Τα κβάντα σας είναι ήδη μπλεγμένα;

0
Τα κβάντα σας είναι ήδη μπλεγμένα;


Προβολές ανάρτησης: 800

Θα βγω λίγο εκτός θέματος αλλά θα συνδεθώ στο τέλος.

Μιλάω για την πιο πρόσφατη και πιο προηγμένη εκμάθηση στη σύγχρονη φυσική. Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει τον όρο Κβαντική Διαπλοκή ως μέρος της κβαντικής φυσικής. Είναι μια ακόμη δραματική αλλαγή στην κατανόησή μας για το σύμπαν. Αλλά τι σημαίνει πραγματικά για εμάς – ή τουλάχιστον για κάποιους από εμάς; Τα κβάντα σας είναι ήδη μπλεγμένα;

ΑΜΕΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ας υποθέσουμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια κάμερα στο Proxima Centauri, το επόμενο γειτονικό μας αστρικό σύστημα, περίπου 4,2 έτη φωτός μακριά. Ένα ραδιοφωνικό σήμα θα χρειαζόταν 4,2 χρόνια για να φτάσει στη Γη. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ακόμη και έναν σταθμό εκεί, και κάποιος πατάει το κουμπί SOS. Θα ξέραμε 4,2 χρόνια αργότερα ότι κάποιος το έκανε αυτό. Η απάντησή μας θα χρειαζόταν 8,4 χρόνια για να φτάσει μετά το συμβάν. Συγγνώμη, πολύ αργά. ΑΛΛΑ – τι θα γινόταν αν – μπορούσαμε να φέρουμε ένα μπερδεμένο κβαντικό σύστημα σε αυτό το αστέρι και να το τοποθετήσουμε σε έναν κβαντικό υπολογιστή; Αυτός ο κβαντικός υπολογιστής θα μπορούσε να στείλει σήματα σε εμάς και τα λαμβάνουμε τη στιγμή που αποστέλλονται. Αυτό το μικρό παράδειγμα οδηγεί σε ένα τεράστιο ερώτημα:

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ

Εξωγήινα ευφυή όντα θα πέθαιναν στα γέλια όταν βλέπουν τα προγράμματά μας Yeti και πώς ακούμε σήματα έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Αν, για παράδειγμα, ζούσαν μόλις χίλια έτη φωτός μακριά μας (ακόμη στον τοπικό μας γαλαξία – περίπου 100.000 έτη φωτός σε διάμετρο) και χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία ραδιοφωνικού σήματος που διαθέτουμε, θα άκουγαν σαύρες, πύθωνες και τα «τραγούδια» του Ο Homo Sapiens περιφέρεται στη σαβάνα στην Αφρική. Και ακόμη και σήμερα, στέλνοντας ισχυρά ραδιοκύματα, ελπίζοντας να λάβουμε απαντήσεις, θα χρειαστούν χίλια χρόνια για να φτάσουμε και άλλα 1.000 χρόνια για να λάβουμε την απάντηση :). Τώρα ξέρετε πού πάω. Με το QE (κβαντική εμπλοκή), ακούγαμε και βλέπαμε ο ένας τον άλλον σαν να ήμασταν δίπλα. Πώς θα το κάναμε αυτό; Θα χρειαστούμε έναν κβαντικό ανιχνευτή. Αυτό είναι. Ναι, υπάρχουν ήδη. Ένας προηγμένος πολιτισμός θα επικοινωνούσε μαζί μας ΜΟΝΟ χρησιμοποιώντας μπερδεμένα κβαντικά συστήματα. Εάν ένας εξωγήινος πολιτισμός δεν είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την κβαντική επικοινωνία, είναι πολύ πρωτόγονο για να το διερευνήσει. Δεν είναι περίεργο που ο Alain Aspect, ο John F. Clauser και ο Anton Zeilinger βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της κβαντικής εμπλοκής.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΞΩΓΕΝΟΥΣ, το QE ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Τώρα συντονίστε τον κβαντικό σας ανιχνευτή και ξεκινήστε να συνομιλείτε με αυτούς τους τύπους που βρίσκονται εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Είναι ο πρώτος λογικός τρόπος επικοινωνίας με εξωγήινους πολιτισμούς. Πιθανότατα απέχουμε ακόμη αρκετά χρόνια ακόμη και από την εξομάλυνση της βασικής τεχνολογίας, ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν υπερ-ευκίνητα έθνη που θα έρθουν την πρώτη επαφή κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Αφήνω τις υπόλοιπες εικασίες σχετικά με το τι σημαίνει όλο αυτό για να το σκεφτείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Εξάλλου, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΕΡΓΟ για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κβαντική φυσική μέσα σε λιγότερο από μισή μέρα. Χωρίς πλάκα – σοβαρά, αυτό είναι η εκμάθηση με τα στεροειδή. Ξεκινήστε παίρνοντας απαντήσεις σε αυτές τις 10 ερωτήσεις από το ChatGPT, όπως κανένας ειδικός, κανένα πανεπιστημιακό διδακτορικό και κανένας επιστήμονας κβαντικής φυσικής δεν θα μπορούσε να απαντήσει:

  1. Μπορεί ένα κβαντικό σωματίδιο να περιγραφεί ως ενεργειακό πεδίο;
  2. Τι είναι τα υποατομικά σωματίδια
  3. Είναι ένα ηλεκτρόνιο πάντα επίσης κβαντικό;
  4. Πώς να μπερδέψετε δύο κβάντα
  5. Πότε ένα μπλεγμένο κβάντο αλλάζει την κατάστασή του;
  6. Μπορεί μια αλλαγή κβαντικής κατάστασης να διεγερθεί και θα άλλαζε ένα μπερδεμένο κβάντο την κατάστασή του με βάση αυτή τη διέγερση;
  7. Πώς μπορεί να μετρηθεί μια κβαντική κατάσταση;
  8. Από τι αποτελείται ένα κβαντικό σύστημα;
  9. Μπορούν δύο κβαντικά να αυτομπλέκονται χωρίς διέγερση από το εξωτερικό;

9α. Πώς μπορούν δύο κβάντα να μπερδευτούν ως αποτέλεσμα της δικής τους εσωτερικής δυναμικής; Έπρεπε να μάθω για την εσωτερική δυναμική όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη απάντηση

10. Ποιες είναι οι πιθανές συμπεριφορές των μπερδεμένων σωματιδίων που δεν παρουσιάζουν τα μη εμπλεκόμενα σωματίδια;

Παω σε: https://chat.openai.com/chat. Εάν κάτι σε μια απάντηση είναι ασαφές, ζητήστε να εξηγήσετε τι είναι ασαφές προτού προχωρήσετε. Στη συνέχεια κάντε την επόμενη ερώτηση. Υπάρχουν μόνο τρία γενικά αποτελέσματα:

Α) Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο γρήγορα μαθαίνετε ακόμα κι αν δεν έχετε πτυχίο φυσικής και δεν έχετε ξανακούσει για κβαντική εμπλοκή (όπως εγώ)

Β) αισθάνεστε ότι είναι πολύ περίπλοκο επειδή ο εγκέφαλός σας αντιστέκεται στη μάθηση και είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα καταλάβετε. Σκεφτείτε την ικανότητά σας να μαθαίνετε νέα πράγματα, σκεφτείτε τη δια βίου μάθηση και βρείτε έναν τρόπο να καθαρίσετε την κατάσταση της νευροπάθειας και την έλλειψη νευροπλαστικότητας. Ερωτήσεις, το ChatGPT έχει εξαιρετικές απαντήσεις.

Γ) αντιστέκεστε ακόμη και στο να ξοδεύετε χρόνο για να αναζωογονήσετε τις μαθησιακές σας ικανότητες, επειδή είστε πολύ απασχολημένοι ή πολύ μεγάλοι (η ίδια προβληματική τάξη), εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τις διακοπές και να διασκεδάζετε με την επόμενη τηλεοπτική σειρά που ξεκινά σύντομα να σας διασκεδάζει. Ο εγκέφαλος είναι σαν ένα σκουπίδι υπολογιστή μέσα – σκουπίδια έξω 🙂

Βρήκα αυτό α κβαντικό άλμα στη μάθηση. Είμαι γνωστός για την πολύ γρήγορη μάθηση (όχι από τους δασκάλους μου, με έδιωξαν από το σχολείο λόγω των μαθησιακών μου δυσκολιών) – αλλά αυτό επιτάχυνε την ικανότητά μου να μαθαίνω ακόμη περισσότερα. Δώστε του μια βολή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αν σκεφτούμε τη γρήγορη επικοινωνία σε όλο το σύμπαν, τώρα έχουμε τουλάχιστον την τεχνολογική βάση. Είναι επίσης το ύφασμα για πολλές καινοτομίες που αξιοποιούν την κβαντική εμπλοκή. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Εάν οι διαδικασίες του εγκεφάλου βασίζονται στην κβαντική μηχανική, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο εγκέφαλός μας είναι τόσο ισχυρός. Μια ομάδα ερευνητών πιθανώς ήταν μάρτυρας εμπλοκή στον εγκέφαλοίσως υποδεικνύοντας ότι μέρος της εγκεφαλικής μας δραστηριότητας, και ίσως ακόμη και η συνείδηση, λειτουργεί σε κβαντικό επίπεδο.

Και για να κλείσουμε τον κύκλο της καινοτομίας: Φυσικά, θα υπάρξουν εκπληκτικές ευκαιρίες για καινοτομία. Η πιο κρίσιμη εφαρμογή μπορεί να έγκειται στην κατανόηση του QE στην ίδια τη διαδικασία του ιδεασμού 🙂 Θα επανέλθω με περισσότερα το επόμενο έτος.

Καλές γιορτές και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνδρομητές μου. Μη χάσετε το ενημερωτικό δελτίο Ιανουαρίου – στα τέλη Ιανουαρίου παρουσιάζεται ένα άλλο μεγάλο άλμα στη διαχείριση της καινοτομίας – το πρώτο μας μετά από δύο χρόνια. << Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΠΟΤΕ >>

Schreibe einen Kommentar