Συμβουλές για να ζήσετε ειρηνικά μαζί κατά τη διάρκεια του Covid-19

0
Συμβουλές για να ζήσετε ειρηνικά μαζί κατά τη διάρκεια του Covid-19


Αύγ

18

Αυτή είναι μια συλλογική ανάρτηση. Όλες οι γνώμες είναι δική μου.

Εάν ζείτε με κάποιον άλλο – είτε πρόκειται για σύζυγο, σημαντικό άτομο, παιδιά, φίλους ή συγκάτοικοι – αυτή η περίοδος μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιεστική. Θέλω να πω, μην με παρεξηγείτε. Είμαι ευγνώμων που είμαι με την οικογένειά μου αυτή τη στιγμή και δεν μένω μόνη μου…αλλά ακόμα. Με τόσους πολλούς ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, κάνουν σχολείο από το σπίτι και απλά να είσαι στο σπίτι Επιπλέον, οι κανονικές μας ρουτίνες είναι ανοιχτές. Μπορεί να είναι δύσκολο να μοιράζεσαι τον ίδιο χώρο με τόσες πολλές διαφορετικές ανάγκες, είναι δύσκολο να προσπαθείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά με θόρυβο από μικρότερα παιδιά και είναι αδύνατο να κρατήσεις το σπίτι καθαρό καθώς παίζει τόσους πολλούς ρόλους αυτήν τη στιγμή. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να ζήσετε μαζί ειρηνικά κατά τη διάρκεια του Covid-19.

Καθαρίστε την ακαταστασία

Η ακαταστασία μας χτυπάει τα νεύρα. Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι και εκνευρισμένοι, αυτό που χρειάζεστε μπορεί να είναι ένα καλό καθαρισμό των υπαρχόντων σας. Δώστε σε κάθε μέλος της οικογένειας αυτονομία για τα δικά του πράγματα και φτιάξτε μια μέρα. Απαλλαγείτε από διπλότυπα, σπασμένα αντικείμενα και πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε πλέον. Εάν έχετε αντικείμενα όπως συναισθηματικά κομμάτια ή εποχιακά είδη που θέλετε ακόμα να κρατήσετε…αλλά κάνουν το σπίτι σας να αισθάνεται ακατάστατο και γεμάτο…τότε ίσως αξίζει να πάρετε ένα ένα αυτοαποθηκευτική εγκατάσταση για να σας δώσει λίγο χώρο και χώρο αναπνοής. Η απομάκρυνση της οπτικής ακαταστασίας μπορεί να σας δώσει και κάποια διανοητική διαύγεια.

Ασκηση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε το άγχος είναι η άσκηση. Και ειδικά αυτή τη στιγμή, είναι επιπλέον καλό (ουσιαστικό!) για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Βγείτε από το σπίτι και κάντε μια βόλτα, τρέξτε, πεζοπορία ή βόλτα με το ποδήλατο. Απολαύστε τον ήλιο και τον πιο ζεστό καιρό όσο τον έχουμε και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να βγείτε έξω και να αντιμετωπίσετε τις απογοητεύσεις σας. Οι ενδορφίνες θα σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα στη συνέχεια και θα παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς.

Δώστε ο ένας στον άλλο χώρο

Ακόμα κι αν ζείτε με κάποιον που αγαπάτε, πρέπει να έχετε και οι δύο τον δικό σας χώρο πότε-πότε. Μην περιμένετε από τον σύντροφό σας να καταλάβει ενστικτωδώς τι σημαίνει αυτό. Αν χρειαστεί να εξαφανιστείτε για μια ώρα για να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, απλά πείτε τους. Μπορεί επίσης να χαίρονται για λίγο χώρο, και αν έχετε παιδιά, μπορείτε να πάρετε εναλλάξ χρόνο μόνοι σας. Δεν σημαίνει ότι δεν θέλετε να είστε γύρω από την οικογένειά σας. σημαίνει ότι καταλαβαίνετε τη σημασία του να έχετε χρόνο στον εαυτό σας για επαναφόρτιση.

Κάντε κάτι δημιουργικό μαζί

Η συνεργασία σε ένα δημιουργικό έργο είναι ένας καλός τρόπος για να διασκεδάσετε και να εργαστείτε μαζί ως ομάδα. Είναι επίσης ένα ωραίο διάλειμμα από την οθόνη όταν όλα είναι στο Zoom. Εάν έχετε παιδιά, βάλτε τα σε αυτό. Ίσως ψήνετε κάτι καινούργιο, δίνετε ο ένας στον άλλο mani pedis, κάνετε ένα παζλ, ζωγραφίζετε βιβλία ή στέλνετε ένα ταχυδρομείο με σαλιγκάρι στη γιαγιά. Αν είσαι μετακομίζοντας σε ένα νέο μέρος μαζί με τον σημαντικό σας άλλον, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να κάνετε δημιουργικά έργα που το κάνουν να νιώθει περισσότερο σαν σπίτι. Βάψτε τους τοίχους, επενδύστε μια πολυτελή καρέκλα, κάντε τέχνη για τους τοίχους σας ή (αν νιώθετε γενναίοι) αντιμετωπίστε την ανακαίνιση ενός μπάνιου. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς σας είναι πάντα ανεβάζοντας τη διάθεση.

Δώστε στα παιδιά σας ιδιαίτερη προσοχή

Να θυμάστε ότι αυτή η περίοδος είναι δύσκολη και για τα παιδιά μας. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν πλήρως τι συμβαίνει και το να βλέπουν όλες τις μάσκες μπορεί να τους τρομάζει. Το να ξεκινήσουν το σχολείο μέσω Διαδικτύου και να μην βλέπουν τους φίλους τους μπορεί να είναι μεγάλη απογοήτευση. Το να ακυρώνονται τα σχέδια διακοπών και να κλείνουν οι αγαπημένοι δημόσιοι χώροι είναι λυπηρό για όλους μας. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για τα παιδιά, να κάνετε ειδικές δραστηριότητες μαζί τους, να αφιερώσετε χρόνο για να τα ελέγξετε και να ρωτήσετε πώς νιώθουν.

Ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς και καλά! Ποιες άλλες συμβουλές έχετε για να ζήσετε ειρηνικά μαζί κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Schreibe einen Kommentar