Σύγκριση του Biocontrol με τα φυτοφάρμακα για τον έλεγχο της λευκής μύγας Bemisia στην Poinsettia – ONfloriculture

6
Σύγκριση του Biocontrol με τα φυτοφάρμακα για τον έλεγχο της λευκής μύγας Bemisia στην Poinsettia – ONfloriculture

P1020349

Η εποχή του poinsettia κολλάει για άλλη μια φορά, και το ερώτημα πάντα καταλήγει στο ίδιο πράγμα: χρησιμοποιώ χημικά για τον έλεγχο Μπεμισία λευκή μύγα και ελπίζω να λειτουργήσει Αυτό έτος? Ή κάνω εγώ μετάβαση σε βιολογικό έλεγχο? Εδώ δείχνουμε μερικά συγκρίσεις κατά μέτωπο που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Μια εις βάθος συζήτηση αυτού του θέματος καταγράφηκε επίσης από το „Bug Bites“ του MSU πέρυσι, και Έχω συμπεριλάβει το παρακάτω βίντεο.

Φυτοφάρμακα Vs. Bios: Αποτελεσματικότητα

Επειδή Μπεμισία οι λευκές μύγες προέρχονται από μοσχεύματα και σχεδόν όλοι οι εμπορικοί παραγωγοί βασίζονται επί του παρόντος σε προγράμματα φυτοφαρμάκων για τη διαχείριση, Το whitefly πιθανότατα θα έχει εκτεθεί σε πολλαπλές εφαρμογές διαφόρων ομάδων φυτοφαρμάκων πριν μπουν στο θερμοκήπιό σας.

Ανάλογα με το χρώμα των χημικών που επιλέγονται στο άκρο του παραγωγού, αυτό σημαίνει ότι σε ΜΕΡΙΚΑ χρόνια (π.χ. 2017, Εικ. 1), θα έχουμε ακόμα αποτελεσματικές χημικές ουσίες για να διαλέξουμε στον Καναδά.

Στρατηγικές ελέγχου WF
Εικ. 1. το 2017, οι χημικές ουσίες ήταν εξίσου αποτελεσματικές με τον βιολογικό έλεγχο χρησιμοποιώντας παρασιοειδή (με ή χωρίς θηρευτή) σε μια εμπορική δοκιμή θερμοκηπίου (1 κόλπο ανά επεξεργασία). Το Whitefly που υπάρχει σε λιγότερο από το 15% της καλλιέργειας είναι αποδεκτό από τους περισσότερους εμπορικούς αγοραστές και θεωρείται επιτυχημένο πρόγραμμα. Τα αρπακτικά ακάρεα από μόνα τους δεν ήταν αποτελεσματικά.

Άλλα χρόνια όμως (π.χ. 2018, Εικ. 2) δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ αποτελεσματική χημική ουσία, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται πολλά ενεργά συστατικά εναλλάξ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπερβολική έκθεση σε χημικές ουσίες κατά τη φάση της διάδοσης μπορεί να οδηγήσει Μπεμισία πληθυσμούς να αποτελούνται κυρίως από το «Q» (γνωστό και ως «πολύ ανθεκτικό») είδη λευκής μύγας μέχρι να φτάσουν στο θερμοκήπιό σας.

bios vs φυτοφάρμακα για το wf

Εικόνα 2. Πολλαπλές χημικές ουσίες εφαρμόστηκαν κατά της λευκής μύγας το 2018 και όλα απέτυχαν. Και οι 3 δοκιμές προγραμμάτων βιοελέγχου (βλ. παρακάτω) ήταν αποτελεσματικές. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο εμπορικό θερμοκήπιο με το 2017.

Επί του παρόντος, το είδος Q φαίνεται να είναι ανθεκτικό σε όλα τα χημικά για λευκές μύγες που είναι καταχωρημένα στον Καναδά, με πιθανή εξαίρεση τη νέα διακοσμητική καταχώριση Ferrence (Cyantraniliprole). Αυτό βασίζεται σε δοκιμές καλλιεργητών (παρακάτω). Προϊόντα με παρατηρούμενη αντοχή σε Μπεμίσα Η λευκή μύγα σε αλεξανδρινό περιλαμβάνει τα Altus (flupyradifurone), Beleaf (flonicamid), Distance (pyriproxifen), Dynomite (pyridaben) και Kontos (spirotetremat). Διαβάστε περισσότερα για το διαφορετικό Μπεμισία είδη λευκής μύγας (παλαιότερα, βιότυποι) που βρέθηκαν στην αλεξανδρινή αυτό το άρθρο.

Συνολικά, αρκετά χρόνια δοκιμών καλλιεργητών το αποδεικνύουν αυτό Ο βιοέλεγχος είναι η μόνη ΣΥΝΕΧΗΣ προσέγγιση.

Φυτοφάρμακα Vs. Bios: Οικονομικά

Ένα πράγμα για το οποίο δικαίως ανησυχούν οι καλλιεργητές όταν πρόκειται να στραφούν στον βιοέλεγχο από τα φυτοφάρμακα είναι το κόστος. Προσαρμοσμένο για το μεμονωμένο αγρόκτημα και την πίεση παρασίτων, Τα προγράμματα βιοελέγχου, ανάλογα με την εταιρεία και τα προϊόντα, μπορεί να κυμαίνονται από ονομαστικά 3 σεντς (CDN$) έως περίπου 12 σεντ ανά δοχείο. Χρειάζεται λίγο παιχνίδι για να προσδιορίσετε τι λειτουργεί για τη συγκεκριμένη φάρμα σας (και τις ποικιλίες poinsettia που καλλιεργούνται) με το χαμηλότερο κόστος, γι‘ αυτό μπορεί να είναι καλό να συνεργαστείτε με έναν ανεξάρτητο σύμβουλο.

π.Χ. της Μπεμισίας
Εικόνα 3. Συχνά απαιτούνται πολλαπλοί παράγοντες βιοελέγχου για τον έλεγχο της λευκής μύγας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το κόστος.

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα προγράμματα χημικής καταπολέμησης της λευκής μύγας στην Αλεξανδρινή είναι φθηνότερα – κάπου περίπου 2 σεντ/δοχείο σε εμπορικές δοκιμές στον Καναδά – Αυτό προϋποθέτει ότι τα φυτοφάρμακα θα λειτουργήσουν.

Σε χρόνια όπου οι πληθυσμοί των λευκών μυγών που έρχονται με μοσχεύματα έχουν αναπτύξει σημαντική αντοχή, Το κόστος των φυτοφαρμάκων μπορεί να εκτοξευθεί καθώς γίνονται πολλαπλοί (αναποτελεσματικοί) ψεκασμοί (βλ. Εικόνα 2). Το κόστος των φυτοφαρμάκων που προκύπτουν και οι απώλειες των καλλιεργειών καταλήγουν τελικά να είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι θα ήταν ένα πρόγραμμα βιοελέγχου.

Και, όπως το έθεσε ένας καλλιεργητής, „Το αρχικό κόστος είναι άσχετο εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε το παράσιτο“.

Ποιο Bios να χρησιμοποιήσετε:

Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα βιοελέγχου βασίζεται στο να γνωρίζει ποιο bios να χρησιμοποιήσει και πότε να το χρησιμοποιήσει. καναδικός Οι καλλιεργητές βρίσκουν επιτυχία χρησιμοποιώντας ένα από τα τρία παρακάτω προγράμματα. Ένα κοινό χαρακτηριστικό και των τριών είναι η χρήση του πολλαπλούς φυσικούς εχθρούς, για να στοχεύσετε πολλαπλά στάδια ζωής της λευκής μύγας γλυκοπατάτας (Εικόνα 3).

EncarsiaVsEretParasBemisia2
Εικ. 4. Λευκή μύγα Bemisia παρασιτισμένη από Encarsia (αριστερά) και Eretmocerus (δεξιά).
  • Επιλογή 1: Χρησιμοποιώντας υψηλά ποσοστά (περίπου 9/τετραγωνικό μέτρο) ενός μείγματος από encarsia φορμόζα και Eretmocerus eremicus (βλ. Εικ. 4). Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ οι σφήκες παρασιτούν ΚΑΙ οι ξενιστές τρέφονται Μπεμισία λευκές νύμφες (βλ. αναφ εδώ , εδώ και εδώ Για encarsia τρέφοντας
  • / παραστάζω Μπεμισία). Ως πρόσθετο μπόνους, encarsia θα φιλοξενήσει επίσης τροφή με νύμφες (βλέπω Αυτό αναφορά). encarsia και Eretmocerus είναι χρήσιμες κάρτες εμφάνισης „combo“ από πολλούς προμηθευτές, όπως οι Koppert, Biobest και BioLine. Οι κάρτες μπορούν να μπουν ήδη στον πάγκο με ομίχλη – απλώς καλύψτε τις κάρτες με ένα φλιτζάνι φελιζόλ για να μην μουχλιάσουν και να μουχλιάσουν.
  • Επιλογή 2: Χαμηλότερα ποσοστά encarsia συν το αρπακτικό σκαθάρι Δελφάστος. Μερικές φορές αναφέρεται ως «Πρόγραμμα της Δυτικής Ακτής», αυτή η μέθοδος πρωτοστάτησε από την Εφαρμοσμένη Βιονομία της Βρετανικής Κολομβίας και βασίζεται στο „φρέσκο“ encarsia που υποτίθεται ότι έχουν καλύτερη ικανότητα αναζήτησης. encarsia (περίπου 0,25-2/ τετραγωνικό μέτρο) απελευθερώνονται εβδομαδιαία για 9 εβδομάδες. Δελφάστος προστίθενται για να βοηθήσουν στη φροντίδα τυχόν «καυτών σημείων» που μπορεί να αναπτυχθούν. Δεδομένης της ευαισθησίας του στα φυτοφάρμακα, Δελφάστος δεν πρέπει να εφαρμόζεται παρά μόνο 4 εβδομάδες μετά τη λήψη των μοσχευμάτων (όταν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων από το άκρο του πολλαπλασιαστή έχουν διαλυθεί).
  • Επιλογή 3: Η προσέγγιση «νιπτήρας κουζίνας». Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα ο παρασιτοειδών παραπάνω, συν Δέλφαστος ΚΑΙ ακάρεα όπως ο Swirskii ή Limonicus να επιτεθεί στα αυγά της λευκής μύγας. Limonicus ή Swirskii μπορεί να εφαρμοστεί στον πάγκο ομίχλης (μετάδοση) και σε όλο τον κύκλο καλλιέργειας, και μπορεί να χορηγηθεί συμπληρωματική τροφή όπως γύρη ή αυγά Ephestia για να βοηθήσει τη συσσώρευση των πληθυσμών τους. Από μόνα τους, τα ακάρεα δεν αρκούν για τον έλεγχο της λευκής μύγας (βλ. Εικ. 1).

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Πέρυσι, ένα εμπεριστατωμένο διαδικτυακό σεμινάριο καταγράφηκε από τους δικούς σας αληθινά για το Bug Bites του Michigan State Extension! Δείτε την ηχογράφηση εδώ!

Η Δρ Sarah Jandricic εξετάζει το σύστημα IPM που βασίζεται σε βιοέλεγχο που χρησιμοποιούμε για το Bemisa whitefly εδώ στο Οντάριο, και πώς φτάσαμε εδώ, στο διαδικτυακό σεμινάριό της για το Michigan State Extension.

Schreibe einen Kommentar