Σπανιότητα σημειώσεων Naira: Οι εμπορικές τράπεζες της Νιγηρίας είναι το πρόβλημά μας – Soludo

1
Σπανιότητα σημειώσεων Naira: Οι εμπορικές τράπεζες της Νιγηρίας είναι το πρόβλημά μας – Soludo
Η Daily Trust αναφέρει ότι η Soludo είπε ότι τα ταμεία στις εμπορικές τράπεζες πρέπει να δημιουργούν τους κωδικούς για τις καταθέσεις και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που ένα άτομο ή εταιρεία μπορεί να κάνει καταθέσεις. Ο Soludo είπε ότι ο Διοικητής της CBN έδωσε την οδηγία σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.

«Ο Κυβερνήτης, Δρ Godwin Emefiele, μου επιβεβαίωσε προσωπικά τα παραπάνω κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας το βράδυ της Κυριακής. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους κατοίκους της Anambra να αποδέχονται και να συναλλάσσονται ελεύθερα τις επιχειρήσεις τους με τα παλιά χαρτονομίσματα (N200, N500 και N1.000) καθώς και με τα νέα χαρτονομίσματα», πρόσθεσε ο Soludo.

Κάλεσε τους κατοίκους να αναφέρουν οποιαδήποτε τράπεζα αρνείται να δεχθεί καταθέσεις των παλαιών χαρτονομισμάτων.

«Η κυβέρνηση της πολιτείας Anambra όχι μόνο θα αναφέρει μια τέτοια τράπεζα στο CBN, αλλά θα κλείσει επίσης αμέσως το υποκατάστημα που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Οι προσπάθειες για να ληφθεί η αντίδραση του CBN στον ισχυρισμό του Soludo αποδείχθηκαν άκαρπες καθώς ο εκπρόσωπος, Isa Abdulmumin, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί.

Πηγές από την τράπεζα Apex είπαν στον δημοσιογράφο μας ότι υπήρξαν αρκετές εικονικές συναντήσεις μεταξύ του Emefiele και των επικεφαλής των τραπεζών μέχρι το απόγευμα της Κυριακής και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η είδηση ​​είναι αληθινή.

Το CBN κατά τη στιγμή αυτής της ιστορίας δεν κατέρριψε τον ισχυρισμό του Κυβερνήτη Soludo.

Schreibe einen Kommentar