Πώς να ξεπεράσετε την ακαταστασία με το περιεχόμενο μάρκετινγκ Influencer που λαχταρούν το κοινό

1
Πώς να ξεπεράσετε την ακαταστασία με το περιεχόμενο μάρκετινγκ Influencer που λαχταρούν το κοινό

Καθώς το μάρκετινγκ επιρροών έχει γίνει πιο δημοφιλές, υπάρχει πλέον άφθονο περιεχόμενο επιρροής εκεί έξω. Και έτσι, μια σημαντική πρόκληση για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ είναι να μάθουν πώς να διαχωρίζουν το περιεχόμενό σας από όλα τα υπόλοιπα.

Στο Carusele, έχουμε δημιουργήσει πάνω από 50.000 κομμάτια περιεχομένου σε 150+ καμπάνιες μάρκετινγκ με επηρεαστές και ένα κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία μας είναι η διαδικασία ανάλυσης κάθε τμήματος περιεχομένου επιρροής για να δούμε τι έχει την καλύτερη απόδοση. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση μεταξύ του επιτυχημένου περιεχομένου μάρκετινγκ επιρροής και έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το eMarketer δείχνοντας τι θέλουν οι χρήστες του Διαδικτύου από τις επωνυμίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σύγκριση με αυτό στο οποίο εστιάζουν οι έμποροι μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως βασικό μέρος της στρατηγικής τους.

Το eMarketer Research Audience Crave θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το περιεχόμενο μάρκετινγκ επιρροών

Παρακάτω, αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να αναλύσουμε τρεις βασικές πληροφορίες από αυτήν την έρευνα και πώς μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις γνώσεις στη στρατηγική μάρκετινγκ επιρροών σας για να βοηθήσετε το περιεχόμενο των επιρροών σας να ξεχωρίσει από το πακέτο.

#1. Εκπτώσεις και εκπτώσεις

Η πρώτη μας σημαντική γνώση επικεντρώνεται στις εκπτώσεις και τις εκπτώσεις. Οι άνθρωποι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, θέλουν οι επωνυμίες να τους βοηθήσουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Η έρευνα του eMarketer έδειξε ότι το 72% των χρηστών του Διαδικτύου λένε ότι αυτό θέλουν από τις επωνυμίες, αλλά μόνο το 18% των εμπόρων κοινωνικών μέσων το χρησιμοποιούν ως κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής τους.

Εάν δώσετε προτεραιότητα σε αυτήν την εστίαση, είναι βέβαιο ότι θα δείτε κάποια επιτυχία. Γνωρίζουμε επειδή κάναμε ένα πρόγραμμα για το Reddi-wip όπου προσφέραμε ένα κουπόνι έκπτωσης δολαρίου στο walmart.com και πραγματοποιήσαμε εκτυπώσεις και λήψεις κουπονιών 1/4 εκατομμυρίου σε μόλις τέσσερις εβδομάδες. Το περιεχόμενο ξεκίνησε με το βοηθητικό πρόγραμμα και τον τρόπο χρήσης του Reddi-wip για το πρώτο πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού, σε συνδυασμό με ορισμένες συνταγές, αλλά στη συνέχεια πήγε στο σπίτι με έκπτωση.

Περιεχόμενο μάρκετινγκ με επιρροές Redd-wip

#2. Ανακοινώσεις νέων προϊόντων

Το δεύτερο στοιχείο που θέλει το κοινό από τις επωνυμίες είναι οι ανακοινώσεις προϊόντων. Περίπου το 60% των χρηστών λένε ότι αυτό χρειάζονται από μια επωνυμία, αλλά λιγότεροι από τους μισούς επαγγελματίες μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικεντρώνονται σε αυτό ως μέρος της στρατηγικής τους.

Για μια πρόσφατη καμπάνια της Almay, συνεργαστήκαμε με influencers για να προωθήσουμε νέες παλέτες σκιών σε μια σειρά χρωμάτων. Το κοινό θέμα μεταξύ των influencers ήταν ότι πολλοί περιηγήθηκαν στους ανθρώπους στα νέα χαρακτηριστικά του προϊόντος, δείχνοντάς τους πώς να το χρησιμοποιούν, πώς ήταν και διαφορετικές εμφανίσεις για να δημιουργήσουν. Η καμπάνια ήταν επιτυχημένη γιατί αυτό ακριβώς ήθελε το κοινό, να δει αυτό το προϊόν σε δράση, να δει αν είναι κατάλληλο για εκείνο.

Περιεχόμενο μάρκετινγκ Almay Influencer

Ομοίως, για το MiaMily, ένα προϊόν πορτ μπεμπέ, οι influencers μας έδειξαν στο κοινό τη μοναδική διαφορά στο νέο τους προϊόν μάρσιπο που έλειπε από τους ανταγωνιστές – ένα κάθισμα που τοποθετούσε σωστά τους γοφούς του παιδιού και έκανε το προϊόν πιο άνετο. Αυτή η καμπάνια οδήγησε συγκεκριμένα έναν μεγάλο αριθμό διαδικτυακών πωλήσεων, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα του ότι για νέα προϊόντα είναι ωφέλιμο να δείξουμε στους ανθρώπους πώς να χρησιμοποιούν το προϊόν, τι υπάρχει στο προϊόν, πώς λειτουργεί το προϊόν και πολλά άλλα.

Περιεχόμενο μάρκετινγκ MiaMily Influencer

#3. Να διδαχθείς κάτι

Τέλος, ο τελευταίος τομέας εστίασής μας είναι ότι το κοινό θέλει οι επωνυμίες να τους διδάξουν κάτι. Αυτό φαίνεται να είναι κάτι που κάνουν ήδη πολλές επωνυμίες, καθώς είναι σωστό περίπου το ίδιο ποσοστό ανθρώπων που το θέλουν και επωνυμιών που λένε ότι το κάνουν. Όμως, δεν ακολουθούν όλοι αυτή την προσέγγιση. Το κοινό έχει την τάση να απολαμβάνει χιούμορ σε έναν influencer που απλώς στέκεται εκεί, κρατά μια ομπρέλα με λίγο βλέμμα ή λίγο μακιγιάζ και για καλό λόγο. Αυτό το είδος περιεχομένου δεν έχει τόσο καλή απόδοση όσο το περιεχόμενο με κάποια χρησιμότητα.

Ένα παράδειγμα που κάναμε είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί τα HoMedics και τα foam rollers τους. Οι Influencers δεν επικεντρώθηκαν μόνο στο γεγονός ότι υπάρχουν ρολά αφρού και ότι οι HoMedics κάνουν καλούς, αλλά έδειξαν στο κοινό πώς να χρησιμοποιούν σωστά τον κύλινδρο αφρού στη δράση. Αυτό το περιεχόμενο έφτασε πραγματικά στην κορυφή και βοήθησε όχι μόνο τον χρήστη, αλλά βοήθησε την HoMedics να πουλήσει περισσότερους κυλίνδρους αφρού.

Περιεχόμενο μάρκετινγκ HoMedics Influencer

Επομένως, εάν θέλετε το περιεχόμενό σας να ξεπεράσει την ακαταστασία περιεχομένου καθώς συνεχίζετε να εφαρμόζετε καμπάνιες μάρκετινγκ επιρροής, σκεφτείτε τι θέλει το Διαδίκτυο και δώστε του το στο περιεχόμενο μάρκετινγκ επιρροής. Εναλλακτικά, μη διστάσετε να μας καλέσετε εδώ στο Carusele και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στη στρατηγική και τη διαχείριση της επόμενης καμπάνιας σας.

Schreibe einen Kommentar