Ρατσισμός, Συμφιλίωση και Επιδιόρθωση – Λόμπι ΔΙΚΤΥΟΥ

8
Ρατσισμός, Συμφιλίωση και Επιδιόρθωση – Λόμπι ΔΙΚΤΥΟΥ

Μετά από ένα διαδοχικό εκλογικό έτος, η επανεκλογή του γερουσιαστή Αιδ. Raphael Warnock της Γεωργίας οριστικοποίησε τη σύνθεση του 118ου Συνεδρίου. Η εκλογή του, με πολλούς τρόπους, συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο αγώνας των ΗΠΑ προς την πρόοδο συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τον ρατσισμό, την υπεροχή των λευκών και την επανορθωτική δικαιοσύνη. Η εκλογή ενός μαύρου σε μια πρώην συνομοσπονδιακή πολιτεία, αν και σίγουρα συμβολικά ισχυρή, δεν αποτυπώνει το έργο που έχει αναιρεθεί για τη διασφάλιση της φυλετικής δικαιοσύνης στην πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των εκλογών.

Ο πρώτος ακρογωνιαίος λίθος της ατζέντας Build Anew του NETWORK είναι το «Dismanle Systemic Racism» και η τοποθέτησή του ορθώς υποδηλώνει ότι ο ρατσισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί σε κάθε επίπεδο των κοινωνικών μας δομών για να αντιμετωπιστούν πλήρως οι οικονομικές αδικίες και άλλα λάθη. Οι πολλές αυτοπροσώπως και διαδικτυακές ενέργειες που ανέλαβε το NETWORK το 2022 αντανακλούσαν επίσης την κεντρική προτεραιότητα της φυλετικής δικαιοσύνης στην Καθολική Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Μιλήστε για την Λευκή Υπεροχή

Ο π. Bryan Massingale

Στη δεύτερη δόση του NETWORK’s «Η Λευκή Υπεροχή και ο Αμερικανικός Χριστιανισμός» εκδήλωση τον Οκτώβριο, ο π. Ο Bryan Massingale του Πανεπιστημίου Fordham, συγγραφέας του βιβλίου «Racial Justice and the Catholic Church», συνομίλησε με τον Dr. Robert P. Jones, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Δημόσιας Θρησκείας. Συζήτησαν στοιχεία που συγκέντρωσε ο Τζόουνς που έδειξαν ότι σχεδόν οι μισοί λευκοί ευαγγελικοί και σχεδόν τέσσερις στους 10 λευκούς καθολικούς στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η χώρα τους πρέπει να είναι ένα μέρος που να προνομιάζει τους ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής και ότι ο Θεός σκοπεύει.

«Αυτή η στάση έχει γίνει πιο επικίνδυνη», είπε ο Massingale. «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η προθυμία μεταξύ εκείνων που έχουν αυτήν την ιδεολογία να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός… μια χώρα που λέει ότι μόνο οι λευκοί Αμερικανοί είναι αληθινοί Αμερικανοί και όλοι οι άλλοι είναι Αμερικανοί μόνο κατ‘ εξαίρεση ή ανοχή ή όχι στην πραγματικότητα όλα.“

Ο Massingale αναφέρθηκε στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του 2020, με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων να αμφισβητούν τη νομιμότητα των εκλογών και να υιοθετούν τη θέση «Αν ο υποψήφιος μου χάσει, τότε εξ ορισμού ήταν παράνομες εκλογές». Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ ανοιχτή χρήση των περιορισμών των ψηφοφόρων και την καταστολή των ψηφοφόρων, καθώς και την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021, κατέστησαν σαφές στον Massingale ότι «κάθε απαραίτητο μέσο» περιλαμβάνει πολιτική βία.

Ανησυχώντας ότι η εξομάλυνση της πολιτικής βίας είναι το επόμενο στάδιο μετά την καταστολή των ψηφοφόρων και την εκλογική άρνηση, ο Massingale ανέφερε τη βίαιη επίθεση στον Paul Pelosi, σύζυγο της προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi, συνδέοντας τη ρητορική των χριστιανικών εθνικιστικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. πριν από την επίθεση.

«Ο άγγελος του θανάτου του Θεού έρχεται», σημείωσε ο Massingale ένας ομιλητής που διακήρυξε αναφερόμενος στους πολιτικούς τους αντιπάλους. «Ας συνδέσουμε τις τελείες εδώ. … Πρέπει να κατανοήσει κανείς ότι, παρόλο που οι άνθρωποι δεν ζητούν απαραιτήτως έκδηλη πολιτική βία, αν λέτε αρκετά για τη θεόπνευστη νίκη και τα δικαιώματα των όπλων και τον άγγελο του θανάτου του Θεού, τότε δεν μπορούμε να εκπλαγούμε όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βίαια μέσα».

Ο Massingale ανέφερε επίσης την «αποτυχία των θρησκευτικών ηγετών να συνδέσουν τις τελείες», σημειώνοντας ότι οι Καθολικοί επίσκοποι πρόσφεραν μόνο επιπόλαιες δηλώσεις ως απάντηση στην επίθεση στην Πελόζι.

Δρ. Ansel Augustine

Οι παρατηρήσεις του Massingale αντικατοπτρίζουν επίσης έναν μαύρο καθολικό που κάνει το έργο της εκπαίδευσης ενός λευκού, κυρίως καθολικού κοινού, σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του ρατσισμού. Αυτό είναι ένα άδικο βάρος που βαρύνει τους μαύρους, λέει ο Δρ Ansel Augustine — για να εκπαιδεύσει τους συναδέλφους σχετικά με τον ρατσισμό, ενώ συνεχίζει να υπομένει τις επιπτώσεις του.

Συγγραφέας του νέου βιβλίου, „Leveling the Praying Field: Can the Church We Love, Love Us Back?“, είπε ο Augustine Σύνδεση«Η διακονία στην εκκλησία, η οποία κατά καιρούς διαιωνίζει αυτό το «προπατορικό αμάρτημα», μας κάνει συνεχώς να αμφισβητούμε και να ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στην πίστη», είπε ο Αυγουστίνος Σύνδεση. «Είναι δύσκολο να είσαι «ειδικός» σε κάτι που προσπαθεί να καταστρέψει την αξιοπρέπειά σου ως ανθρώπου, ειδικά μέσα σε ένα ίδρυμα που υποτίθεται ότι θα σε εξουσιοδοτήσει και θα είναι ο ασφαλής χώρος σου για να «υπάρχεις»».

Ο Τζέιμς Κόνγουεϊ, ένας λίκνος Καθολικός στην Αρχιεπισκοπή της Βαλτιμόρης, σημειώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν διαφορετικά για τους Μαύρους Καθολικούς.

«Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να φοβούνται πλέον να δείξουν ρατσιστικές τάσεις που μπορεί να έχουν κρυφά για χρόνια», είπε. Σύνδεση. «Τώρα είναι κραυγαλέα και στο πρόσωπό σου με το πρόσχημα της πολιτιστικής άγνοιας».

Βλέπει επίσης «μια άνοδο σε περιπτώσεις φυλετικής επιθετικότητας και μικροεπιθέσεων κατά των μειονοτήτων στην εκκλησία». Του είπε ένα πρώην μέλος της ενορίας του ότι, επειδή τραγουδούν γκόσπελ, θα έπαιρνε τα χρήματά της και την οικογένειά της αλλού και ότι η ενορία θα έκλεινε μέσα σε έξι μήνες χωρίς την οικονομική της υποστήριξη. Δύο χρόνια αργότερα, η ενορία είναι ακόμα ανοιχτή.

Επικεντρωθείτε στις Αποζημιώσεις

Sr. Patricia Rogers, OP

Η εκκλησία δεν τηρεί τη δική της διδασκαλία για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όσον αφορά τη φυλή είναι ένα πρόβλημα που χρονολογείται από αιώνεςSr. Patricia Rogers, OP μοιράστηκε σε μια συνομιλία στο podcast „Just Politics“ του NETWORK τον Νοεμβριο.

Ρώτησε, «Γιατί στερήθηκε η καθολική εκπαίδευση στα παιδιά των Μαύρων Καθολικών πριν από το Κίνημα Πολιτικών Δικαιωμάτων; Δεν είδα ποτέ μαύρη μοναχή και μετά έμαθα ότι οι πρώτες μαύρες καλόγριες έπρεπε να ιδρύσουν τις δικές τους εκκλησίες επειδή δεν ήταν ευπρόσδεκτες. Και ακόμα με κάνει να αναρωτιέμαι, τι απέγινε η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων; Απλώς δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτό μερικές φορές».

Αυτό εγείρει το ζήτημα της επανορθωτικής δικαιοσύνης για τη ζημιά που προκλήθηκε από γενιά σε γενιά και την ανάγκη για επανορθώσεις στις ΗΠΑ σήμερα. Σε αυτόν τον τομέα, το NETWORK έχει φιλοξενήσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας δράσης τον Ιούνιο κοντά στον Λευκό Οίκο, καλώντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αναλάβει εκτελεστικά μέτρα για τη σύσταση επιτροπής για τις επανορθώσεις, όπως ζητείται στο HR 40, ένα νομοσχέδιο που εισήχθη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 1989.

Η Cleo και η Yvonne Nettles μιλούν στην προσευχή της 15ης Ιουνίου για επανορθώσεις στο St.
Aloysius-St. Agatha Parish στο Κλίβελαντ.

Τον Ιούνιο, το NETWORK βοήθησε επίσης στη διοργάνωση μιας προσωπικής εκδήλωσης «Επισκευή και επανόρθωση: Αγρυπνία για επανόρθωση» στο St. Aloysius-St. Agatha Parish στο Κλίβελαντ. Η κοινότητα της ενορίας και της σχολικής κοινότητας, οι Sisters, η Ομάδα Συνηγόρων του ΔΙΚΤΥΟΥ του Κλίβελαντ, οι αναζητητές της δικαιοσύνης και το προσωπικό του NETWORK τάχθηκαν μαζί για αποζημιώσεις για τους Μαύρους Αμερικανούς και ζήτησαν μια επιτροπή αποζημιώσεων μέχρι τον Ιούνιο του τέταρτου.

Ο αιδεσιμότατος Traci Blackmon της Ενωμένης Εκκλησίας του Χριστού μίλησε στο θεολογικό κάλεσμα για την αποκατάσταση μιας κοινωνίας που έχει σπάσει από το αμάρτημα της σκλαβιάς και του ρατσισμού που ακολούθησε, καθώς και για την ανάγκη εξιλέωσης και αποκατάστασης.

Αιδ. Traci Blackmon, Αναπληρωτής Γενικός
Υπουργός Δικαιοσύνης και Τοπικών Εκκλησιαστικών Υπουργείων
για την Ενωμένη Εκκλησία του Χριστού, μιλάει στο
Αγρυπνία αποζημιώσεων του NETWORK στο Κλίβελαντ.

«Ο λόγος που δεν έχουμε υπολογίσει τον ρατσισμό σε αυτή τη χώρα», είπε, είναι ότι «οι λήπτες αποφάσεων αποφάσισαν ότι ο Θεός δεν μπορεί να είναι μαύρος, ότι ο Θεός δεν μπορεί να είναι καφέ, ότι ο Θεός πρέπει να είναι όντως λευκός. Και ως εκ τούτου δημιουργήσαμε μια διασπασμένη… κοινωνία».

Το NETWORK συνέχισε την ώθηση για τη σύσταση μιας επιτροπής επανορθώσεων με εκτελεστικές ενέργειες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου με την εκδήλωση «Πίστη στις Αποζημιώσεις».

«Έχω βαρεθεί να ζω σε ένα έθνος που αντιμετωπίζει τη λευκή οργή ως μυστήριο και τη μαύρη θλίψη ως απειλή», είπε ο Σεβ. Δρ. Jacqui Lewis, ανώτερος λειτουργός στη Middle Collegiate Church, σε εκείνη την εκδήλωση.

«Η λευκή οργή είναι ο λόγος που είχαμε τον Τζιμ Κρόου. Η λευκή οργή είναι ο λόγος που είχαμε redlining. Όλες οι δομές στο έθνος μας είναι χτισμένες γύρω από την περιφρόνηση της λευκής οργής για την ομορφιά, το σώμα και τη χαρά των Μαύρων», συνέχισε. «Είμαι τόσο κουρασμένος από τη μόνιμη ολέθρια φύση της λευκής υπεροχής σε αυτό το έθνος που βρίσκεται τώρα σε έναν πονηρό χορό με τον Χριστιανισμό, ευλογώντας με το όνομα του Ιησού και στο όνομα του Θεού αυτό το ποταπό μίσος που στρέφεται πάντα στον λαό μου».

Sr. Anita Baird, DHM

Η Sr. Anita Baird, DHM, ιδρυτική διευθύντρια του Γραφείου της Αρχιεπισκοπής του Σικάγου για τη Φυλετική Δικαιοσύνη, είπε:

«Οι αποζημιώσεις αφορούν… την εκπλήρωση της υπόσχεσής της για ζωή, ελευθερία και επιδίωξη δικαιοσύνης για όλους. Και μέχρι να αναγνωριστεί και να διορθωθεί αυτή η αδικία, δεν μπορεί να υπάρξει θεραπεία και πρόοδος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της στους Αφροαμερικανούς. Είναι θέμα δικαιοσύνης. Είναι θέμα ζωής. Τώρα είναι η ώρα.“

Η κοινότητα του ΔΙΚΤΥΟΥ θα συνεχίσει να καλεί το Κογκρέσο και τον Πρόεδρο Μπάιντεν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την κατάργηση των ρατσιστικών νόμων, πολιτικών και πλαισίων και προώθηση της φυλετικής ισότητας.

Η Leticia Ochoa Adams και η Elissa Hackerson συνέβαλαν σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος 1ου τριμήνου του Σύνδεση. Κατεβάστε το πλήρες τεύχος εδώ.

Schreibe einen Kommentar