Τα καλύτερα αειφόρα υλικά εξωραϊσμού για έναν κήπο χωρίς νερό

6
Τα καλύτερα αειφόρα υλικά εξωραϊσμού για έναν κήπο χωρίς νερό

Το να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε πώς θέλετε να φαίνεται η αυλή σας μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν προσπαθείτε να τηρήσετε ένα σχέδιο εξωραϊσμού χωρίς νερό ή χαμηλής κατανάλωσης νερού. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σχεδίαση τοπίου που δεν απαιτούν να τα ποτίζετε κάθε μέρα ή ακόμα και κάθε εβδομάδα. Χρησιμοποιώντας πέτρες, πέτρες, σάπια φύλλα, άμμο και χαλίκι για ένα τοπίο κήπου μπορεί να βοηθήσετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν, εξοικονομώντας επίσης τόνους χρημάτων στον λογαριασμό του νερού σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βράχων, πέτρες και χαλίκι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βιώσιμων τοπίων κήπων. Περίπου τα μισά από αυτά τα υλικά δεν απαιτούν πρόσθετη φροντίδα και νερό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε υλικού πριν επιλέξετε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο ή στο έργο εξωραϊσμού σας.

Βράχοι

ογκόλιθοι του Κολοράντο

Οι βραχόκηποι είναι άνυδρες λύσεις εξωραϊσμού.

Οι βραχόκηποι είναι άνυδρες λύσεις εξωραϊσμού που προσφέρουν ομορφιά και λειτουργικότητα. Μπορείτε να δημιουργήσετε βραχόκηπους στην μπροστινή ή στην πίσω αυλή σας, σε οποιοδήποτε μέγεθος επιφάνειας. Οι βράχοι έρχονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη για να ταιριάζουν στην εμφάνιση που θέλετε. Εάν έχετε μια περιοχή που είναι δύσκολο να διατηρηθεί επειδή είναι πολύ ψηλά ή απότομα, ένας βραχόκηπος είναι η τέλεια λύση! Οι βραχόκηποι δεν απαιτούν πότισμα, γεγονός που τους καθιστά υπέροχους ως υπαίθριους χώρους για κατοικίδια.

Πέτρες/Όγκοι

Οι πέτρινοι κήποι είναι όμορφοι και μακράς διαρκείας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πέτρας, ο καθένας με τη δική του εμφάνιση, αίσθηση και χρώμα. Ο ασβεστόλιθος είναι δημοφιλής επειδή είναι εύκολο να βρεθεί και σχετικά φθηνός. Η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το βάρος θα είναι ένα πρόβλημα όταν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες πέτρες. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μικρότερες πέτρες που δεν ξεπερνούν τα τρία εκατοστά σε ύψος.

Σάπια φύλλα

Το επίστρωμα είναι κάθε υλικό που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του εδάφους προκειμένου να βελτιωθεί η γονιμότητα και η ακαμψία του. Τα επιστρώματα εφαρμόζονται σε δασικά κρεβάτια, ζωντανές φυτεύσεις, κήπους και οπωρώνες. Διατηρούν την υγρασία στο έδαφος μειώνοντας την εξάτμιση. Επιπλέον, παρέχουν καταστολή ζιζανίων και γονιμοποίηση. Τα ροκανίδια είναι μια εξαιρετική επιλογή για σάπια φύλλα όταν τα χρησιμοποιείτε με ξυλώδη φυτά, καθώς αποσυντίθενται με την πάροδο του χρόνου και απελευθερώνουν θρεπτικά συστατικά πίσω στο έδαφος.

Αμμος

Σε αντίθεση με άλλα υλικά, η άμμος είναι φθηνή και δεν θα αλλάξει τη σύνθεση του εδάφους. Η λεπτή άμμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας σκληρής επιφάνειας που απορροφά το νερό. Η χοντρή άμμος μπορεί να αναμιχθεί με βότσαλα ή πέτρες για να δημιουργήσει μια ελκυστική επιφάνεια που επίσης μειώνει τη διάβρωση. Η άμμος παραλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη για παρτέρια και κήπους. Η άμμος είναι επίσης εξαιρετική για τη δημιουργία σκαλοπατιών για να προσθέσετε ενδιαφέρον στο τοπίο του κήπου.

Χαλίκι

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με το πιο δημοφιλές και ευέλικτο υλικό εξωραϊσμού χωρίς νερό είναι το χαλίκι. Το χαλίκι μπορεί να βρεθεί σε πολλά χρώματα, σχήματα και μεγέθη, καθιστώντας εύκολο να βρείτε κάτι που θα συμπληρώσει το στυλ του κήπου σας. Αυτοί οι βράχοι συνήθως στοιβάζονται για να σχηματίσουν χαμηλούς τοίχους και χρησιμοποιούνται ως σύνορα για παρτέρια ή δρόμους. Εάν χρειάζεστε κάτι πιο σταθερό από ένα ανοιχτό κρεβάτι με πέτρες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν πιο συμπαγή τύπο χαλίκι όπως χαλίκι μπιζελιού ή λιθόστρωτο

Το All Around Soil and Stone έχει όλα τα αειφόρα υλικά εξωραϊσμού θα χρειαστεί να κάνετε τον κήπο σας να φαίνεται όμορφος όλο το χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Τα καλύτερα αειφόρα υλικά εξωραϊσμού για έναν κήπο χωρίς νερό2022-11-09Παντού Χώμα & Πέτραhttps://soilandstone.com/wp-content/uploads/2021/03/dought-resistant-gardening.jpg200 px200 px

Schreibe einen Kommentar