Πώς να κάνετε μια άρθρωση των δακτύλων με ένα δρομολογητή;

6
Πώς να κάνετε μια άρθρωση των δακτύλων με ένα δρομολογητή;

Οι αρθρώσεις των δακτύλων μπορούν να κοπούν με πολλούς τρόπους, όπως με το τραπέζι χειρός ή δρομολογητή, αλλά σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω πώς να φτιάξω μια άρθρωση δακτύλων με ένα δρομολογητή; Η χρήση των αρθρώσεων των δακτύλων του δρομολογητή γίνεται πιο εύκολη και ελκυστική.

Αρθρώσεις δακτύλων μια απλή εκδοχή των αρθρώσεων χελιδονοουράς, που μερικές φορές ονομάζονται και άρθρωση κουτιού και χτένας. Αλλά μερικές φορές το λεπτότερο και ελαφρύ κόψιμό του το κάνει διαφορετικό με την ένωση του κουτιού.

Ένα πιο ελκυστικό είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε γωνίες από κουτιά αντί να χρησιμοποιείτε αρμούς χελιδονοουράς.

Έχοντας ένα σετ δακτύλων κατά μήκος των άκρων ενός ή περισσότερων τεμαχίων ξύλου που συμπλέκονται και στη συνέχεια κολλούνται μεταξύ τους. Χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή κομματιών σκαφών, εξοπλισμού κουζίνας, καλουπώματος και επένδυσης, οικιακού εξοπλισμού όπως κατασκευή πορτών κ.λπ.

Λάβετε υπόψη: η άρθρωση του κουτιού και η άρθρωση δακτύλου διαφέρουν.

πώς να κάνετε ένα Finger Joints με ένα Router Jig

Ένα συγκεκριμένο bit δρομολογητή και ένας κόφτης απαιτούν για την κατασκευή ενός συνδέσμου δακτύλου με ένα δρομολογητή. Υπάρχουν δύο τύποι κοπτικών αρμών. Ένας κόφτης χτένας και ένας κόφτης χτενίσματος. Και τα δύο έχουν το μοναδικό τους χαρακτηριστικό.

Ένας κόφτης με χτένα παράγει δάχτυλα και αυλακώσεις που έχουν τετράγωνο σχήμα, αλλά ο κόφτης που ενώνεται με τα δάχτυλα παράγει δάχτυλα και αυλακώσεις με ελαφρώς λεπτές άκρες.

Πριν μάθετε πώς να κάνετε μια άρθρωση δακτύλων με ένα δρομολογητή, πρέπει να γνωρίζετε για τους κόπτες αρμών, το μέγεθός τους για τα σταθερά και ρυθμιζόμενα μέρη τους. Ο κόφτης αρμών που έχει ρυθμιζόμενα μέρη μπορεί να αλλάξει. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τα διαφορετικά μεγέθη σανίδων ή τεμαχίων ξύλου πιο ευέλικτα.

Τα πράγματα απαιτούν

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε τα απαραίτητα πράγματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αρθρώσεων δακτύλων.

  • Μολύβι
  • Κυβερνήτης
  • Τραπέζι δρομολογητή
  • Δύο κομμάτια ξύλου
  • Μιτ δρομολογητή (ειδικό για αρθρώσεις δακτύλων) αν δεν το κάνετε, ελέγξτε το και αγοράστε τώρα.

Πώς να φτιάξετε μια άρθρωση δακτύλου με ένα δρομολογητή;

Εύκολες αρθρώσεις δακτύλων με δρομολογητή

Εδώ είμαι θα σας πω μια εύκολη τεχνική για να κάνετε τις αρθρώσεις των δακτύλων. Ένας βήμα προς βήμα οδηγός για τη δημιουργία μιας άρθρωσης δακτύλου με το bit του δρομολογητή είναι:

Πριν ξεκινήσεις

Εγκαταστήστε το μιτ του δρομολογητή της άρθρωσης των δακτύλων

Τοποθετήστε το bit του δρομολογητή στον πίνακα του δρομολογητή. Ρυθμίστε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η μύτη του δρομολογητή της άρθρωσης των δακτύλων έχει 6 λεπίδες, οι πέντε είναι πιο λεπτές και η μία είναι πιο χοντρή.

Εάν το κομμάτι εργασίας σας είναι μεγάλο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λεπίδες, αλλά εάν το ξύλο εργασίας σας είναι πιο λεπτό, μπορείτε να αλλάξετε τις λεπίδες και να προσαρμόσετε ανάλογα με το ξύλο.

Σημειώστε τις πλευρές του ξύλου

Πάρτε δύο κομμάτια ξύλου, ένα μολύβι και ένα μετρητή σήμανσης. Σημαδέψτε στις άκρες και των δύο κομματιών ξύλου που θέλετε να φτιάξετε δάχτυλα.

Προετοιμάστε τον πίνακα δρομολογητή

Ρυθμίστε το ύψος του κομματιού του δρομολογητή και σφίξτε το στον πίνακα. Μετακινήστε το φράχτη προς τα εμπρός και σφίξτε και τα δύο άκρα του. Τώρα έτοιμο για δρομολόγηση.

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ

Αρθρώσεις δακτύλων με Router Jig

Ξεκινήστε να δρομολογείτε το πρώτο κομμάτι ξύλου

Σπρώξτε το πρώτο κομμάτι ξύλου κατά μήκος της μύτης του δρομολογητή της άρθρωσης των δακτύλων με τη βοήθεια του υποστηρίγματος και ξεκινήστε τη δρομολόγηση.

Ξεκινήστε να δρομολογείτε το δεύτερο κομμάτι ξύλου

Κάντε το ίδιο που κάνατε με το πρώτο κομμάτι ξύλου. Τοποθετήστε το δεύτερο κομμάτι σήμανσης στο τραπέζι και σπρώξτε κατά μήκος της μύτης του δρομολογητή. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος.

Κολλήστε και τα δύο κομμάτια ξύλου και φινιρίσματος

Τώρα κολλήστε και τα δύο κομμάτια για να συνδυαστούν. Οι αρθρώσεις των δακτύλων είναι έτοιμες. Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα κουτί, χρησιμοποιήστε τέσσερα κομμάτια ξύλου. Από σένα εξαρτάται.

Σημείωση: Πάντα να δοκιμάζετε την εργασία σας πρώτα στο ακατέργαστο κομμάτι ξύλου και μετά στο ξύλο εργασίας σας.

Τελική ετυμηγορία

Το Woodhutt σας καθοδηγεί πώς να φτιάξετε μια άρθρωση δακτύλου με ένα δρομολογητή. Όπως είπα, χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο bit και κόφτη δρομολογητή για να κάνετε την εργασία. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια απλή τεχνική για την κατασκευή αρθρώσεων των δακτύλων. Ελπίζω να μάθετε και να καταλαβαίνετε αυτά τα πράγματα εύκολα.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα, σχολιάστε μας. Θα σας δώσω μια απάντηση στα προβλήματά σας. Τώρα προσπαθήστε να φτιάξετε τον εξοπλισμό του σπιτιού σας και δώστε μας τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ! Καλή τύχη!

Schreibe einen Kommentar