Πώς να μετακινηθείτε με τα φυτά

1
Πώς να μετακινηθείτε με τα φυτά

Η μετακόμιση δεν είναι ποτέ διασκεδαστική ιδέα κανενός, αλλά αν το κάνετε με φυτά μπορεί να προσθέσει ένα στρώμα επιπλοκών και κινδύνου στη μετεγκατάστασή σας. Η μετακίνηση φυτών μπορεί να είναι αγχωτική και τρομακτική, αλλά υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσουμε. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι τα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους κατά τη μεταφορά. Όταν μαζεύετε τα πράγματά σας, μην ξεχνάτε τη σημασία της συσκευασίας και των φυτών σας.

Απογραφή των φυτών σας

Πριν ξεκινήσετε να πακετάρετε τα φυτά σας, κάντε απογραφή του πόσα έχετε και τις συνθήκες φωτισμού στις οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Κάντε μια περιήγηση στον νέο χώρο του διαμερίσματός σας και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε στα φυτά σας παρόμοιο περιβάλλον. Εάν δεν μπορείτε, μπορεί να είναι καιρός να βρείτε το μωρό σας ένα νέο σπίτι. Για τα φυτά που χρειάζονται ένα υγρό περιβάλλον, οι πιθανότητες είναι ότι το νέο σας διαμέρισμα δεν θα παρέχει το ίδιο επίπεδο υγρασίας. Εάν τα κρατήσετε, πιθανότατα θα πεθάνουν με αργό και επώδυνο θάνατο ως αποτέλεσμα.

Θα θελήσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε φυτού εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε ανάλογα.

Προετοιμασία των φυτών σας για μεταφορά-Πώς να συσκευάσετε τα φυτά για τη μετακόμιση είναι

Δεν υπάρχει ενιαίος σωστός τρόπος για να το κάνετε, αλλά εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε: τα φυτά πρέπει να συσκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην στεγνώνουν ή ανατρέπονται κατά τη μεταφορά.

Δεν θέλετε φυτά με μακριά φύλλα, όπως τα φυτά Dracaena και Yucca, να έρχονται σε άμεση επαφή με τις πλευρές ενός κουτιού, διαφορετικά μπορεί να σπάσουν. Έτσι, όταν συσκευάζετε φυτά που έχουν μακριά φύλλα, τρίψτε τα σε σφιχτά τσαμπιά και δέστε κάθε δέσμη με σπάγκο, ώστε να μην διαλύονται όταν τα αποσυσκευάζετε στο νέο τους σπίτι.

Ακόμη και φυτά όπως τα Peace Lilies, που δεν έχουν μακριά φύλλα, μπορούν να ανατραπούν κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης.

Για να αποφευχθεί αυτό, μην συσκευάζετε φυτά με μεγάλες επιφάνειες επίπεδες στο κουτί. Αφήστε τα υπό γωνία, ώστε να μην μαζευτεί νερό στις κορώνες τους και να προκαλέσει σήψη ή σχηματισμό μούχλας.

Ποτίστε καλά τα φυτά πριν αρχίσετε να τα συσκευάζετε για μεταφορά. Αυτό επιτρέπει στα φυτά να αποθηκεύουν περισσότερο νερό στα φύλλα και τους μίσχους τους, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν καθώς το έδαφος στεγνώνει κατά τη μεταφορά.

Πώς να συσκευάσετε τα φυτά σας

Εάν μετακινείτε μόνοι σας φυτά, οι επιλογές σας είναι να συσκευάσετε τα φυτά σε κουτιά ή να τα τυλίξετε με φυσαλίδες για ασφαλή μεταφορά. Εάν τα φυτά είναι αρκετά μικρά, μπορούν να συσκευαστούν σε κουτιά μαζί με άλλα πράγματα. Εάν τα φυτά είναι μεγαλύτερα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε φυτά σε γλάστρες που υπάρχουν ήδη ή να καλύψετε τα φυτά με μεμβράνη με φυσαλίδες.

Δύο φυτά μπορούν να συνδεθούν στην κορυφή ενός κινούμενου φορτηγού χρησιμοποιώντας κορδόνια bungee.

Η μετακίνηση φυτών σε γλάστρες είναι εύκολη – απλώς συσκευάστε τα σε κουτιά μαζί με τα άλλα υπάρχοντά σας, φροντίζοντας να μην τα τοποθετήσετε στο κάτω επίπεδο για να μην στριμωχτούν.

Όταν μετακινείτε φυτά, ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι τα συσκευάζετε αρκετά καλά, ώστε να παραμείνουν υγιή και να μην φτάνουν σε κακή κατάσταση. Τα κινούμενα φυτά είναι ευαίσθητα πλάσματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όταν μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο.

Εάν μετακινείστε σε μεγάλη απόσταση, σκεφτείτε να στείλετε τα φυτά σας στη νέα σας διεύθυνση χρησιμοποιώντας FedEx ή UPS επειδή είναι σχετικά φθηνό και τα φυτά τείνουν να αντιμετωπίζονται με προσοχή όταν μεταφέρονται μέσω αυτών των υπηρεσιών.

Για φυτά που χρειάζονται έντονο φως, συσκευάστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να δουν λίγο ήλιο κατά τη μεταφορά. Δεν θέλετε τα φυτά να είναι στο σκοτάδι για πολύ. Εάν παίρνετε φυτά με πολύ ευάερο φύλλωμα, συσκευάστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να πάρουν λίγο καθαρό αέρα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Θα πρέπει επίσης να επενδύσετε σε κουτιά/δοχεία φυτών για χρήση κατά τη μετακίνηση φυτών. Συνήθως κατασκευάζονται από κυματοειδές χαρτόνι και θα σας κρατήσουν περισσότερο από αυτή την κίνηση.

Εγκατάσταση φυτών στο νέο τους σπίτι

Φροντίστε να δώσετε στα μωρά των φυτών σας λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον πριν τα τοποθετήσετε ξανά στο σπίτι ή το γραφείο σας. Διατηρήστε τα φυτά στο γκαράζ ή έξω για μερικές ημέρες, εάν είναι δυνατόν, ώστε τα φυτά να μπορούν να προσαρμοστούν στο να είναι πίσω στο σπίτι.

Αφού προσαρμοστούν τα φυτά, παρουσιάστε τα στο νέο τους περιβάλλον σιγά σιγά, τοποθετώντας τα φυτά σε μια σκιερή περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας για μια εβδομάδα, ώστε να μπορούν να εγκλιματιστούν. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι αρκετά κοντά σε μια πρίζα, ώστε να μην έχετε σκοτεινές μέρες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Γνωρίζουμε ότι τα φυτά βασίζονται σε εμάς για να τα φροντίσουμε και να προσφέρουμε ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν. Τα φυτά μας αξίζουν το καλύτερο και δεν θέλουμε να τα απογοητεύσουμε!

Schreibe einen Kommentar