Πώς να παραμείνετε οργανωμένοι σε ένα σπίτι

1
Πώς να παραμείνετε οργανωμένοι σε ένα σπίτι

Όταν έχετε ένα σπίτι, έχετε περισσότερες από μερικές ευθύνες να χειριστείτε. Με τόσα πολλά που συμβαίνουν, είναι εύκολο να γίνεις ανοργάνωτος και να καταλήξεις με πολλή ακαταστασία. Εάν θέλετε να αποφύγετε το χάος και να βελτιώσετε τις οργανωτικές σας δεξιότητες, δείτε αυτές τις απλές συμβουλές για το πώς να παραμείνετε πιο οργανωμένοι σε ένα σπίτι.

οργανωμένη οικία - λίστα εργασιών

Απαιτεί λίγη προσπάθεια στην αρχή, αλλά μόλις μπείτε στην αλλαγή των πραγμάτων, το να παραμένετε οργανωμένοι θα σας έρθει φυσικά.

Βάλτε ετικέτες στα περισσότερα από τα υπάρχοντά σας

Αφιερώνετε πάντα χρόνο για να προσθέτετε ετικέτες στα περισσότερα από τα αντικείμενα που θα έχετε στον κήπο και μέσα στο σπίτι. Εάν φυτεύετε διαφορετικές καλλιέργειες στη γη, μπορείτε να τις παρακολουθείτε χρησιμοποιώντας δείκτες κήπου με το όνομα κάθε φυτού. Είναι δυνατό να δημιουργήσετε δείκτες κήπου χρησιμοποιώντας α Μηχανή κρίκου. Αν δεν έχετε το μηχάνημα Cricut, μπορείτε να αγοράσετε μαρκαδόρους κήπου ή να τους φτιάξετε με ξύλο ή παλιά μπαστούνια φρυγανιών. Όλα εξαρτώνται από την εμφάνιση που προσπαθείτε να επιτύχετε στον κήπο.

Εάν κάνετε κονσέρβα, φροντίστε να βάλετε ετικέτες (μου αρέσουν τα διαλυτά) στα βάζα που χρησιμοποιείτε. Θα ξέρετε ακριβώς πού να βρείτε αυτό που χρειάζεστε και θα σχεδιάσετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε στα πάντα. Είναι ένας τόσο βολικός τρόπος να παραμένετε οργανωμένοι, να κρατάτε τα πράγματα σε τάξη και να αποφεύγετε ένα τεράστιο χάος στο σπίτι. Οι ετικέτες με αυτοκόλλητα είναι ιδανικές για βάζα που χρησιμοποιούνται σε διάφορα είδη φρούτων, μαρμελάδων και λαχανικών.

οργανωμένο οικιακό κήπο

Χρησιμοποιήστε ένα Garden Planner για να παρακολουθείτε σημαντικές πληροφορίες

Επενδύστε σε α σχεδιαστής κήπου ή δημιουργήστε ένα δικό σας χρησιμοποιώντας ένα σημειωματάριο με εκατοντάδες κενές σελίδες. Ο σκοπός του διοργανωτή είναι να παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στον κήπο σας. Αν δεν θέλετε να ξεχάσετε βασικά πράγματα, θα δημιουργήσετε αυτόν τον κηπουρό για να σας υπενθυμίσει τι πρέπει να κάνετε και πόσο συχνά θα πρέπει να το κάνετε.

Πότε να φυτέψετε

Χρησιμοποιήστε τον προγραμματιστή κήπου για να δημιουργήσετε μια λίστα με τις διαφορετικές καλλιέργειες που θέλετε να καλλιεργήσετε. Μπορείτε να ορίσετε ημερομηνίες για το πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε τη φύτευσή τους με βάση την εποχή, τη διαθεσιμότητα των σπόρων και άλλους παράγοντες.

Φροντίστε να δείτε το δικό μου Οδηγός από μήνα σε μήνα για την κηπουρική λαχανικών.

Πότε να ποτίσετε

Η δημιουργία ενός προγράμματος ποτίσματος για κάθε καλλιέργεια είναι απαραίτητη. Ορισμένες καλλιέργειες θα πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά από άλλες. Δεν θα θέλατε να ανακατεύετε τα πράγματα και να προσθέτετε πολύ νερό σε ορισμένα φυτά γιατί αυτό θα μπορούσε να τα καταστρέψει. Εάν έχετε οργανωτή κήπου, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε καθόλου για αυτό.

9 τρόποι για να εξοικονομήσετε νερό στο λαχανόκηπο σας

Πότε να προσθέσετε κομπόστ

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πότε πρέπει να προσθέσετε λίπασμα στο χώμα σας. Η επιλογή του σωστού εδάφους και η προσθήκη του στις ιδανικές στιγμές θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης του εδάφους. Θα κάνει τα φυτά σας να μεγαλώσουν ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα κομποστοποίησης παρόμοιο με το πρόγραμμα ποτίσματος σας.

Πώς να κάνετε Κομποστοποίηση
10 πράγματα που δεν θέλετε ποτέ να κάνετε κομποστοποίηση
Συμβουλές κομποστοποίησης κουζίνας

Πότε να Συγκομίσετε

Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες που πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο για εσάς να ξεκινήσετε τη συγκομιδή ορισμένων από τις καλλιέργειές σας. Είναι ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στον οργανωτή κηπουρικής σας.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών

Αναπτύξτε ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε διαφορετικές εργασίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μην καταπιέζετε τον εαυτό σας προσπαθώντας να τα κάνετε όλα μέσα σε μια μέρα. Εάν έχετε ένα πρόγραμμα που αποτελείται από μια χούφτα εργασίες κάθε μέρα της εβδομάδας, θα κάνετε περισσότερα. Και, αν κάνετε περισσότερα, θα έχετε πολύ πιο εύκολο χρόνο να παραμένετε οργανωμένοι.

Το πρόγραμμά σας μπορεί να περιλαμβάνει το πότισμα των καλλιεργειών, την απαλλαγή από τα ζιζάνια, την κονσερβοποίηση ορισμένων λαχανικών και πολλά άλλα. Χωρίστε τις ευθύνες του σπιτιού σας σε απλές εργασίες που πρέπει να χειριστείτε. Όταν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι η ξενιτιά είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Ελάτε με ένα χρήσιμο σύστημα αποθήκευσης για τα πάντα

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα αποθήκευσης για να παραμείνετε οργανωμένοι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποθηκεύσετε αντικείμενα μέσα και έξω για να σας κρατήσουν οργανωμένους και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Απαλλαγείτε από τα κουτιά και χρησιμοποιήστε δοχεία αποθήκευσης

Όταν αγοράζετε αντικείμενα σε κουτί, όπως δημητριακά και σνακ, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα κουτιά και να αποθηκεύσετε αυτά τα αντικείμενα σε μεμονωμένα δοχεία αποθήκευσης με ετικέτες. Όχι μόνο φαίνεται πιο προσεγμένο, αλλά σας βοηθά να παραμένετε οργανωμένοι και να βρείτε αυτό που χρειάζεστε πιο γρήγορα.

Έχετε ένα βολικό σημείο για εργαλεία κηπουρικής

Αναπτύξτε ένα σύστημα αποθήκευσης για όλα τα εργαλεία κηπουρικής σας. Αντί να ψάχνετε για αρκετά λεπτά για ένα συγκεκριμένο εργαλείο, θα μπορείτε να το πιάσετε σε δευτερόλεπτα και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Εργαλεία κήπου που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού στην αυλή

Διατηρήστε το δωμάτιο πλυντηρίων σας σε τάξη

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα αποθήκευσης στο δωμάτιο πλυντηρίων. Τοποθετήστε διαφορετικά καλάθια για να τα χρησιμοποιήσετε για καθαρά ρούχα και βρώμικα ρούχα. Ίσως θέλετε να έχετε επιπλέον καλάθια για το διαχωρισμό των ρούχων με βάση τα χρώματα.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους διαφορετικούς τρόπους χρήσης ενός συστήματος αποθήκευσης προς όφελός σας. Προσπαθήστε να βρείτε άλλες ιδέες με βάση αυτό που αποθηκεύετε.

Οι καλύτερες οικονομικές συμβουλές πλυντηρίου

Χρησιμοποιήστε συστήματα ραφιών για την αποθήκευση κονσερβοποιημένων αντικειμένων

Μην ξεχνάτε τα συστήματα ραφιών. Θα σας φανούν χρήσιμοι όταν θέλετε να αποθηκεύσετε όλα τα αντικείμενα που έχετε κονσερβοποιήσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια αποθήκευσης πολλαπλών στρώσεων στο υπόγειο του σπιτιού σας. Τοποθετήστε τα κονσερβοποιημένα στοιχεία σας σε σειρές με βάση την ημερομηνία, φροντίζοντας να χρησιμοποιείτε πρώτα τα παλαιότερα πριν τα νεότερα στοιχεία.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το σύστημα, δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγχώνεστε για την εύρεση συγκεκριμένων κονσερβοποιημένων αντικειμένων. Μπορείτε να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο υπόγειο, να δείτε τα ράφια αποθήκευσης και να βρείτε το αντικείμενο που χρειάζεστε με την ετικέτα του.

Εναλλακτικές λύσεις Root Cellar

Ένα οργανωμένο σπίτι

Το να μείνετε οργανωμένοι σε ένα σπίτι μπορεί να ακούγεται αδύνατον. Μετά από όλα, έχετε τόσα πολλά να κάνετε και τόσα πολλά πράγματα να κάνετε. Ωστόσο, αν κάνετε μερικά επιπλέον βήματα, μπορείτε να οργανώσετε τα πράγματα με ευκολία. Εάν αυτή τη στιγμή νιώθετε άγχος, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές προς όφελός σας. Θα γίνει πολύ πιο εύκολο για εσάς να βρείτε αυτό που χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.

Αντί να αντιμετωπίζετε την ακαταστασία και να τρελαίνεστε προσπαθώντας να βρείτε πράγματα, ακολουθήστε αυτές τις οργανωτικές συμβουλές γιατί θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά σας.

Ποιες συμβουλές θα μοιράζεστε σχετικά με το να παραμένετε οργανωμένοι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο σπίτι, να κρατήσει τα πράγματα ομαλά;

Schreibe einen Kommentar