Τα καλύτερα κοτόπουλα για ζεστά κλίματα

1
Τα καλύτερα κοτόπουλα για ζεστά κλίματα

Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα και σκέφτεστε να εκτρέφετε κοτόπουλα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ράτσα που μπορεί να αντέξει τη ζέστη. Ορισμένες ράτσες κοτόπουλου είναι πιο κατάλληλες για θερμότερα κλίματα από άλλες, καθώς έχουν φυσικές προσαρμογές που τους επιτρέπουν να παραμείνουν δροσερές και υγιείς σε ζεστό καιρό.

Τα καλύτερα κοτόπουλα για ζεστά κλίματα - κοτόπουλα Plymouth Rock

Οι καλύτερες φυλές κοτόπουλου για ζεστά κλίματα

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ράτσες κοτόπουλου για ζεστά κλίματα:

 1. Leghorn: Τα Leghorns είναι μια δημοφιλής φυλή για ζεστά κλίματα, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά στη θερμότητα. Έχουν μια μικρή χτένα και ροδέλες, που τους βοηθά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε ζεστό καιρό. Είναι επίσης γνωστά για το ότι είναι καλά στρώματα, οπότε αν ψάχνετε για μια ράτσα που θα σας προσφέρει πολλά αυγά, τα Leghorns μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.
 2. Plymouth Rock: Τα Plymouth Rocks είναι μια άλλη φυλή που μπορεί να διαχειριστεί καλά τη θερμότητα. Έχουν μεγαλύτερο μέγεθος σώματος από τα Leghorns, γεγονός που μπορεί να τα κάνει πιο ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Διαθέτουν επίσης μία μόνο χτένα, η οποία τους βοηθά να διαχέουν τη θερμότητα. Τα Plymouth Rocks είναι επίσης γνωστά για το ότι είναι φιλικά και εύκολα στη χρήση, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για οικογένειες.
 3. Rhode Island Red: Το Rhode Island Reds είναι μια ανθεκτική φυλή που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ζεστά κλίματα. Έχουν μια ενιαία χτένα και είναι γνωστά ως καλές στρώσεις. Έχουν επίσης ένα ήρεμο και πειθήνιο ταμπεραμέντο, το οποίο μπορεί να τα κάνει καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά.
 4. Σάσεξ: Τα κοτόπουλα Sussex είναι μια φυλή που μπορεί να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, συμπεριλαμβανομένου του ζεστού καιρού. Έχουν μια ενιαία χτένα και είναι γνωστά ως καλές στρώσεις. Είναι επίσης φιλικά και εύκολα στο χειρισμό, γεγονός που μπορεί να τα κάνει καλή επιλογή για οικογένειες.
 5. Australorp: Τα Australorps είναι μια φυλή που αναπτύχθηκε στην Αυστραλία, επομένως είναι καλά προσαρμοσμένα σε ζεστά κλίματα. Έχουν μια ενιαία χτένα και είναι γνωστά ως καλές στρώσεις. Είναι επίσης ήρεμοι και φιλικοί, κάτι που μπορεί να τους κάνει καλή επιλογή για οικογένειες.
 6. Όρπινγκτον: Τα κοτόπουλα Orpington είναι μια μεγαλύτερη ράτσα που μπορεί να χειριστεί καλά τη θερμότητα. Έχουν μια μικρή χτένα και είναι γνωστά για τις καλές στρώσεις. Είναι επίσης γνωστά για το φιλικό και υπάκουο ταμπεραμέντο τους, το οποίο μπορεί να τους κάνει καλή επιλογή για οικογένειες.
 7. Jersey Giant: Τα Jersey Giants είναι η μεγαλύτερη φυλή κοτόπουλου και είναι γνωστά για το ότι μπορούν να χειριστούν ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, συμπεριλαμβανομένου του ζεστού καιρού. Έχουν μια μικρή χτένα και είναι καλές στρώσεις. Είναι επίσης γνωστά για το ήρεμο ταμπεραμέντο τους, που μπορεί να τους κάνει καλή επιλογή για οικογένειες.
Τα καλύτερα κοτόπουλα για ζεστά κλίματα - Rhode Island Red Chickens

Διατηρώντας τα κοτόπουλα δροσερά σε ζεστό καιρό

Εκτός από την επιλογή της σωστής φυλής, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας να παραμείνουν δροσερά σε ζεστό καιρό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

 1. Παρέχετε σκιά: Τα κοτόπουλα χρειάζονται πρόσβαση στη σκιά για να παραμείνουν δροσερά. Βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι σας βρίσκεται σε μια σκιερή περιοχή και παρέχετε επιπλέον σκιά με τη μορφή δέντρων, ομπρελών ή άλλων κατασκευών.
 2. Παρέχετε νερό: Τα κοτόπουλα χρειάζονται άφθονο καθαρό, φρέσκο ​​νερό για να παραμείνουν ενυδατωμένα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλές διαθέσιμες πηγές νερού και σκεφτείτε να προσθέσετε ηλεκτρολύτες στο νερό τους σε περιόδους ακραίας ζέστης.
 3. Αερίστε το κοτέτσι: Βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι σας αερίζεται καλά, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη ροή του αέρα και να αποτρέψετε τη συσσώρευση θερμότητας και υγρασίας.
 4. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες: Οι ανεμιστήρες μπορούν να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αέρα και να κρατήσουν τα κοτόπουλα σας δροσερά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε θαυμαστές στο κοτέτσι σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένοι σε ασφαλή τοποθεσία όπου τα κοτόπουλα σας δεν μπορούν να έρθουν κατά λάθος σε επαφή μαζί τους.
 5. Περιορίστε τη δραστηριότητα: Σε περιόδους υπερβολικής ζέστης, είναι σημαντικό να περιορίσετε τη δραστηριότητα των κοτόπουλων σας. Ενθαρρύνετέ τα να ξεκουράζονται σε σκιερές περιοχές και αποφύγετε να τα χειρίζεστε ή να τα μετακινείτε πολύ.

Μπορείτε να μεγαλώσετε κοτόπουλα στην πίσω αυλή σε ζεστά κλίματα

Επιλέγοντας τη σωστή φυλή και λαμβάνοντας μέτρα για να διατηρήσετε τα κοτόπουλα σας δροσερά, μπορείτε να εκτρέφετε με επιτυχία ένα υγιές και χαρούμενο κοπάδι σε ένα ζεστό κλίμα…όπως ακριβώς κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια στην Αριζόνα!

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ράτσες κοτόπουλου για πιο ζεστά κλίματα; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια.

Περισσότερα για το Backyard Chickens

Τα καλύτερα κρεατικά κοτόπουλα για το σπίτι
Σκουλήκια κοτόπουλου και φυσικές συμβουλές αποπαρασίτωσης
Backyard Chickens 101
Κότες που γεννούν χρωματιστά αυγά
Οι καλύτερες ταΐστρες κοτόπουλου

Schreibe einen Kommentar