Πώς να ζήσετε μια απλή ζωή σε έναν τρελό κόσμο

0
Πώς να ζήσετε μια απλή ζωή σε έναν τρελό κόσμο

Πώς μπορείς να ζήσεις α απλή ζωή σε έναν τρελό κόσμο; Πολλοί από εμάς θέτουμε στον εαυτό μας αυτή την ερώτηση εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι κάθε μέρα οι ειδήσεις είναι γεμάτες από αναφορές για μια άλλη καταστροφή, τόσο φυσική όσο και ανθρωπογενής.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το κεφάλι σας ίσιο και να ζήσετε μια κανονική ζωή όταν νιώθετε ότι ο κόσμος καταρρέει γύρω σας; Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο νομίζετε. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα μπορείτε να εστιάσετε σε ό,τι είναι σημαντικό ενώ όλοι οι άλλοι τρέχουν σαν κοτόπουλα με κομμένα κεφάλια.

Απλή ζωή σε έναν τρελό κόσμο

Θέλετε να επιστρέψετε σε απλούστερες εποχές; Φάτε όπως οι μεγάλοι παππούδες σας και βελτιώστε την υγεία σας

Τι ορίζεται ως απλή ζωή;

Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να σημαίνει ότι ζουν εκτός δικτύου σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. Για άλλους, μπορεί να σημαίνει να ζουν στην πόλη αλλά να προσπαθούν να ζήσουν κάτω από τις δυνατότητές τους. Και για άλλους ακόμα, μπορεί να σημαίνει κάτι στο ενδιάμεσο. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ορισμός σας για μια απλή ζωή, υπάρχουν τρόποι να την κάνετε να λειτουργήσει για εσάς ανεξάρτητα από το πού ζείτε ή τις περιστάσεις σας.

1. Απαλλαγείτε από τα μη απαραίτητα

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να απλοποιήστε τη ζωή σας είναι να απαλλαγούμε από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν δεν το χρειάζεστε, ξεφορτωθείτε το. Αυτό περιλαμβάνει υλικά αγαθά καθώς και δεσμεύσεις και σχέσεις που δεν σας εξυπηρετούν πλέον.

2. Αυτοματοποιήστε ό,τι μπορείτε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απλοποιήσετε τη ζωή σας είναι να αυτοματοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη ρύθμιση αυτόματων πληρωμών λογαριασμών, την επένδυση σε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη ή τη χρήση μιας υπηρεσίας όπως το IFTTT για την αυτοματοποίηση εργασιών.

3. Μάθετε να λέτε όχι

Μέρος της απλοποίησης της ζωής σας είναι να μάθετε να λέτε όχι σε πράγματα που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεται να κάνετε. Αυτό περιλαμβάνει το να πείτε όχι σε δεσμεύσεις, προσκλήσεις και αιτήματα για το χρόνο σας. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά είναι σημαντικό να σέβεσαι τον χρόνο και την ενέργειά σου.

4. Θέστε προτεραιότητες

Ένας άλλος τρόπος για να απλοποιήσετε τη ζωή σας είναι να θέσετε προτεραιότητες και να εστιάσετε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για εσάς. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει να εστιάσετε στην υγεία σας, στις σχέσεις σας ή στην καριέρα σας. Ανακαλύψτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και θέστε το ως προτεραιότητα στη ζωή σας.

5. Απλοποιήστε τον χώρο σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απλοποιήσετε τη ζωή σας είναι να απλοποιήσετε τον φυσικό σας χώρο. Αυτό σημαίνει να απαλλαγείτε από την ακαταστασία και οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Μπορεί να είναι απελευθερωτικό να ζεις σε έναν χώρο που είναι απαλλαγμένος από ακαταστασία και περιέχει μόνο τα πράγματα που χρειάζεσαι και αγαπάς.

6. Απλοποιήστε τη ρουτίνα σας

Ένας άλλος τρόπος για να απλοποιήσετε τη ζωή σας είναι να εξορθολογίσετε την καθημερινότητά σας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός προγράμματος ή μιας ρουτίνας που ακολουθείτε κάθε μέρα. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό της λίστας υποχρεώσεών σας και την παρακολούθηση μόνο των πιο σημαντικών εργασιών.

7. Να είστε προσεκτικοί

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απλοποιήσετε τη ζωή σας είναι να προσέχετε τις σκέψεις και τις πράξεις σας. Αυτό σημαίνει να είσαι παρών στη στιγμή και να γνωρίζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Σημαίνει επίσης να προσέχετε τα λόγια και τις πράξεις σας και τον αντίκτυπό τους στους άλλους.

8. Αφήστε την τελειότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να απλοποιήσετε τη ζωή σας είναι η ανάγκη για τελειότητα. Εάν προσπαθείτε συνεχώς για την τελειότητα, δεν θα μπορέσετε ποτέ να απλοποιήσετε τη ζωή σας. Αντίθετα, εστιάστε στο να κάνετε το καλύτερο δυνατό και αφήστε την ανάγκη να είστε τέλειοι.

9. Να είστε ευγνώμονες

Εστιάστε στην ευγνωμοσύνη. Όταν είστε ευγνώμονες για όσα έχετε, είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσετε να αποκτήσετε περισσότερα πράγματα. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τα απλά πράγματα στη ζωή και να βρείτε ικανοποίηση.

10. Ζήστε τη στιγμή

Ζήσε τη στιγμή. Αυτό σημαίνει να είσαι παρών στη ζωή σου και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή καθώς έρχεται. Δεν σημαίνει να ζεις σε κατάσταση άρνησης ή να αγνοείς τα προβλήματά σου. Αντίθετα, σημαίνει να προσέχετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να απολαμβάνετε την παρούσα στιγμή.

Αν θέλετε να απλοποιήσετε τη ζωή σας, ξεκινήστε με το να απαλλαγείτε από τα μη απαραίτητα, να αυτοματοποιήσετε ό,τι μπορείτε και να μάθετε να λέτε όχι. Θέστε προτεραιότητες και επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Απλοποιήστε τον χώρο σας, τη ρουτίνα σας και τις σκέψεις σας. Να είσαι ευγνώμων για ό,τι έχεις και να ζεις τη στιγμή.

Πώς είναι ο κόσμος διαφορετικός τώρα από ό,τι ήταν πριν από 50 χρόνια;

Ο κόσμος είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος από ό,τι ήταν πριν από 50 χρόνια. Από πολλές απόψεις, είναι πολύ καλύτερο. Έχουμε περισσότερη τεχνολογία, περισσότερες γνώσεις και περισσότερες ευκαιρίες. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουμε περισσότερη ελευθερία να ταξιδέψουμε και να εξερευνήσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες προκλήσεις που έρχονται με αυτό. Ο κόσμος είναι πιο χαοτικός και υπάρχει περισσότερη βία.

Υπάρχει επίσης μεγάλη ρύπανση και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Παρά αυτές τις προκλήσεις, ο κόσμος είναι πολύ καλύτερος από ό,τι ήταν πριν από 50 χρόνια. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε πολλούς τομείς και θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους.

Πώς μπορεί η κατοικία να προσφέρει μια πιο απλή ζωή;

Το Homesteading μπορεί να προσφέρει μια πιο απλή ζωή με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο αυτάρκεις και να ζήσετε από τη γη. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τη φύση και να επιβραδύνετε τον ρυθμό της ζωής σας. Αν ψάχνετε για μια πιο απλή ζωή, η στέγαση στο σπίτι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Schreibe einen Kommentar