Συμβουλές εξωραϊσμού για τοίχους κήπου από πέτρα

7
Συμβουλές εξωραϊσμού για τοίχους κήπου από πέτρα

Όλες οι διαμορφώσεις τοπίου δεν δημιουργούνται ίσες, ούτε και όλες τοίχους κήπου φτιαγμένος από πέτρα. Ωστόσο, όταν γίνονται σωστά, αυτές οι εντυπωσιακές κατασκευές μπορούν να προσθέσουν γοητεία και προσωπικότητα σε κάθε χώρο αυλής ή κήπου. Από το να αποφασίσετε πού θα τα τοποθετήσετε μέχρι την επιλογή της σωστής ποικιλίας πέτρας, υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε αυτό το έργο DIY. Γι‘ αυτό καταλήξαμε σε αυτά τα απλά πέτρινες συμβουλές εξωραϊσμού, που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον τέλειο τοίχο που ταιριάζει στις ανάγκες και τα γούστα σας. Δοκιμάστε τα στη δική σας αυλή και δείτε τον κήπο σας να γίνεται από βαρετό σε όμορφο σε ελάχιστο χρόνο!

Τα οφέλη της κατασκευής ενός τοίχου κήπου από πέτρα

Πώς να χρησιμοποιήσετε μεγάλους βράχους στον εξωραϊσμό

Οι πέτρινοι τοίχοι μπορούν να προσθέσουν μια κλασική αίσθηση κομψότητας στην αυλή σας.

Οι πέτρινοι τοίχοι μπορούν να προσθέσουν μια κλασική αίσθηση κομψότητας στην αυλή σας. Η φυσική γοητεία της πέτρας δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στην τρέχουσα κατάστασή τους και τείνουν να μην υπόκεινται στη φθορά που αντιμετωπίζουν άλλα υλικά με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το βάψιμο ή την προσθήκη νέων φυτών κάθε χρόνο.

Θα θελήσετε να ξεκινήσετε με τον καθορισμό του τύπου πέτρας από τον οποίο θα θέλατε να κατασκευαστεί ο τοίχος σας πριν τον χτίσετε. Οι διαφορετικοί τύποι πέτρας έχουν διαφορετική εμφάνιση. Ορισμένες πέτρες, όπως το μάρμαρο και ο ασβεστόλιθος, μπορεί να έχουν φυσική γυαλάδα ή πατίνα. Άλλα, όπως η τραβερτίνη και ο γρανίτης, έχουν πιο σκούρο χρώμα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες πέτρες είναι πιο πορώδεις από άλλες. Διαφορετικοί τύποι λίθων έχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα αντοχής και απαιτούν διαφορετική φροντίδα. Μερικοί συνήθεις τύποι πέτρας περιλαμβάνουν ασβεστόλιθο, γρανίτη, ψαμμίτη, τούβλο και σκυρόδεμα. Κάθε υλικό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όταν εξετάζετε πόσο καιρό θα διαρκέσει και πόση συντήρηση απαιτείται. Λάβετε υπόψη την επιφάνεια της αυλής ή του κήπου σας, καθώς και τυχόν υπάρχοντα στοιχεία εξωραϊσμού, όπως γκαζόν, δέντρα και παρτέρια, όταν αποφασίζετε ποιο υλικό είναι καλύτερο για εσάς. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη εάν υπάρχει συχνά νερό στο ακίνητό σας κατά τη διάρκεια ορισμένων εποχών, επειδή ορισμένοι τύποι πέτρας έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε υγρές συνθήκες από άλλους.

Πώς να χτίσετε έναν τοίχο κήπου από πέτρα

Αφού αποφασίσετε ποιο είδος υλικού θέλετε να χρησιμοποιήσετε, υπολογίστε το ύψος του τοίχου, το οποίο συνήθως κυμαίνεται από 6 ίντσες έως 18 ίντσες. Μετρήστε το μήκος και το πλάτος της περιοχής που θέλετε να καλύψει ο τοίχος και, στη συνέχεια, διαιρέστε αυτές τις μετρήσεις κατά τα δύο τρίτα. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια περιοχή διαστάσεων 10 πόδια επί 12 πόδια (120 τετραγωνικά πόδια), 120 διαιρούμενο με 3 ισούται με 40 πόδια σε μήκος. Τέλος, αποφασίστε πόσο πλάτος θα θέλατε να είναι ο τοίχος. Σε αυτό το παράδειγμα, θα πάμε με 10 πόδια. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, θα είχαμε έναν τοίχο πλάτους 4 πόδια (40 / 2) και 8 πόδια μήκος (8 x 2). Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη στοίβαξη!

Το πρώτο βήμα στη στοίβαξη του τοίχου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι τετραγωνισμένο. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι οι πέτρες στοιβάζονται σφιχτά μεταξύ τους και δεν υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Θέλετε το πρόσωπο της πρώτης σειράς να είναι στο ίδιο επίπεδο με την πίσω πλευρά της δεύτερης σειράς και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την τρίτη σειρά από πάνω. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν στοιβάζετε ένα τοίχο κήπου φτιαγμένο από πέτρα είναι για να κρατά τα πάντα σφιχτά μεταξύ τους για να μην πέσει κάτω. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον άλλο για να κρατήσει τον τοίχο στη θέση του ενώ προσθέτετε μια άλλη σειρά. Μόλις έχετε μια καλή βάση, μπορείτε να αφήσετε να φύγει και να προσπαθήσετε να προσθέσετε σειρές όπως χρειάζεται μέχρι να εξαντληθούν όλες οι πέτρες. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζονται όλοι οι τοίχοι το ίδιο ύψος: ορισμένοι μπορεί να χρειάζονται μόνο 3 ή 4 σειρές, ενώ άλλοι θα χρειαστούν πολλές περισσότερες σειρές ανάλογα με το ύψος που επιθυμείτε.

Είστε έτοιμοι να χτίσετε τον δικό σας πέτρινο τοίχο; Επικοινωνήστε μαζί μας στο All Around Soil and Stone σήμερα για να πάρει όλα τα προϊόντα θα χρειαστείτε!

Συμβουλές εξωραϊσμού για τοίχους κήπου από πέτρα2022-11-09Παντού Χώμα & Πέτραhttps://soilandstone.com/wp-content/uploads/2020/02/adobestock_179139465.jpeg200 px200 px

Schreibe einen Kommentar