Τα πιο πρόσφατα ανοιχτά πρότυπα Pixhawk είναι πλέον διαθέσιμα FMUv6X & FMUv6C — Dronecode Foundation

3
Τα πιο πρόσφατα ανοιχτά πρότυπα Pixhawk είναι πλέον διαθέσιμα FMUv6X & FMUv6C — Dronecode Foundation

Η ομορφιά του ανοιχτού κώδικα είναι ότι η καινοτομία τροφοδοτείται από μια ομάδα ατόμων που συγκεντρώνονται γύρω από έναν κοινό στόχο για να δημιουργήσουν έναν κοινόχρηστο πόρο. Στη συνέχεια, τα άτομα καινοτομούν πάνω από αυτό. Η ομορφιά των ανοιχτών προτύπων, ειδικότερα, είναι ότι η κοινότητα έχει καταλήξει σε έναν συνεπή τρόπο ενοποίησης υλικού και λογισμικού μεταξύ τους, έτσι ώστε τα στοιχεία από διαφορετικές εταιρείες να μπορούν να συνεργάζονται με συνέπεια. Αυτή η διαλειτουργικότητα μέσω της συνεργασίας ενισχύει τους πάντες και οδηγεί την καινοτομία που βλέπουμε στα drones και τα οχήματα χωρίς πλήρωμα.

Τα ανοιχτά πρότυπα ξεκινούν με μια ανοιχτή διαδικασία. Στο Ίδρυμα Dronecode (DF), προωθούμε τα Ανοικτά Πρότυπα Pixhawk FMU (Μονάδες Διαχείρισης Πτήσεων) με συνεισφορές και συμμετοχή από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Pixhawk κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της Ομάδας Εργασίας FMU. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη του Dronecode Foundation. Είναι μια ώριμη κοινότητα με ένα αποδεδειγμένο οικοσύστημα εργαλείων και υπηρεσιών.

Γιατί να υιοθετήσετε ανοιχτό κώδικα;

Η επιλογή της υιοθέτησης μιας ισχυρής και ώριμης κοινότητας ανοιχτού κώδικα, όπως εδώ στο DF, μπορεί να βοηθήσει οργανισμούς και προγραμματιστές να ξεκινήσουν γρήγορα, χάρη στα τεράστια εργαλεία και το πλούσιο σύνολο χαρακτηριστικών που είναι ήδη διαθέσιμα από δεκαετίες αρχιτεκτονικών βελτιώσεων, κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας, τις πολλές προκλήσεις που ξεπεράσαμε και αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, καθώς και ένα συνεχώς αυξανόμενο οικοσύστημα επιλογών υλικού για να διαλέξουμε.

Μιλώντας για ώριμο και αποδεδειγμένο, η 6η γενιά του ελεγκτή πτήσης Pixhawk ανοιχτών προτύπων είναι πλέον διαθέσιμη, συμπεριλαμβανομένων πολλών προϊόντων υλικού που ήδη κατασκευάζονται. Αλλά, πρώτα, τι είναι το Pixhawk;

Ανοιχτά πρότυπα Pixhawk

Το Pixhawk δεν είναι ένα συγκεκριμένο προϊόν. είναι ένα σύνολο ανοιχτών προτύπων που έχουν εγκριθεί από μεγάλους κατασκευαστές ημιαγωγών, εταιρείες λογισμικού και εταιρείες μηχανικής drone. Αυτά τα de facto πρότυπα καλύπτουν απαιτήσεις για πολλές πτυχές του σχεδιασμού υλικού και ηλεκτρονικών σε drones. Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Pixhawk είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των πιο πρόσφατων προτύπων μέσω επαναλαμβανόμενων δημόσιων συναντήσεων που φιλοξενούνται από το Ίδρυμα Dronecode.

Τα Ανοιχτά Πρότυπα εφαρμόζονται από κατασκευαστές, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη της DF, όπως π.χ Αυτέριον, ARK Electronics, Holybro, ModalAI, ΨΕΥΔΗΣ, 96 Πίνακεςκαι NXP Semiconductor. Κυκλοφορούν προϊόντα ή υλοποιήσεις αναφοράς για τελικούς χρήστες ή άλλους οργανισμούς, όλα βασισμένα στα πρότυπα Pixhawk. Το οικοσύστημα Pixhawk αναπτύσσεται για πάνω από μια δεκαετία και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Υπολογίζουμε περισσότερες από ένα εκατομμύριο συσκευές που βασίζονται σε Pixhawk στο πεδίο μέχρι τη σύνταξη αυτού του άρθρου.

FMUv6X & FMUv6C—Sixth Generation Pixhawk’s

Τώρα το Η 6η γενιά των Pixhawk FMU είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις:

  • FMUv6X: η κορυφαία έκδοση κατασκευασμένη για απόδοση και αξιοπιστία (δείτε τα χαρακτηριστικά παρακάτω)
  • FMUv6C: φτιαγμένο για το τέλος της αγοράς με γνώμονα το κόστος. Αξιόπιστο και οικονομικά αποδοτικό

Κάθε έκδοση του Pixhawk συνοδεύεται από την πιο πρόσφατη υποστηριζόμενη έκδοση του Αυτόματος πιλότος PX4 (έκδοση 1.13) από προεπιλογή.

Ποιες εταιρείες κατασκευάζουν υλικό για την Pixhawk 6th gen;

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τέσσερις εταιρείες κατασκευάζουν υλικό χρησιμοποιώντας τα πρότυπα Pixhawk 6

Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες δημιουργούν νέους πίνακες βάσης με συνοδευτικούς υπολογιστές, όπως το Raspberry Pis και η Nvidia Jetson’s που τρέχουν Linux, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε ένα API αντί να τροποποιήσετε τον κώδικα PX4 Flight Controller. Αυτό αυξάνει τη διαθεσιμότητα των επιλογών και δείχνει πώς η καινοτομία μπορεί να οικοδομηθεί πάνω από την τεχνολογία ανοιχτού κώδικα. Οι εταιρείες που προσφέρουν σανίδες βάσης με συμβατότητα Pixhawk Autopilot Bus περιλαμβάνουν:

Πώς κάνουν τη διαφορά τα νέα πρότυπα Pixhawk;

Ας πάμε κατευθείαν σε αυτούς που προσφέρουν νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας αυτά τα πρότυπα και ας δούμε πώς το βελτιωμένο πρότυπο κάνει περισσότερα εφικτά.


«Η Auterion υποστηρίζει συνεχώς το Dronecode και τα έργα του, η δέσμευσή μας για τον ανοιχτό κώδικα και τα πρότυπα είναι μέρος του DNA μας. Στην Auterion, λαμβάνουμε το ανεκτίμητο έργο μιας κοινότητας καινοτόμων, το ενσωματώνουμε με διαφορετικές υπηρεσίες που δημιουργούν αξία για τον τελικό χρήστη και το παραδίδουμε στην ευρύτερη αγορά ως προϊόν έτοιμο για επιχειρήσεις. Η νεότερη γενιά του FMUv6X είναι άλλη μια μεγάλη πρόοδος και ανυπομονούμε για την αξία που θα προσφέρει η πελατειακή μας βάση στους μελλοντικούς κύκλους κυκλοφορίας».

Lorenz Meier, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Auterion


«Το CUAV Pixhawk 6X είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ της CUAV και της Dronecode. Εφαρμόσαμε το ώριμο και αξιόπιστο ανοιχτό πρότυπο FMUv6X. Η CUAV αξιοποίησε την εσωτερική της τεχνογνωσία στον σχεδιασμό υλικού για να δημιουργήσει έναν μοναδικό αυτόματο πιλότο με πολύ αξιόπιστους αισθητήρες (IMU, βαρόμετρο, μαγνητόμετρο RM3100) και ένα νέο σύστημα απορρόφησης κραδασμών. Αυτό καθιστά δυνατή την επέκταση της χρήσης του σε περισσότερους βιομηχανικούς τομείς, κάνοντας δυνατή τη φαντασία σας».

Ray Bin, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της CUAV


«Το ελεγκτή πτήσης ARKV6X είναι ο τέλειος συνδυασμός προηγμένης τεχνολογίας και ευέλικτου σχεδιασμού, προσφέροντας στους χρήστες τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Τα ανοιχτά πρότυπα είναι το θεμέλιο μιας υγιούς και καινοτόμου βιομηχανίας, που επιτρέπει τη συνεργασία και την πρόοδο χωρίς τους περιορισμούς της αποκλειστικής τεχνολογίας».

Alex Klimaj, Ιδρυτής της ARKElectronics


«Οι ελεγκτές πτήσης Holybro Pixhawk 6X και Pixhawk 6C έχουν εφαρμόσει τα ανοιχτά πρότυπα FMUv6X και FMUv6C. Ακολουθούμε τα πρότυπα Pixhawk από το 2018 και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα PX4 και το Dronecode για να τα βελτιώσουμε. Είναι υπέροχο να βλέπουμε πόσο μακριά έχουμε προχωρήσει με όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια προς όφελος της κοινότητας στο σύνολό της».

Vince Poon, CTO της Holybro


«Από την αρχή το σύστημά μας κατασκευάστηκε με τον ελεγκτή πτήσης Pixhawk στην καρδιά του. Η αναβάθμιση σε v6 θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε την κυψέλη Sunflower Labs σε ένα νέο επίπεδο αυτονομίας, αξιοπιστίας και ευελιξίας για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Ο αυξημένος πλεονασμός, η υπολογιστική ισχύς, τα πρότυπα υλικού και η απίστευτη υποστήριξη της κοινότητας καθιστούν αυτή την απόφαση εύκολη. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε και συνεισφέρουμε στο Pixhawk και στην κοινότητα που το έχτισε».

Alex Pachikov, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunflower Labs


Pixhawk Autopilot Bus Verification by Dronecode

Επιπλέον, το Dronecode μπορεί να βοηθήσει στην επικύρωση της εφαρμογής προτύπων για να εγγυηθεί τη συμβατότητα των μονάδων PAB και των βασικών σανίδων μεταξύ προμηθευτών, επιτρέποντας ένα οικοσύστημα. Με μια μικρή χρέωση, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επαληθεύσουμε ότι η εφαρμογή σας είναι σύμφωνη με τα πρότυπα. δοκιμάζουμε με μια γνωστή υλοποίηση αναφοράς και επαληθεύουμε τη διασταυρούμενη συμβατότητα με άλλο επικυρωμένο υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας. Εξάλλου, η συμβατότητα μεταξύ προμηθευτών είναι ένα κρίσιμο όφελος από τη χρήση ανοιχτών προτύπων.

Πώς μπορούν οι κατασκευαστές να υιοθετήσουν τα πρότυπα και να γίνουν μέρος της κοινότητας;

Σας ενδιαφέρει πώς να φτιάξετε τον δικό σας ελεγκτή πτήσης drone χρησιμοποιώντας τα πρότυπα Pixhawk; Έχετε μερικές επιλογές.

Δημιουργήστε το δικό σας χρησιμοποιώντας τα Ανοικτά Πρότυπα

Εάν θέλετε να υιοθετήσετε το πρότυπο, ξεκινήστε εδώΓίνε μελος Κανάλι DF Discordκαι συμμετάσχουν στο μηνιαίες κλήσεις συντονισμού για την ομάδα εργασίας FMU.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνεισφέρετε στις ανοιχτές προσπάθειες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του Dronecode Foundation είναι να γίνετε μέλος. Γίνοντας μέλη, οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των ανοιχτών προτύπων και να εγγυηθούν τη συνεχή επιτυχία των έργων ανοιχτού κώδικα που φιλοξενούνται υπό την ομπρέλα μας. Εγγραφείτε σήμερα στο The Dronecode Foundation.

Το πρότυπο είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη από όλους

Συνεργαστείτε με έναν επαληθευμένο κατασκευαστή της Pixhawk

Μπορείτε να συνεργαστείτε με κατασκευαστές που είναι ειδικοί (που συνέβαλαν στην ανάπτυξη των προτύπων). Περιλαμβάνουν: Αυτέριον; ARKElectronics; Holybro; και, ΨΕΥΔΗΣ. Όλοι έχουν συνδρομή στο Dronecode και βοηθούν στη διατήρηση των προτύπων.

Σχεδιάστε το δικό σας χρησιμοποιώντας τα Σχήματα αναφοράς

Και στις δύο περιπτώσεις, ένα αποκλειστικό όφελος για τα μέλη του Dronecode Foundation είναι η πρόσβαση στα σχήματα αναφοράς. Αξιοποιήστε την πρόσβαση στην εφαρμογή αναφοράς των ανοιχτών προτύπων και αυξήστε τον χρόνο σας στην παραγωγή.

Πρόσβαση στο εμπορικό σήμα Pixhawk

Μόλις ο ελεγκτής πτήσης σας είναι έτοιμος για αγορά, το Dronecode μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στο εμπορικό σήμα Pixhawk για να σας βοηθήσει να αποδείξετε ότι το υλικό σας που είναι συμβατό με τα πρότυπα Pixhawk έχει δοκιμαστεί ως 100% συμβατό. Αποτελεί αποκλειστικό όφελος για τα μέλη του Dronecode με επιπλέον κόστος. Εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες Pixhawk (Επικύρωση / Πρόσβαση σε Σχήματα / Άδεια εμπορικού σήματος) που προσφέρουμε ή/και να εγγραφείτε στο Ίδρυμα Dronecode, επικοινωνήστε με τη Ramón Roche ([email protected]).


Σχετικά με το Ίδρυμα Dronecode

Το Ίδρυμα Dronecode (DF) φιλοξενεί έργα ανοιχτού κώδικα και ανοιχτού προτύπου και τις κοινότητές τους, διαμορφώνοντας ένα οικοσύστημα κρίσιμων στοιχείων για τη βιομηχανία των Drone. Το DF είναι ένα ουδέτερο ίδρυμα για τα ανοιχτά έργα drone και αποτελεί μέρος του Linux Foundation. Συνεργαζόμαστε με προγραμματιστές, τελικούς χρήστες και υιοθέτες προμηθευτές σε όλο τον κόσμο. Η DF παρέχει έναν ουδέτερο χώρο συνεργασίας για την ανάπτυξη ανοιχτών προτύπων μεταξύ μηχανικών και οργανισμών μελών της κοινότητας των drone, καλλιεργώντας ένα ανοιχτό οικοσύστημα παρέχοντας ανοιχτές εναλλακτικές λύσεις εξαρτημάτων υλικού και λογισμικού που είναι βασικά για την ανάπτυξη Μη Πληροφόρων Οχημάτων. www.dronecode.org

Σχετικά με το Pixhawk

Το έργο Pixhawk παρέχει άμεσα διαθέσιμα ανοιχτά πρότυπα για drones και ανοιχτό υλικό για περισσότερο από μια δεκαετία. Το Pixhawk SIG δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την έλλειψη προδιαγραφών και κατευθυντήριων γραμμών για την ανάπτυξη συστημάτων drone και υποστηρίζεται από μέλη του ιδρύματος Dronecode που υποστηρίζουν τα Ανοικτά Πρότυπα. Το Pixhawk είναι σήμα κατατεθέν του Dronecode Foundation. pixhawk.org

Schreibe einen Kommentar