Τα προτεινόμενα Πρότυπα Διαχείρισης Προστατευμένης Γεωργίας είναι ανοιχτά για σχόλια – ONfloriculture

7
Τα προτεινόμενα Πρότυπα Διαχείρισης Προστατευμένης Γεωργίας είναι ανοιχτά για σχόλια – ONfloriculture

Τα τελευταία χρόνια, η CropLife Canada και διάφορες ομάδες καλλιεργητών εργάζονται για την ανάπτυξη ενός προγράμματος πιστοποίησης για θερμοκήπια και άλλους προστατευόμενους παραγωγούς γεωργίας για τη μείωση του κινδύνου θρεπτικών ουσιών και προϊόντων διαχείρισης παρασίτων να εγκαταλείψουν το αγρόκτημα με νερό άρδευσης. Αυτή η εργασία ξεκίνησε αφού το imidacloprid βρέθηκε σε υψηλά επίπεδα σε ορισμένες πλωτές οδούς στο Οντάριο και τη Βρετανική Κολομβία. Ένα προσχέδιο κυκλοφόρησε το 2020 για δημόσια διαβούλευση και τα σχόλια έχουν ενσωματωθεί στο πιο πρόσφατο προσχέδιο το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για σχολιασμό.

Οι καλλιεργητές που χρησιμοποιούν ανακυκλούμενα πατώματα πλημμύρας θα αιχμαλωτιστούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος πιστοποίησης.

Το πρώτο στάδιο του προτεινόμενου προτύπου νερού επηρεάζει τους παραγωγούς θερμοκηπίου που διαθέτουν συστήματα ανακυκλοφορίας άρδευσης. Όλοι οι καλλιεργητές που αυτοπροσδιορίζονται ότι διαθέτουν σύστημα άρδευσης κλειστού βρόχου θα πρέπει να έχουν περάσει από έλεγχο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τον συγκεκριμένο ορισμό του κλειστού βρόχου στο προτεινόμενο πρότυπο, αλλά γενικά περιλαμβάνει καλλιεργητές με συστήματα ανακυκλοφορίας όπως πλημμυρικά δάπεδα, πάγκοι πλημμύρας και γούρνες. Όλοι οι καλλιεργητές θερμοκηπίου με αυτά τα συστήματα άρδευσης θα πρέπει να πιστοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος – με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ελέγχου ή με τη συμπλήρωση μιας δήλωσης που θα υποδεικνύει ότι η φάρμα τους διαθέτει ανοιχτό σύστημα άρδευσης– έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Εάν ένα αγρόκτημα δεν έχει λάβει οποιοδήποτε από αυτά τα μέτρα, ενδέχεται να τους αποτραπεί η αγορά φυτοφαρμάκων για χρήση στα θερμοκήπια τους.

Εάν έχετε ολοκληρώσει ένα Σχέδιο Περιβαλλοντικής Φάρμας (EFP) ή μετά από τις Βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης για τη διαχείριση νερού και θρεπτικών συστατικών στο αγρόκτημά σας, οι ερωτήσεις στον έλεγχο θα φαίνονται γνωστές. Το πρότυπο απαιτεί επίσης από τα αγροκτήματα να υποβάλλονται σε δοκιμή για να αποδειχθεί ότι το σύστημά τους είναι κλειστό και ότι δεν υπάρχουν διαρροές που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια πιθανή απειλή για το περιβάλλον. Οι λεπτομέρειες αυτής της δοκιμής είναι ακόμη υπό επεξεργασία, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια δοκιμή βαφής, όπου μια βαφή ιχνηθέτη για τρόφιμα διατρέχει το σύστημα άρδευσης ή μια οπτική επιθεώρηση του συστήματος άρδευσης.

Το προσωπικό της OMAFRA και της FCO εργάζονται από κοινού για να δοκιμάσουν την ασφάλεια της εφαρμογής βαφής ιχνηθέτη ενώ οι καλλιέργειες βρίσκονται στο θερμοκήπιο. Θα διερευνήσουμε εάν επηρεάζεται το χρώμα της ανθοφορίας μετά από δοκιμή βαφής με υποάρδευση ή στάγδην γραμμή σε πολλές καλλωπιστικές καλλιέργειες, όπως ορχιδέες, ορτανσίες, πασχαλινά κρίνα, ανοιξιάτικα φυτά, μαμάδες, ζέρμπερες, καλανχόη και τριαντάφυλλα σε γλάστρες.

Η OMAFRA και η FCO θα διερευνήσουν εάν η βαφή ιχνηθέτη επηρεάζει το χρώμα της ανθοφορίας.

Τα προσχέδια προτύπων έχουν αναρτηθεί στο Ιστοσελίδα Crop Lifeκαι το Η περίοδος σχολίων είναι ανοιχτή έως τις 21 Ιανουαρίου 2022. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να σχολιάσετε το προτεινόμενο πρότυπο εάν είστε ιδιοκτήτης ή διαχειρίζεστε μια επιχείρηση θερμοκηπίου στον Καναδά ή εάν εργάζεστε για έναν προμηθευτή που πουλά προϊόντα προστασίας των καλλιεργειών σε καλλιεργητές θερμοκηπίου. Ένα τελικό πρότυπο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022 και θα δημοσιευτεί στο Ιστοσελίδα Agrichemical Warehousing Standards Association (AWSA).. Τα χρονοδιαγράμματα για το πότε μπορούν να ξεκινήσουν οι έλεγχοι θα κοινοποιηθούν από τους CropLife και Flowers Canada Growers όταν είναι διαθέσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προτεινόμενο πρότυπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Cary Gates ([email protected]) ή την Jeanine West ([email protected]) στο Flowers Canada Growers.

Schreibe einen Kommentar