Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους ελέγχους δοκιμών βαφής για καλλιεργητές – ONfloriculture

7
Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους ελέγχους δοκιμών βαφής για καλλιεργητές – ONfloriculture

Έχουμε γράψει στο παρελθόν για το Εθνικό Πρότυπο Προστατευόμενης Γεωργίας και τι σημαίνει για τους καλλιεργητές ανθοκομίας θερμοκηπίου. Το πρότυπο, το οποίο διαχειρίζεται η CropLife Canada, τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024. Στόχος είναι να διατηρηθούν τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα εκεί που εφαρμόζονται.

Για να αγοράσετε φυτοφάρμακα στο μέλλον, το αγρόκτημά σας θα πρέπει να πιστοποιηθεί βάσει του προγράμματος από την 1η Ιανουαρίου 2024. Όλοι οι καλλιεργητές θερμοκηπίου που αυτοπροσδιορίζονται ότι έχουν α ανακυκλοφορία (κλειστού βρόχου) το αρδευτικό σύστημα πρέπει να εγγραφεί και ολοκληρώσει έναν έλεγχο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 να πιστοποιηθεί. Οι καλλιεργητές ανοιχτού συστήματος θα πρέπει να λάβουν εξαίρεση για να συνεχίσουν να αγοράζουν προϊόντα. Τα κομμένα λουλούδια που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο και τα σπίτια με κρίκους που δεν ανακυκλώνουν το νερό τους είναι προς το παρόν εκτός πεδίου εφαρμογής, αλλά θα προστεθούν στο πρότυπο στο εγγύς μέλλον.

Για συμμόρφωση με το πρότυπο, Οι καλλιεργητές πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε δύο χρόνια και να κάνουν μια δοκιμή για να επιβεβαιώνεται η ακεραιότητα του συστήματος άρδευσης κάθε 6 χρόνια (κάθε τρίτος έλεγχος). Η προτιμώμενη επιλογή για τη δοκιμή του συστήματος άρδευσης είναι επί του παρόντος μια δοκιμή βαφής ιχνηθέτη. Ωστόσο, θα γίνουν δεκτές και άλλες επιλογές, όπως οπτικές επιθεωρήσεις με κάμερες ή δοκιμές πίεσης. Η OMAFRA και η FCO θέλησαν να εκτελέσουν μια δοκιμή της δοκιμής βαφής ιχνηθέτη για να τη δοκιμάσουν πριν ξεκινήσουν οι φάρμες με τους δικούς τους ελέγχους.

Γιατί κάναμε αυτή τη δοκιμή;

  • Πολλά εμπορικά θερμοκήπια ανθοκομίας έχουν λίγο έως καθόλου χρόνο διακοπής για τον προγραμματισμό ελέγχων του αρδευτικού συστήματος.
  • Οι βαφές ιχνηθέτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της ακεραιότητας των συστημάτων άρδευσης, αλλά αυτό είναι συνήθως γίνεται όταν δεν υπάρχουν καλλιέργειες.
  • Η διατήρηση της ποιότητας των φυτών είναι κρίσιμη.
  • Οι καλλιεργητές πρέπει να γνωρίζουν εάν η βαφή επηρεάζει τις καλλιέργειες ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν ελέγχους.

Πώς το κάναμε;

Βαφή ιχνηθέτη που εφαρμόζεται σε πλημμυρικά τραπέζια

Εστιάσαμε σε μεγάλα συστήματα άρδευσης που είτε ανακυκλώνονται είτε ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε σύστημα ανακυκλοφορίας. Αυτές περιελάμβαναν υποάρδευση (π.χ. δάπεδα, τραπέζια ή γούρνες), γενική άρδευση (π.χ. άνθηση πολλαπλασιασμού ή γενική παραγωγή) και γραμμή στάγδην άρδευσης (π.χ. κρεμαστά καλάθια, σε γλάστρες σε δάπεδα πλημμύρας, σε υπαίθρια παραγωγή σε κατασκευασμένα κρεβάτια).

Εξετάσαμε κοινές καλλιέργειες με λευκά άνθη, ώστε να μπορούμε εύκολα να δούμε αν η βαφή προκάλεσε ζημιά. Δοκιμάστηκαν οι ακόλουθες καλλιέργειες:

Εφαρμόσαμε τη βαφή με τον συνιστώμενο ρυθμό μια φορά, όπως θα γινόταν σε έναν έλεγχο. Οι καλλιέργειες στη συνέχεια ποτίστηκαν κανονικά για μια εβδομάδα μετά την αρχική εφαρμογή της βαφής. Οι τελικές εκτιμήσεις ζημιών πραγματοποιήθηκαν μία εβδομάδα μετά την προσθήκη της χρωστικής στο σύστημα.

Τι μάθαμε;

  • Δεν είδαμε καμία ζημιά στις υποαρδευόμενες ή στάγδην καλλιέργειες που δοκιμάσαμε.
  • Το γενικό πότισμα αφήνει ένα υπόλειμμα, αλλά μπορεί να ξεπλυθεί από τα λουλούδια και το φύλλωμα με ένα σχολαστικό ξέπλυμα. Το ίδιο ισχύει για πάγκους, πατώματα και γλάστρες.
  • Η βαφή ιχνηθέτη είναι ορατή ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις, αραιωμένη έως και 100 φορές.
  • Η βαφή μπορεί να διατηρηθεί σε γλάστρες και σε κομμένα στελέχη λουλουδιών. Βεβαιωθείτε ότι το φυτικό υλικό έχει ξεπλυθεί και οι γλάστρες (ειδικά οι διαφανείς!) έχουν ξεπλυθεί πριν τα φυτά κατευθυνθούν στη λιανική πώληση.
  • Ξεπλύνετε καλά τις γραμμές άρδευσης και τους σταλάκτες για να βεβαιωθείτε ότι η βαφή δεν παραμένει στο σύστημά σας.
  • Εάν είναι δυνατόν, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να απολυμάνετε τον εξοπλισμό άρδευσης σας!

Υπολείμματα που αφήνει η χρωστική ιχνηθέτης στο κυκλάμινο.

Μετά το ξέπλυμα, τα υπολείμματα της βαφής αφαιρούνται.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες; Ολοκλήρωση αγοράς αυτή την παρουσίαση με περισσότερες λεπτομέρειες για τη δίκη. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το Πρότυπο Προστατευμένης Γεωργίας και τον τρόπο εφαρμογής του στη φάρμα σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Cary Gates, Διευθυντή Διαχείρισης Παρασίτων στο Flowers Canada Growers ([email protected]).

Schreibe einen Kommentar