Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια δρομολογητή ξύλου;

9
Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια δρομολογητή ξύλου;

Ποιος είναι ο σκοπός των κομματιών δρομολογητή ξύλου; Ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε ξύλινα κομμάτια δρομολογητή; Εάν όχι, τότε, ακολουθήστε τον οδηγό μας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας πούμε την ευκολότερη μέθοδο χρήσης bits δρομολογητή. Εάν είστε ξυλουργός ή ξυλουργός, μπορείτε να θεωρήσετε ότι ο δρομολογητής ξύλου σας είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και χρήσιμα εργαλεία στο σταθμό εργασίας σας.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε, είναι καθήκον σας να κατανοήσετε τη σημασία και επίσης να το διατηρήσετε σε εξαιρετική κατάσταση. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να κάνετε τακτική συντήρηση και στα bit του δρομολογητή σας. Με αυτή τη φροντίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας πλήρης οδηγός σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κομματιών δρομολογητή ξύλου

Όπως γνωρίζουμε ότι αυτά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο μάστορας σε καθημερινή βάση. Επομένως, είναι σημαντικό για εσάς να πρέπει να έχουν καλή απόδοση ανά πάσα στιγμή. Πώς να συντηρήσετε αυτά τα εργαλεία; Η συντήρηση δεν σημαίνει την κατάλληλη φροντίδα και λιπαίνει τα μέρη του δρομολογητή σας, αλλά γνωρίζετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε ξύλινα κομμάτια δρομολογητή. Σαν να είστε αρχάριοι σε αυτόν τον τομέα, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές χρήσης bits δρομολογητή.

Εάν δεν είστε επαγγελματίας ή έμπειρος ξυλουργός, τότε, μπορεί να έχετε μερική γνώση σχετικά με αυτό το εργαλείο. Εδώ έχουμε έναν πλήρη οδηγό για αυτά τα κομμάτια δρομολογητή και πώς να χρησιμοποιήσετε τα ξύλινα κομμάτια δρομολογητή με τον ευκολότερο τρόπο.

Τύποι bit δρομολογητή

Υπάρχουν διάφοροι τύποι bit δρομολογητή που διατίθενται στην αγορά. Εδώ έχουμε τα πιο κοινά και χρήσιμα.

  • Straight Bits
  • Rabbeting Bits
  • Μύτες περικοπής έκπλυσης
  • Bits σχηματισμού ακμών
  • Ειδικά Bits Εφαρμογής

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κομμάτια λεπτομερώς.

Straight Bits

Straight Bits

Θα δείτε αυτόν τον τύπο bit δρομολογητή σχεδόν σε κάθε σύνολο bit δρομολογητή. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα bit είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα για έναν δρομολογητή. Ποιο είναι το όφελος από αυτό το κομμάτι; Αυτά τα bits δρομολογητή θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε καλά ευθείες κοπές. Τότε, πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία ενός άξονα μόνο για την ενσωμάτωση ορισμένων διακοσμητικών μερών στα πρόσφατα δημιουργημένα ξύλινα μέρη σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα ένθετα μπορούν να αυξήσουν την τιμή ή την αξία των επίπλων, όπως κουτιά και άλλα εξαρτήματα.

Όταν μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτό το κομμάτι, τότε, μπορείτε να εκτελέσετε ή να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους εξαρτημάτων για διαφορετικά είδη έργων και επίπλων. Πώς να συνδέσετε αυτά τα bits δρομολογητή; Μην ανησυχείτε για αυτό γιατί είναι πιο εύκολο να συνδέσετε αυτά τα εργαλεία στον ευέλικτο δρομολογητή σας. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεστε μόνο ένα αξιοπρεπές ζευγάρι κλειδιά για εγκατάσταση αυτά με ευκολία.

Rabbeting Bits

Rabbeting Bits

Αυτός είναι ένας άλλος πιο σημαντικός τύπος bits δρομολογητή. Αυτά καθοδηγούνται καλά από το ρουλεμάν πιλότου και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε τους ώμους. Ποιο είναι το όφελος αυτού του εργαλείου;

Ο Carpenter χρησιμοποιεί κυρίως αυτό το κομμάτι για να δημιουργήσει συνδετικά ξύλινα κομμάτια που δεν απαιτούν καρφιά ή βίδες για να συνδεθούν μεταξύ τους.

Έτσι, εάν προτιμάτε πραγματικά τη σύνδεση αρμών αντί για τη χρήση συμβατικών μεθόδων σύνδεσης, τότε, απλώς χρησιμοποιήστε κόλλα ξύλου και συναρμολογήστε όλα τα μέρη μαζί χωρίς καμία ταλαιπωρία. Τα μέρη τους έχουν ρουλεμάν διαφορετικής διαμέτρου.

Θέλετε να μάθετε ποιο εξάρτημα ρουλεμάν να χρησιμοποιήσετε για ποιον τύπο άξονα για να δημιουργήσετε άξονες σύνδεσης; Για το σκοπό αυτό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το ρουλεμάν διαφορετικού μεγέθους για να προσδιορίσετε ποιο είναι το καλύτερο. Θα ξέρετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε ξύλινα κομμάτια δρομολογητή και από αυτή την άποψη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα δρομολογητή

Μύτες περικοπής έκπλυσης

Μύτες περικοπής έκπλυσης

Ποιος είναι ο σκοπός του flush trim bits; Αυτά τα κομμάτια είναι απλά υπέροχα για το βράδυ στην άκρη του διαφορετικού υλικού. Σαν να έχετε δύο διαφορετικά μέρη και αυτά λειτουργούν ως στήριγμα για άλλα μέρη, τότε, καλό είναι να πλαστικοποιήσετε τις άκρες και να προσπαθήσετε να τις κάνετε ομοιόμορφες.

Ποιο είναι το όφελος από αυτή την άποψη; Ως αποτέλεσμα, θα ελαχιστοποιήσετε την τριβή και επίσης θα διασφαλίσετε ότι αυτά τα μέρη θα διαρκέσουν περισσότερο. Έτσι, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα ειδικό είδος στρώσης και για την προστασία.

Από την άλλη πλευρά, θα αυξήσει επίσης τη διάρκεια ζωής αυτού του τμήματος. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το μιτ δρομολογητή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα ρουλεμάν πρέπει να λιπαίνονται καθώς και αποτελεσματικά. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία μπορείτε να διασφαλίσετε πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό το εξάρτημα στην πλαστικοποίηση των άκρων των τεμαχίων σκληρού ξύλου.

Bits σχηματισμού ακμών

Bits σχηματισμού ακμών

Αυτό είναι ένα νέο αλλά πιο χρήσιμο είδος bit που διατίθεται με τα σύνολα bit. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εκτελούν μικρούς αλλά πολύ ακριβείς άξονες και κοπές. Οι ξυλουργοί χρησιμοποιούν κυρίως αυτό το κομμάτι για διακοσμητικές κοπές. Έτσι μπορεί εύκολα να χάσει την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

Επομένως, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να χειρίζεστε αυτά τα μέρη και επίσης να διατηρείτε την αποτελεσματικότητα αυτών των εξαρτημάτων. Εάν δεν έχετε γνώσεις σχετικά με αυτό το είδος bit, τότε, εδώ είναι ο πλήρης οδηγός σχετικά με αυτό. Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε τα κομμάτια ρούτερ ξύλου με τον ευκολότερο τρόπο.

Chamfer Bits

Chamfer Bits

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι αυτά τα κομμάτια διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία γωνιών και μεγεθών. Καθώς είναι πολύ χρήσιμο εάν είστε νέοι στη χρήση αυτών των κομματιών. Σας συνιστούμε πάντα να ξεκινήσετε με το 45′ bit. Ποιο είναι το όφελος αυτού του παράγοντα;

Με τη βοήθεια αυτού του παράγοντα, μπορείτε να το χειριστείτε εύκολα και θα λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό κομμάτι δρομολογητή για να μάθετε πώς λειτουργούν. Θα δείτε επίσης τι μπορείτε να επιτύχετε ως αποτέλεσμα αυτού του bit του δρομολογητή.

Στρογγυλά Bits

Στρογγυλά Bits

Εργάζεστε με το σκληρό ξύλο σε καθημερινή βάση; Εάν ναι, τότε, θα αποδειχθεί ακόμη πιο χρήσιμο αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει πριν. Ωστόσο, μην ανησυχείτε για τη ρύθμιση και την προσάρτηση αυτού του bit δρομολογητή, επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο να το συνδέσετε με το εργαλείο σας.

Αλλά το ερώτημα είναι εδώ, πώς να το χρησιμοποιήσετε και γιατί οι άνθρωποι το επαινούν αυτό; Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιούνται για να κάνουν τις σκληρές άκρες μαλακές.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να το μετακινήσετε προς την άκρη κόβοντας τη γωνία κατά τη διαδικασία επίσης.

Αυτός είναι ο λόγος πίσω από τον επαρκή σχεδιασμό αυτού του κομματιού. Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε ξύλινα κομμάτια δρομολογητή.

Ogee Bits

Ogee Bits

Αυτά τα κομμάτια είναι επίσης διάσημα για το ασυνήθιστο ή ενδιαφέρον όνομά τους επίσης. Γιατί χρησιμοποιούμε αυτό το πολυτελές κομμάτι; Αυτά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας κοπής ogee στο ξύλινο κομμάτι σας. Είναι κάπως δύσκολο να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά με την πρώτη ματιά. Όταν όμως θα μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε μία φορά, τότε σταθεροποιήστε το ενώ κόβετε. Στη συνέχεια, θα σας ωφελήσει εάν το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.

Μπιτς με χάντρες

Μπιτς με χάντρες

Η χρήση αυτού του bit σε οποιοδήποτε έργο ή εφαρμογή είναι περιορισμένη, αλλά είναι πολύ χρήσιμα. Καθώς το έργο σας απαιτούσε ειδικές ή λεπτές περικοπές σχήματος, τότε, πρέπει να απαιτήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο κομματιών δρομολογητή όπως το πανάρισμα άκρων.

Αυτά είναι απλά υπέροχα για τη δημιουργία στρογγυλεμένων κοψίμων στα ξύλινα σκαλοπάτια, ειδικά μέρη επίπλων και οποιοδήποτε άλλο ιδιαίτερο σχέδιο. Δεν θα το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση, αλλά το βρίσκετε πολύ κομψό και χρήσιμο στη φύση του.

Ειδικά Bits Εφαρμογής

Ειδικά Bits Εφαρμογής

Οι τελευταίοι τύποι του bit στον οδηγό μας δεν είναι άλλος από το ειδικό bit εφαρμογής. Είναι καθαρό γιατί το όνομα αυτού του κομματιού είναι ότι είναι ειδικά σχεδιασμένα για ειδικούς σκοπούς. Μπορείτε να δημιουργήσετε ειδικούς άξονες, κοψίματα καθώς και ανοίγματα.

Θα βρείτε αυτό το εργαλείο σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης όλων αυτών των bits είναι παρόμοια.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν επίσης ρουλεμάν για καθοδήγηση. Επομένως, συνιστάται και συμβουλεύεται να τα προσαρμόσετε σωστά εάν θέλετε να αποφύγετε οποιαδήποτε δυσλειτουργία και στο μέλλον. Εδώ είναι μερικοί από τους τύπους ειδικών bit εφαρμογής.

Δείτε περισσότερα Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν δρομολογητή

Bits πολλαπλών προφίλ

Bits πολλαπλών προφίλ

Στον οδηγό για τη χρήση των ξύλινων κομματιών δρομολογητή, έχουμε επίσης bits πολλαπλών προφίλ. Αυτά τα κομμάτια είναι επίσης σχεδιασμένα για να δημιουργούν ειδικές περικοπές. Οι επαγγελματίες το χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον στη δημιουργία διαφορετικών τύπων διακοσμητικών περικοπών. Παρόλα αυτά, εκτιμώνται επίσης ιδιαίτερα ικανά και εξαιρετικά χρήσιμα όταν προσπαθείτε να φτάσετε σε εκείνα τα σημεία που είναι πολύ δύσκολα.

Ανυψωμένα μπιτ πίνακα

Ανυψωμένα μπιτ πίνακα

Τα ανυψωμένα bits του πίνακα είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμα για ορισμένους σκοπούς. Με τη βοήθεια αυτής της επέκτασης δρομολογητή, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πόρτες και κουφώματα πάνελ. Δεν χρειάζεστε τη συμβουλή κανενός επαγγελματία σε αυτό το πλαίσιο.

Πώς να συνδέσετε αυτό το bit δρομολογητή; Αυτά τα κομμάτια συνδέονται ιδιαίτερα με το ρουλεμάν και επίσης στερεώνονται με τη βοήθεια ενός μπουλονιού στο επάνω μέρος. Αλλά πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα κομμάτια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μπουλόνι είναι σφιχτά βιδωμένο. Αυτό θα σας βοηθήσει να κόψετε τα ξύλα πολύ ομαλά. Και να έχετε κατά νου ότι αυτά δεν πρέπει να χαλαρώνουν όταν εργάζεστε σε αυτό.

Τελική ετυμηγορία

Αφού διαβάσετε ολόκληρο τον οδηγό. Μπορούμε να πούμε ότι έχετε μάθει σε τι χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι bits δρομολογητή; Έχετε μάθει επίσης πώς να χρησιμοποιείτε αυτά τα bits. Τώρα, μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οτιδήποτε εάν χρησιμοποιείτε το ξύλο ως υλικό. Έτσι, σας συνιστούμε να προχωρήσετε, να αρχίσετε να πειραματίζεστε καθώς και να αρχίσετε να δημιουργείτε πολύ εκπληκτικά ξύλινα έπιπλα, τεχνάσματα και μερικά πραγματικά εντυπωσιακά διακοσμητικά στολίδια. Αυτά τα κομμάτια θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο σχεδίου χωρίς σοβαρή σκληρή δουλειά και ταλαιπωρία.

Εδώ, έχουμε όλα από το θέμα πώς να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια ρούτερ ξύλου. Ελπίζουμε ότι θα μάθετε περισσότερα με τη βοήθεια αυτού του οδηγού πώς να χρησιμοποιείτε τα κομμάτια δρομολογητή ξύλου. Αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό, εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μπορείτε να μας υποβάλετε στα σχόλια παρακάτω.

Schreibe einen Kommentar