Τετάρτη τέφρας: Η Σαρακοστή μας καλεί να μετανοήσουμε και να κάνουμε επανόρθωση

1
Τετάρτη τέφρας: Η Σαρακοστή μας καλεί να μετανοήσουμε και να κάνουμε επανόρθωση

Η Σαρακοστή μας καλεί να μετανοήσουμε και να επανορθώσουμε

Αναγνώσεις για την πρώτη Κυριακή των Νηστειών:

Γν 2:7-9, 3:1-7
Ψ 51:3-4, 5-6, 12-13, 14, 17
Ρωμαίους 5:12-19 ή Ρωμ 5:12, 17-19
Ματ: 4:1-11

Δέντρο ακακίας στην όαση της ερήμου Ein Khadra, Nuweibaa, Νότιο Σινά, Αίγυπτος.  Μέσω Wikimedia Commons

Η Σαρακοστή είναι μια τέλεια στιγμή για να εμπλακούμε στην εξέταση της συνείδησης και να αναλογιστούμε τους δρόμους που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε – ως άτομα και κοινωνία – προς την επανορθωτική δικαιοσύνη. Η επανορθωτική δικαιοσύνη απαιτεί ειλικρινή υπολογισμό των βλαβών του παρελθόντος και των συνεχιζόμενων ζημιών και απαιτεί δράση για την αποκατάστασή τους. Στις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πιο μακριά από την ιστορία της δουλείας μας, τον Τζιμ Κρόου, και τη διαρκή φυλετική αδικία. Η δολοφονία του Τάιρ Νίκολς στο Μέμφις τον περασμένο μήνα είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς οι ζωές των Μαύρων αντιμετωπίζονται ως μίας χρήσης από τις αρχές επιβολής του νόμου. Πώς είναι αυτό που είμαστε ως κοινωνία; Πρέπει να κάνουμε δικά μας τα λόγια του ψαλμωδού: «Ελέησέ το, Θεέ, γιατί αμαρτήσαμε».

Αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εκεί. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το ευαγγελικό ανάγνωσμα, στο οποίο ο Ιησούς πειράζεται από τον Σατανά στην έρημο. Τι του προσφέρεται; ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Υλική άνεση. Κυριαρχία σε εδάφη που εκτείνονται στον ορίζοντα. Τι κάνει όμως ο Ιησούς; Μέσω προσευχής και περισυλλογής, απορρίπτει τη γοητεία αυτών των κενών υποσχέσεων που θα έρθουν σε βάρος των άλλων και ξεκινά μια διακονία που οδήγησε στον θάνατό του με τρόπο παρόμοιο με τον Τάιρ Νίκολς, τον Τζορτζ Φλόιντ και τόσους άλλους—μια νεανική ζωή άδικα, επαίσχυντα και δημοσίως σβησμένα. Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας. από την άλλη πλευρά της ταύτισής του με τα βάθη του ανθρώπινου πόνου και της καταπίεσης, ο Ιησούς αναστήθηκε με δόξα.

Στη δική μας σαρακοστιανή διάκριση, μπορούμε να επιλέξουμε το μονοπάτι της άνεσης, της δύναμης και της λησμονιάς στα βάσανα των άλλων. Ή, μπορούμε να ακολουθήσουμε τον Ιησού και να συμμετάσχουμε στη σκληρή δουλειά του να συναντήσουμε εκείνους που έχουν πληγεί, αναγνωρίζοντας τα βήματα που είναι απαραίτητα για να προχωρήσουμε προς την επισκευή και την ολότητα. Αυτή είναι μια μορφή ανάστασης προς την οποία μπορούμε να προσανατολίσουμε το δικό μας ταξίδι της Σαρακοστής. Αυτό θα απαιτήσει τελικά συγκεκριμένη δράση. Ένας δρόμος δράσης θα μπορούσε να είναι οι αποζημιώσεις για τους μαύρους στις ΗΠΑ, μια πολιτική που προωθεί το NETWORK μέσω της υποστήριξής μας στο HR40 και παροτρύνοντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν να δημιουργήσει μέσω εκτελεστικής δράσης μια επιτροπή για τη μελέτη του ζητήματος των αποζημιώσεων. Αυτό θα ήταν ένα ταιριαστό φρούτο της Σαρακοστής μας στην έρημο.

Ανάλαβε δράση

Γράψτε μια επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας του να δημιουργήσει μια επιτροπή για τις επανορθώσεις!

Το έθνος μας δεν υπολόγισε ποτέ το προπατορικό αμάρτημα της δουλείας και τους ρατσιστικούς νόμους και την πολιτική που ακολούθησαν. Αυτή η παραμέληση έχει βλάψει τους ανθρώπους και έχει θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κοινοτήτων μας. Καλούμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση να υποστηρίξει μια επιτροπή αποζημιώσεων. Η ώρα είναι τώρα να μετανοήσετε, να επισκευάσετε και να επανορθώσετε!

Επιπρόσθετοι πόροι

Προτεινόμενη εικόνα: Δέντρο ακακίας στην όαση της ερήμου Ein Khadra, Nuweibaa, Νότιο Σινά, Αίγυπτος. Από τη La Rosa. Μέσω Wikimedia Commons

Schreibe einen Kommentar