Σκέψεις που πρέπει να έχετε όταν δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο

18
Σκέψεις που πρέπει να έχετε όταν δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο

Σίγουρα έχετε πολλά σχέδια και φιλοδοξίες με τη νέα σας ιστοσελίδα, και τι θα φέρει στην εταιρεία σας. Όπως ήταν αναμενόμενο, θέλετε να ξεκινήσετε και να αρχίσετε να λαμβάνετε πελάτες στον ιστότοπο. Αλλά, τι σκεφτήκατε να κάνετε για να κάνετε τους ανθρώπους να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας; Σας δίνουμε εδώ ορισμένες σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας.

Αν και φαίνεται προφανές, όταν φτιάχνουμε μια ιστοσελίδα πρέπει να σκεφτόμαστε ποιος είναι ο στόχος και ποιες πληροφορίες θα δουν οι επισκέπτες. Όταν μιλάμε με ορισμένους πελάτες στην αρχική φάση ενός έργου web, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη υπόψη τους τη δομή των επιθυμητών ενοτήτων (Αρχική σελίδα, Σχετικά με εμάς, Υπηρεσίες, Επικοινωνία). Έχουν επίσης μερικές φωτογραφίες για εικονογράφηση και μας δίνουν δοκίμια ή περιγραφικά κείμενα για να συμπληρώσουμε σε κάθε ενότητα. Αυτό είναι καλό ως σημείο εκκίνησης, αλλά ένας ιστότοπος είναι πολύ περισσότερο από αυτό.

Σίγουρα, το να βλέπετε τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ως ψηφιακό γραφείο με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, έχουμε δει ότι η δημιουργία ενός ιστότοπου με το μοντέλο που περιγράφεται παραπάνω έχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει σε μια ιστοσελίδα που κανείς δεν επισκέπτεται. Ή ακόμη, ένα που χρησιμεύει μόνο ως μπροσούρα σε υποψήφιους πελάτες που λαμβάνετε μέσω εναλλακτικών μέσων έναντι της ψηφιακής.

Ανησυχείτε μήπως έχετε έναν ιστότοπο που δεν επισκέπτεται κανείς;

Είμαστε σίγουροι ότι ναι… Υπάρχουν βασικά δύο τρόποι με τους οποίους γίνεται επίσκεψη σε έναν ιστότοπο. (Προσοχή! Η αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι ένα από αυτά.) Πρώτα, κάντε προώθηση ή πληρωμένη διαφήμιση. Δεύτερον, η εμφάνιση του ιστότοπου στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo κ.λπ.

Αν και είναι αλήθεια ότι με τη διαφήμιση μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας γνωστό πιο γρήγορα, αυτό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Θα μπορούσατε να ξοδέψετε εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια σε διαφημιστικές καμπάνιες και να μην αποκτήσετε δυνητικούς πελάτες ή προοπτικές. Εάν ο ιστότοπος δεν προσφέρει αληθινό περιεχόμενο αξίας στους επισκέπτες, αυτοί θα εγκαταλείψουν τη σελίδα αμέσως. Αυτό είναι γνωστό ως υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης στον ιστότοπό σας.

Από την άλλη πλευρά, μερικές φορές, εάν η εταιρεία είναι γνωστή και έχει καλή φήμη για τις υπηρεσίες που προσφέρει, θα υπάρχουν άτομα που αναζητούν τη σελίδα για να δουν τον αριθμό τηλεφώνου και απλά να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά εάν ο ιστότοπος καταλήξει να είναι Έτσι, δεν επιτυγχάνετε τον στόχο σας ή δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.

Ακόμα χειρότερα, αν όταν οι άνθρωποι αναζητούν την εταιρεία σας στο Google δεν μπορούν να τη βρουν, ακόμη και πληκτρολογώντας το όνομά της.

Τι πρέπει να σκεφτόμαστε όταν φτιάχνουμε μια ιστοσελίδα;

Στο περιεχόμενο! Πρέπει πάντα να βεβαιωνόμαστε ότι ο ιστότοπός μας εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης, χάρη σε αυτό που είναι γνωστό ως οργανική τοποθέτηση. Αλλά πριν από αυτό, ο ιστότοπος πρέπει να έχει καλό περιεχόμενο.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι σημαντικό να αναλύσουμε τον σκοπό του ιστότοπου και να θέσουμε στον εαυτό μας ορισμένες ερωτήσεις:

  • Τι προβλήματα ή ανησυχίες έχουν οι πελάτες που εξυπηρετούμε;
  • Αναγνωρίζεται η εταιρεία μας ως λύση σε αυτά τα προβλήματα;
  • Πώς πρέπει να παρουσιάζουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας ώστε να θεωρούνται ως λύση;
  • Τι είδους εξουσία ή εμπειρία έχουμε που μπορούμε να επισημάνουμε για να οικοδομήσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη;
  • Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για τα θέματα που υπηρετούμε;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον ορισμό του περιεχομένου, επομένως, για να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο σχετικό με τις ανάγκες των πελατών και των προοπτικών μας. Ωστόσο, πολύ σημαντικός είναι ο τρόπος προσφοράς αυτού του περιεχομένου και το πώς μιλάμε στους επισκέπτες.

Όπως εξηγεί ο διάσημος συγγραφέας Ντόναλντ Μίλερ στο βιβλίο του Χτίζοντας ένα Storybrandείναι σημαντικό να ακολουθείτε μια αφήγηση και να τοποθετείτε τον εαυτό σας ως ειδικό οδηγό για να συνδεθείτε με το κοινό σας και να του δείξετε τον δρόμο προς την επιτυχία ή τη λύση των προβλημάτων του.

Σίγουρα, αυτή η διαδικασία δεν επιτυγχάνεται με την πρώτη επαφή και τις περισσότερες φορές απαιτεί προγραμματισμένη παρακολούθηση ανάλογα με το πόσο συνειδητοποιημένος ή αποφασισμένος είναι ο επισκέπτης να κάνει ένα βήμα αγοράς, αλλά η σωστή δομή του περιεχομένου σας θα κάνε μεγάλη διαφορά..

Αποτελέσματα σε μηχανές αναζήτησης και SEO

Εάν δεν γνωρίζετε τον όρο SEO (Search Engine Optimization), αναφέρεται στο πόσο καλός είναι ο ιστότοπός σας στις μηχανές αναζήτησης. Εάν είναι βελτιστοποιημένο, η Google και άλλοι θα το δουν ως αναφορά για εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησής τους.

Μπορεί να έχετε κάνει καλή δουλειά με τη σύνδεση με άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, ίσως λόγω της διαφήμισης που έχετε κάνει, αλλά θέλετε επίσης νέα άτομα να βρουν τον ιστότοπό σας απλώς κάνοντας μια αναζήτηση ενδιαφέροντος στο Google. Λαμβάνουμε πάντα την ερώτηση ή το αίτημα από τους πελάτες μας που λένε ότι θέλω να εμφανιστώ πρώτος στο Google!, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται δια μαγείας αλλά μετά από ευσυνείδητη εργασία.

Εάν διαθέτετε σαλόνι ομορφιάς, σίγουρα θέλετε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα όταν οι άνθρωποι αναζητούν „χτενίσματα 2021“. Εδώ παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο γράφετε το περιεχόμενό σας.

Οι αλγόριθμοι της Google έχουν γίνει πιο έξυπνοι με τα χρόνια. Επομένως, όλο και περισσότεροι καταφέρνουν να προσδιορίζουν τις προθέσεις αναζήτησης και να εμφανίζουν καλύτερα αποτελέσματα. Για αυτόν τον λόγο, είναι βολικό να επιστρέψουμε σε εκείνες τις ερωτήσεις που θέσαμε προηγουμένως στον εαυτό μας σχετικά με το τι πραγματικά αναζητούν ή χρειάζονται οι άνθρωποι και πώς η εταιρεία ή οι υπηρεσίες μας μπορούν να τους βοηθήσουν να το αποκτήσουν.

Η σημασία της ύπαρξης ενός ιστολογίου

Ένα blog θα βοηθήσει την εταιρεία σας να τοποθετηθεί ως ηγέτης, δημιουργώντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη σύνδεση με πελάτες και υποψήφιους πελάτες.

Όπως περιγράφεται στο άρθρο μας Τα οφέλη από την ύπαρξη ενός ιστολογίου στον ιστότοπό σας, ένα blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε τον ιστότοπό σας με περιεχόμενο. Και ακόμα καλύτερα, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να βελτιώσετε τη θέση σας στο Google και να συλλάβετε νέες προοπτικές. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα άρθρο που ονομάζεται „Τάσεις στο χτένισμα 2021“, θα είναι ιδανικό για να καταγράψετε ποιος έκανε την αναζήτηση που αναφέρθηκε παραπάνω. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ιστολόγιο στον ιστότοπό σας.

Τι άλλο μπορεί να γίνει;

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περαιτέρω τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο ή αναζητάτε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο Icamos μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Schreibe einen Kommentar