Πώς να καλλιεργήσετε το δικό σας πασχαλινό γρασίδι

6
Πώς να καλλιεργήσετε το δικό σας πασχαλινό γρασίδι

Μάθετε πώς να καλλιεργήσετε το δικό σας πασχαλινό γρασίδι από σπόρους! Είναι εύκολο και διασκεδαστικό, και επίσης μια υπέροχη οικογενειακή δραστηριότητα! Εάν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας οποιουσδήποτε συνδέσμους συνεργατών παρακάτω, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια.

Εικόνα κολάζ με ένα πασχαλινό καλάθι και ένα κεραμικό δοχείο που κρατά χόρτο σίτου και βαμμένα αυγά του Πάσχα.

Καλλιεργήσατε ποτέ το δικό σας γρασίδι για να το βάλετε σε αυτά τα πασχαλινά καλάθια;

Είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια! Τα παιδιά σας θα λατρέψουν να παρακολουθούν πόσο γρήγορα μεγαλώνει αυτό το αληθινό γρασίδι και να παρακολουθούν κάτι που φύτεψαν να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια τους.

Αυτό θα γίνει γρήγορα η αγαπημένη τους πασχαλινή παράδοση.

Για να έχετε άφθονο χρόνο για να φυτέψετε το γρασίδι σας, φυτέψτε περίπου δέκα με δεκατέσσερις ημέρες πριν από το Πάσχα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υδατοστεγές δοχείο. Μου αρέσουν τα πλαστικά πιατάκια φυτών γιατί μόλις αναπτυχθεί το γρασίδι, μπορώ να τοποθετήσω το πιατάκι στον πάτο του καλαθιού ή της κεραμικής γλάστρας σας χωρίς να ενοχλήσω το χώμα.

Όλα τα είδη μπορούν να αγοραστούν από το τοπικό σας κατάστημα κήπου ή online.

Οδηγίες:

Γεμίστε τα δοχεία σας με χώμα γλάστρας ή μείγμα βρωμιάς. Αφήστε τουλάχιστον 1 ίντσα από το επάνω χείλος.

Ένα τετράγωνο δοχείο γεμάτο με χώμα.

Γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού με νερό και ψεκάστε το χώμα για να κορεστεί πλήρως μέχρι να σχηματιστούν μικρές λακκούβες νερού στην επιφάνεια.

Πασπαλίστε ένα μόνο στρώμα σπόρων σιταριού πάνω από το χώμα. Να είστε γενναιόδωροι! Είναι εντάξει αν οι σπόροι επικαλύπτονται λίγο, αλλά όχι περισσότερο από αυτό.

Ένα δοχείο με χώμα και ένα στρώμα από σπόρους σιταριού.

Κρατήστε τα δοχεία σας κοντά σε μια πηγή νερού, το χώμα πρέπει να παραμείνει υγρό μέχρι να φυτρώσει όλο το σιτάρι. Ελέγξτε μερικές φορές την ημέρα για να είστε σίγουροι.

Ένα μπουκάλι ψεκασμού είναι ένα εύχρηστο εργαλείο και θα εμποδίσει το στρώμα σιταριού να κινείται όταν ποτίζετε.

Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται όλοι οι βλαστοί (περίπου 3 ημέρες), μετακινήστε τα δοχεία σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Δεν χρειάζονται άμεσο ήλιο, κάθε είδος φωτός είναι καλό.

Το έδαφος θα χρειάζεται πλέον μόνο αρκετό νερό για να αναπτυχθεί, επομένως μειώστε το πότισμα και αφήστε τον μεγάλο κορεσμό να απορροφηθεί.

Διαφανή πλαστικά επιμεταλλωμένα δοχεία γεμάτα με σιταρόχορτο.

Προσθέστε αρκετό νερό για να διατηρήσετε το χώμα υγρό σε όλη την υπόλοιπη διαδικασία.

Όταν έχετε όμορφες μακριές χοντρές λεπίδες γρασιδιού, τοποθετήστε το πλαστικό πιατάκι φυτών γεμάτο με σιταρόχορτο στο κάτω μέρος του καλαθιού.

Αυτό το όμορφο γρασίδι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γεμίσετε αυτό το καλάθι και να κρατήσετε όλα αυτά τα πολύχρωμα αυγά από το λαγουδάκι του Πάσχα.

Εικόνα κολάζ με ένα πασχαλινό καλάθι και ένα κεραμικό δοχείο που κρατά χόρτο σίτου και βαμμένα αυγά του Πάσχα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το πραγματικό πασχαλινό γρασίδι είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον από το πλαστικό πασχαλινό γρασίδι, και είναι επίσης πολύ πιο όμορφο!

Και τη μεγάλη μέρα, δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε όλα αυτά τα μικροσκοπικά πλαστικά κομμάτια ψεύτικο γρασίδι.

Καλή άνοιξη!

Συχνές Ερωτήσεις:

Πόσο καιρό χρειάζεται για να αναπτυχθεί το πασχαλινό γρασίδι;

Θα χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες για να αναπτυχθεί το γρασίδι σε ένα αξιοπρεπές ύψος, αλλά θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τους σπόρους να φυτρώνουν σε περίπου 2 ημέρες.

Ποιος είναι ο καλύτερος σπόρος χόρτου για ένα πασχαλινό καλάθι;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σπόρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν καλλιεργείτε γρασίδι σε ένα δοχείο, αλλά σπόροι σιταρόχορτου και σπόροι χόρτου σίκαλης είναι τα πιο δημοφιλή. Αυτός ο τύπος σπόρων γρήγορου γρασιδιού θα φυτρώσει πιο γρήγορα.

Θα φυτρώσουν τα μούρα του σιταριού σε γρασίδι;

Ναι, εάν φυτευτούν σωστά τα μούρα σιταριού μπορούν να αναπτυχθούν σε γρασίδι.
Τα μούρα σιταριού είναι ένα άλλο όνομα για τους κόκκους σιταριού, ονομάζονται μούρα επειδή είναι βρώσιμα.

Η λίστα μας με τα βασικά προϊόντα χειροτεχνίας:

Ακολουθήστε το TCBS

Schreibe einen Kommentar