Πώς το DSS εξουδετερώνει τους πυροβολισμούς της APC εναντίον μου – λέει ο υποψήφιος LP Guber, Gbadebo Rhodes-Vivour

0
Πώς το DSS εξουδετερώνει τους πυροβολισμούς της APC εναντίον μου – λέει ο υποψήφιος LP Guber, Gbadebo Rhodes-Vivour

Ο Gbadebo Rhodes-Vivour, ο υποψήφιος κυβερνήτης του Εργατικού Κόμματος, εξιστόρησε πώς πυροβολήθηκαν στο τρένο της εκστρατείας του στην περιοχή Epe της Πολιτείας Λάγος το Σάββατο 11 Μαρτίου.

Είπε στο Arise TV ότι βρισκόταν στην κοινότητα για να κάνει εκστρατεία όταν κάποιοι άνδρες που φορούσαν πουκάμισα εκστρατείας για ένα πολιτικό κόμμα εμπόδισαν την κίνησή τους.

Υποστήριξε ότι η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας και των στελέχη του DSS στο τρένο του συνέβαλε στην αποτροπή της κλιμάκωσης του επεισοδίου.

Τα λόγια του: «Υπήρξαν πολλές απειλές. Έχουμε πάρει πολλές πληροφορίες για πιθανές απόπειρες δολοφονίας στη ζωή μου. Ναι, έγινε στο Epe. Είχαμε μαζί μας τον αξιότιμο Wale Oluwo και είχαμε επίσης τον αξιότιμο Najid του PDP που εργαζόταν μαζί μας και πυροβολήθηκαν επίσης στο Epe χθες.

«Υπήρχε πολλή οργή ανάμεσα στους νέους του APC που ήταν εκεί επειδή αυτοί οι άνθρωποι φορούσαν μπλουζάκια με «Μεγαλύτερη άνοδο». δεν κάνουμε εικασίες, ήταν APC.

«Η ιδέα είναι ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτήν την «αγεροκρατία» που έχει οριστεί η Πολιτεία του Λάγκος».

Αφηγούμενος πώς συνέβησαν όλα, ο Γκμπαντεμπό είπε: «Καθώς η συνοδεία μας κινούνταν, πολλοί νεαροί άνδρες βγήκαν έξω και προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο και δεν μπορούσαμε να μπούμε.

«Είχαμε πολλή δύναμη (άντρες ασφαλείας) μαζί μας όσον αφορά την αστυνομία και ήταν πολύ σημαντικό που δεν δείξαμε καμία δύναμη γιατί αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια καθώς προσπαθούν να προπαγανδίσουν έναν Γκμπαντεμπό σε έναν Τσινεντού, θα το κάνουν τώρα πες ότι μπήκα εκεί και προσπάθησα να καταλάβω τον Έπε και χρησιμοποιούσα όπλα.

«Ζητήσαμε από την αστυνομία να πάει εκεί και να προσπαθήσει να κατευνάσει τα πάντα. Οι DSS (άντρες) βοήθησαν επίσης πολύ στην προσπάθεια εξουδετέρωσης της κατάστασης. Μας πυροβόλησαν και προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν».

Schreibe einen Kommentar