Τα οφέλη από την ύπαρξη ενός ιστολογίου στον ιστότοπό σας

1
Τα οφέλη από την ύπαρξη ενός ιστολογίου στον ιστότοπό σας

Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποια είναι τα οφέλη από την ύπαρξη ενός ιστολογίου και γιατί θα σπαταλούσαν χρόνο γράφοντας πληροφορίες για να καταναλώσουν οι άλλοι δωρεάν, αλλά αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το δούμε. Η σημασία είναι ότι με αυτό μπορείτε να κερδίσετε έκθεση για την εταιρεία σας, να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους για αυτό που κάνετε, να συνδεθείτε μαζί τους και ενδεχομένως να τους μετατρέψετε σε πελάτες.

Η επίδραση του ιστολογίου στο Google

Μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες οποιουδήποτε ατόμου ή εταιρείας που αναπτύσσει έναν ιστότοπο είναι να εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή είναι μια γενική φιλοδοξία που δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, και παρόλο που η καλή τοποθέτηση εξαρτάται από πολλά πράγματα, το να έχεις ένα blog παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Εκτός από τη σύνταξη για την εκπαίδευση πελατών και υποψηφίων, το blogging επιτρέπει σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας και επομένως η επιχείρησή σας εμφανίζεται οργανικά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε άρθρα με συγκεκριμένο περιεχόμενο που ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες στο Google και με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανό να βρουν πληροφορίες στον ιστότοπό σας.

Τι να γράψετε στο blog σας;

Ίσως αναρωτιέστε πώς ξέρετε τι να γράψετε στο blog σας. Ίσως έχετε ήδη κάποιες ιδέες ή αν καθίσετε για λίγα λεπτά και σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε μια ενδιαφέρουσα λίστα θεμάτων. Ωστόσο, συνιστάται, προτού αφιερώσετε χρόνο στη σύνταξη άρθρων, να επιβεβαιώσετε εάν οι άνθρωποι αναζητούν πραγματικά αυτά τα θέματα.

Ένα blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε τον ιστότοπό σας με περιεχόμενο, αλλά δεν κάνει πολύ καλό να γράφετε για πράγματα που δεν χρειάζονται οι άνθρωποι. εργαλεία όπως Google Trends Μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ, καθώς σας παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με πόσες αναζητήσεις ανά μήνα λαμβάνει η Google για συγκεκριμένα θέματα. Επιπλέον, σας παρέχει άλλες επιλογές, όπως τη σύγκριση αυτών των αναζητήσεων ανά χώρα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για το ιστολόγιό σας να προσφέρει πραγματική αξία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ιστολογίου είναι ότι μπορείτε να επεκτείνετε σε περιεχόμενο που δεν μπορείτε να τοποθετήσετε σε κανονικές ενότητες του ιστότοπού σας, αλλά που σχετίζεται άμεσα με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Επιπλέον, μπορείτε να ταξινομήσετε αυτά τα περιεχόμενα για να προσεγγίσετε κάθε τύπο πελάτη και ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται εντός του κύκλου αγορών.

Πώς να γράψετε στο blog σας;

Συνήθως, οι άνθρωποι περιηγούνται πριν κάνουν μια αγορά. Αυτό είναι γνωστό στα αγγλικά ως „ταξίδι του αγοραστή“ και είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσετε κάθε μία από τις φάσεις σε αυτόν τον κύκλο.

Σαφώς όταν κάποιος ερευνά ένα θέμα που τον ενδιαφέρει, το κάνει διαφορετικά ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων και παρέχετε μαθήματα μουσικής. Εκεί θα πρέπει να σκεφτείτε τι τίτλους και περιεχόμενο πρέπει να γράψετε για να μπορέσετε να προσεγγίσετε κόσμο σε κάθε φάση. Για παράδειγμα, ένα άτομο που μόλις αρχίζει να νιώθει ότι θέλει να δοκιμάσει ένα νέο χόμπι θα κάνει πιθανώς αναζητήσεις όπως «τα καλύτερα χόμπι» ή «πράγματα που πρέπει να κάνω για να αποσπάσω την προσοχή μου». Με αυτή την έννοια, εάν έχετε ένα άρθρο που ονομάζεται Η μουσική, ένα από τα καλύτερα χόμπι, θα μπορούσε να εμφανιστεί στα αποτελέσματα και να επηρεάσει αυτήν την προοπτική. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από ένα άτομο που ψάχνει να μάθει να παίζει κιθάρα και βρίσκει ένα άρθρο που ονομάζεται «Οι καλύτερες τεχνικές για να μάθεις κιθάρα σε 6 μήνες». Με ένα άρθρο σαν αυτό, ο υποψήφιος θα μπορεί να διαβάσει τις καλύτερες προτάσεις σας και να παρακινηθεί να εγγραφεί σε ένα από τα μαθήματά σας.

Πηγαίνοντας λίγο βαθύτερα θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη στο ιστολόγιό σας. Για παράδειγμα, πόσες ή ποιες λέξεις-κλειδιά να χρησιμοποιήσετε, τι αντίκτυπο έχουν τα βίντεο και πρόσθετα κόλπα για τη βελτίωση του περιεχομένου και της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας. Για να καλύψετε ορισμένα από αυτά τα σημεία, μπορείτε να εξερευνήσετε υπηρεσίες όπως Semrushο Ahrefs που βοηθούν στην πιστοποίηση του περιεχομένου σας και σας παρέχουν εργαλεία προσαρμογής και διόρθωσης των κειμένων σας.

Προοπτική διατροφή

Στις πωλήσεις μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα τα οφέλη από την ύπαρξη ενός ιστολογίου, αφού κάνει δουλειά παθητικά να αποκτά πιθανούς πελάτες. Ωστόσο, μερικές φορές είναι συνετό να παρέμβουμε για να βοηθήσουμε τους υποψήφιους πελάτες να περάσουν σε αυτόν τον κύκλο με πρόσθετες πληροφορίες που μπορούμε να παρέχουμε.

Μια βέλτιστη πρακτική είναι να έχετε έναν χώρο για τους επισκέπτες να εγγραφούν στο ιστολόγιο και να γνωρίζουν πότε δημοσιεύετε πληροφορίες που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνετε στο μυαλό αυτού του ατόμου και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες αυτός ο υποψήφιος να γίνει τελικά πελάτης.

συμπεράσματα

Σίγουρα τα οφέλη από την ύπαρξη ενός blog είναι πολλά, ειδικά λόγω των βελτιώσεων που θα δείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επιπλέον, θα βοηθήσει την εταιρεία σας να τοποθετηθεί ως ηγέτης στον κλάδο σας, θα δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με πελάτες και υποψήφιους πελάτες. Ακολουθώντας τις ιδέες που παρουσιάσαμε εδώ μπορείτε να έχετε μια καλή αρχή.

Για δωρεάν παροχή συμβουλών και για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ιστολογίου σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Schreibe einen Kommentar