Πώς να εγκαταστήσετε ένα bit δρομολογητή

7
Πώς να εγκαταστήσετε ένα bit δρομολογητή

Η μύτη του δρομολογητή είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί και οι ξυλουργοί για να δώσουν ένα συγκεκριμένο σχήμα στο ξύλινο υλικό. Ο δρομολογητής λειτουργεί παρόμοια με το τρυπάνι, αλλά στη θέση των οπών κατασκευής, ο δρομολογητής χρησιμοποιεί μπιτ για να δώσει ένα συγκεκριμένο σχήμα στα ξύλινα μέρη.

Τα μπιτ είναι διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, έχοντας τις δικές τους προδιαγραφές που χρησιμοποιούν ανάλογα οι μάστορες.

Τα bits και το collet του δρομολογητή λειτουργούν σωστά και δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα εάν έχουν εγκατασταθεί σωστά στο δρομολογητή. Ένας δρομολογητής είναι ένα ενιαίο υλικό, με διαφορετικά μεγέθη και μοντέλα.

Τα bits που εισάγονται σε ένα δρομολογητή είναι επίσης διαφορετικών μεγεθών. Ανάλογα με τη διάμετρο των bit, η ταχύτητα του δρομολογητή μπορεί να διατηρηθεί.

Έτσι, σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε ένα bit δρομολογητή.

Σωστή εγκατάσταση του Router Bit

Συμβουλές για το πώς να εγκαταστήσετε ένα Router Bit

Πριν χρησιμοποιήσετε το bit του δρομολογητή, θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακριβή βήματα για την εγκατάστασή του. Είναι πολύ σημαντικό καθώς η λάθος εγκατάσταση του δρομολογητή και του μιτ μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά που έχει ως αποτέλεσμα τριβή και υψηλή θερμοκρασία.

Για να έχετε λοιπόν καλή εμπειρία με ένα bit router, η εγκατάσταση των εξαρτημάτων του θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο.

Σωστό μέγεθος bit

Αρχικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε το σωστό μέγεθος bit. Καθώς υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά μεγέθη δρομολογητών και bit, η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους του bit ανάλογα με τις ανάγκες σας θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Κατά την επιλογή του μεγέθους των κομματιών, λάβετε υπόψη την ικανότητα κοπής του, καθώς τα επίπεδα κομμάτια δεν θα είναι αποτελεσματικά στη χρήση.

Καθαριότητα δρομολογητή και μπιτ

Τα βρώμικα μέρη του δρομολογητή και τα κομμάτια μετατρέπονται σε σκουριασμένα μέρη που ανεβάζουν αμέσως τη θερμοκρασία και προκαλούν τριβή. Το πριονίδι είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να μειώσει την ανθεκτικότητα τόσο των κομματιών όσο και του δρομολογητή.

Επομένως, πριν τοποθετήσετε τα κομμάτια σε ένα δρομολογητή, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο είναι καθαρά, καθώς τα σκουριασμένα μέρη μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη λειτουργία.

Τοποθετήστε το Bit στο Collet

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά ένα Bit δρομολογητή

Σε αυτό το βήμα, πρέπει να εισαγάγετε το κομμάτι στο κολάρο μέχρι να φτάσει στο κάτω μέρος του. Τραβώντας προς τα πίσω τη μύτη έως και 1/6 έως 1/8 ίντσας, το ύψος της μπορεί εύκολα να αλλάξει.

Εάν αυτό το βήμα αναιρεθεί, θα υπάρξει μεγάλη τριβή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μεταξύ του κολέττα και του στελέχους που μπορεί να καταστρέψει το μύτη. Αυτό είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Σκληρώστε το παξιμάδι Collet

Τέλος, αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, το πιο σημαντικό είναι το σφίξιμο του παξιμαδιού. Λόγω της τριβής που προκαλείται μεταξύ του δρομολογητή και του bit, η θερμοκρασία αυξάνεται που οδηγεί σε επέκταση του μεγέθους του bit.

Επομένως, θα πρέπει να υπάρχει ένας σημαντικός χώρος μεταξύ της μύτης και της κολέτας που να αποτρέπει τη ζημιά στα εξαρτήματα. Σφίξτε έτσι το παξιμάδι κολέτ αφού τραβήξετε τη μύτη.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο βαθύ πρέπει να είναι ένα bit δρομολογητή;

Το bit του δρομολογητή πρέπει να έχει βάθος 1/4 ίντσας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το bit του δρομολογητή σε ένα τρυπάνι;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ίσιο bit δρομολογητή σε ένα τρυπάνι επειδή αυτό το bit μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς και είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα bit.

Ποια κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν δρομολογητή;

Κατά τη χρήση του δρομολογητή, κοιτάξτε το πάνω μέρος του δρομολογητή και αναλύστε την κατεύθυνση του bit στην οποία κινείται. Εάν το bit κινείται προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού, τότε η κατεύθυνση ενός δρομολογητή είναι δεξιά ή αριστερά.

συμπέρασμα

Ένα bit δρομολογητή είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαμόρφωση των άκρων των ραφιών και την κατασκευή του μέρη επίπλων και πόρτες και συρτάρια ντουλαπιών.

Η καλύτερη λειτουργία του bit του δρομολογητή εξαρτάται από τη σωστή εγκατάστασή του. Εάν τα μπιτ ρυθμιστούν σε ένα συγκεκριμένο ύψος, τα παξιμάδια του κολάρου σφίγγονται σωστά και τα μύτια και ο δρομολογητής καθαρίζονται, τότε το μύτη του δρομολογητή γίνεται πολύ ανθεκτικό και δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Schreibe einen Kommentar