αυτά τα ζώα.

Αν και αυτές είναι μερικές από τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να προσφέρετε στα κοτόπουλα σας όταν τα ταΐζετε στη γη σας, πολλές άλλες επιλογές είναι ιδανικές, όπως τα βατόμουρα, το μαρούλι, τα παντζάρια και το σκουός. Φυσικά, όταν προσφέρετε αυτού του είδους τις λιχουδιές, φροντίστε να το κάνετε με μέτρο. Ενώ οι κότες και τα κοκόρια τα αγαπούν, δεν θέλετε να γίνουν υπέρβαρα από την υπερκατανάλωση τροφής που παρέχετε.

Δημιουργώντας το τέλειο κοτέτσι για τα ζώα

Αν πρόκειται να φέρεις κοτόπουλα μπαντάμ στη γη σας και παρέχετε τη φροντίδα που χρειάζονται, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα κοτέτσι που προσφέρει αρκετό χώρο για να τους κρατήσει άνετα. Ο στόχος είναι να δοθεί σε κάθε κοτόπουλο άφθονο χώρο για να μετακινηθεί και να εξερευνήσει έξω χωρίς να μένει σε στενά, άβολα μέρη. Όταν ζουν σε στενούς χώρους, είναι εύκολο για τα κοτόπουλα να αγχωθούν, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή αυγών τους.

Εκτός από το να παρέχετε αρκετό χώρο για τις κότες και τα κοκόρια να ζουν άνετα και να περιφέρονται ελεύθερα για να παραμείνουν απασχολημένοι, φροντίστε να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορους τύπους κλινοσκεπασμάτων, όπως άχυρο, άμμο, ακόμη και ανακυκλωμένο χαρτί. Επιλέξτε αυτό που πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει καλύτερα για τα κοτόπουλα σας χωρίς να σας κάνει να ξεπεράσετε τον προϋπολογισμό σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά για να δείτε ποια είναι τα καλύτερα για το κοτέτσι σας.

Φέρτε τα κοτόπουλα Bantam για να ζήσουν στη γη σας

Είτε είχατε κοτόπουλα στο παρελθόν είτε είστε νέοι στην κατοχή τους, οι ράτσες μπαντάμ είναι μια εξαιρετική επιλογή για διάφορους λόγους. Πρώτον, αυτά τα φιλικά, μικρά ζώα είναι ευκολότερα στο χειρισμό και είναι φιλικά προς τα παιδιά.

Επιπλέον, το ευγενικό τους ταμπεραμέντο και το μικρό τους μέγεθος τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όποιον έχει λίγη γη που θέλει να μεγαλώσει αυτά τα φανταστικά πλάσματα παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Δεν θα μετανιώσετε για την απόφαση να αγοράσετε κοτόπουλα.

Περισσότερα για Κοτόπουλα

Σκουλήκια κοτόπουλου και φυσικές συμβουλές αποπαρασίτωσης
Οι μεγαλύτερες φυλές κοτόπουλου
Πώς να αγοράσετε κοτόπουλα στο διαδίκτυο
20 παιχνίδια κοτόπουλου που μπορείτε να αγοράσετε ή να κάνετε DIY
Backyard Chickens 101

Schreibe einen Kommentar